Sheltit (koot yms. muuta kysyttävää)

Susanyorkki

Yritin etsiä tietoa rodusta mutta tarvitsisin vähän apua. Miksi kutsutaan pienintä shelttirotua? Onko se mini vai jokin muu?

Minulla on jo ennestään pieni yorkki, tulisivatko ne toimeen sheltin kanssa joka voi olla aika hilpeä tapaus, onko teillä kokemuksia miten sheltit tulevat toimeen pienempien rotujen kanssa?

Olemme tutustuneet lähi koirapuistossa sheltteihin ja ainakin siellä kaikki on mennyt hyvin. Ovatko ne haukkuherkkiä?

-Susan

8

160

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eräs vaan

      arkoja ja haukkuherkkiä ja "jlaostuksen kukkasia" ovat..tiettyjä lääkkeitä ei voi antaa, esim. ivomec, koira ei kestä sitä, voi kuolla., jotta se jalostus...

    • sheltti

      "miksi kutsutaan pienintä shelttirotua" Valaisempa vähän shetlanninlammaskoira (eli sheltti) on pienin collieroduista.

    • 11+20

      Tuohon lääkeyliherkyyteen sen verran että ainakin Colliella sen voi testata kuuluuko pahimpaan riskiryhmään eli MDR1 on geenivirhe .MDR-1 on osa collie-rodun perimää ja siis ehkä jopa 600 vuotta vanha. Lääkeaineista on tarkat tiedot mitä ei siedä ollenkaan jos on -/- ja testi taitaa maksaa jonkun 30 e joten ei ole edes kallis . Kannattaa tutustua aiheeseen laajemmin !

      Shelttiä monet pitävät haukkuherkkänä mutta omani eivät ole olleet . Toki ovat yrittäneet alkaa räksyttää mutta oikealla koulutuksella tämän saa pois . Jokainen koira tulee pentuna sosiaalistaa ja se tulee totuttaa erillaisiin tilanteisiin .

      Arkuudesta huhutaan myös paljon mutta tähänkin voi niin paljon omalla käytöksellään vaikuttaa . Epävarma ja osaamaton omistaja = epävarma ja usein arka koira . Sheltti on äärimäisen viisas ja lukee omistajaansa kuin avointa kirjaa .

      Agressiivisuudestakin on puhuttu mutta en ole nähnyt agresiivista Shelttiä . Ihan varmasti niitäkin on mutta agresiivisuutta löytyy jokaisessa rodussa .

      Tutkikaa koiran sukuja ja käykää tapaamassa mielellään molempia vanhempia ja kysykää ja kysykää ja kysykää kasvattajalta asioista ! Kertokaa epäilyksistänne ja toiveistanne rohkeasti !Käykää näyttelyissä katsomassa jne jne .

    • Susanyorkki

      Kiitos paljon neuvoista, aion perehtyä jatkossa myös kasvattajien kanssa asiaan tarkemmin.. vielä tiedustelisin että onko rodun turkki kova töinen ja miten paljon liikuntaa pikkuinen collie tarvitsee?

      -susan

    • pöööääääööö

      Miten paljon karvaa lähtee? Ennestään on rotu mistä sitä karvaa ei juurikaan lähde ja nyt olen miettinyt kans shelttiä toiseksi koiraksi. Karvanlähtö vain hirvittää

    • tayl0r

      Itselläni on vajaan kahden vuoden ikäinen shelttinarttu ja siitä ei normaalisti lähde mitenkään älyttömän paljon karvaa. Eli tyyliin kerran viikossa imurointi riittää hyvin. Mutta sit kun on karvanlähtöaika, niin sitä karvaa oikeesti lähtee ihan kunnolla. Pesin tuon meidän neidin kolme viikkoa sitten ja siitä lähtien siitä on lähteny tuota karvaa ihan kauheina tuppoina ja musta sohva ja tumma lattia ei oo ehkä ihan parhaimmillaan tuommosina hetkinä :) Mutta nyt kun tuo paksu pohjavilla alkaa olla lähteny, niin sitten tuota karvaa ei pitäis lähteä ihan niin paljoa. Normaalisti tuo turkki ei muutenkaan vaadi mitenkään kauheasti hoitoa, vaikka onkin todella näyttävän näkönen. Itse karstaan tuon koiran normioloissa ehkä parin viikon välein. Ainoastaan sit nuo korvantaukset on semmoset, jotka tuppaa takkuuntumaan melko herkästi ja niitä pitääki sitä kampailla viikoittain.

      Mutta kaiken kaikkiaan suosittelen kyllä shelttiä kaikille sellaisille ihmisille, jotka halauvat uskollisen ja reippaan kaverin itselleen. Sheltti on siitä ihana rotu, että se mukautuu todella hyvin omistajansa tarpeisiin, eli jos et jaksa joka päivä käydä pitkää lenkkiä, niin koira ei siitä pahastu. Sille on tärkeintä, että se saa vain olla omistajansa kanssa...vaikka sitten sohvalla :)!

    • Blenluna

      Mulla on kohta 9kk vanha shelttinarttu ja se on nyt jo 39cm korkea. Se tulee toimeen kaikkien pikkukoirien kanssa ja on aina valmis leikkimään. Se sosiaalistaminen on kyllä tärkeää, mutta jotkut sheltit ovat luonteeltaan arempia kuin toiset. Meidän hauva on aika varautunut vieraisiin ihmisiin, vaikka ollaan paljon oltu tekemisissä ihmisten kanssa. Mutta kyllä se hetken tutustumisen jälkeen on ihan rentona, esittelee vieraille lelunsa ja antaa myös rapsuttaa. Eikä tossa alkututustumisessa kovin kauaa mene. Sitten kun tuntee ihmisen niin menee aina häntä heiluen luokse rapsutuksia hakemaan ja pusuja antamaan :).
      Haukkuherkkyyskin on yksilöllistä, jotkut haukkuu enemmän ja jotkut vähemmän, mutta kyllä sitäkin pystyy koulutuksella kitkemään pois. Itse annan Lunan haukkua ulkona koirapuistossa, muttei Luna muutenkaan paljoo hauku. Kun meille tulee vieraita niin kyllä se aluksi haukkuu ja kun on haistellut niin lopettaa. Namejakin vieraat ihmiset antavat meidän melko ahneelle neidille. Niiden ansiosta ja muutenkin ihmisistä saatujen hyvien kokemusten ansiosta Luna on jo reipastunut ja menee koirapuistossakin kaikki ihmiset haistelemaan.
      Siis koiria kohtaan Luna on todella avoin. Pitkiä lenkkejä ei tarvitse joka päivä tehdä, mutta sheltit ovat kyllä aktiivisia. Koirapuistoon vien Lunan melkein päivittäin. Siellä se voi juoksennella vapaana koirakavereidensa kanssa (Luna rakastaa sitä ) :-)
      Käyn sen kanssa myös koirakoulussa, todella hauskaa sekin ja siellä oppii paljon uusia asioita (Minä sekä koira). Sheltit on myös todella nopeaoppisia.

      Olen täysin tyytyväinen rotuunvalintaani. Sheltit on vaan niin ihania

      • Blenluna

        Siis jos meinaat sellaisen hankkia :D


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2800
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      94
      2011
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      40
      1538
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      69
      979
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      901
    7. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      874
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      870
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      785
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      726
    Aihe