SUOMALAISTEN KÄYTÖS TALLINNASSA

hyväsuomi

Kyllä sai taas hävetä silmät päästään! Mielestäni useissa muissa kohteissa suomalaiset osaa käyttäytyä (joskus britit, saksalaiset ja jopa ruotsalaiset on pahempia), mutta mikähän siinä Tallinnassa on, että sinne menee vaan kaikki sikailijat.

Suurin osa suomi-turisteista jäi siihen satamaan terassille juomaan sakua koko päiväksi. Turisteja oli viihdyttämässä laulaja, joka lauloi suomen kielellä ikivihreitä suomi-lauluja!! Ettei vaan missään nimessä tulisi olo, että on ulkomailla. Sitähän suomalaiset ei halua kokea missään matkaillessaan. Onneksi suomella pärjää myös Kanarian saarilla.

Satama-alueen pikkuputiikeissa myyjät tunnistivat heti suomituristit ja osasivat puhua heille suomea. No, niitä ei olekaan kovin vaikea tunnistaa. Viinanhaju, seisovat silmät, kaljamahat ja rumat ja huonosti istuvat vaatteet on se tavaramerkkimme.

Ja on se kumma, kun ei vaivauduta opettelemaan edes paria vironkielistä sanaa tai sitä lingua francaa, englantia. Kyllä, satamassa osataan palvella suomeksi, mutta MIKSI IHMEESSÄ sitä luullaan että keskustassa/sen ulkopuolella osattaisiin suomea? OSAATTEKO TE VIROA??? Sitten siinä tollukat pyörivät hoo moilasena kun ei myyjä/tarjoilija puhukaan suomea. No kappas, tervetuloa Viroon.

Oli pakko avautua. Ja oli siellä joukossa myös hyvin käyttäytyviä suomalaisia, kiitos heille.

75

2240

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mikko@tallinna

      Kuvaus on varsin oikea, mutta onneksi ei tosiaankaan koko kuva suomalaisista turisteista. Jos 100 turistin joukossa on 1 tai 2 ongelmatapausta, heidät huomataan. Kukaan ei kiinnitä niihin 98 mitään huomiota.

      Matkailuun saattaa liittyä myös asenneongelma. Ajattelemme, että me olemme mahtimiehiä ja virolaiset parat elävät vielä kivikaudella. Olemme suuria hyväntekijöitä, joita pitää palvella. Suomeksi tietysti.

      Mikko - http://www.tallinnanmatkat.com

    • ....

      Osaan viroa, osaatkos itse?

      • hyväsuomi

        Hyvä homma, toivottavasti käytät sitä matkaillessasi Virossa. Itse en valitettavasti osaa paria sanaa enempää, enkä näin ollen myöskään oleta, että kaikki virolaiset osaisivat suomea.


    • juuri käynyt

      "Kyllä sai taas hävetä silmät päästään! Mielestäni useissa muissa kohteissa suomalaiset osaa käyttäytyä (joskus britit, saksalaiset ja jopa ruotsalaiset on pahempia), mutta mikähän siinä Tallinnassa on, että sinne menee vaan kaikki sikailijat.

      Suurin osa suomi-turisteista jäi siihen satamaan terassille juomaan sakua koko päiväksi. Turisteja oli viihdyttämässä laulaja, joka lauloi suomen kielellä ikivihreitä suomi-lauluja!! Ettei vaan missään nimessä tulisi olo, että on ulkomailla."

      Minä en tuollaisia paljoa näe, kun en jää sinne sataman nurkille niitä päiväristeilijöitä bongailemaan. Sinne jos jää, saattaa syntyä väärä kuva Tallinnan/Viron kävijöistä.

      Viimeksi Tallinna oli vain läpikulkupaikka - ja paluumatkalla tuliaisten ostospaikka - matkalla kauemmas Baltiaan.

    • eesti kaipaan sinne

      Itse olen useimmiten raflassa kysynyt tarjoilijalta että puhuuko suomea vai english, monesti ovat mieluummin palvelleet englanniksi.

    • ksusha

      totanoin
      haluatkoos itse jäädä sinne sataman tai vanhankaupungin liepeille taivastelemaan niitä ns. sikailijoita ? vai osaatkos jopa mennä pidemmällekin ?'
      mitäs joku päivämatkalainen ehtii reissulansa muuta tehä kuin rentoutua ja ottaa kuppia?
      aina näitä riittää joka puolella, voin sanoa, euroopassa, ei yksin suomalaiset.
      ja virossa puhutaan viroa, ei suomea. englantia nuoremmat taitaa vanhemmat ei.
      se ylimielisyys jättäkäätten kotiin, myös meitä kotimaisia kohtaan ja mukaan ottakaa ymmärtämys ja empatia kun reissuun lähette.

    • ksusha

      vielä
      mikähän oli aiheen idea
      häpeä ?
      ei sellaista nykyään ole
      jos vaikkapa tallinnaan ilmestyy juoppoturisteja
      heille on tehty kaupat joista he kännipäissään
      ostelevat kaikenlaista.
      kysyntä luo tarjontaa ja toisinpäin
      olen suomalainen mutta en koskaan häpeä
      maanmieheni käytöstä vaan koitan ymmärtää
      ja autan jos hän apua tarvitsee
      voithan ruveta vaikka amerikkalaiseksi tai venäläiseksi
      jos ne niin viattomia ja kunniakkaita ovat
      osaan viroa venäjää englantia saksaa arabiaa kurdia
      jonkunverran mutta maassa maan tavalla
      jos kohdemaa hyväksyy maksavan juoppoturistin
      niin turha meidän on siitä urputtaa

    • Suomi Suomi kaipaan

      Minusta Suomalaisena virossa ei ole mitään hävettävää kunn katsoo miten eestiläiset eläää suomessa. Rikoksia rikoksia ja rikoksia . Huutamista väkivaltaa epäasiallista käytöstä jne

    • Peeter Metskula

      Porot ovat poroja ja eivätkä osaa käyttäytyä. Niillä on kotimaassaan tiukka alkoholipotiikka ja alkoholi myyminen on valtion monopoli.
      Säälittävää porukkaa.

      • Sakusakusa

        Säälittävä olet sinäkin Peeter kun et edes kirjoittaa osaa. Taidat olla oppisi Tallinnan kaduilla saanut.


    • Kukin kykyjensä muka

      Ilmeisesti yksi kynnys lähtijöille on jo suomalaisessa satamassa. Kävin joku viikko sitten sekä Baltiassa (Viro-Latvia-Liettua) että Ruotsissa. Astuminen Ruotsin laivaan vaatii hieman vahvempaa itsetuntoa ja jonkun satasen enemmän rahaa, ja aikaakin. Ehkä siinä on yksi syy miksi rupusakki valitsee Tallinan laivan, alamäkeen (etelään) on helpompi mennä kuin hienostuneeseen Ruotsiin. Tosin sielläkin sunnuntaimarkkinoiden meno oli ihan samanlaista krääsäkauppaa kuin meilläkin. Toista oli Kaunasissa, enimmäkseen paikallista käsityötuotantoa.

    • ...sinne perkeleesti

      Minun työpaikalla yksi syy on Viron matkoihin pikkujoulun vietto. Viikonlopun viettäminen kotimaan matkailuun hotellimajoituksineen ei saa kannatusta työporukalta. Viroon lähtevät suuremmat juopot mukaan, koska ilmaista viinaa tarjoillaan riittävästi. Onhan se selvää että nämä örveltät ,möykkäävät ja sikailevat parhaansa mukaan. Reissun jälkeen näitä "hauskoja" matkoja muistellaan työpaikoilla vielä kauan!

    • Peeter Metskula

      Minun äidinkieleni on viro ja tuskin te osaatte paremmin viroa kirjoittaa kuin minä suomea.
      Olen usein istunut samoissa paikoissa suomalaisten kanssa ja täytyy sanoa, että kyllä on metsäläistä väkeä.
      Ei ihme siellä Suomessa viina on pantu holhoukseen ja koko yhteiskunta.

    • Kyllä Suomikin voisi muuttua eurooppalaiseksi maaksi ja tiputtaa se viinan hinta normaalille tasolle.
      Loppuu tämä typerä viinarallikin, mutta minkäs teet. Pakko hakea sieltä mistä halvimmalla saadaan.
      Terassi hinnatkin ihan velvoittaa juomaan monta tuoppia. Tuleehan sitä janokin kun muulina vetää viinakärryjä.
      Virosta voisi ottaa Suomi oppia ja jopa laittaa hinnat matalammalle niin päästään nauramaan Virolaisille muuleille.

    • Peeter Metskula

      Isäni aina totesi. Suomalaiset eivät ole viisaita.....ikävä kyllä, mutta hauskoja.

      Kieltolaki oli aikoinaan Suomessa typeryyden huippu ja on muuttanut suomalaisen identiteetin lampaaksi ja holhokiksi omassa maassaan.

      • *********

        Kylläpäs sinua kiusaa tuo suomen alkoholipolitiikka - ei jostain syystä niinkään finski örveltäjät siellä virun nurkilla - mitä ajattelenet ja ajanet takaa?

        Minä saatan olla viiskymppiseksi äijäksi aika epätyypillinen alkoholin kuluttaja
        5 - 10 viinipullon ja parin likööriputelin vuosikuluttajana, joita olis taas tarkoitus tulla sieltä Tallinnan hyvistä valikoimista hakemaan. Viinit näköjään löytyy Alkosta
        - ainakin meikäläisen makuun ja riittävän edullisesti.


      • poropetteriiiii

        mut onneks Eesti lahjoittaa parhaimmat poikansa Suomeen,eiku!!!Vattu,pelkkiä pimeän työvoiman,verottomilla autoli kaahailu,huoria,rosvoja,huumeita,paluuna kotiin viemisinä kaikkea täältä varastettua!!Ededellisel tallinan reissul Eesti spuget 100 vs Soomi spuget uks.ps rääki Eesti keel poro


    • Peeter Metskula

      Virossa ei valtio tosiaan ryövää autoveroa, eikä muutenkaan tolkutonta verotusta joka rakosesta.
      Virolaiset maksavat veronsa Viroon. Miksi meidän pitäisi maksaa veromme Suomeen?
      Virolainen firma toimii Suomessa ja maksaa verot Viroon. Oma maa mansikka.
      Poropetteri taas näyttää taidoillaan Suomen koulujärjestelmän puutteet.

      • NO JA

        Voi hyvänen aika! Lapsellisia ootte kumpikin. Pysykää synnyinsijoillanne, sekä Peeter että poropetteri tai avartakaa maailmankuvaanne matkustelemalla vaikkapa euroopan ulkopuolella. Verot ja alkoholipolitiikka... kaikesta sitä sössötetään. Suomi ja Eesti hyviä maita kumpikin asustella, tarvitse henkensä edestä joka päivä pelätä ja taistella.


      • j.e.a.

        Onko Virossa lapsilla tarpeeksi ruokaa, nyt kun hinnat ovat nousseet euron myötä? Kesällä kuuntelin uutisista lasten huonosta asemasta, varsinkin kesälomien aikaan, kun ei ole edes kouluruokaa kerran päivässä. Virossa ajellaan hienoilla autoilla, sporttaillaan merkkivaatteilla, upeita putiikkeja Tallinnassa löytyy satoja, mutta kovin kärsivät asiakaskadosta. Toreilla sensijaan kauppa näyttää käyvän ja asiakkaita piisaa. Virolaisia remonttireiskoja hyörii pilvinpimein jokaikisellä rakennustyömaalla, ulkosivuremonteissa. Harmaatalous kukoistaa. Varastellaan työkaluja, kuparijohdot kelpaavat tuliaisiksi, prostituutio rehottaa. Koita sinäkin Peeter vaikuttaa viisaudellasi sosiaalihuoltonne tasoon, etteivät lapset näe nälkää hienossa maassanne. Köyhyytenne ei todellakaan näy Tallinnan keskustassa. Siellä näyttelevät itsiään kauniit ja rohkeat, rapajuopot ja kerjäläisköyhät ovat Tallinnan ulkopuolella. Jossakin, turistit heitä ei näe. Virolaisia sanotaan olevan täällä Suomessa n. 30000 pysyvästi asuvaa, jotta näyttää heille kelpaavan täkäläinen infrastruktuuri oikein hyvin. Ryöväävä verotus. Ja työpaikat, hyvät palkat. Hmm. : /


      • siellä hässinyt poro

        Useat Virolaiset maksavat veroa suomeen kun suomessa työskentelevät. Ei tarvitse kovinkaan monta vuotta olla suomessa, kun saa keskimääräisen Virolaisen palkan eläkkeenä kuukaudessa. Tosin tämäkin etu poistuu kun Virossa elintaso nousee ja palkat ja eläkkeet saavuttavat muun euroopan tason.

        Älä iloitse Peeter niistä Virolaisista eduista, kun olette vielä samassa kusessa kuin muutkin EU maat!


      • %FunnyBunny%

        No Peeeeeter rauhoitus jo. ;)) Huono itsetunto vai? I dont care :D


    • Peeter Metskula
      • kaiken nåhnyt viross

        virolainen pelastusarmejan työn tekijä sanoi radiossa kesällä että lapset tulivat kysymään ruokaa kotona ei ollut mitään syötävää ja raparperit oli jo loppuneet ja omenat ei vielä kypsiä.


    • Peeter Metskula

      Osasivatko lapset kirjoittaa? Miten on oman syömisesi kanssa? Kovasti näkyy nälkä haittaavan näköä oikeinkirjoituksessa.
      Minä virolaisena osaan paremmin suomea.

    • Peeter Metskula

      Minust on ebaõiglane nõue soomlastelt, et nad oskaksid rääkida eesti keelt. Eesti turistide arv on Soomes palju vähem kui soomlaste turistide arv Eestis. Nii et Eestis saame parimal võimalikul viisil teenindada soome keeles soomlasi. Aitäh!

    • eppäillä tuota soppi

      Virosssa on euroopan suurin harmaatalous, jopa suurempi kuin Kreikassa. Näinköhän Peeter maksaa veroja minnekään. Viro on hieno maa ja ihmiset yleensä hyvin ystävällisiä. Sitten sekaan mahtuu näitä Peetereitä, liekö sitten oikeasti virolainen, jotka tahallaan lietsovat eripuraan. Ehkäpä muun tekemisen puutteessa. Todella harvat maksavat Suomeen verot, vaikka yli 6 kk:n jälkeen tulisikin maksaa. Laki vaatii, kuten kaikissa EU -maissa. Eläke-etuja ei juurikaan muutaman vuoden työstä kerry.

      • epäilijän epäilijä

        "Virosssa on euroopan suurin harmaatalous, jopa suurempi kuin Kreikassa."

        Onkohan sinulla mitään perusteluja, todisteita tuolle väitteellesi? Taitaa kuitenkin Viro olla harmaan talouden osalta lähempänä Pohjoismaita kuin Etelä-Eurooppaa, varsinkin Kreikkaa.


      • epäilevä kanssa
        epäilijän epäilijä kirjoitti:

        "Virosssa on euroopan suurin harmaatalous, jopa suurempi kuin Kreikassa."

        Onkohan sinulla mitään perusteluja, todisteita tuolle väitteellesi? Taitaa kuitenkin Viro olla harmaan talouden osalta lähempänä Pohjoismaita kuin Etelä-Eurooppaa, varsinkin Kreikkaa.

        tarkoitit varmaan lähempänä itä-eurooppaa.


      • eipäs kuitenkaan
        epäilevä kanssa kirjoitti:

        tarkoitit varmaan lähempänä itä-eurooppaa.

        Eipä löydy perusteluja, enkä ala todistelemaan. Viime viikkoina on saanut lukea mm HS:sta. Saksassakin oli 13 % harmaan talouden osuus, vaikka luulisi ettei siellä onnistuisi moinen. Tietysti lehtiä pitää lukea, jotta tämmöisenkin pikkujutun tietäisi, mutta jatka vaan taitaa kuitenkin-linjalla.


      • Peeter Metskula

        Menit henkilökohtaisuuksiin, joten en vastaa. Ajattelu vaatii välineet. Hanki ne.


      • vanha Leningrad.
        epäilevä kanssa kirjoitti:

        tarkoitit varmaan lähempänä itä-eurooppaa.

        Katso karttaa. Kumpi on idemmässä Viro vai Suomi? Ilomatsi on kaiketi Suomea ja se on idempänä kuin Pietari, eli vanha Leningrad.


      • Seppo suomalainen
        Peeter Metskula kirjoitti:

        Menit henkilökohtaisuuksiin, joten en vastaa. Ajattelu vaatii välineet. Hanki ne.

        Siin sul isiklik jutt. Sina litsi poeg bljad nahhui, putsi raisk!!


    • Hurbert v.

      Ehkä sinne ei sitten enää kannata mennä, miksi viedä rahoja maahan jossa turisteista ei pidetä. Ehkä saksalaiset ja venäläiset korvaavat suomalaiset turisti virrat vähitellen. Ei sinne ketään pakoteta ja tuskin Suomeenkaan on kenenkään pakko tulla.
      Virossa on halpaa ja siksi sinne menevät ihmiset , jotka voivat köyhinäkin olla edes "kaljapöhnän" ajan rikkaita. Eihän siellä , ainakaan Tallinnassa,muuten ole mitään ihmeellistä nähtävää tai koettavaa mitä ei voisi nähdä ja kokea ihan missä tahansa muuallakin. Muu Viro on sitten eri juttu, ihan sievää seutua.
      Säälittävää kun oma alemmuudentunne nousee niin vahvasti esiin siinä miten toista kansaa nimitellään.

      • joten se siitä.

        Hurbert v. ei ole päätäntävaltaa missä kukin matkustaa, joten se siitä.


    • Peeter Metskula

      En ole moittinut Suomea ja ei ole alemmuuden tunnetta. Suomalaisilla on aina tuo katkeruus Ruotsia kohtaan.
      Viron valtio on velaton ja ei ole tarvis olla suomalaisille kateellinen.

      Osalla suomalaisia on Virossa ja Tallinnassa tarve näyttää kuinka kovia ollaan. Ovat käyneet talvi ja -jatkosodan vaikka ovat niin nuoren näköisiä ysikymppisiksi.

      • halpa rakentaja

        Peeterillä on vahvat kaunat suomalaisiin, syytä voi vain arvailla. Viron valtio on velaton, mutta se ei tee Virosta vielä valmista valtiota. Suomessa on maailman pienin vauvakuolleisuus, kiitos Arvo Ylpön, joka kehittu neuvolajärjestelmän sotien jälkeen. Suomi sijoitti rahaa, jota käytännössä ei ollut, tulevaisuuteen. Samaan aikaan kehitettiin Peeterin moittimaa koulujärjestelmä. Kaikilla tulee olla mahdollisuus opiskella, varallisuudesta riippumatta. Taitaa olla Pisa tjsp, joka vertaa eri maiden opetustasoa. Suomi on pärjännyt tutkimuksissa hyvin. Minä en ole koskaan törmännyt koviin suomalaisiin jatkosota -miehiin, mutta Peeterin kannattaa vaihtaa pöytää, jos seura ei kiinnosta. Jossain kirjoitit rakentavasi Suomessa taloa myyntiä varten. Muista säästää kuitit Suomen verottajaa varten. Taitaa kuitteja kuitenkin tulla enemmän keppanabaarista. Nyt kun on aikaa.


    • 30

      Vironlaiset ei juosi keppana ollenkaa. Ketkä ovat poissa kotoa viikon. Rahat mene perheen hyväksi. Minä maksa aina tasan 10 % veroa mutta se menee Viroon.

    • Vlodjuska

      Joo tuo verotus menee vähän pieleen, ehkä sitä pian saadaan sellainen panta jokaiselle ranteeseen, josta näkee missä liikkuu ja mitä tekee ja minne maksaa mitäkin.Ja käteisen rahan käyttö kielletään joten kontrolli rules, paremmin kuin entisessä N-liitossa. Oletteko sitten tyytyväisiä, harmaat herrat ja muut työn ja sakun sankarit.

    • Peeter Metskula

      Minä olen syytön Suomen törkeään verotukseen ja harmaaseen talouteen. Harmaa talous poistuu, jos verot ovat oikeissa mittasuhteissa.

      Minä olen isänmaallinen henkilö ja maksan veroni Viroon, kuten 30. En istu muuten koskaan keppanabaarissa. Sen saavat tehdä porot puolestani.

    • Vlodjuskan muori

      Mutta mistä moinen kitkeryys ja nimittely. Poro on jalo eläin. Juuri siinä on se pieni ero, eikä aina niin pienikään. Ei se, että nimittelee toista ihmistä, tee itsestä yhtään sen parempaa. Pitää olla itse niin hyvä ja itseensä tyytyväinen niin silloin elämä on mukavaa itselle ja ehkä muillekin. Kunnollisella hyvin toimeentulevalla, sydämen sivistystä omaavalla ihmisellä ei ole mitään tarvetta puhua muista halveksivaan sävyyn.
      Minulle ei tulisi mieleenikään mollata virolaisia sen paremmin kuin mitään muutakaan kansaa, olkoot sitten viinasieppoja tai eivät. Jokainen kun vaan hoitaa itse omat asiansa aiheuttamatta muille mitään harmia tai vahinkoa. Se on tärkeintä.

    • the horizon painter

      Suomessa on kova verotus, joka on vielä progressiivinen. Eikä sitä ole moitittukaan. Harmaa talous on Suomessa maailman pienimpiä, eli 7 % luokkaa. Tietysti tuo on ristiriidassa Peeterin vakaumusten kanssa, vai onko niin ettei Peeter maksa veroja minnekään, kunhan kuittailee. Yli 6 kk Suomessa, niin verot pitää maksaa Suomeen, vaikka kuinka olisit isänmaallinen. Jos olet vuokratyöläisenä, niin verot pitäisi maksaa Suomeen samantien. Suomessa oli töissä huippuaikaan n. 30 000 virolaista, joista pari sataa maksoi verot Suomeen. Omakotitalosta saamasi myyntivoitto, minne luulet sen myyntivoittoveron kuuluvan. Ai niin, sinähän olet isänmaallinen.

      • lellell

        No niin - nyt sitten taas luvut otettu velhon hattusta. Olen minäkin virolainen ja suomessa jo 6 vuotta. Minulla on suuri ystäväänpiiri ja kaikki maksavat kiltisti veroja. Siten... että 200 vaan ... höpö höpö...
        Mutta tämä tarina, että suomalaiset maksavat veroja oikein - kulta, puhu sitä isoäiti kissalle.


    • Peeter Metskula

      Minä rakennan sitä taloa, ei valtio. Voitto kuuluu sen tekijälle. Valtio ei ollut edes talkoissa. Olen maksanut alvia 23% kaikista materiaaleista taloon ja ajattelin asua siinä vähintään kaksi vuotta ja myydä verovapaasti. Tosin se verovapaus Suomessa on suhteellinen käsitys.
      Veroja kannattavat vain ne miljoonat suomalaiset, jotka elävät verotuloilla.

    • heippa vaan

      No mutta hups sentään. Taisi tulla virhe, koska sinä virolaisena tietäisit Viron alv:n olevan 20%. Olethan kertomasi mukaan tuonut kaiken rakennusmateriaalin Virosta. Enhän sinä tietenkään ainakaan enää asu Virossa, mutta jatka vaan satuilua. Minä en viitsi oikoa sinun juttujasi.

    • Peeter Metskula

      Virossa Käibemaks nousi entisestä 18% < 20% ja on myös elintarvikkeille 20%. Suomessa elintarvikkeiden ALV on pienempi kuin virossa ja silti elintarvikkeet ovat Suomessa kalliimpia.

      Ps. Minulle on aivan sama uskotko juttuni vai et.

      • riku40

        ei kukaan usko tämän satusedän juttuja on ne vaan niin älyvapaita.


    • Peeter M

      Korjaa virheet. Mikä meni väärin?

      • Peeter Metskula

        Palun. Paranna vead. Mis läks viltu? Mis sa tola mölised kui sa ei saa eesti keele ka hakkama.


      • Peter Poro

        Ei usko ei mutta satusetä vaatii muita kertomaan. Itse ei vastaa mihinkää. Kerrotko tämän alvin miksi olet maksanut suomen prossien mukaan. Etkä sinä voi alkaa soveltamaan Suomen verolakeja. Maassa maan tavalla. Häntä voidaan kutsua myös valehtelijaksi. Aivan sama mitä juttelee. Heh heh.


      • mistä näitä tulee
        Peter Poro kirjoitti:

        Ei usko ei mutta satusetä vaatii muita kertomaan. Itse ei vastaa mihinkää. Kerrotko tämän alvin miksi olet maksanut suomen prossien mukaan. Etkä sinä voi alkaa soveltamaan Suomen verolakeja. Maassa maan tavalla. Häntä voidaan kutsua myös valehtelijaksi. Aivan sama mitä juttelee. Heh heh.

        Lukekaapas muilta sivuilta tämän veijarin juttuja. On se kumma kun noin viisas ja isänmaallinen mies tulee Suomeen raksalle töihin. Luulisi siellä paratiisissa olevan töitä noin hyvälle miehelle. Perustele heti! Äläkä sano, ettet ole väittänyt olevasi raksamies.


    • Peeter Poro

      Kaikki isänmaalliset ajattelevat myös seuraavaa sukupolvea ja yhteiskunnan palveluja. Niihin tarvitaan verorahoja. Sitten on nämä Peeterit, jotka vastoin lakeja maksavat veronsa kotimaahansa. Sitä ei pysty valvomaan, siksi onkin helppo väittää mukamas maksavansa. Itseään voi huijata, kun ajattelee, ettei Viron valtio tarjonnut minulle töitä, enkä siksi maksa veroja. Rehelliset isänmaalliset noudattavat EU:n verolakeja. Verot maahan missä on töissä, 0-6 kk aikaraja. Asiaan sopiva nimimerkki, siksi lainaan sitä mukaillen. Onneksi lakia aletaan noudattamaan Suomessa tiukemmin. Jo nyt on mahdollisuus siihen puuttua, vaikka se onkin vaikeaa tai lähes mahdotonta.

      • Peeter Poro

        Tulipas sekavaa tekstiä, mutta Metskula voi korjailla.


    • en luota virolaisiin

      tämä virolainen satusetä kyllä korjaa ja kertoo lisää omia satuja.

    • yrittäjän arkea

      Käsittääkseni Peeter Metskula(nimmerkki) on toiminut lakien mukaan mikäli hän on yrittäjä. Yritys maksaa verot kotimaahansa oman ilmoituksen mukaan. Toisin sanoen ilmoittaa kuukausitulot 2000 €, jonka mukaan tulee verolaput, niin kaikki menee lakien mukaan kunhan maksaa siitä tulevat verot. Ansiot voivat tietysti olla todellisuudessa mitä tahansa, ja tässä on juuri se epäkohta. Jos yrittäjällä on palkollisia, niin heidän palkkansa verot pitäisi maksaa Suomeen. Kokonaan toinen asia on kuinka voi toimia yrittäjänä noin negatiivisella asenteella Suomea kohtaan.

      • kysymysmerkki ?

        Kuinkas on Peeter, voisitko vastata.


      • Peeter Meskula
        kysymysmerkki ? kirjoitti:

        Kuinkas on Peeter, voisitko vastata.

        Toimin kaikkien lakien mukaan. Olen tehnyt töitä isoille kaupungille ja kaikki todistukset on vaadittu monta kertaa. Suomi Poroa harmittaa kun Viron poika saa enemmän palkkaa. Minun työntekijät tekevät 4 päivää viikossa, mutta saavat aikaan enemmän kuin juopot suomalaiset 7 päivässä. Olen vielä 2 vuotta Suomessa ja palaan varmasti takaisin. Täällä asuu vain idiootteja ja juoppoja. Miksi luulet ettei virolaiset mene töihin Ruotsiin. Koska Ruotsi on samanlainen kuin Viro. Lopetan tämän tyhmän keskustelun. Seuraavaksi kirjoittaa juoppo idiootti.


      • en luota virolaisiin
        Peeter Meskula kirjoitti:

        Toimin kaikkien lakien mukaan. Olen tehnyt töitä isoille kaupungille ja kaikki todistukset on vaadittu monta kertaa. Suomi Poroa harmittaa kun Viron poika saa enemmän palkkaa. Minun työntekijät tekevät 4 päivää viikossa, mutta saavat aikaan enemmän kuin juopot suomalaiset 7 päivässä. Olen vielä 2 vuotta Suomessa ja palaan varmasti takaisin. Täällä asuu vain idiootteja ja juoppoja. Miksi luulet ettei virolaiset mene töihin Ruotsiin. Koska Ruotsi on samanlainen kuin Viro. Lopetan tämän tyhmän keskustelun. Seuraavaksi kirjoittaa juoppo idiootti.

        virolainen ei maksa kunnon palkkoja missään .nauraahan tälle satusedälle jo naurismaan aidatkin.


      • No heh, heh
        Peeter Meskula kirjoitti:

        Toimin kaikkien lakien mukaan. Olen tehnyt töitä isoille kaupungille ja kaikki todistukset on vaadittu monta kertaa. Suomi Poroa harmittaa kun Viron poika saa enemmän palkkaa. Minun työntekijät tekevät 4 päivää viikossa, mutta saavat aikaan enemmän kuin juopot suomalaiset 7 päivässä. Olen vielä 2 vuotta Suomessa ja palaan varmasti takaisin. Täällä asuu vain idiootteja ja juoppoja. Miksi luulet ettei virolaiset mene töihin Ruotsiin. Koska Ruotsi on samanlainen kuin Viro. Lopetan tämän tyhmän keskustelun. Seuraavaksi kirjoittaa juoppo idiootti.

        Mistä näitä Peettereitä oikein tulee? Noin lapsellinen ja asennevammainen ihminen ei ole ollut suomessa yrittäjänä päivääkään, varmasti. Kuka ihme haluaisi tai edes pystyisi yhteistyöhön tuollaisen luonteen omaavan henkilön kanssa. Paljon on ollut aikaa noinkin isoksi yittäjäksi kirjoitella tänne typeryyksiä. Toisaalta ollaanhan tässä saatu monet naurut kyseisen nimimerkin nerokkaista kommenteista. Jatka Peeter yliopistoon, menee ihan hukkaan noin älykäs mies raksalla.


      • ksusha
        Peeter Meskula kirjoitti:

        Toimin kaikkien lakien mukaan. Olen tehnyt töitä isoille kaupungille ja kaikki todistukset on vaadittu monta kertaa. Suomi Poroa harmittaa kun Viron poika saa enemmän palkkaa. Minun työntekijät tekevät 4 päivää viikossa, mutta saavat aikaan enemmän kuin juopot suomalaiset 7 päivässä. Olen vielä 2 vuotta Suomessa ja palaan varmasti takaisin. Täällä asuu vain idiootteja ja juoppoja. Miksi luulet ettei virolaiset mene töihin Ruotsiin. Koska Ruotsi on samanlainen kuin Viro. Lopetan tämän tyhmän keskustelun. Seuraavaksi kirjoittaa juoppo idiootti.

        Virolaiset ovat ihan hyviä työntekijöitä. Saavat kuussa käteen 2300 euroa jos on joka päivä töitä, siis joka päivä kuukaudesta ja sunnuntaisinkin. Työtunteja tulee silloin noin 250- 300 kuukaudessa.

        Meidän sosiaaliturvaa ei ole eikä pekkasia eikä lomarahoja eikä muutakaan. Eli noin kyppi käteen ja kymmenen tunnin työpäivä parhaimmillaan. Töitä on jos on. Jos ei ole niin se on nolla sitten. Mistään et saa mitään.

        Se on oikeasti hieno palkka ja sen eteen voi raataakin jonkun aikaa koska Virossa töitä on huonosti ja säännöllisestäkin 200 tunnin kuukaudesta käteen jää 300- 400 euroa.

        Kirjoitin tämän vaan koska tiedän tilanteen enkä kommentoi, eikä enempää kiinnosta mutta turha ihmetellä miksi virolaiset ovat innokaita tulemaan meille töihin.

        Virossa on hyvin harvoja firmoja jotka voivat luvata tavalliselle duunarille 10 e / tunti. Jos yhtään. Tavallinen palkka sielläpäin taitaa olla noin 3- 5 e / h vieläkin.


    • Peeter Metskula

      Kukaan ei huomannut kirjoitusvirhettä, jonka tein tahallani. Testasin Suomi Poron tarkkaavaisuutta. Eipä yllätä.

      • riku40

        satusetä satuilee taas omiaan ja luulee että kaikki uskovat .


    • riku4031

      muuten satusetä lueppa sanomalehti kalevan lauantain numero siinä on jotain tämän itäplokin maan ihanasta arjesta siellä sinun kotimaassasi.

    • EN OLE KIELIPOLIISI

      miten viro ja ruotsi voi olla samanlaisia viro köyhä ja ruotsi rikas länsimaa. ruotsinverotus sama kuin suomen sos turva suomen kanssa samanlainen.parinsadan vuoden päästä voi olla jos koko viroa on olemassa liitey emämaan takaisin.

    • perfekto

      viro on hyvä maa! itse olette vain kateellisia kun virolaiset ovat paremmannäköisiä kuin suomalaiset sotanorust :D

      • krthg

        mistä suomalainen on kateellinen itäplokin maalle sanoppa se.


    • Törppönen

      Ei kai mistään, mistä pitäisi olla ? Ei siellä ole mitään sellaista mitä ei olisi jossain muuallakin.Siis jos tuohon kysymykseen saa vapaasti vastata kuka vaan eikä ollut kohdennettu.

    • Peeter Metskula

      Porot tulkaa Viroon toihin.

      Verkkopuheluyhtiö Skype kosiskelee suomalaisia ict-alan ammattilaisia töihin Viroon ja Ruotsiin.

      Yhtiö järjestää tiistaina Aalto-yliopistossa tilaisuuden, jossa se kertoo tarjoamistaan työskentelymahdollisuuksista Tallinnassa, Tartossa ja Tukholmassa.

      Ruotsalais-virolaisin voimin kehitetyllä Skypellä ei ole toimistoa Suomessa, mutta Virossa se työllistää noin 400 ja Ruotsissa 50 henkilöä. Lisätyövoiman tarve näissä maissa on tällä hetkellä noin 70 henkeä.

      - Olemme aiemmin käyneet houkuttelemassa työvoimaa esimerkiksi Riikassa ja Pietarissa. Suomi on niin lähellä, että haluamme kertoa Skypen tarjoamista mahdollisuuksista myös Helsingissä, Skype Estonian toimitusjohtaja Sten Tamkivi sanoo.

      Tamkiven mukaan Skype on kiinnostunut ennen kaikkea ohjelmistoinsinööreistä.

      - Teemme kehitystyötä useille eri alustoille kuten Windowsille, Macille ja iOS:lle. Uskon, että tämä on yksi syy, joka tekee Skypestä kiinnostavan työpaikan.

      Viron ja Suomen palkkaerojen vuoksi työvoima on viime vuosina liikkunut pikemminkin Virosta Suomeen kuin päinvastoin. Pystyykö Skype houkuttelemaan suomalaisia palkalla?

      - Maiden keskipalkat ovat vähän eri asia kuin eri alojen keskipalkat. Skypen maksamat palkat ovat 3-4 kertaa korkeampia kuin Virossa keskimäärin. Globaaleissa yhtiöissä palkkaan vaikuttavat myös erilaiset kannustimet ja optiojärjestelmät. Lisäksi elinkustannukset ovat Virossa halvemmat ja verotus erilainen, Tamkivi sanoo.

      Skypen Tallinnan toimistossa työskentelee ihmisiä 30 eri maasta. Suomalaisia Viron Skype työllistää Tamkiven mukaan tälllä hetkellä kymmenkunta.

      - Suomalaisten kannalta Virossa työskentelyssä on paljon etuja, ovathan esimerkiksi maiden kulttuurit ja kielet lähellä toisiaan. Monet suomalaiset ovat myös jatkaneet yhtiössä eteenpäin esimerkiksi Palo Alton yksikköön.

      Microsoft osti Skypen aiemmin tänä vuonna 8,5 miljardilla dollarilla. Tamkiven mukaan kauppa - jonka EU-viranomaiset hyväksyivät lopullisesti pari viikkoa sitten - ei ole vielä juurikaan vaikuttanut yhtiön käytännön toimintaan.

      - Toki Microsoft on ottanut voimakkaasti kantaa kasvumme puolesta, mikä näkyy muun muassa siinä, että meillä on tälläkin hetkellä 200 avointa työpaikkaa.

    • nyt ollaan lakossa.

      Ne taitaa nyt olla lakossa. Pitaa odottaa, etta niille taas tyo maittaa.

    • riku40

      miksi porojn pitäisi tulla sinne töihin onhan virolaisia metsäsikoja työttömänä pilvinpimein.verotus 400-500 sadan euron palkasta virossa on hirmuinen 20-21 rossaa.

    • Lysti maksaa

      Ihanko totta, ei kai se veroprosentti voi niin korkea olla. Taitaa olla kaikkien byrokraattien luvattu maa sitten sekin. Tulee se Eu kalliiksi kaikille.

    • Kysymys 2

      Kuules Peeter, miksi haluat suomalaisia Viroon töihin, kun itse kuitenkin olet yrittäjänä Suomessa ? Talo pitää saada valmiiksi ja suomalaisten urakat sekaisin. Mitä haet tuollaisella kielteisyydellä Suomea ja suomalaisia kohtaan. Veikkaisin, että työt loppuivat. Onko Vantaa vai Espoo ikävä kaupunki

    • Yrittäjät ry

      Kuule Peeter Lätskylä paljonko teikäläiset virolaiset huorat maksaa veroja tuloistaan? Sehän vasta suuri yrittäjäryhmä on ollut kautta vuosien.

    • Yrittäjäry

      Ai niin ei saa sanoa huora pitää sanoa maksullinen nainen. Tai iloluontoinen nainen tai virotar.

    • Anonyymi

      Eli ketju on aloitettu 3.10.1981. Siinä on suomi24:llä menny kolkyt vuotta sekasin. Mutta asiaan. Tuolloin votka turismi oli aikamoista örvellystä, mutta onneksi nyt on paremmin.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1847
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      78
      1717
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1323
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      69
      1141
    5. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      839
    6. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      795
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      777
    8. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      759
    9. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      735
    10. Mikä tekee kaivatustasi

      haluttavan?
      Ikävä
      45
      717
    Aihe