Bukarestin busseja koskeva varoitus

Tyrmistyneet

Olin äskettäin vaimoni kanssa Bukarestissä. Paluumatkan lentokentälle menoa varten ostimme kioskista bussiliput samaan muovikorttilippuun. Nousimme bussiin 783 takaovesta ja näytimme takana olevalle maksulaitteelle lippua ensin yhden kerran ja se piipppasi hyväksymisen merkiksi ja sitten näytimme toisen kerran ja se piippasi taas (kuten esim. Helsingin busseissa). Ymmärsimme, että matkat on maksettu.
Pian bussiin tuli tarkastaja, joka totesi lipustamme, että siinä on vain yksi matka maksettu tästä matkasta (hän puhui englantia). Selitimme, kuinka olimme suorittaneet maksun, mutta hän intti vain, että toisen matka on maksamatta ja että joudumme maksamaan sakkoa. Kieltäydyimme siitä ehdottomasti, koska olimme mielestämme maksaneet matkat. Tällöin tarkastaja sanoi soittavansa poliisin paikalle. Vastustimme tätä ankarasti ja kysyimme, emmekö olleet menetelleet oikein maksaessamme. Tarkastaja näytti maksulaitteelta, että siinä olisi pitänyt painaa sen oikeassa laidassa olevaa ”2” -painiketta maksettaessa kahdesta. Sanoimme, että emme voineet tietää sitä, koska missään ei näkynyt sellaista ohjetta. Tarkastaja vei minut bussin etuosaan ja näytti kuljettajankopin seinässä olevaa tekstiä, josta löytyi ko. ohje mm. englanniksi. Sitä ei tietenkään voinut nähdä taaempaa bussista ja etuovesta ei saa edes nousta bussiin. Vetosimme tähän, mutta tarkastaja piti edelleen pintansa ja toisti jatkuvasti samaa mantraa: ei ole hänen ongelmansa, jos emme osaa käyttää bussin laitteita.
Kauhean hässäkän jatkuessa edelleen tapahtui jotakin odottamatonta: muut matkustajat alkoivat puolustaa meitä ja hyökätä tarkastajaa vastaan. Emme tietenkään ymmärtäneet romaniankielistä riitelyä, mutta karmea mekkala täytti bussin useiden ihmisten haukkuessa tarkastajaa samanaikaisesti. Meitä ihmiset kielsivät ehdottomasti maksamasta mitään tai näyttämästä passejamme, jota tarkastaja myös vaati välillä. Tätä taistelua kesti varsin pitkään ja olimme aivan suunniltamme jouduttuamme pääosaan moiseen näytelmään. Lopulta ihme tapahtui: jääräpäinen tarkastaja sai ilmeisesti tarpeekseen matkustajien haukkumisesta tai hänen työaikansa loppui ja hän poistui bussista eräällä pysäkillä, ja selvisimme lopultakin säikähdyksellä noin puolen tunnin taistelun jälkeen. Kiittelimme kovasti pelastajiamme, jotka sanoivat tarkastajan olevan täydellinen mänttipää.
Olimme tosiaan tyrmistyneitä ko. tarkastajan käytöksestä ja täydellisestä ymmärtämättömyydestä ulkomaalaisten turistien pientä yksityiskohtaa koskevaa tietämättömyyttä kohtaan, kun vielä laitteen toiminnassa on selvä epäloogisuus sen piipatessa toisenkin kerran. Turistien joutumisen kokemaan tällaista kohtelua luulisi tekevän hallaa maan turismille ja ulkomaalaisten käsityksille maasta.
Siis varoituksen sana ajettaessa bussilla Bukarestissä: jos maksatte kahdesta samalla lipulla, niin painakaa ”2”-painiketta!
Muuten Bukarestin-matkamme sujui aivan mukavasti ja muut ihmiset olivat ystävällisiä paitsi tämä yksi kohtaamamme pahanilmanlintu.

1

263

Vastaukset

 • Oon 10v (vähän outoo joo) ja oon syntyny Romaniassa mun koko suku on sieltä. Meille ei oo tullu tämmöstä ongelmaa mut kaikki Bukarestissa asuvat on kilttejä ja mukavia (kerjäläisiä ja kodittomia lukuunottamatta).
  Tosin meillekkin sattui semmoinen juttu että kun olimme kauppakeskuksessa ja tapasimme setäni kanssa otimme kuvija, vartija tuli ja sanoi ettemme saa ottaa kuvia. Kysyimme miksi ja hän vastasi että kuvaan saattaa tulla muitakin ihmisiä. Vartija lähti pian mutta huomasimme että hän oli mennyt saarnaamaan myös vähän matkan päässä olevalle perheelle koska lapset kiipeilivät tuolilla. O.o

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Iranilainen kansanedustaja lupaa 3 miljoonan dollarin palkkion

  Trumpin tappajalle. https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/cfa37fd0-332c-4304-8dc6-3f7024244907
  Maailman menoa
  90
  3610
 2. Luisteluvalmentaja Mirjami Penttinen

  Valmentaa nuoria kannustavasti ja tasa-arvoisesti.
  15
  1676
 3. MURHA hämeenlinnassa

  Keskustassa, maanantain ja tiistain välisenä yönä??!! Kertokaa heti lisää........
  Hämeenlinna
  59
  1290