Amerikan bulldoggi

2for3

kellään kokemuksia kyseisetä rodusta, etä kasvattajista?
ole käynyt tutustumassa eri foorumeilla, eli ei linkkejä, pelkästään kokemuksia!

en ole viellä ottamassa kyseistä rotua, haluan ensiksi tutustua rotuun ennen kuin teen päätöksen

68

12268

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • uusitalo.netta

      mulla on AB ja ne on tosi kilttejä ja niillä on puruvoimaa ja tarvivat paljon liikuntaa :) pienenä ne saa hepuleita jolloin juoksee pihaa&taloa ympäri ku hullut. ei sovi kerrostaloon ei.

      • pikkukoiranipelkää

        mihin puruvoimaa tarvitaan?


      • Anonyymi
        pikkukoiranipelkää kirjoitti:

        mihin puruvoimaa tarvitaan?

        Lienee sellaista primitiivistä voiman ihannointia.

        Tutustuin kerran samaan ilmiöön kun sattui pubissa viereen nuorehko kaveri, joka ei osannut muusta puhua kuin pistooleista/revolvereista ja niiden toinen toistaan tehokkaamista patruunoista: "Sellainen mälli kuule kun läjähtää niin...." ja sitä rataa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lienee sellaista primitiivistä voiman ihannointia.

        Tutustuin kerran samaan ilmiöön kun sattui pubissa viereen nuorehko kaveri, joka ei osannut muusta puhua kuin pistooleista/revolvereista ja niiden toinen toistaan tehokkaamista patruunoista: "Sellainen mälli kuule kun läjähtää niin...." ja sitä rataa.

        Kyllä ihmisellä pitää olla tosi, tosi itsetunto, josyo. kirjoituksista saa orgasmin.


      • Anonyymi

        Minulla kerrostalossa ja sopii,kunhan on aikaa harrastaa tuon kans, sitä noi vaatii


      • Anonyymi

        Ai ei käy kerrostalossa 😂?? Mulla oli Ab ja kerrostalossa asuttiin ja hyvin meni


    • pirppis-69

      AB sopii juuri sinne missä sen omistaja asuu oli se sitten kerros-rivi tai omakotitalo.AB sopii moneen menoon tai vain perhekoiraksi.Ei se ole sen kummempi koira,kun mikään muukaan.Tavallinen koira,jonka kanssa voi harrastaa tai olla harrastamatta kunhan koiransa kanssa viettää aikaa.

      Kokemusta rodusta on 8vuotta,joten voin lämpimästi suositella rotua.

      Suomessa kasvatetaan pääasiassa hybridejä eli ns.classic tai standard mallisia koiria.Löytyy kyllä nykyään myös yksi 100% Johnsoneita kasvattava kenneli,joten valinnan varaa löytyy riippuen siitä mitä kaipaat.

      Ota yhteyttä eri kasvattajiin vaikka sähköpostilla tai puhelimitse tai joka käymällä paikan päällä,kysele paljon juuri heidän koiristaan ja siitä mitä he itse arvostavat luonteessa,jne.Sillähän se selviää,että mikä kasvattaja koirineen on juuri sulle se sopiva.

    • amerikanbulldoggi<3

      Mun mielestä ambullit EI sovi kerrostaloon ! meillä ollu niitä 10 vuotta ja kokemusta on.. Ja siis luonne eroista johtuen on niitäkin tosi erilaisia,esim. ensimmäinen koiramme oli todella viisas,esim.koirakoulussa tiesi todella tarkkaan mitä tehdään,mutta koska maa oli kylmä,ei hän voinut esim. istua, ettei (pallit) jäädy :DDD Ja nyt 4kk bullimme on tosi vilkas (tietty koska pentu ja hyvä niin :)) sen kanssa aijon kokeilla ainakin tokoa ja agilitya,sillä hänen kansvattaja suosii sportti ja työkoira tyyppiä :) Eli eroja toki on ( ja eka koirammehan oli siis johnsson..) Mutta kaikki kyllä rakastaa lapsia,jos ne tietenkin pennusta pitäen totutetaan niihin,ja toki lapset myös koiriin :) Itse en kyllä pihakoiraksikaan ottaisi (lyhyen turkin ja seurarakkaan luonteen vuoksi..!) jaja..mitäs muuta... noh nykyinen on siis SnowWhite-kennelistä,ja voin vain kehua tätä kasvattajaa ! todella siistit paikat,koirat kauniita,ja hyvä luonteisia,enkä varmasti ole ainoa tätä mieltä oleva :) (mutta kannattaa muistaa että hänen koiransa ovat aktiivisia,eikä niille riitä lenkki korttelin ympäri,joten suotavaa olisi myös ehkä harrastaa jotakin,tai mielestäni ainakin :))) Onnea oikean koiran löytämiseen,ellet sitä ole jo löytänyt (sillä oon vähän myöhässä :D)

      • vAAB

        meilläkin on koira kyseisetä kennelistä =) ihana paikka koiria kohdellaa hyvi ja kaikkii huomioidaan:)


    • paraskoira

      Meillä on ab, työkoira linjaa. Ollut koko ikänsä terve. Muistuttaisin kuitenkin ab:n luonteessa olevasta piirteestä, jos jokin uhkaa sen perhettä, ( laumaa) kotia, puolustaa kenties jopa autoa, koira muuttuu sekunnissa leppoisasta perhekoirasta "manstopperiksi", koiraksi joka ei kaihda käyttää silloin puruvoimaa. Tämä kannattaisi muistaa, ettei tule yllätyksenä , eikä koira joudu piikille tai kiertoon. Rodulla on vahva vartiointivietti. Lasten kanssa mitä mahtavin perhekoira.

    • welhotar13

      Ihana rotu, vaikkakin vaatii omistautumista. Mulla 3v pieni ja pippurinen standardinarttu, asunut koko ajan kerrostalossa, sisällä sohvaperuna ja ottaa rennosti kuten omistajakin, mutta ovesta kun mennään ulos niin on 100% lasissa heti. Tykkää juosta fillarin tai rullisten mennen lenkillä, tai vetää taakkoja, powerpull on meidän uusi innostus myös. Lapsia rakastaa, sekä omaa laumaa hyvin vahvasti suojelee. Ei ainakaan tää mun yksilö ole mikään koirapuistokoira, nartut tappelee herkästi keskenään rajusti, mutta urosten kanssa ollut ok. Ei varoita mikäli kokee jonku hyökkääjäksi, ei siis murise, vaan katsoo ja hyökkää varoittamatta. Suojelutreeneissä murisee ja haukkuu kyllä. Eli suosittelen kyllä aktiiviselle perheelle mihin tahansa ympäristöön... Mutta jos ei ole aiempaa kokemusta tämän tyyppisistä, kannattaa hakeutua jonkun kokeneen oppiin pennun kanssa, itse sain kasvattajalta paljon apua (ei kasvata enää perhesyistä), kun tämä oli ensimmäinen oma koirani aikuisiällä.

    • nimimerkki11

      "amerikanbulldoggi

    • juuu5

      kylllä mulla kaksikin ab:ta kerrostalossa, hyvin sopeutuvat ;) Tokikin liikuntaa pitää olla ja paljon, mutta meillä on opetettu että sisällä nukutaan ja ollaan muutenkin rauhallisia, ulkona sitten toimitaan.

      Eivät vahdi tai suojele sen erikoisemmin asuntoa, tokikaan en talkkaria uskaltaisi sisään päästää ilman minua..

    • Kokemusta on

      Varokaa tätä koiraa.

      • ?ihmettellevä

        miks ihmees?


    • AB n omistava :)

      AB on sellane koira et ei missään nimessä ekaks koiraks! eikä kerrostaloonkaa. nkä suosittele rotua sellaiseen perheeseen missä on alle 5 vuotiaita lapsia koska AB kunnioittaa vain isäntää ei muita.. ja voi näykätä pahastikki jos junnut tulee takaa ppäi ja säikyttää koiran.. muuten mukavia koiria tarttee paljo liikuntaa ja riehumista :) meillä koira on ku unelma

      • AB se täälläkin

        Niinno itsellä kohta 5 vuotta kerrostalossa ollut ensimmäisenä koirana ;)
        Ja lapsien kanssa ei ole ikinä ollut mitään ongelmia.


      • Anonyymi

        Höpö höpö, voi jessus taas


    • AB=BeSt

      häh? AB n omistava: sul taitaa olla ongelma dogis kans? Ei taida koiras olla oikein hanskassa, tai sit sun AB on sairas

      • AB n omistavaa

        se johtuu siitä et sitä on entises kodis lyöty ja huuettu ihan turhasta et pelko sille on jääny


      • lllllllllllllll

        ...ja yleistät tämän takia kaikkiin amerikanbulldoggeihin arvaamattomuuden? Jösses. Koira joka ekana puree kun pelästyy, ei ole ihan kunnossa.

        Ei meidänkään amstaffit pure, vaikka takaa yhtäkkiä tarttuis. ne vaan tsekkaa, että mikäs siellä.


    • ab nero

      Amerikanbulldoggi on helkkarin hyvä ja monipuolinen koirarotu! Kasvattajia löytyy hyviä jotka on jenkeistä asti vaivautunut hakemaan kalliilla koiria! Tosin kasvattajilla on eri tyyppisiä koiria yksi suomessa keskittyy pelkästään terveyteen ja sähäkkään työkoiraan siinä laumiksetkin kalpenee ;)

      • sekarotuinen

        Ei laumanvartijakoira kalpene, minulla on niin AB kuin laumanvartijakoirakin ja molemmat uroksia, eivätkä tule toimeen keskenään jossa vanha laumanvartija herra on altavastaajana kun ovat tapelleet, ikäeroa on melkein 10 vuotta mutta jos olisivat molemmat nuoria ei AB olisi mikään vastus, ja laumanvartijakoiran paksu turkki on melkoinen panssari kun AB ei saa mitään vahinkoa aikaan.


    • Kun AB:n ottaa

      niin kyllä siinä naapurit hiljenee ja kalpenee. Ja kaikki muut koiranomistajat siirtyvät suosista toiselle puolen tietä jotta kuninkaalliset saavat arvoisensa tilan.

      No ei se nyt ihan noin tietty mene. Sattumoisin olemme koirani kanssa tavanneet noita parisen kappaletta kun asuvat tässä lähikulmilla. Vielä ei ole kai kummallekaan vahinkoa sattunut, vaikka yritystä on ja vaikka toinen mimmi kuljettaa koiraansa korkokengät jalassa. Tämä toinen taas kääntyy aina pakoon kun joku toinen koirakko tulee vastaan. Ja jos edestä ja takaa on joku tulossa niin silloin valitsee luontevasti kolmannen suunnan eli metsän siimeksen katoaa he rymisten.

      Molemmat koirat ovat uroksia, nuoria sellaisia ja omistajat pari-kolmekymppisiä naisia. Eikä kumpikaan oikein näytä nauttivan ulkoilusta koiransa kanssa. Antaas kattoo mitä noittenkin koiranpidosta tulee...

    • joni2

      Terve mitä tarkoittaa american buldoggi ampulli?onko se kokoon tai kuonoon tai rotuun ei tietoa olen yrittänyt etsiä tietoo mutta ei tunnu löytyvän .eli mitä tarkoittaa tuo ampulli sanan merkityksellä ja milla tavalla eroaa standartista?

      • Amerikanbulldoggi, eli lyhennettyna ampulli tai ambulli tai AB. Josku olen törmännyt myös amerikanpitbullterrieristä käytettävän ambull nimitystä, mutta se on melko harhaanjohtava.


    • äimän käki

      Yksi ambulli kolmen bostoninterrierin avustamana hyökkäsi kuukausi sitten vanhan sokean seropimme kimppuun raadellen sen hengiltä. Syytä ei löytynyt. Ab oli uros, meidän koira narttu. Että tämmöisistä porukkaa.

      • minelan

        Otan osaa suruunne.


      • Anonyymi

        Vanha viesti, mutta tapahtuiko hyökkäys Lohjalla?


    • öhym

      Joudun työni vuoksi nyt olemaan tekemisissä yhden amerikanbulldoggin kanssa ja haulla tuli näkyviin Wikipedian selitys rodusta. No huhhuh, oli SATHY:n aktiivi varmaan ollut runoniekkana tuota kivan lempeän "entisen uudisraivaajien työkoiran" kuvausta sorvaamassa. Siis kyseessä näyttää olevan pitbull pelottavissa mittasuhteissa; uros yli 60-senttisenä korkeudeltaan. Paino n. 50 kg.?
      Jos koko pitää paikkansa, ja muutenkin, rotu ilmeisesti on aiheesta vaarallisten, kiellettyjen rotujen listalla monessa maassa.
      Sääliksi käy kun teinitytöt ja muut tietämättömät amatöörit hankkivat koiran joka on haastava kokeneellekin koiraihmiselle. Ja sääliksi käy myös lähiympäristöä joka aiheesta pelkää koska kultamussukasta kuoriutuu omistajaa hämmästyttäviä puolia.
      Olivatko ne leikkisät vesselit, jotka repivät huskynomistajan puistossa vuosi sitten, juuri tätä porukkaa?

    • Abihanuudet

      Voi hyvänenaika. Itse otin ab:n ensikoirana ja rakastavampaa ja kiltimpää koiraa ei olisi voinu kuvitellakkaan. Todella tottelevainen, erityistä koulutusta ei edes kaivannut. Tunneäly loistava. Vapaana kulki usein vierellä, eikä koskaan tarvinnut ajatellakkaan että olisi mitään kiellettyä tehnyt. Kerrostalossa aina asuttu, kotona tykkäsi pötkötellä vaikka koko päivän. Lapsia rakasti, usein hällä ratsastivatkin. :) Koskaan ei haukkunut turhia eikä osoittanut mitään merkkejä aggressiivisuudesta. Pitkiä lenkkejä jaksoi hyvin, mutta ei niitä vaadi jokapäivä. Ainut miinus ettei osannut uida, vaikka kuinka yritettiin opetella ja pimeää vähän pelkäsi, mikä saattoi johtua kyllä omasta pelostani. Valitettavasti syöpään menehtyi, mikä ei kovin harvinainen ko. rodulla. Muita sairauksia ei koskaan ollut, yksi korvatulehdus taisi joskus olla. Suosittelen todella lämpimästi, rakastavampaa koiraa ei löydy, tuntemattomiakaan kohtaan. :) Hän oli 58kg, kork 69cm, leikattu poitsu.

      • Uutisetkertoovaara

        Tuon rotuiset kuitenkin kehuistasi huolimatta raatelee vieraita koiria ja ihmisiä.


      • Anonyymi
        Uutisetkertoovaara kirjoitti:

        Tuon rotuiset kuitenkin kehuistasi huolimatta raatelee vieraita koiria ja ihmisiä.

        En tiedä, mutta uskoisin monen tunnistavan Reijo Iltasen ja hänen ihanat koiransa, toinen oli Sami, toisen nimeä en muista.
        Siinä oli hyvä esimerkki koiran j ihmisen yhteistyöästä. Tosin minulle liian raakaa.


    • AB008

      AB:ta on varmasti moneen lähtöön kuten on linjojakin. Toiset terveitä toiset sairaita, kuten kaikissa roduissa.
      Ja kyllä, itselläni AB-uros, joka on aggre muita koiria kohtaan (uroksia, jos toinen haastaa, vastaa epäröimättä haasteeseen). Joka päivä koulutetaan ja edistymistä tapahtuu hitaasti (omasta mielestäni), mutta varmasti. Koirapuistossa ei käydä, paitsi silloin kun siellä ei ole muita tai on tuttu narttu.
      Erittäin vartiointi- ja saalisviettinen. Ulkona ei välitä ihmisistä, mutta kotiin (tai autoon) kukaan ei tule pyytämättä. Ei ole ihmisille aggre vaan äärimmäisen varautunut ja tarkkaileva. Uusiin ihmisiin tutustuu hitaasti, mutta ne, jotka jo tuntee otetaan isolla rakkaudella vastaan.
      Rakastaa lapsia. Todella perhekeskeinen, rakastava ja älykäs. Mahtavin, älykkäin ja uskollisin koira, jonka olen omistanut.
      Valitettavasti tämä yksilö on ollut terveyden puolesta sairain koira, jonka olen omistanut.

      • minelan

        oLET VARMASTI PITÄNYT KOIRAASI HYVIN JA KASVATTANUT TAIDOLLA.
        Minulla on nyt chihuaha. maailman pienin rotu, ellei venäjän toyt mene kärkeen.
        CHIHU on erittäin vaativa koira, en suosittele ensimmäiseksi koiraksi. Luule olevansa mastiffi,, jos ei vahvempikin. Mutta aina saa olla pekoissaan, jos joku mastiff sattuu tyulemaan tulemaan vastaan. Chiuni TOUHO ei koskaan aloita remmirähjäystä, mutta jos isokokoinen koira aloittaa, niin vastaa kyllä. Se ei millään usko, että hänellä ei ole voimia mitellä esim. bullmasttifin kanssa.
        Suurista koirista, joita olen kouluttanut TOKOON saakka, minulla on 7 collieta, omia kasvatteja suursnautseri Asta ja SissinheiMON lucas ja Jarno KK-mäyräkoiria olen kasvattanut 29 vuotta kennelnimellä Minelan. Mäyräkoirat ovat kovaäisiä, suursnquttseri on ihan pehnolelu niihin verrattuna
        MUTTA EN YMMÄRRÄ JA TIEDÄ, MIKSI HANKKIA TAPPAJAKOIRA, VIELÄ RUMA SELLAINEEN.


    • Kummastunutihminen

      Millaisia nämä suomen suuret kasvattajat ovat? Saako heiltä tukea,apua,neuvoa koko koiran eliniän, vai onko näissä nk.perävalotakuu kun raha vaihtaa omistajaa? Mitä nämä "terveys takuut" tai työkoira oikein tarkoittavat? Toiset kasvattajat eivät tietääkseni harrasta koirillaa mitään , koirat ovat 24/7 tarhoissa? Voiko tälläista koiran jälkeläistä kaupata työkoirana,jos ei ole vanhemmilla näyttöä?
      Moni vetää tästä txtistä herneen syvälle sieraimiinsa.

      • minelan

        Mastiffin kasvattajalla on suuri vastuu, kelle pentujaan myy.
        Kaikki pennut ovat ihania ja suloisia, mutta kannattaa miettiä, uskaltaako ottaa luonteeltaan epävarmankoiran, jonka ajatusmaailmaa ei pysty ennustamaan.

        Hernessasaaressa taas olisiko ollut bittbul raateli koiran ravintolan alueella.


    • Kukkakaalimuna

      Suurin osa kasvattaa rahasta, eivät välitä millaisille hyypiöille myyvät, kuulemani mukaan erään kasvattajan pennut poistuvat nuorena keskuudestamme. Taitaa olla suomessa ainoastaan yksi kasvattaja joka tekee koirillaan rodunomaisia asioita(petes bulldog) ja taakanvetoa ei lueta rodunomaiseksi.

    • Eikotikoiraksi
      • lpelatiketosuke

        Ei sovellu yhteiskuntaamme .Seurakoiriksi on turvallisempiakin rotuja.


    • TutustukaaRotuunHuolella

      Hieno rotu, mutta ei välttämättä koirasosiaalinen pentuiän sosiaalistamisesta huolimatta. En pitäisi tästä syystä irti alueella, jossa voi tulla vieraita koiria vastaan, enkä veisi koirapuistoon. Reagoi salamannopeasti ja saa nopeasti ikävää jälkeä aikaan.

      Kasvuiässä oltava erityisen tarkkana oikeaoppisen ruokinnan (ei mututuntumalla) , maltillisen liikunnan ja koiran hoikkana pitämisen kanssa, luusto-ongelmia on. Toivottavasti mahdollisimman moni ab päätyisi OIKEASTI liikunnallisten aktiivisten ihmisten perheenjäseneksi, eikä egon jatkeeksi ostaria kiertämään :(. Vaikka kotioloissa rauhallinen, kyllä nämä on kehitetty rapakon takana toimeliaaseen elämäntapaan mm. maatilojen yleiskoiriksi (metsästyksen ohella).

      • Nähnyttämän

        Ei auta, vaikka ei pitäis irti.Lähtee heikon aikuisen miehen käsistä hihnat, ja vieras joutuu pitelemään ettei käy koiran kimppuun .Kuonokoppa vähintään pitäs määrätä, et säästyis muut hyökkäyksiltä .


      • Anonyymi

        Puutun vain tuohon, missä kerroit, että pienilläkin koirilla on oikeus olla.
        Itse olen ollut palveluskoiraihminen (suursnautseri)


    • Jasminell

      Miksi rodun kasvattajat eivät rohkene myydä koiriaan oikeilla nimillään? Ihmetyttää, että aikuiset ihmiset (luultavasti) esiintyvät nimikirjaimin palstoilla, jossa suurin osa kasvattajista myy kasvattinsa ihan sillä omalla koko nimellä. Ei ole kennelliiton hyväksymä rotu, mutta mielestäni erityisesti siksi rodun mainetta kannattaisi edistää ja tuoda rotua kasvattajineen "päivänvaloon".

    • Yhteiskuntaankelpaamaton

      Uutisissakin on karmeuksia ollut,ei sovellu vieraiden koirien,eikä sitten koirakkojenkaan lähelle.Karkaa käsistä,pihoista hihnoista ja jopa tappaa toisten koiria.Turha uhka ja vaara yhteiskunnassammen.

      Tuollanen hihnassa oleva hyökkäsi ohituksessa yllättäen päälleni,kaatoi,onneksi koiraani se ei ylettynyt.Ihan tuurilla selvittiin .Omistaja ei pyytänyt edes anteeksi,eikä kysynyt miten kävi.Mykkänä poistui paikalta,ei normaalia käytöstä minusta.Vaatteeni kurastuivat ja mustelmia tuli .Sen verran pientä,etten tehnyt ilmoitusta.Mutta tosiaan onnellinen saa olla,ettei käynyt pahemmin.Joillakin on ollut huonompikin tuuri...
      Eikä ole nätti,vaan todellinen rumilus ulkonäöltään😜

      • EnLaittaisiRodunPiikkiin

        Niin olet sinäkin ruma ja yhteiskuntaan kelpaamaton:DD
        Ei tainnu käydä sen omistaja ihan kaikilla pytyillä tai vähintään ohjaamossa oli vähän hiljasta, niin kuin sullakin...


      • hlkgdvk
        EnLaittaisiRodunPiikkiin kirjoitti:

        Niin olet sinäkin ruma ja yhteiskuntaan kelpaamaton:DD
        Ei tainnu käydä sen omistaja ihan kaikilla pytyillä tai vähintään ohjaamossa oli vähän hiljasta, niin kuin sullakin...

        Sulle ei sovi koira, syytät kuitenkin muita sen tekosista.
        Omistajan on oltava vastuullinen, ja ennakkoon estettävä hyökkäykset.
        Pikainen googletus kertoo onko omissa käsissä muille vaarallinen rotu. Omistajan on toimittava sen mukaan,ettei piskinsä vaaranna muita.


    • Hienoja

      Kaikki koirarodut ovat valmiita tappelemaan, ihminen ei ymmärrä eikä välttämättä näe kun koirat keskustelevat keskenään "kännykällään" ja aina koirien välillä dominoidaan, eli molemmat haluaisivat toisen alistuvan. Olen yli 30 vuoden ajalla omistanut monta koiraa ja eri rotuisia, pääasiassa suojelu, vahtikoiria ja nykyisinkin on laumanvartija komondor uros yli 10 vuotias ja amerikanbulldoggi uros 2 vuotias jotka vihaavat toisiaan, mutta ei häiritse yhteiseloamme kun on tilaa omakotitalossa ja ollut helppoa erottaa koirat huoneisiinsa ja kuitenkin molemmat saavat paljon olla ihmisen kanssa, ulkona vain eri aikoina.
      Ihminen on peto ihmiselle ja hyvä suojelu/vahtikoira on paras rauhan tuoja ihmisten väliin ja aina valmiina, koiran omistajan vain tulee tämä tiedostaa ja AINA liikkuessaan koiran kanssa ennakoiden ettei pääse tapahtumaan mitään vahinkoa, mutta vahingon sattuessa huolehtia VÄLITTÖMÄSTI jotta vahingon kärsijä (ihminen) saa tarvitsemansa ensiavun. Irtokoiria käy tontillamme joskus, mutta haistaessaan koiriemme virtsaa ne tietävät ettei täällä ole turvallista liikkua, mutta jos sattuisi et koirani törmäisisi "metsästyskoiraan" ja tappaisi tämän omalla tontillamme olisi vastuu metsästyskoiran omistajalla, SILLÄ KOIRAN OMISTAJAN TULEE AINA TIETÄÄ MISSÄ KOIRA LIIKKUU JA MITÄ SE TEKEE JA ON VASTUUSSA SEN TEKEMISISTÄ.

      • EiVäkivaltaa

        Hohoijaa....sinä oot aina vastuussa kokras tekemisistä.Metsästyskoira saa ajella 30min naapurin puolella,ja sen jälkeen sen voi maanomistaja ottaa kiinni.Vahingoittaa ei tietenkään saa.Kannattaa aidata alueesi,ettei vahinkoja käy.Voi olla lähistöllä lapsiperhekkin,pikkukoirineen.Jos luvatta pikkukoira on irti,voi pyytää kytkemään Mutta koirasi ei saa niiden lähistöllä liikkuvien koirien kimppuun käydä.Siinä voi käydä vahinko myös vieraalle ihmiselle,kun joutuu omaabsa puolustamaan.
        Alue pitää olla aidattu, jos siellä on muille vaarallisia koiria.Et laskua pukkaa, jos joku vahingossa tulee lähellenne, ja se pahin käy.Kyllä aikuisen ihmisen pitäs nää asiat ymmärtää,mutta aina on vaarallisten rotujen omistajia jotka kuvittelee et heidän koirilla on lupa raadella.
        Koira ei saa koskaan,missään tilanteessa purra ketään.Ei edes silloin kun varas hiippailisi kotiisi. Eikä talon omistajakaa saa varasta pahoinpidellä. Häkeen on vaan soitettava.Muuten joutuu maksamaan korvaukset varkaalle joka ei saa ovien aukomisesta rangaistusta .Kannattaa uutisia lukea,ennakkotapauksia löytyy.


    • erwqrqwrqwr

      Ihan paska koira.

    • TurhaRotu

      Ei missään hyvä, ei mitään ainutlaatuista, yks monista massa mössöstä.

    • minelan

      AMERIKAN BULDOGGI taitaa olla näistä tappajaroduista pehmein. Plljon riippuu kasvatuksesta.
      Mutta minua ihmetyttää kovavasti, mitä egonjatketta ostajat tavoittelevat. On aika hankalaa elämää ko. rodun kanssa. Ihmiset pelkäävät, mutta ehkä omistajien mielestä se onkin se, että kyseinen ruma rotu pitää hankkia.

      Mutta kun ei edes egon jatkeena rotu ei toimi
      En ole koskaan kuullut kenenkään sanovan, että mastiff olisi älykäs. Tyhmä koira, joka seuraa vaan tappamisviettiään.

      • Kiellettävärotu

        Minä haukuin vuos sitte yhen tommisen omistajan,kun se päästi sen elukkansa kimppuuni.Sanaakaan ei ukko reppana suustaan saanut.Tosiaankin oli egonjatkeena,säälittävä pieni heiveröinen lihasköyhä hyypiö omistajana.
        Ei oo sen jälkeen näkyny,ja parempi niin.Nykyään mulla on koiraturva sumutin tollasten hyypiöiden ja niiden rumien piskien varalle.


      • Kielletäänsinut
        Kiellettävärotu kirjoitti:

        Minä haukuin vuos sitte yhen tommisen omistajan,kun se päästi sen elukkansa kimppuuni.Sanaakaan ei ukko reppana suustaan saanut.Tosiaankin oli egonjatkeena,säälittävä pieni heiveröinen lihasköyhä hyypiö omistajana.
        Ei oo sen jälkeen näkyny,ja parempi niin.Nykyään mulla on koiraturva sumutin tollasten hyypiöiden ja niiden rumien piskien varalle.

        Ei ole ihmekään, ettei saanut. Olet niin aggressiivinen ja miehekäs, että harvoin edes teinipojissa on noin pahasti testosteronihuuruissaan riehuvia öykkäreitä kuin sinä.


      • Voivoi
        Kiellettävärotu kirjoitti:

        Minä haukuin vuos sitte yhen tommisen omistajan,kun se päästi sen elukkansa kimppuuni.Sanaakaan ei ukko reppana suustaan saanut.Tosiaankin oli egonjatkeena,säälittävä pieni heiveröinen lihasköyhä hyypiö omistajana.
        Ei oo sen jälkeen näkyny,ja parempi niin.Nykyään mulla on koiraturva sumutin tollasten hyypiöiden ja niiden rumien piskien varalle.

        Sinä se säälittävä hyypiön reppana olet. Jos riehut ja räksytät naamatusten puoliksikaan niin paljon kuin tällä palstalla, niin en ihmettele, jos vastaantulijat vaihtavat kadunpuolta sinut kohdatessaan. Mistäpä luulet tuollaisen vihamielisyyden kielivän? Huonosta itsetunnosta ja pahasta olosta kenties?


    • nettikertoo

      Tappaneet koiria ja ihmisiä. Googlettamalla löytyy,kirjoita rotu ja perään hyökkäsi,tappoi jne.

    • Anonyymi

      Kirjoita ihmeessä samalla siihen eniten puruvammoja aiheuttaneet koirarodut ei taida olla Ab lista kärjessä mut kulta en noutaja onko toinen tarina

      • Anonyymi

        Onko purema sinusta pahempi kuin että on tappanut ihmisiä?
        Jos huomaa että koiran aikomus on tappaa muiden lemmikki,se kannattaa hävittää nopeasti.
        Tuo rotu ei siedä muita koiria,nähty on .

        Ja tosiaan,heikkoja omistajia niillä,joita koiransa raahaa perässään kun yrittää tulla tappamaan muiden lemmikkejä.Siinä saa muut olla valppaana,kun omistajansa tulee riskejä ymmärtämättömänä alueelle jolla muut ulkoiluttaa kilttejä seurakoiriaan.Laittais edes hurtalleen kuonokopan,ja tiiliskiviä taskuun,että sais pidettyä vaarallisen koiransa kaukana muista koirista ja ihmisistä .
        Ei pidä tuoda epäsosiaalisia ja yhteiskuntakelvottomia koiria muiden lähettyville.


    • Anonyymi

      Monenlaista tunteiden purkausta kirjoituksissa, ihan turhaan!
      Meillä on Suomessa lainsäädäntö ja jokaisen kansalaisen tulee noudattaa/kunnioittaa sitä niin ei pääse syntymään vahinkoja tai ainakin mahdollisimman vähän.
      Kun koiraa ulkoilutetaan irrallaan ja aiheutuu vahinko on koiranomistaja syyllistynyt jättämään vartioimatta koiransa ja velvoitetaan korvaamaan vahingon. Metsästykoiran omistajakin joutuu maksumieheksi jos hänen koira juoksee auton alle, koirien väliset tappelut jotka tapahtuvat irtokoirien toimesta tulkitaan vain koirien välisiksi ja molempia omistajia rangaistaan, vartioimatta jättämisestä jos tapahtuma tulee julki, mutta aina kun on ihminen läsnä koiransa kanssa odotetaan häneltä tervettä järkeä eikä suinpäin tunkeutuvan koirapuistoon jos siellä on koira/koiria jotta vältyttäisiin yhteenotoilta, sillä pikkuinen fifikin puree ja haluaa alistaa toisen koiran ja hänen omistaja on vastuussa siitä vaikka päästäisikin koiransa vapaaksi joka rytäkässä menettäisi henkensä.

      • Anonyymi

        Lue metsästyslaki ja koirakuri.Koiraa ei irti luvatta vieraan maille.
        Muille koirille/ ihmisille vaarallista koiraa ei koskaan irti.
        Muiden turvallisuus, menee koiranomistajan luvattoman irtipidon edelle.


      • Anonyymi

        Siinä on just se, kun tällaisia rotuja haikailevat kaiken maailman motoristikerholaiset ja muut. Jostain syystä. Eikä sitten ole kapasiteettia kasvattaa. Tai kasvatetaan ehdoin tahdoin tappajaksi.


    • Anonyymi

      Onko Suomi täynnä idiootteja vai onko tää ainoa palsta?
      Jopa minä 14vee olen jo aikoja sitten ymmärtänyt että hulluja ja aggressiivisia koiria on joka rodussa, kokemusta kun on sairaasta ja arasta koirasta... Ja faktahan on se että pikkukoirat ovat yleensä aggressiivisenmpia, mutta se on hyväksyttävämpää heidän kokonsa takia. Oon nähny kuvia ku chihu ruuan perässä on raadellu omistajaansa.. voitte tietenkin arvata tuliko koiralle siitä seurauksia. Jos on oikeesti tutkinu asiaa niin tietää, että tilastoissa esim sakemanni on aiheuttanut enemmän vahinkoa ku AB. Kaikissa koira roduissa on hyvät ja huonot puolet ja hyökkäykset on aina omistajan syytä. Joten pliide, ei leimata näinkään rakastavaa ja lempeää rotua sairaiden yksilöiden takia, silloin pitäs leimata kaikki rodut eikä Tanskassa ois yhtäkään koiraa :D

      • Anonyymi

        Ovat turha riski yhteiskunnassa.Tappaneet vieraan koiria ja raadelleet, tappaneet ihmisiäkin.Eli ei sovellu yhteiskuntaan.Vain harva, voi estää moiset,monille käy vahinko ja koira lähtee ja hyökkää .Tuurinkauppaa miten sen kanssa käy,ja saako kokoiän pidettyä ilman että jotain karmeuksia tekee.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ovat turha riski yhteiskunnassa.Tappaneet vieraan koiria ja raadelleet, tappaneet ihmisiäkin.Eli ei sovellu yhteiskuntaan.Vain harva, voi estää moiset,monille käy vahinko ja koira lähtee ja hyökkää .Tuurinkauppaa miten sen kanssa käy,ja saako kokoiän pidettyä ilman että jotain karmeuksia tekee.

        Pitäs testata, ovatko vaaraksi.Lopetus jos yrittää purra vierasta ihmistä tai koiraa.Omistajan pitää tajuta yhteinen hyvä, ja koiran ongelmat.
        Koppa yms.estämään toteutus haluja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pitäs testata, ovatko vaaraksi.Lopetus jos yrittää purra vierasta ihmistä tai koiraa.Omistajan pitää tajuta yhteinen hyvä, ja koiran ongelmat.
        Koppa yms.estämään toteutus haluja.

        Ja kunnon hihnat, eikä koskaan irti missään muualla kun omalla satavarmaksi aidatulla pihalla!


      • Anonyymi

        Olisikohan niin, että niitä sakemanneja on jonkun verran enemmän? Kaikissa roduissa on toki aggressiivisia yksilöitä, mutta kysymys onkin siitä minkälaista tuhoa ne kykenevät saamaan aikaan.


    • Anonyymi

      Rotua voi verrata luonteeltaan kultaiseen noutajaan.Hieman jääräpää koulutettava pentuna mutta niinkun kaikilla koirilla kärsivällisyys on kouluttajan hyve :)Ihmettelen suuresti edellisen kommentia puruvoimasta ja ettei sopisi kerrostaloon?Itsellä 5v AB ja sopii ihan yhtälailla kerrostaloon kuin mihin tahansa muuhun taloon:)Puruvoima on kova mutta en nyt käsitä miten se tähän kysymykseen liittyy milläänlailla!Erittäin kiltti lapsi rakas rotu.Kiintyy isäntä perheeseen erittäin lujasti.Heti pennusta on tärkeää sosiaalistuttaa(vai miten se sanotaan) )koira eli tutustuttaa muihin koiriin ja ihmisiin joka on tämän rodun kohdalla erittäin helppoa pentuna hyvin utelias ihmisten ja koirien suhteen.Hyvä esimerkki saadaan uuden naapurin kommentista kun ensimmäistä kertaa päästi koiran tutustumaan omaansa:miten noin julman näköinen koira voi olla noin kiltti :)median luomat turhat "harhaluulot"pois ja ihan samaan tapaan kasvattamaan kun mitä tahansa rotua eli sosiaalinen,rakastava ja kannustava asenne kasvattajalla vie pitkälle :)

    • Anonyymi

      Näitä koiria näkee enää harvoin. Aika on tehnyt tehtävänsä, eli niitä on enää ihmisillä, jotka eivät juokse pitkin kaupunkien asfaltteja vaan koirat saavat elää luonnossa ja roduntuntevissa perheissä.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1262
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1245
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1166
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1164
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1143
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1141
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1127
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe