Monte Gordo, Portugali, hotelli Dunamar

Matkaaja 4

Onko kukaan matkustanut viime aikoina Portugalissa Monte Gordossa ja ehkäpä vielä hotelli Dunamarissa. Millainen paikka se oli? Missä paikoissa kannattaisi käydä tutustumassa? Muutakin tietoa olisi kiva saada, koska itse olen lähdössä sinne heinäkuun puolessa välissä pariksi viikoksi.

8

10307

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kale

      No, jo oli matkakertomus! Luulin ensin, että tämän palstan nimi oli matkakertomukset.

    • Seba

      Paikka on aikalailla vain hotellialue ja ainakin meillä oli viikon matkalla 3 päivää vuokralla
      fillari ja toisen 3 päivää auto. Voin sanoa, että
      ehdottomasti kannataa kierrellä tuolla Algarvessa/Espanjan puolella enemmänkin eikä juuttua vain Monte Gordoon!

      Katsoppas löytyykö tuolta mitään kiinnostavaa:
      http://www.sebazzio.net/gallery/

      • mini

        Palasimme eilen viikon matkalta paratiisista.
        Hotellimme oli juuri tuo Dunamar.
        Aivan ihana matka!Missään muualla ei ole ollut niin pehmeää hiekkaa ,eikä niin ihanaa ilmastoa.Ei pilven hattaraa koko viikon aikana,eikä tukalan kuumaa,koska tuuli mereltä juuri sopivasti.Espanjan puolelle taisi olla 5 km ja siellä oli heti paljon kuumempi.
        Ainoa huono asia oli Dunamarin oma allas-kahvila/baari...Siellä työskentelee mies jolla niskassa tatuointi..Antoi rahasta väärin,toi vääriä tilauksia joka kerta.Ensin kyllä huvitti,mutta sitten kyllä jo itketti.Uskomatonta!
        Kannattaa kävellä muutama metri kaupungille,vaikka Harley Davidson kuppillaan välipalalle.
        Ravintoloita löytyy joka kulmalta ja jos tykkää kalaruoasta niin olet oikeassa paikassa.
        Mikään shoppailupaikka Monte Gordo ei ole.Vaatteetkin ovat saman hintaisia kuin suomessa. Hauskaa matkaa!


    • Matkattu on

      Olimme juuri heinäkuun puolessa välissä 2 viikkoa Monte Gordossa, hotelli Dunamarissa. Hotelli oli erittäin siisti ja toimiva. Meiltä oli 4-henkinen perhe (2 kouluikäistä lasta). Olohuoneen sohvasta tuli sopivasti lapsille 2 sänkyä. Huoneet olivat ihanasti ilmastoituja, joita itse säädettiin. Huoneesta löytyi liesi, kahvinkeitin ja mikro. Ruokailuvälinnet ja kattilat yms. löytyi. Ainoa jota kaipasin oli tiskiharja. Pyykki kuivui nopeasti parvekkeella, koska ilmastointilaitteen poistoilma tuli jokaisen omalle parvekkeelle. Laitoin sinne pyykkinarun ja olin varautunut myös pyykkipojin. Hotellilla oli myös pesulapalvelu.
      Aamiainen oli mielestäni hyvä, muutakin kuin vaaleaa leipää ja marmelaadia, mm. erilaisia muroja, leikkeleitä, kurkkua, tomaattia, paprikaa, pekonia, höyrymakkaraa, paistettua munaa/ munakokkelia, keitettyä kanamunaa, hedelmäsalaattia, jughurttia, mehua, teetä, kaakaota ja erilaisia kahvivaihtoehtoja seisovasta pöydästä. Allasbaarista sai päivällä mm. pizzaa, lasagnea, spaghettia, voileipiä jne. Joka ilta oli hotellilla seisovasta pöydästä vaihtuva iltamenu. mm. meksikolainen-, italialainen-, portugalilainen-, espanjalainen- ja skandinavialainen illallinen a´17 euroa. Emme tosin syöneet kertaakaan illalla hotellilla, vaikka kehuja kyllä kuulimme.
      Ilmat olivat tosi upeat, lämpöä yli 30 reippaasti joka päivä. Rannalla jaksoi olla koska viilentävä tuuli kävi. Atlantin vesi oli lämmin 26-28 astetta. Hotelli vuokrasi rannalle tuoleja ja varjoja 7 euroa / 2 tuolia varjo, lapset saivat pienemmät tuolit. Rannalla oli paljon simpukan kuoria joita oli kiva kerätä lasten kanssa. Vuoroveden vaihtelu oli huomattavaa.
      Altaan ympärillä olevat tuolit olivat vapaassa käytössä, niitä ei saanut varata ennen klo 8.00. Varaus onnistui viemällä pyyhkeen tuolille. Aktiviteetteja löytyi hotellilta koko päiväksi, jos ei halunnut lähteä minnekään. Kymmeneltä aamulla alkoi ohjelma mm. jumppa, allasjumppa, vesikoripallo, vesipallo, petanque, beach volley, patikointi, after beach allas baarissa, ja iltaohjelma klo 20 lapsille ja klo 21 koko perheelle. Viitenä iltana viikossa tosi hyvää ohjelmaa, tosin ruotsiksi/englanniksi. Peli huonekin löytyi, kaikki pelit 1 euron ( biljardi, flipperit, sega ajopelit yms.) Pingis 1,25/ 1/2h.

      Muuten alueella ei ollut esim. tanssipaikkoja ja diskotkin ilmeisesti vähissä, emme tosin niitä kaivanneetkaan. Kävelykadun toisessa päässä oli pomppulinna puisto, jossa oli perheen pienimmille useita pomppulinnoja ja pomppuliukumäkiä. hinta 2,5 euroa/1/2 tuntia.
      Mielestäni Portugali oli todella siisti kaupunki, jos esim. vertasin sitä Espanjan puolelle niin roskia ei näkynyt katukuvassa juuri ollenkaan.
      Pienimmäinen oli viikon matkanjärjestäjän Bamse-kerhossa 2-3 tuntia viitenä päivänä. Hän tykkäsi, vaikka suurin osa lapsista olikin ruotsalaisia tai norjalaisia. Kerran he tekivät retken Espanjan puolelle, krokotiilifarmille, erillinen maksu 18 euroa, jonne otettiin omat eväät mukaan.
      Farmilla liikuttiin osaksi eläinten seassa ja niitä pääsi syöttämään, siellä oli kanoja, sikoja, vuohia, emuja, strutseja, käärmeitä, kilpikonnia, kenguruita ja krokotiileja.
      Monte Gordo on pieni paikka, jonka keskusta on kierretty yhdessä illassa. Mutta 3 km:n päässä on hieman suurempi kaupunkin Vila real de santo Antonio, josta lähti myös lautta Espanjan puolelle, Ayamonte kaupunkiin, jossa kauppoja enemmän. Santo Antonioon pääsi puksu junalla, joka maksoi 2,5 aik./ 1,5 lapselta, sillä olisi voinut samantien tulla takaisinkin, mutta jos jäit pois välillä ja tulit takaisin puksulla hinnan joutui maksamaan uudelleen. Taksilla maksu oli 3,5 euroa. Mutta muista sopia hinta ennen matkaa.
      Ravintoloiden hinnat vaihtelivat ravintoloittain. Esim. Pizza 7 euroa, lasagne 6 euroa, piri piri kana 6 euroa, hampurilaisateria 4-5 euroa, munakas 7 euroa, grillatut sardinit 5-6 euroa, spaghetti 6-7 euroa, coca cola, viini, olut 1,5 euroa/ lasi. Huomioitavaa ainakin täällä Monte Gordon yhdessä paikassa, hampurilainen ei sisältänyt majoneesia, vaan se tuotiin erikseen pöytään kuten ketsuppikin.
      Ruokakauppojen hintoja:
      Sämpylät 0,11/kpl, jauheliha 4,99/kg, margariini 1,07/rasia, salami makkara 2,63/120 g, vesi 0,69-1,29 /5L, olut 0,33 tlk ( Carlsberg) 0,59/tlk, punaviini 1,58 ->, coca cola 0,83/0,5L, pringles 1,95/tlk.

      Vuokrasimme auton toisella viikolla 4 päiväksi. Kustannus jotakin 200 euroa kaikkineen omavastuun poistoineen. Portugalissa ei saa puhua ajon aikana kännykkään, siellä ihmiset pysähtyivät tien sivuun, vaikka risteyksessä, jos rupesivat puhumaan. Kävimme Algarven maakunnan pääkaupungissa Farossa, jossa on kauppoja jo paljon enemmän ja isoja ostoskeskuksia. Sieltä löytyi jopa McDonaldskin, vaikka emmen siellä syömässä käyneetkään, mutta kurkistimme paljonko ateria siellä maksoi, niin se oli 3,5 euroa. Hintataso tavaroissa muuten kuten Suomessa.
      Tutustuttiin myös muutamiin muihin kaupunkeihin, joita rannan tuntumassa, mutta kuumuus teki sen, että kaupungeilla ei jaksanut kävellä, koska tuulenvire ei pääse talojen väliin. Hiki tahtoi tulla heti kun käveli vähän matkaa.

      Kävimme myös Zoomarinessa, jossa Delfiini, papukaija, hylje/merileijona ja hylje/Peter pan showt. Alueelta löytyi myös pienimuotoinen huvipuisto; maailmanpyörä, karuselli, viikinkilaiva, juna, pikajuna yms. Mahdollisuus myös uida uima-altailla. Siellä oli myös meri akvaario kuten Linnanmäelläkin nykyään sekä muita eläimiä; lintuja, krokotiileja, ankkoja jne. Sisäänpääsymaksu 11,30 /5-10v sekä >65v, 18,90/11-64 v. Matka oli myös kansainvälisenä retkenä hinnat silloin 15,30 ja 25,90. Vesipuistojakin löytyi, mutta me emme niissä käyneet. Kansainvälisien retkien hinnat olivat:
      Slide and Splash vesipuistoon 19,50 ja 23 euroa
      The Big One- Aqualand vesipuistoon 20/23,50
      Atlantic Park vesipuistoon 11,50/18
      Muita retkiä; Jeeppisafari 22,5/45 sis. lounas
      BBQ katamaraaniristeily 37,25/56 sis BBQ
      Sevilla/Gibraltar 2 päivää 64/127,50 sis.yöpyminen

      • joku suomalaisturisti

        huomenna menossa portugalin monte gordoon! hotelli alcazaarii!!!!


      • Iitulix
        joku suomalaisturisti kirjoitti:

        huomenna menossa portugalin monte gordoon! hotelli alcazaarii!!!!

        Kävimme edellisen kerran Monte Gordo/Dunamarissa 2003 ja nyt kesäkuussa. Merkittävin muutos oli muiden kuin portugalilaisten turistien vähyys!? Ruotsalaiset olivat kadonneet tyystin :-) Hotelli oli edelleen siisti ja rauhallinen, kuten edellä on kerrottu. Altaalta löytyi peti päivälläkin ja viereiseltä rannalta sai vuokrata aurinkopetejä 2kpl varjo 10e/pvä.
        Espanjan puolella kannattaa käydä; ajelimme taksilla Monte Gordon taksiasemalta lauttarantaan (ferry) vajaalla seitsemällä eurolla.
        Ruokapaikat availevat seitsemältä (paitsi jotkut snack barit), suosittelemme Honoratosta lähellä hotellia, piripiri-kanaravintolaa kävelykadun puolivälissä (ystävällinen isäntä) sekä intialaista ravintolaa keskustassa. Tuo intialainen on vähän piilossa eikä kovin houkutteleva ulospäin, mutta ravintolassa todella ystävällinen palvelu ja ruoka hyvää. Ja neuvottiin kaiken sen ruuan syömisessä :-) Kiinalaisessa lähellä tuota intialaisravintolaa tuli neljän hengen "menulla" syötävää varmaan kahdeksalle?! Ystävällinen henkilökunta siinäkin.
        Taitaa vain nykyisin olla paikallisten turistien rysä, mutta rantaa piisaa! Ranta matalahko pitkältä matkalta, tilaa rantapeleille ja hiekkaleikeille löytyy. Eipä ole bilepaikka, voin suositella lapsiperheille!


    • portugalinmatkailija
    • rakastui dunamariin

      Joo ! Minä kävin perheen kanssa toissa syksynä. Meillä kävi hirmu hyvä tuuri ja saimme jätti ison kattohuoneiston ! Mahtavat näkymät melkein Espanjan puolellekkin ja uimaranta aivan vieressä oli huikea. Hotellin altaassakaan ei ollu tvalittamista, Onnistunein loma tähän mennessä, kaikki pelasi ja hauskaa oli !

      Espanjan puolella kannattaa ehdottomasti käydä ! Parin minuutin kävelymatkan päässä kaupunkiin päin hotellista sijaitsee Italialainen jäätelöbaari, koko perhe rakastui jäätelöön ja sitä syötiinkin joka välissä ! (: onnea matkalle !

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      69
      1335
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1227
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1165
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1080
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      61
      916
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      76
      762
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      692
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      691
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      362
      679
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      656
    Aihe