Tanskandogin jalostuspäivistä..jalostuksesta..yhdistyksestä...

uuuupsis

Miksi eivät jalostuspäivät kiinnosta tanskandoggi kasvattajia.. Huolestuttavaa... kertooko tämä välinpitämättömyydestä vai mistä?
Kertooko se että että tanskandoggi yhdistys on sisäänpäin lämpiävä?
Mistä se kertoo?
kertooko se että tanskandoggi kasvattajat ovat kaikki tietäviä? (ikinä kukaan ei tiedä kaikkia ja aino oppii uutta, kun pitää mielen avoinna)
Millä pohjalla tanskandogin kasvatus on suomessa?
Mikä virka Tanskandoggi yhdistyksellä on?
Paljon kuulee huolestuttavia kommentteja.. ketä yhdistys palvelee? Niitä ainoastaan ketkä "kermaan" kuuluu?! Vääriin käsiin pääsee tietoa joka ei todellakaan ole suotavaa... Ihmiset ovat luottamus paikoilla..siltikin juorutaan pitkin kyliä... Asioita joita kukaan muu kuin kasvattaja itse tietää..kiva kuulla kyliltä...

Tarkoitus ei ole mustamaalata...herättää keskustelua. Kuuluisat palkokasvit voi jättää sinne kasvihuoneeseen.

74

1093

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • keskustellaan!!

      Jalostuspäivillä ei ollut tarpeeksi mielenkiintoisia aiheita.
      Yhdistyksen toiminnasta olisi hyvä keskustella, on kuppikuntaista, ylimielistä ja sisäänpäinlämpiävää.

    • uuuupsis

      Vaikka ei ole mielenkiintoisia aiheita..voisi kasvattajat paikalle mennä ja tehdä aiheista mielenkiintoisia kyselemällä ja kyseenalaistamala ;) Koskaan ei ole tyhmiä kysymyksiä.
      Jännä miten täällä Suomessa jotku kasvattajat nostavat itsensä ylemmäksi kuin toiset. Kaikki on kumminkin samalla lähtöviivalla..
      Yhdistys tosiaan on sisäänpäin lämpiävä. Ihmisiä paikoilla joita käytetään suvereenisti väärin ja vääriin tarkoituksiin.. Mahdetaanko vaan hakia yhdistyksestä tietoa mikä vain ajaa omaa etuaan. ja tekee hallaa niille jotka apua tarvitsevat? Kaikki paikat olisi hyvä saada äänestykseen ketä sinne valitaan.. edes harjoittelemaan.
      Vuosia seuranneena ja ihan puusilmäseminäkään ole ;) voi vain todeta että huonompaan mennään... TÄMÄ on minun mielipiteeni.
      Hyvä että asioista nousee asiallisia keskusteluja.!!!!
      Tanskandoggipiireissä tuntuu olevan hys hys meininki.. muutenkin..

      Koirien puremisista(ei hän tiettyjen kasvattajien koirat tälläistä teet, olet nähnyt väärin) yms ei saa puhua eikä muustakaan..lakastaan mattojen alle... yms yms... Tehdään ei sallittuja parituksia.. käytetään sairaita koiria... MIHIN ON rotumme menossa?

    • ei tällä kertaa

      En kokenut tarpeelliseksi lähteä ajamaan näillä bensanhinnoilla satoja kilometrejä noiden aiheiden takia. Keskusteluista ei ole mitään hyötyä jokainen vetää kuitenkin omaan kuppikuntaan päin.

    • uuuupsis

      Mutta onko niihin kuppikuntiin pakko liittyä??? Voihan sitä olla oman tien kulkija... Sekin onnistuu jos vain tahtoo... On oltava rehellinen ja seistävä omien sanojen ja tekojen takana(jokainen tekee omat valintansa ja päätöksensä kasvatuksessa)..eikä piilouduttava toisen kasvattajan selän taakse.
      Enkä minä vedä mihinkään kuppikuntaan päin.. olisi mukava vaan keskustella.. saada juttelua aikaan, miten muut kokee asiat?
      Ja asiallisia kommentteja puolesta ja vastaan.

    • luojan lempilapsi

      Hmmm.. tämäkö on oikea foorumi asialliselle keskustelulle, paikka missä voi nimettömänä solvata ketä haluaa.
      Jos asiallista keskustelua aiheesta haluatte suosittelen doggifoorumia, siellä sentään tiedetään kuka haukku ja ketä.

      • olli

        En usko, että tässä keskustelussa tai edes siinä forkan omassa, on tarkoitus ketään henkilökohtaisesti mollata tms. Mut on se ny hemmekko, et pitää saada nimet julki? Miksi? Eikö niitä palautteita nimettömänä voi käydä läpi?


    • Rodun puolesta

      eihän tässä ketään solvat..aloittaja ilmeisesti haluaa tuoda epäkohtia esiin ja hyvä niin :) Asioista pitää voida jutella. Yhdistys kumminkin on julkinen... Doggi foorumilla ei näistä voi puhua koska moderoitaisiin heti maton alle :) Osuuko kenties sinun nilkkaasi? Ja miksi pitäisi solvata? Asioita joita kaikki näkevät ja joista harrastajat puhuvat? nyt en ymmärrä....

    • mietinkö vai en?

      Alkuun heti!!
      Tarkoitus ei ole henkilökohtaisesti ketään osoitella tai parjata.Luin uusinta tanskandoggilehteä.. Puheenjohtajan palstalla ihmetellään miksi ei voi iloita muiden puolesta?miksi ollaan niin negatiivisi? Niin miksi? Pitäisikö laskeutua ihan ruohonjuuritasolle. Palata alkuun, nollata taulut ja miettii mitä voitaisiin tehdä? Puolueettomat ihmiset yhdistyksen toimintaan. Arpapelillä.

      Toki yhdistys antaa paljon..järjestetään näyttelyitä..ja kivoja puuhasteluita....

      Näkeehän se että yhdistys palvelee mielivaltaisesti niitä keitä se mielyttää/huvittaa. Mielivaltaisesti. Valitettavasti. Jalostustoimikunta tekee päätöksiä jotka on eriarvoisia, toiselle Hylätty ja toiselle poikkeuslupahakemus??!! Onko yhdistyksellä vaitiolo velvollisuus ..vai saako asioita huudella kylillä, niinkuin välillä kuulee... käyttävätkö siellä istuvat tietoja omiin suunnitelmiin ...tehdäänkö tahallaan "kiusaa" ihmisille?? Näitä mietin.

      Ihan varmasti kaikki kasvattajat tekevät 24/7 töitä rodun eteen ja enemmä ei ainoastaan lenden tekijät..valitettavasti kirjoituksista saa sen kuvan että yhdistys tekee rodun eteen vain töitä!!! JOKAINEN kasvattaja sen työn tekee ihan itse. Yhdistys ei saa nostaa toimintaansa ylemmäs.

      Minunkaan tarkoitus ei ole parjata, vaan tuoda näkemys esille.
      Ei, en ole kasvattaja, mutta sääliksi käy kasvattajia jotka uhraavat elämänsä ja kaikkensa. Ja harmittaa että yhdistys ei seiso heidän takanaan tukena tasapuolisesti. Varsinkin tämmöisenä aikakautena kun uusia kasvattajia tulee.

      On se harrastaja/kasvattaja/lehden tekijä kaikki ovat samalla viivalla. Kaikilla tarkoitus tehdä varmasti rodusta parempi.

      Suosittelen lämmöllä kaikille tanskandoggia:) parempaa ystävää ettesaa mistää!!

      Ystävällisin ajatuksin: Ajattelia :)

    • tellus danes

      MIelelläni olisin osallistunut kyseiselle päivälle, mutta valitettavasti on käytävä töissä, jopa kahdessakin. Minun ei ole helppo vaihdella vapaapäiviä ja miettiä koirien hoitoa, koska matkaakin olisi ollut aika paljon.

      • ihan positiivisesti vaan

        yhdyn edelliseen siinä ettei tämä voi jatkua niin että yhdelle hyväksytään yhdistelmä missä uros on nuori ja jolta puuttuu kokonaan lonkkakuvat (eikä niitä tulla ikinä saamaan koska uros on nykyään valitettavasti edesmennyt) mutta hylätään toista nuorta urosta vaikka sillä on viralliset lonkkakuvat???? miten se näin voi mennä ja sille ensimmäiselle ei olisi pitänyt antaa mitään poikkeuslupaa kun sitä voi sitomuskasvattaja käyttää kerran kolmessa vuodessa ja viime kerta oli vuonna 2010, uskomatonta että sitten kehdataan vielä muita syyttää.....
        saa vaan toivoa että olisi joku tulevaisuus vielä yhdistyksellä.......


    • ei yllätä

      Happamia ovat, sanoi kettu pihlajanmarjoista! :D

    • hyvä aihe

      Itseäni ihmetyttää kovin miten yhdistyksen johtokunnassa voi istua lähes yhden ainoan kasvattajan kuppikuntaa?? ja miten kokous, jossa näihin asioihin voisi YRITTÄÄ vaikuttaa järjestetään aina HELSINGISSÄ ja ISÄNPÄIVÄNÄ paiakssa josta on vaikea löytää parkkipaikkaa. Koitetaanko asia tehdä mahdollisimman vaikeaksi meille kaukana pääkaunpunki seudulta asuville - miksei kokousta voitu järjestää vaikka jyväskylän dog shown yhteydessä, jossa on paikalla paljon doggi-ihmisiä - pelätäänkö kenties että äänestystulokset eivät olisi tämän vanhan porukan mieleiset???

      Ja jos joku ihmettelee miksi tätä puidaan täällä eikä omilla nimillä esim. foorumilla NIIN HALOO kaikki sen tietää miten näissä porukoissa puukotetaan selkään ja puhutaan roskaa toisten seläntakana niin meneppä kirjoittamaan foorumille tämän kaltaisista asioista niin sen jälkeen on muuten huippukivaa kävellä seuraavaan näyttelykehään...

      Itse olen vain ollut todella pettynyt näihin doggiporukoihin; juonitteluun, toisten mustamaalaamiseen, tuomaripeliin, tiettyjen kuppikuntien vallan käyttöön ja ylipäätään negatiiviiseen ilmapiiriin.

    • Ex STD ry:n jäsen

      Komppaan edellistä 110 %

    • ei yllätä

      Hohhoijaa!! Hommatkaa jumalauta elämä!! Miksi te tätä sitten kutsutte!!? Taputtelette toisianne selkään ja kehutte kuinka hyviä tyyppejä olette!!

    • huolestunut doggi

      Kyllähän sitä ensivuonna miettii kannattaako jäsenmaksua maksaa.... Kun lukee foorumia ja tätä ja jutustelee ihmisten kanssa...niin selvästi joku mättää pahasti yhdistystoiminnassa. HARMI!! Ja sellainen kuva että ei haluta myöntää että ongelmia on... Kuppikuntasuus on valitettavaa ja toivoisin että ihmiset laskisivat ne vaaleanpunaiset lasit silmiltään ja heräisivät tähän päivään :) Ongelmia selvästi on... Toivottavsti uudistuksia tulloo.

      Hienoa että ihmiset edes foorumilla uskaltavat kommentoida tuota topiikkia omalla nimellä :) ja se on tosi ihmiset teilataan heti foorumilla kun kysytään ihan mitä vaan..tietyt ihmiset on aina oikeassa...

      Mielipiteet rohkeasti esille fiksusti kirjoitettuna vaikkakin sitten foorumille !!
      omalla nimellä tietenkin. On ne sitten puolesta tai vastaan. Hyvä jutella julkisesti että kaikki saa nähdä hyvät ja huonot asiat :)

    • Doggeja doggeja...

      Tuota juonittelua, puukottamista, mustamaalamista on myös aluejaostoissa ja paljon. Itse olen eronnut aluejaostosta ihan sen puheenjohtajan takia. Mielestäni puheenjohtajan kuuluu olla tasa-arvoinen kaikkia kohtaan, ei pitäisi vaikuttaa keltä kasvattajalta koira on otettu tai onko kotikoira vai titteleitä kahminut valio. Jos aluejaoston puheenjohtaja on haukkunu tiettyjen koirien kasvattajat ja koirat ihan vitipäiksi ja ei niin mallikelpoisiksi rodun edustajiksi niin onko sellainen ihminen oikea vetämään jaostoa??? Itse hän on intohimoinen näyttelyiden suhteen ja se näkyy myös aluejaoston toiminnassa. Aluejaoston toiminta on suurimmaksi osaksi keskittynyt näyttelyharkkoihin ja niihin ihmisiin ketä sellainen toiminta kiinnostaa. Tää tuli nyt vähän OT:n mutta koska aluejaostot toimii pääyhdistyksen alaisena niin kerroin mielipiteeni tähän asiaan. Kiitos ja kumarrus.

    • greatt

      Aion itsekin jättää jäsenmaksut ensi vuodelle maksamatta. Vastineeksi ei saa mitään, lehti on nykyisin vain tiettyjen henkilöiden mainosläpyskä. Alueajaostomme puheenjohtaja on patologinen valehtelija, joka juoruaa kaikkien asiat eteenpäin ja valehtelee joka suuntaan... Voi sitä ilon päivää kun jää toimistaan kiinni! Tanskandoggi on ihana rotu, mutta nämä tosiharrastajat on pettymys..

    • sairas maailma :/

      Ja minä en voi ymmärtää miksi tämän ihanan rodun (ja varmasti myös ilmiö muissa roduissa) ihmiset eivät julkaise tai tuo muuten julki koiriensa sairauksia. Onneksi on ihmisiä jotka kertovat jos jotain on. Mutta se ei riitä. Kaikkien pitäisi niin tehdä. Se ei ole heikkoutta tai tyhmyyttä jos ne julkaisee. SE ON HIENOIN TEKO jonka voi rodun eteen tehdä -> jalostaa parempi rotu. Toki lähtö kohta on se että toivomme että sairauksia ei ole ;)
      Ilmiö tuo tullessaan sen että jotkut kehtaavat käyttää sairasta (perinnöllinen) koiraa tietoisesti jalostukseen. Tässä tapauksessa en kutsuisi jalostukseski vaan pentujen tekijäksi :/
      Kylläpä on hieno juttu että jutellaan.

    • kapinaan

      Kyl jäsenistön pitäisi tsempata ja hoitaa ulos johtokunnasta ja jalostustoimikunnasta nämä epäluotettavat ja omaa napaansa tuijottavat. Muutama paikalle vaivautunut jäsen tekee valintoja periaatteella kaverille kans vaikka tiedetäänkin, ettei joku ole luotettava..
      kaipa niiden on pakko muuttaa systeemiä kun jäsenistö riittävästi pitää haloota?? ekaksi ISO putsaus jalostustoimikuntaan ja sit johtokuntaan kans, varmasti löytyy myös hyvää porukkaa asioita hoitamaan?!!

      mitä enemmän hyssytellään sitä alemmas yhdistys vajoaa :(

    • jonen

      Olin kokouksessa.Vaikutin äänestyksissä,ilmaisin mielipiteeni.
      Eli vaikutin asioihin.
      Sain vihjeen että asioita ruoditaan täällä joten tulin katsomaan...
      VOI HERRAN JEESUS SENTÄÄN !!!
      Kertokaapas nyt noiden kommenttienne jälkeen kuinka olette ajaneet täällä koiran etuja...vai oletteko...
      Mitä saavutitte tällä jotta meidän kaikkien rakastamien koirien edut,tarpeet,turva ja ennenkaikkea maine rodulle olisi nyt parempi koiran kannalta.
      Vai unohditteko sen koiran? ette kai !?!
      Tuosta jo moni osaa arvatakkin kuka äijä täällä saarnaa,voin käydä keskustelun kyllä naamatustenkin.
      Puhutte täällä selän takana puhumisesta ja kuppikunnista,mainostatte forkkaa ja ihmisiä joilla on rohkeutta esitellä itsensä.NIIN ??? !!!
      Valtaosa jolla on hajua kuka minä olen,kutsuu minua nimellä Jone.
      Kävikö mielessänne kuinka suuri työ pitää tehdä jotta saadaan asioita hoitumaan,kokoukset,näyttelyt,päätösten teko yms valmistelut.
      Se vaatii oikeasti paljon kovaa työtä. (ei,en ole aktiivi enkä omista edes heidän kasvattejaan)
      Nyt näillä puheillanne täällä olette saaneet aikaan sen että osa näistä raatajista on pahoittanut mielensä ja suunnittelee lopettavansa yhdistystoiminnan.
      Onko teissä valmiita vapaaehtoisia tekemään omalla ajalla niska limassa töitä ilman minkäänlaista palkkaa ja vastaanottamaan kaiken pasXXX jauhannan kun kuulutte siihen ja siihen kuppikuntaan.
      Nämä aktiivit ovat tehneet tuota työtä jo vuosien ajan,ja rohkenen epäillä että pidempään kuin osalla teistä on edes ollut doggia.
      Ehkä voisi hiukan miettiä millaista ulosantia itsekseen kehittää.
      Niitä tekijöitä kun vaan ei tunnu löytyvän mistään.kommentoijia kyllä löytyy ja
      hienoja juttuja joita voisi tehdä ja järjestää on nopeasti ehdotteilla.
      Arvostan suuresti sitä että doggilehti putoaa postiluukusta,ja että siinä on jopa mielenkiintoista luettavaakin.
      Pelkästään se lehden tulo on jo teettänyt tuhansia työtunteja vain valmistuakseen.
      Kymmeniä tunteja pakerretaan niitä eteenpäin jotta ne saadaan postitettua oikeille henkilöille ja niin edelleen..se oli yksi helpoimmista esimerkeistä.muitakin esimerkkejä olisi vaikka kuinka monta,mutta tuosta lehdestä jo kiiteltiin.
      Se kaikki työ tehdään omalla ajalla,ilman palkkaa (mitä nyt palkaksi kuulee kuinka kelvoton ihminen on joltain foorumilta tai sättipalstalta)
      Myönnän että aina ei vaikuta kaikki päätökset oikeudenmukaisilta tai että jotkut olisivat päässeet helpommalla.
      Ei se tarkoita sitä että pitää haukkua heti kaikki osalliset pystyyn.
      Enkä tarkoita etteikö tasavertaista kohtelua saisi vaatia,ja tietysti pitääkin,
      mutta hiukan voisi miettiä kuinka asian esittää ja missä.
      Aloituskommentissa kyseenalaistettiin kasvattajien koulutusintoa ja itsensä kehittämistä...Jokainen kasvattaja on jossain vaiheessa kokenut intohimoa kasvatukseen,ja voin luvata että kun se intohimo valtaa,sitä tietoa metsästetään yötä päivää vuosien ajan.Se vie mukanaan.
      Mitä enemmän oppii sitä tyhmemmäksi muuttuu ja tiedon jano senkuin yltyy.
      Itse loistin poissa olollani jalostuspäiviltä, kun olin koti-isinä emännän olessa töissä.toki olisin ollut oppimassa uutta tai kertaamassa vanhaa paljon mieluummin kuin räkäisen nelivuotiaan kanssa taistelemassa saako kipeää nenää niistää vai ei.
      Totta! olisi hienoin teko ilmoittaa kaikki sairaudet.
      Jos täällä annan palautetta siitä ettei osallistuta jalostusneuvojien neuvottelupäivään. Olisi jo tiedossa että tälläista mahdollisuutta on jo mietitty SKL:n sivuille.Se on eri asia koska tuollainen toteutuisi.
      Se toimisi myös kasvattajien mainostauluna että koiria tutkitaan.
      Se toimisi myös kasvattajan kennelpäiväkirjaa paremmin muistuttajana ongelmista mitä on ollut,eikä tarvitsisi koko päiväkirjaa selata.osa ei pidä päiväkirjaa lainkaan.
      Heh,"tiettyjen henkilöiden mainosläpykkä" paras mainos ikinä XD.
      Voisin jopa tuollaisen mainoslauseen jälkeen oikeasti miettiä että jos ottais laatikon itellekkin :D :D:D

    • yökukkuja

      Jone Hei... Yhdistyksessä ihmiset tuntuvat nostavan itsensä ylemmäs kuin muut...Semmoisen kuvan saa... kaikki(harrastajat/kasvattajat) tekevät varmasti rodun eteen sen minkä pystyvät (elämäntilanteen sallimissa rajoissa)...monet ovat yhdistyksissä ja raatavat päiväduunissa pyörittävät perhettä...eivätkä nosta siitä haloota että tehdään niin ja niin paljon... NÖYRYYS on hieno ominaisuus jos sen oivaltaa ja osaa. LUOTTAMUS kaiken AjaO.
      Rotu on paras.. mutta ihmiset siinä yhdistyksessä eivät (luottamus tuntuu olevan hakusessa...enkä ihmettele miksi) Jostain luin tämän kohdan; Eihän sinne yhdistykseen kannata lähettää koiriensa terveystuloksia yms jollei ne ole kaikkien saatavilla??? ONKO oikeasti näin...mitä hyötyä yhdistyksestä... onko se vain aikuisten ihmisten leikkipaikka?

    • yhdistyksen puolesta

      Minusta tuntuu että silloin kun joku on sitä mieltä että paikka esimerkiksi johtokunnassa on rasite ja alkaa säälimään itseään on jo aikaa vaihtaa se henkilö johonkin muuhun.
      Silloin nähdää kaikki asiat pakonomaisina ja silloin ei ole enää innostusta mihinkään, näin tulisi tehdä jokaisessa yhdistyksessä joka haluaa uusiutua ja elää yhdistyksen jäsenten kanssa.
      Se joka ei ole ikinä paskaa kenestäkään puhunut heittääköön ensimmäisen kiven.....

    • jonen

      Edelleen sanon että tämä ei ole oikea paikka ruotia tuollaisia asioita.
      Kävin eilen katsomassa siellä forkalla kun sitäkin oli mainostettu,mutta vasta sen jäkeen kun täällä kävin kommentoimassa.
      En normaalisti käy sielläkään enää, muutoin kuin silloin kun joku kertoo, että siellä on jotakin mielenkiintoista.
      Nyt siellä oli ihan asiallista keskustelua juuri tästä aihepiiristä.
      Pointtini on edelleen se,että se on oikeastikkin kovaa työtä mitä yhdistyksessä tehdään.
      Ei todellakaan ole mitään järkeä/hyötyä lähteä sitä tällaisiin palstoihin nimettömänä ruotimaan ja haukkumaan että kuinka kelvotonta toiminta on.
      SE ON VAPAAEHTOIS TOIMINTAA. jos luulee että pystyy parempaan,niin mitä sitä sitten täällä ruoditaan.
      Tekijöitä tarvitaan yhdistystoiminnassa,mutta jos tekijät joutuu valitsemaan niistä jokusesta jotka paikalle saapuvat,ei ole paljoa valinnan varaa.
      Itse en pysty olemaan aktiivisempi,ainakaan paljoa.
      yksinkertaisesti minun kellossani ei riitä tunnit vuorokaudelle,jotta olisin aktiivinen yhdistystoiminnassa ja pyrkisin toteuttamaan omia unelmiani.
      Nuo terveystulokset ovat suurempi asia.
      En näe että niiden näkyvyyttä pitäisi ruotia meidän yhdistyksessä,kun se pitäisi olla SKL:n sivuilla jokaisesta rodusta,kuten sitä on sinne jo yritetty ehdottaa.
      En puutu yhdistyksen tekemiin päätöksiin,koska minulla ei ole kätettävissä mitään faktoja joilla puuttuisin.
      Luottamuspulasta sanon vain sen,että silloin pitää löytyä niitä tekijöitä enemmän.
      olen pahoillani että kaikki eivät näe yhdistystä hyvänä,
      mutta siitä olen varma että on parempi että meillä on itsenäinen yhdistys.
      Entä jos kuuluttaisiin edelleen seurakoira yhdistyksen alaisuuteen.
      Kaikki sen tietää ettei yhdistystyö tee kenestäkään parempaa ihmistä kuin muihin verrattuna.
      Mutta se että tekevät sitä työtä on kunnioitettavaa.
      Tämä että nimettömänä haukutaan keskustelupalstoilla,
      on halveksittavaa ja raukkamaista.
      Siksi minun oli pakko kommentoida tänne silläkin uhalla että saisin osasta ne kuuluisat "vihamiehet".
      En kanna ketään kohtaan mitään kaunaa,enkä halua kenellekkään mitään pahaa mieltä.
      Mutta toivon että sitä kuuluisaa maalaisjärkeä käytettäisiin mieluummin kuin chat sivustoja.
      sitä foorumia mainostettiin kyllä aiheesta,siellä käsitellään ihanalla tavalla sopuisasti ja rakentavasti asiaa.
      Keskustelut ovat siellä auki,toivotaan että sieltä saataisiin ihmisiä innostumaan aktiivi yhdistys toimintaan.

    • yökukkuja

      Jone: entäpäs jos ihmiset pelkäävät (hirviä ajatus että pitää pelätä yhdistystä/harrastusta, mutta eikö se ihan oikeasti kerro jotain? mitä se sitten kertookin on ihan toinen juttu) omalla nimellä ruotia asioita foorumilla. Hatun nosto niille rohkeille ketä sen on tehny (sääliksi käy)... Se paskanjauhanta alkaa heti..ja puukkoa tulloo selkää... kokemusta löytyy ja vuosia seuranneena voin sanoa että se ei ole mukavaa..siinä kuule kiva koiraharrastus saa ikävän sivumaun :/ harrastappa siinä sitten... puskissa kuhisee ja patarumpu soi... mutta suunta etiepäin ja vanhakin koira voi oppia uusia jos se oppiminen tehdään mielekkääksi ;) Tsemppiä kaikille osapuolille!! Kaikki kumminkin rakkaan rodun puolesta. Ja vaikka nyt tuntuukin että on negatiivista ilmassa, niin hienoa että asia herättää keskusteluita, se kertoo että välitämme kumminkin...

    • triinu

      Viitaten ketjun aloittaneen ensimmäiseen viestiin, ja siinä esitettyyn kysymykseen:"Millä pohjalla on tanskandoggikasvatus Suomessa", toivoisin keskustelua tästä.
      Paljon on doggikasvattajia: kasvattajia ja "kasvattajia". Näille kasvattajille, jotka ovat työtään pitkäjänteisesti ja suurella sydämellä tehneet, rodun parasta ajatellen, hatunnosto, kumarrus ja kunnioitus. Myös niille aloitteleville, joilla on tulevan kasvatustyönsä perusteena selkeä päämäärä rodun terveydellisen ja ulkomuodollisen laadun jatkaminen/kehittäminen, kaikkea hyvää, ja ennenkaikkea sitkeyttä vaalia hyviä periaatteita, ja pitää niistä kiinni vaikka tie olisi karikkoistakin ja takaiskuja matkan varrella tulisi. Ja tuleehan niitä, se on väistämätöntä.
      Ja sitten, aivan oma lukunsa nämä "kasvattajat", jotka nyt vaan on päättäneet teettää pennut suurinpiirtein jokaisella nartulla, joka neljällä jalalla seisoo ja häntäänsä heiluttaa, olipa tulevien jälkeläisten vanhempien sukutauluissa minkälaisia sairauksia tahansa, eikä edes ulkomuodolla voi kehua, hyvä jos tanskandogiksi tunnistaa . Silloin mennään metsään ja rymisten. Näille ei vaan ymmärrys eikä sympatiat riitä. Ja jos joku näitä yhdistelmiä arvostelee, niin kohtahan se käännetään kateudeksi. Siitä tuskin todellakaan on kyse. Mutta hyökkäys on paras puolustus, vai kuinka se menikään?

    • Tilastotesiin

      ^ ikuisuuskysymys tämäkin, jonka uudet ihmiset aina esittävät..
      Kerro itse niistä "huonoista" yhdistelmistä ilman nimiä ja värejä? Kerro myös linjat missä ei ole sairauksia? Parikymmentä vuotta sitten doggeja rekisteröitiin enemmän kuin nykyään. Johonkin nekin mahtuivat, en tiedä tekivätkö nykyisen populaation sairaammaksi kuin itse olivat?
      Olisi kiva saada konkreettisia esimerkkejä ilman jeesustelua, tunteilua ja tunnistetietoja! Faktaa!

      • triinu

        Eihän täysin terveitä linjoja ole varmasti olemassakaan, tätä en tarkoittanut. Viestistäni käy ilmi mikä on mielestäni huono yhdistelmä. Selkeät rakenteelliset puutteet vakavat perinnölliset sairaudet lähisukulaisissa. Tiedetään, että ne erittäin rodunomaiset, terveeksi todetutkaan eivät takaa tervettä ja ulkomuodollisesti priimaa pentuetta, mutta siihen on huomattavasti paremmat mahdollisuudet.


    • yhdistyksen puolesta

      Mutta millä tavoin saadaan yhdistystä eteenpäin jos johtokunnassa istuu ihmisiä jotka näkevät jollaitavoin negatiivisesti kun ilmantuu ihmisiä jotka tuovat omia mielipiteitä esiin. Ruvetaan heti taputtelemaan toisia selkään ja kehumaan niin kuin takaisin palstalla on käynnyt, siihenhän se keskustelu taas loppui.....
      Ja edelleen olen sitä mieltä että jos olet lopen uupunut jostain sinulla ei ole sen jälkeen siihen mitään annettavaa, ja hysh hysh mentaliteetilla ei tehdä muuta kun isompi kuoppa mihin yhdistystä voi haudata.
      Jos jossain pitäisi yhdistyksessä vaalia läpinäkyvyyttä ja luottamusta ilman tätä ei saada yhdistystä pidettyä elinvoimaisena.
      Muistaisin että aikoinaan olikin kaksi yhdistystä mutta muistanko oikein?
      Onko tämä toinen yhdistys vielä olemassa? Oliko se tanskandoggi harrastajat?

      • sohvashamppioni

        Tuolla aikasemmin jonen sanoi aika hyvin tuon että sinne pitää saada lisää uutta porukkaa.
        Ehkä tää ei ookkan oikee paikka tehä keskusteluu,mut ei tuol foorumilkaa asiat etene enää.
        Yhdistys on pitkään toiminu samal pienel porukalla.
        Mä yhdyn täysin siihen.
        Eihän toi montaa ihmistä vaatis lisää jotta sais äänestystulokseen jo ison muutoksen.10 äänestäjää tarkoittas jo kolmasosaa äänistä.
        Ei kai muita yhdistyksiä oo ku tää ja aluejaostot


    • ____________________

      Kopio Jonen kirjoituksesta;
      "En puutu yhdistyksen tekemiin päätöksiin,koska minulla ei ole kätettävissä mitään faktoja joilla puuttuisin."
      Faktat on kyllä käytettävissä, jos niitä oikeasta paikasta katsoo. Järkeäkään ei tarvitse olla ,riittää että osaa lukea ja sisäistää sen

    • ihmetteliä

      taas kopio Jonen tekstistä

      "Nuo terveystulokset ovat suurempi asia.
      En näe että niiden näkyvyyttä pitäisi ruotia meidän yhdistyksessä,kun se pitäisi olla SKL:n sivuilla jokaisesta rodusta,kuten sitä on sinne jo yritetty ehdottaa."

      Miksi ne on vain tiettyjen ihmisten käytössä? Onko todellakin kaikki samassa asemassa? Eikö se yhdistyksenkin tarkoitus ole parantaa rotua. Sillä että ne on vain jalostustoimikunnan käytössä tämä idea ei varmasti toteudu..... Koska tietoja EI ulkopuolisille kasvattajille/mattimaijoille anneta. Miksi niitä sinne toimitetaan. Parantamaan parin kasvattajan jalostustyötä?

    • ajoissa tieto

      Ehdotus väkimäärän lisäämiseksi kokouksissa :
      Lähetetään kokouskutsu tai ainakin kokouspvämäärä ajoissa jäsenien tietoon!
      Päiväksi ei kannata laittaa isänpäivää, isoa näyttelyviikonloppua jne..

    • - - - . . . - - -

      Yksi joka rohkeni sanomaan itseensä sitomuskasvattajasopimuksesta irti ja kertoi syyksi ettei hänellä enää ole luottamusta johtokuntaan ja että käyttävät HÄNEN mielestä asemansa ja saamiensa tietoja väärin......arvaatka mitä hän siitä sai?
      Kirjallinen pyyntö vastata ja nimetä henkilöitä jota tarkoitti JA että se tulisi olla yhdistyksellä KAHDEN viikon sisällä. uskomatonta!!
      et semmoista kun kirjoitat omalla nimellä sinne niin et koittakaa muutkin niin näette miten siellä otetaan vastaan kritiikkiä ja miten vakavasti sitä otetaan.
      voi voi oliko tämä nyt semmoinen hysh hysh asia josta piti vaan juoruilla ja puukottaa selkään asianomasia.....

    • doggirokki

      ja jos kirjoitat yhdistykseen nimettömästi niin niitä asioita ei edes käsitellä ;) ... Reilu meininki...Suosittelen nimellisiä ja osoitteella varustettuja positiivisia tai negatiivisa palautteita ja asioita...

    • =O=

      ^^ eikös tuo ole ihan järkeenkäypä pyyntö. Kerrottaisiin johtokunnalle kuka ja miten asianomaisten tietoja on väärinkäyttänyt, eikä vain ylestettäisi, niinkuin täällä on nyt käynyt. Ja kun olisi osoittaa mahdollisen tietojen väärinkäyttäjän nimi, tulisi siitä tietenkin tulla seuraamuksia ko. henkilölle. Mikäli siinä tapauksessa johtokunta ei toimisi, niin sitten voisi jo ruveta pitämään mekkalaa. Ylimalkainen syyttely tuskin johtaa toimenpiteisiin tai edesauttaa mitään asiaa. Mutta niinkuin jo sanoin, jos on vedenpitävät perusteet, ja nimi, niin luulisi jotain tapahtuvan, mikäli ei, niin siinä tapauksessa voisi sanoa homman olevan pielessä.

    • kysymys

      silloin kun yhdistyksen jäseniä täytyy uhkailla erillaisilla esimerkiksi haasteilla ja kirjoitella uhkaavasti kirjeitä ollaan johtokunnassa pahasti väärässä, jos viestejä jaksaisi kuulla/lukea edes yhden minuutin ja saisi katse pois omasta napasta sen verran niin huomattaisiin kyllä siellä itse ne ongelmat.....mutta mutta niin kuin =o= kirjoittaa niin nehän haluaa vaan hyvää...........mutta hyvää kenelle?

    • V..H

      Jos nyt jättäisitte mun asia tästä pois kun se ei nyt liity siihen asiaan mitä tässa otsikossa on.Kiitos

    • =O=

      Missään tapauksessa viestini ei pitänyt kuulostaa puolueelliselta, enkä itse lukemalla siitä sellaista saa mitenkään, saati sitten että edes rivien välistä voisi lukea mielestäni johtokunnan haluavan vain hyvää =) Pointtini oli siinä, miten toimien uskoisin asioiden etenevän parhaiten. Mihinkään yksittäiseen asiaan ei minun viestini liity, en tiedä niitä, ja parempi ettei tiedäkään mitään, eipähän tule vahingossa joutuneeksi jollekin puolelle :D Täysin ilman sarvia ja hampaita tämäkin.

    • 798798798

      En voi enää muuta sanoa, ku että älä helvetissä omistaja/tulko omistamaan huippua koiraa. Älkää kasvattako, älkää harrastako. Valitkaa joku muu rotu.
      Nää on saatanan sairaita, pelottavia ja päästään pimeitä nää IHMISET! Uhkailusoittoja, äänitettyjä puheluita, kiristystä, kaiken takana pieni ryhmä mikä latelee säännöt. Koitas olla rohkee, ja vaikuttaa noihin paskoihin. Sit sää ookki uhka ja muiden tulee nähdä myös sut uhkana.

    • showgirl

      Ja ihan oikesasti tää on totta... Koittakaapa ottaa selvää asioista.. itsekin vuosia uskonut yhdistyksen tarkoittavan hyvää ja pyh pah!! Kun tää on ruvennu selvii niin niskakarvat nousee pystyy :( Rumaa peliä muuta ei voi sanoa. Reilulla pelillä ei ole osuutta eikä arpaa...

      Rotua suosittelen lämpimästi ja harrastaa voi ilman yhdistystä ja kuppikuntaisuutta :) Mukavia ihmisiä löytyy rivistöstä

      • ehkänäinsitten

        Ahaa, tää on siis näköjään jokaisen rotuyhdistyksen ongelma. Kaikkiin yhdistyksiin mihin ollaan kuuluttu niin jokaisessa on niitä "kuppikuntia" ja kaikki kasvattajat kateellisia toisille ja toisten koirista. Kovasti "arvostelevat" toisten kasvattajien aikaansaannoksia. Omat niin mahtavia.....

        Eräskin rotujärjestö riitaantui niin pahasti, että toinen porukka keksi perustaa "oman" järjestön.


      • olof
        ehkänäinsitten kirjoitti:

        Ahaa, tää on siis näköjään jokaisen rotuyhdistyksen ongelma. Kaikkiin yhdistyksiin mihin ollaan kuuluttu niin jokaisessa on niitä "kuppikuntia" ja kaikki kasvattajat kateellisia toisille ja toisten koirista. Kovasti "arvostelevat" toisten kasvattajien aikaansaannoksia. Omat niin mahtavia.....

        Eräskin rotujärjestö riitaantui niin pahasti, että toinen porukka keksi perustaa "oman" järjestön.

        Esiintyy todellakin muissakin roduissa. Valitettavaa, tämä kuppikuntaisuusym edelä mainitut, onneksi joillakin on sentään vahvuutta seista ihan omilla jaloillaan ja ajatella omilla aivoillaan.


    • goodidea :)

      Ei hassusmpi ajatus se toinen yhdistys.. jospa se toimisikin koirien ehdoilla naamoista välittämättä :)

      • kysyvä tieltä eksy..

        Olisi ihan oikeasti mahdollista toinen yhdistys? Instanssi jossa koiran hyvinvointi, terveys olisi etusijalla ja joissa kasvattajalla olisi naamaan katsomatta saada koiran terveystietoja? Ja kasvattajaa kuin kasvattajaa kohdeltaisiin ihmisenä ja vertaisenaan?Jossa yhdistyksen jäsenet olisivat rikkaus ja suola kaiken päälle? Jalostus on tärkeä asia ja koiran terveys on yksi kulmakivistä jalostus valinnoista tehdessä.
        Eikös yhdistyksen tarkoitus ole Tanskandoggi, ei ne naamat jotka siellä istuu....


    • Selailessa pongattu

      Satuinpa tutkimaan sitoumuskasvattajia..miten yksi kasvattaja on saanut useamman pentueen hyväksytyksi jalostustoimikunnan sormien läpi http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKasvattaja.aspx?K=EDENDANE'S&R=235.1... vaikka sukusiitos prosentit paukkuu ja poikkeuslupaa saa käyttää vain tietyn verran tietyssä ajass... ja tästä kasvattajalle ei ole sanktiota tullut.. muita kasvattajia erotellaan milloin mistäkin syystä... Kun doggi lehteä tavailee. no kertooko tämä kenties omaa kieltään... tarkoitus ei ole ilkeillä.. vaan eikö tälläinenki ole epäkohta? Hienoa että kasvatetaan, mutta reilut säännöt tasapuolisesti, eikös?

    • jep jep

      Ketään sen enempää puolustelematta, kyllä yhdistyksen ja kennelliiton jalostusohjeet sallivat serkusparituksen. (kuten ihmisilläkin) :) ja paukkuu ne muillakin ne sukusiitosprosentit, jos lähdetään jalostustietojärjestelmää enemmän tutkimaan. En halua osoitella sormella kenenkään jalostutyötä. Varmasti jokaisella kokeneella kasvattajalla on perusteet miksi ovat kyseisiä parituksia tehneet.. Annetaan kaikkien kukkien kukkia vaan! :)

    • voi voi

      MUTTA jos on sitomuskasvattaja niin tehdään asioita sääntöjen mukaan eikö niin, tässähän ei ole sitten mitään järkeä jos tietyt kasvattajat eivät tarvitsee toimia sääntöjen mukaan ja saa edelleen "nauttia" sitomuskasvattajana olemisesta. Vielä kyseinen kasvattaja on käyttänyt poikkeuslupa 2010 lonkkien takia ja 2011 nuoren uroksen käytöstä vai oliko se pevisa poikkeama ja nyt vielä nämä, uskomatonta amatöörimäistä puuhaa .
      Jep jep varmasti tietää mikä eroa on tavallisessa kasvattajassa ja sitomuskasvattajassa? Säännöt löytyvät std:n kotisivuilta ja KAIKKI poikkeukset piti olla lehdessä mutta ei kai näistä olla voitu äänestää?

    • 258648

      Juu, annetaan kaikkien kukkien kukkia , villeinä ja valtoimenaan ;) Itse he ovat sääntönsä tehneet ja ovat sitoumuskasvattajina nimenomaan sitoutuneet noudattamaan niitä asetettuja sääntöjä. Eikö niin?
      Miksi nämä ei sido kaikkia sitoumuskasvattajia?

      Vai meneekö se niin, että kun olet sitoumuskasvattaja ja sisällä kuppikunnassa, voit tehdä mitä vaan ja sinua kumarretaan silti? Tekojasi hyssytellään. Auta kuitenkin armias jos joku muu tekee saman "sääntöpoikkeuksen" ni samointein tiputetaan listoilta pois...nimi lehteen ja sitä rataa. Onhan sentään toiminut sääntöjen vastaisesti. Erittäin paha juttu, eikö vain?
      Varaa on tuomita muita , mutta peiliin ei osata katsoa. Oisko ne omat rikkomukset sitten paremmin perusteltuja?

      Pitäis olla kaks noitakin, 1. sitoumuskasvattajat nro 1
      ja 2. sitoumuskasvattajat, valitettavasti nämä ovat nuolleet liian vähän ryhmän nro 1. persettä joten ovat sekundaa kakkoslaatua. Kenellä on tarpeeksi ruskea kieli määrittämättömän ajan päästä, ylennetään nro 1 tiimiin :D


      Näihin kysymyksiin ei VARMASTI saada vastauksia!
      Jep jep, olen samaa mieltä. Amatöörimäistä toimintaa!

      Tsemppiä yhdistykselle, toivottavasti saatte maineenne taas joskus kuntoon. Monen luotto, kunnioitus on mennyt teitä kohtaan.


      Nämä kaikki faktat on nähtävissä ja tarkastettavissa skl:n ja tanskandoggi ry:n sivuilta. Lukekaa säännöt sitoumuskasvattajille ja katsokaa ketä ne ovat. Verratkaa sitten skl:n jtj:n pentueita ja etsikää ne mitkä eivät täytä sääntöjä. Jos ootte tanskandoggi yhdistyksen jäseniä ni ihan huippua , teille tulee lehti mistä voitte tarkastaa kaikki poikkeslupa-anomukset ja niiden päätökset. Poikkeuslupaahan ei saa hakea kun maksimissaan 3.n vyuoden välein. Jos tekee sääntörikkomuksen mille poikkeuslupaa ei ole haettu pitäisi tippua tuolta sitoumuskasvattajista.

    • pata kattilaa

      tuulesta temmattu ajatus uudesta/toisesta yhdistyksestä. tässä kateellisten doggiSUOMESSA ei ole muuta vaihtoehtoa kuin sopeutua ja kärsiä itsekseen tai vaihtaa maisemaa suosiolla

    • 1+1=2

      "Mikäli kasvattaja katsoo, että hän ei jossakin yhdistelmässä voi sitoutua näihin ehtoihin, hän
      ottaa hyvissä ajoin ennen yhdistelmän toteuttamista kirjallisesti yhteyttä
      jalostustoimikuntaan. Jalostustoimikunta voi perustellusta syystä myöntää poikkeusluvan
      yhdistelmän toteuttamiselle. Kasvattaja voi anoa poikkeuslupaa korkeintaan kerran
      kolmessa vuodessa, ko. määräaika lasketaan toteutuneesta poikkeuslupayhdistelmästä.
      · Toimiessaan STD Ry:n sääntöjen ja/tai näiden ohjeiden vastaisesti kasvattaja menettää
      sitoumuskasvattajastatuksensa kahdeksi (2) vuodeksi."

      Yllä suora lainaus STD Ry:n sitoumuskasvattajasopimuksen ehdoista. Käsittääkseni ei jätä mahdollisuutta siihen, että KUKAAN kasvattaja saisi monta liki peräkkäistä poikkeuslupaa vaikka olisi kuinka hyvät perustelut!!

      Käsittämätöntä kusetusta yhdistyksen jäseniä kohtaan!!!!

    • 7+8=56

      Totta. Säännöt on säännöt ja niitä tulisi noudattaa. Näin ei valitettavasti ole.

    • jep jep

      Kertokaas nyt hyvät ihmiset mikä tämän kasvattajan toinen poikkeuslupapentue nyt sit on, jos eka on poikkeuslupa lonkkien vuoksi, niin ette kai te vaan tarkoita tuota missä uroksella näkyy tulos "ulkomainen kuvaustulos" ei kai siitä kotimaista voi saada, kun koira asuu Amerikassa? :D

    • -lkjashljenkhajsaj

      Muistaakseni oli niin että uroksella ei ollut nuoresta iästä johtuen siementämishetkellä voimassa olevaa lonkkakuvaustulosta. Lehdessähän se luki ja lukee vieläkin ;) Tästä kai lähti yhdistyksen puolto kennellittoon kun se tulos pitää olla saadakseen pennut rekisteriin.

      Sitoumuskasvattajuudesta sitten..Sukusiitokset ei saa ylittää 6,25%, jos menee yli pitää hakea poikkeuslupa yhdistelmälle yhdistykseltä pysyäkseen listoilla ja nämä ilmeisesti nämä menee äänestämällä...jtkssa. Ja ne myös pitäisi AINA olla lehdessä! Näyttäisi olevan 4 sukusiitoksen ylittävää pentuetta 2009/07 jälkeen. Minun ymmärryksen mukaan olisi pitänyt saada hyväksyntä tuolloin 2009/07 ja seuraavan hyväksynnän olisi voinut saada sääntöjen puitteissa vasta 2012. Korjatkaa jos tämä tieto on väärää?

      • jhasksjdnmdkbdsfdsfd

        Serkusparitushan on sen 6,25% ja se on sallittu. MUTTA jos menee sukulaisuudet sitä lähemmäksi niin pitää olla poikkeuslupa.


    • lapinkoira-12

      Oletteko huomioineet, että jalostustietokannassa oleva sukusiitosprosentti on 7 sukupolvesta kun katsoo koko pentuetta, mutta kun katsoo yksittäistä koiraa, sukusiitosprosentti näkyy 4 sukupolvesta, mikä on jalostusohjesäännöissä ja kennelliiton säännöissä määrätty.

      Yhdistelmästä syntynyt pentu on se 5.s sukupolvi.

      Itse kun näitä k.o. pentueita tutkin, niin nehän ovat jokainen serkkuparituksia, joten mikä tässä nyt oikein on ongelmana?

      Onhan siellä serkkuparituksia tehnyt harva se kasvattaja rodusta riippumatta!!!

      toivoo, "sen enenpää kenenkään puolella"

    • 1+2=varmasti5

      ^olet oikeassa. kaksi sieltä löytyy silti mihin poikkeuslupaa ei ole sukusiitoksen takia haettu.

    • ?

      Ohhoh teidän kanssanne taas... taidanpa vaihtaa sekarotuisiin...

    • syyskokous 2012

      Kattokaapas syyskokouksen ajankohta = turun KV näyttely , kyllä taas halutaan jäsenistöä paikalle.....

    • kysyn vaan

      Koska kevätkokous on? Eikös silloin pitäisi antaa edellisvuoden johtokunnalle vastuuvapaus? Vai pitäiskö, onko kaikki tilit tarkastettu ? Kenelle on mennyt rahaa ja miksi ja paljonko?

    • Yhtä HYMYÄ

      Luin mielenkiinnolla tämän keskustelun ja pitää myöntää että se sai hymyilemään. Itselläni on ollut jo vuosia tanskadoggi ja on edelleen, enkä harkitse rodun vaihtoa.

      On jännää miten ihmiset hoitavat asioitaan ja haluan korostaa nimenomaan OMIA asioitaan, koska toisten asioita ei voi hoitaa. Itselläni on ollut jos jonkinlaisia omia koiria koskevia "asioita" joita olen oikaissut ja hoitanut, mutta keskustelupalstat eivät ole olleet kanavia.
      Jokaisen asian olen saanut hoidettua asiallisesti loppuun asti, mutta se on vaatinut face to face keskustelun tai välimatkan ollessa liian pitkä olen hoitanut asian puhelimessa, jotkut saattavat kokea ne kiusallisiksi, mutta ne ovat ainoat oikeat tavat. Toisten asioihin en ole puuttunut, koska niitä en voi hoitaa, enkä niihin voi vaikuttaa.
      On ollut tilanteita jolloin olen ollut täyttä raivoa täynnä, yrittänyt ymmärtää ihmisten intressejä spekuloida minun koiriani. Mikäli tämänkaltainen tilanne on tapahtunut, olen nostanut ns "kissan" pöydälle spekuloijien kanssa, mutta rauhallisesti keskustellen.

      Kummasti on käynyt niin että korviini ei ole enää kantautunut koiriani koskevia "spekulointeja". Mistä tämä sitten johtuu? Voisiko johtua siitä että sana on kiirinyt että kanssani joutuu vastaamaan sanoistaan? Mitä mieltä olette?

      Edelleen harrastan aktiivisesti, tapaan niitä samoja ihmisiä joita olen tavannut jo vuosia, tapaan uusia ihmisiä, on ihmisiä joita en välitä tavata, koska kuuluvat siihen velliperseiden joukkoon jotka puivat asioita täällä. Ovat melkeinpä aina samoja tyyppejä, tarttuvat kaikkeen ja kaikkiin, keräävät ympärilleen samankaltaisia velliperseitä ja sitten lähdetään sotaan!!!

      Heitän ilmaan muutaman kysymyksen:
      - kuinka moni teistä jotka nyt kovilla sanoilla arvostelette johtokuntaa on istunut siellä?
      - kuinka moni teistä jotka nyt kovilla sanoilla arvostelette jalostustoimikuntaa on istunut siellä?
      - kuinka moni teistä jotka nyt kovilla sanoilla arvostelette kasvattajia on itse kasvattaja?

      Itse en ole mitään noista, pyrin huolehtimaan omista asioistani ja puuttumaan niihin tarpeen mukaan. Voinen suositella kaikille velliperseille luettavaksi Brian Tracyn kirjan "Menetys ja onnellinen elämä", jospa se muokkaisi edes osan asennetta koska julma tosiasia on se että kaikki eivät edes halua muuttua.

      Olen hemmetin onnellinen tanskandogin omistaja, kohdannut vuosien varrella paljon hyvää, kokenut raskaita aikoja sairaan dogin kanssa mutta taistellut, etsinyt ratkaisuja ja voittanut tilanteen, kokenut huippuhetkiä kehässä kuten myös "päähän lyöntejä", tutustunut suurenmoisiin ihmisiin joiden kanssa olen saanut itkeä ja nauraa, toivottanut onnea hyvälle ystävälle joka on tullut samaan kehään ja onnitellut häntä tai saanut onnittelun jne,jne lista on loputon...

      Nautitaan kahvimme milloin missäkin kuppikunnassa, huolehditaan niistä omista ja oikeista asioista, oikeita kanavia pitkin, oikealla tavalla.
      Aurinkoista ja menestyksekästä harrastuskauden alkua kaikille!

      ps. ai niin olen täysin puolueeton, koska tiedän että kasvattajani ei lue eikä kommentoi tällä palstalla!! (kielikynnys)

      • toisin ajattelija

        Ei, en ole istunut Tanskandoggi yhdistyksessä, enkä sinne halua! Näkeehän ja kokeehan sen että naamoilla siellä ollaan..koiran paras ei ole se intressi jota yhdistys tällä hetkellä halajaa... Kannattaa avat silmät jotta näkee.... Ei tarvitse olla insinööri ymmärtääkseen kuinka syvällä tämän hetkinen yhdistys on...

        Kysyn vaan laittoi hyvän kysymyksen : Koska kevätkokous on? Eikös silloin pitäisi antaa edellisvuoden johtokunnalle vastuuvapaus? Vai pitäiskö, onko kaikki tilit tarkastettu ? Kenelle on mennyt rahaa ja miksi ja paljonko?


      • Eri mieltä

        Onkohan "velliperseitä" nekin jotka kritisoivat yhdistyksen luottamushenkilöitä ja täysin aiheesta. On aivan käsittämätöntä kuinka luottamustointa hoidetaan "kavereiden kesken". Kyllä yhdistyksen johdon on kestettävä kritiikkiä, varsinkin kun se tulee aiheesta. Turhaa puolustelua.


    • "hei älä koskaan"

      Huh hah ja hei!


      Kummasti on käynyt niin että korviini ei ole enää kantautunut koiriani koskevia "spekulointeja". Mistä tämä sitten johtuu? Voisiko johtua siitä että sana on kiirinyt että kanssani joutuu vastaamaan sanoistaan? Mitä mieltä olette?

      -Onnittelut sinulle, että olet saanut jokaisen puhuneen velliperseen kiinni puheistaan ja päässyt nostamaan sen kissan pöydälle!! Kerrassaan mahtavaa!!
      Hatunnosto myös sille vastapuolelle, että kertoi olleensa velliperse ja spekuloineensa sinun koiriasi. Näitä on todella harvassa, hienoa että sinä löysit ne!

      Mielelläni tutustuisin sinuun, sillä oppisin sinulta varmasti paljon elämästä. Vaikutat juuri sellaiselta ihmiseltä, kenen tulisi olla kaikissa noissa. Niin johtokunnassa ja jalostustoimikunnassa.
      Olisi myös erinomaista, jos kasvattaisit. Mielelläni sinulta koiran ottaisin ja kuuntelisin lisääkin viisauksia. Onhan sinulla vastaukset valmiina, jos joku sinun koiriasi spekuloi.
      Annat myös vaikutelman, että koirasi ovat täydellisiä. Nostathan aina kissan pöydälle. Miksi et siis lähtisi mukaan toimintaan, sillä juuri sinun kaltaisesi ihmiset puuttuvat koko maailmasta?
      Jos sinun kaltaisiasi ihmisiä olisi enemmän, maailma olisi niin paljon parempi paikka.

      "hei älä koskaan ikinä muutu, pysy aina tuollaisena kuin nyt oot"

    • pelokas

      Noniin siinäs nyt taas takaisin palstalla kerrotaan mielipidettä jos joku uskaltaa jotakin kysenalaistaa , uhkaillaan että sitten eipäs tehdäkään mitään jos ihmisiä ei saa huudella. Ja jos näin kirjoitellaan julkisesti niin voi jokainen vaan arvata mitä epävirallisesti huudellaan.
      Hyvä että edes joku uskaltaa kommentoida johtokunnan asioita ja antaa palautetta minä en uskalla.......

    • voi voi

      tätä se on jos johtokunta ei näe siinä kehitystä kun mietitään asioita ja kerrotaan mielipiteitä, jos ei nähdä että kehitys on pysähtynyt kun kaikki on samaa mieltä väärät henkilöt istuvat johtokunnassa......

    • 1+1=3

      uhkailu ja haukkuminen palstoilla, epäasialliset palautteet ja kritiikistä heti marttyyriasenteella valittaminen, nekö ovat johtokunnan keinot reagoida palautteeseen? ja muka ei voida kuunnella kuin omalla nimellä lähetettyjä viestejä, mutta sitten niihinkään ei anneta mitään vastausta! Voi hyvänen aika miten on kummallista touhua :(
      ja eikös yhdistyksen johtokunnan jäsenten tulisi omalla käytöksellään ja esiintymisellään olla jäsenistön esimerkkinä? miten sitten yhdistyksen varapuheenjohtaja ILMAN faktatietoa haukkuu julkisesti näyttelykehän laidalla ei yhdistyksen jäsentä tämän suomi24 kirjoittelusta..josta siis EI ole edes todisteita? ja vaikka olisi kirjoittanut, niin onko johtokunnanjäsenillä oikeus puuttua ihmisten toimiin tai kirjoituksiin? olisiko pikkuisen mennyt häkä päähän???
      ja tämä palsta on aivan yhtä hyvä kirjoittelupaikka kuin mikä muu tahansa. Meillä jokaisella on oikeus mielipiteisiin ja niiden esittämiseen.

    • Yhtä HYMYÄ

      nimim: "hei älä koskaan" vastaus kommenttiin

      ""Annat myös vaikutelman, että koirasi ovat täydellisiä.""

      Eikö meidän jokaisen mielestä se/ne omat koirat ole täydellisiä? Omani on/ovat aina täydellisiä Minulle :) On eri asia mitä mieltä ovat ulkomuototuomarit ja muut ihmiset, mutta minulle ne ovat täydellisiä.

      nimim: "Eri mieltä" vastaus ao toteamukseen

      ""Onkohan "velliperseitä" nekin jotka kritisoivat yhdistyksen luottamushenkilöitä ja täysin aiheesta. On aivan käsittämätöntä kuinka luottamustointa hoidetaan "kavereiden kesken". Kyllä yhdistyksen johdon on kestettävä kritiikkiä, varsinkin kun se tulee aiheesta. Turhaa puolustelua. """

      Minun mielestäni velliperseitä ovat ne jotka puhuvat palstoilla joko nimellä tai puhumattakaan nimettömänä ja selän takana. Ja olet oikeassa tuosta kritiikistä, meidän kaikkien on kestettävä sitä ja vallankin jos olemme luottamustehtävässä. Se on sitten taas eriasia miten kritiikki esitetään. On olemassa "korjaavaa palautetta sekä parjaavaa kolautetta"

    • uuuupsis

      Minä arvostan niitä joka puhuvat naamatusten tai puhelimitse kysyvät suoraan... Mutta aina se ei ole mahdollista.. arvostan siis myös palstoilla puhujia, jotka uskaltavat omalla nimellään kirjoittaa!! Rohkeasti nimi alle....

      Ja kukaan täällä ei uhkaile eikä hauku... mielipiteitään kertovat... Ja paskaakin kritiikkiä pitää pystyä käsittelemään :) turha heittäytyä marttyyriksi... ja jos näin paljon keskustelua ja kritiikkiä nousee, niin eikö kannattaisi katsoa peiliin ja miettiä oikeasti onko asiat "näin huonolla" tolalla ja mitä sen eteen voitaisiin tehdä. Kun on sata kertaa perse eellä puuhun menny niin ehkä siitä joskus oppiii jotain... Ihminen tekee virheitä, KUKAAN EI OLE TÄYDELLINEN, ei edes yhden pentueen kasvattaneet koiran omistajat ;)

      Ottakaa opiksenne, elämä on oppimista ja koiraharrastamisessa vanhakin Harrastaja/kasvattaja oppii joka päivä uutta kunhan on oikea asenne elämään ja halu oppia uutta :) MIELI NÖYRÄNÄ..Ikinä ei voi tietää kaikesta kaikkea se on totuus.. mutta doggipuolella tuntuu että tietyt ihmiset tietävät kaikesta kaiken ja väärässähän ne eivät ole... Ilmiö havaittavissa esimerkiksi ystävämme facebookin maailmassa taikka foorumeilla..aloittelija kysyy uteliaana ja sitten sieltä vastaa joukko kaikkitietäviä harrastajia/ yhden tai muutaman pentueen kasvattaneita jotka teilaavat kaiken, sen sijaan että neuvoisivat fiksusti ja reilusti aloittelijaaa... Ja puskissa puukotetaan ja juorutaan... ME kaikki olemme joskus olleet aloittelijoita, me kaikki olemme joskus kysyneet "hölmöjä" kysymyksiä, me kaikki olemme joskus olleet avoimia uuden oppimiselle...mihin kaikki tämä on unohtunut?!

      Jätänpä minäkin velliperseenä xD nimeni pois kun yleistä se täällä on... Hienoa että FB ja foorumin palstoilla nimillään kirjoittavat....

    • 4+16=

      Kiteytettynä yhteen lauseeseen; Yhdistyksen toimintaperiaate on mahtava, siellä istuvat ihmiset sen sijaan homehtuneita velliperseitä ketkä ei osaa ottaa mitään rakentavasti...jos ei tule oikeasta suusta.. kasvunpaikka niille ei jäsenille ketkä yrittävät saada yhdistystä toimimaan periaatteidensa mukaan.

    • uuuupsis

      Luinpa tuota uutta juttua uudesta yhdistyksestä. Mahtavaa että tulloo vaihtoehtoja Ja toivottavasti he ovat puolueettomia.... ja toimivat rodun eteen aidosti ja vilpittömästi ilman oma -etu- taskussaan. peukut heille!!!

      Nykyinen pääyhdistys kun tuntuu olevan syvällä... edelleenkin.. tämä on vain minun mielipiteeni ja niitä mielipiteitähän saapi olla.

      • -------

        eipähän taas näkynyt yhtään täällä rutisijoista kevätkokouksessa, ei näköjään kiinnosta.


    • ei foorumitunnuksia

      foorumilla esitetty kysymys mietityttää

      "Nyt on ihan pakko kysäistä (silläkin uhalla, että tämä ketju poistetaan , että mikä on jalostustoimikuntamme logiikka ?

      TD lehti 1/2012, sivu 6:
      "Pakastesperman käytössä tulee muistaa,että Pevisasäännöt eivät koske pakasteita, jotka on kerätty ja pakastettu ennen Pevisan voimaantuloa.Pakasteen tuontipäivämäärällä ei ole merkitystä Pevisavaatimuksiin,vaan keräyspäivämäärä määrää,mitä tutkimuksia tarvitaan rekisteröintiä varten"

      Sitten sivulla 7:
      4.Poikkeuslupa-anomus kuvaamattoman,80-luvulla eläneen uroksen käyttämiseksi:
      PÄÄTÖS:HYLÄTTY
      Yhdistelmä ei täytä kaikilta osin jalostusohjesääntöä.
      Jalostus tmk toteaa, että on hienoa, että kasvattajalla on vielä mahdollisuus käyttää vanhoja linjoja ja koiria, mutta tämän hetkisten voimassa olevien sääntöjen puitteissa yhdistelmä on hylätty.

      DAA-A ??

      Nyt ei ymmärrä, vaikka kuinka koettaa ????
      Voisiko joku jalostustoimikunnasta oikeasti valottaa tätä päätöstä?

      Pevisa tuli lonkkien osalta voimaan 2007, eli lasku oppini mukaan reilusti sen jälkeen, kun tuo uros on elänyt, ja olettaisin, että sperma on kerätty elävästä uroksesta,ei Pevisan voimaan tulon jälkeen "

      • hohhoijaa

        Olisiko niin että pelätään kilpailua Keltasten kehissä... ja tässä haiskhtaa juuri sellainen tapaus...

        Jalostustoimikunnassa istuu ihan väärä porukka väärin perustein. Missä ovat oikeasti ne jotka jalostuksesta jotain tietävät eivätkä käytä tietojaan /asemaansa väärin???

        ja sitten vielä ihmetellään miksi kasvattajat eivät käytä jalostustoimikuntaa.. Suomessa syntyy paljon pentuja "virallisen pentulistan ulkopuolella" Jotka ovat vielä ihan hyväksyttyjä yhdistelmiä... Mutta kasvattajia ei kiinnosta lähettää tietojaan yhdistykseen, jossa tietoja käytetään väärin ja tietoja jopa saattaa vuotaa julki. Ja eihän kasvattajat/harrastajat saa sieltä tietoja jos soittaa ja kysyy.. miksi muuten tietoja jalostus materiaalista kerätään erilaisiin mappeihin jos se ei ole saatavilla? Enkä tarkoita pelkästään terveystuloksia ...vaan suvuista yms sairauksista jne..luonteista.. tämä ei ole kaikkien saatavilla...

        Laittaa miettimään ketä tahoa yhdistys toimii? Jäsenistöä/kasvattajia vai heitä itseään jotka siellä istuu?


    • doggi.tanskan

      Voisiko joku rohkea esittää nämä kysymykset "julkisesti" suoraan yhdistyksen hallituksen jäsenille, jalostustoimikunnan jäsenille ym.?

      Kirjoittaa asiallisesti tässäkin ketjussa mainittuja epäkohtia sähköpostiin.

      Ja postittaa tämän sähköpostin sitten KAIKILLE tanskandoggikasvattajille ja yhdistyksen hallituksen ja jalostustoimikunnan jäsenille?

      Pyytää vielä erikseen vastausta sähköpostitse KAIKILLE niille, joille alkuperäinenkin sähköposti lähti.

      Tällaisen sähköpostiviestin lähettäminen kaataa ainaiset narinat siitä, kuinka asioita puidaan nimettöminä keskustelupalstoilla, eikä viitsitä tehdä mitään yhdistyksen kehittämisen eteen.
      Yhdistyksen hallituksen jäsenten kannalta olisi erittäin noloa, jos eivät voisi asiallisesti (huom! asialliseen) sähköpostiin antaa vastausta.

      Muistakaa, että te maksatte (jotka kuulutte yhdistykseen) kalliita jäsenmaksuja! Teillä on myöskin sanavalta yhdistyksen tulevaisuudelle.

      Jos yhdistyksen hallituksen jäsenet ym. eivät "julkista" sähköpostiviestiäkään noteeraa ja jatkavat samaan tahtiin, eikö tyytymättömien maksavien jäsenten olisi aika järjestäytyä?

      Kaikki jotka ovat oikeasti tyytymättömiä yhdistyksen toimintaan ottavat asiakseen muuttaa yhdistystä parempaan.
      Kun on aika äänestää uutta puheenjohtajaa, varapuheenjohtajaa, jalostustoimikunnan puheenjohtajia, varapuheenjohtajia, jäseniä, varajäseniä, sihteereitä ym. ym. ym. jättäkää ne näyttelyt, isänpäivät, äitienpäivät, vaput, pääsiäiset, arkipäivät, juhannukset ja vaikka joulukin oikeasti edes KERRAN väliin ja matkustakaa kimppakyydeillä sinne perähikiälle äänestämään sellaisen tanskandoggiyhdistyksen puolesta, mikä on mielestänne rodulle parhaaksi.

      Mitä te siellä hallituksessa väkisin pidätte niitä tyyppejä jotka ovat istuneet siellä kymmeniä vuosia omaa etuaan tavoittelemassa?

      Jos tanskandoggikasvattajia, yhdistyksen jäseniä tms. kiinnostaa jutella aiheesta yhdessä sähköpostitse, olkaa ystävällisiä ja kirjoittakaa minulle. Nimellä tai ilman. Eiköhän asioihin saada muutos, jos sitä aidosti halutaan?
      [email protected].

      HUOM!
      Tämä teksti on kirjoitettu aiemman viestiketjun perusteella ilmi nousseiden asioiden vuoksi.
      Tässä tekstissä ei syytetä yhtäkään yhdistyksen jäsentä oman edun tavoittelusta.
      Tämän viestin kirjoittaja ei syytä yhtäkään yhdistyksen jäsentä manipuloinnista, vehkeilystä, veljeilystä, kaveeraamisesta tai sääntöjen kiertämisestä.

      Tällä kirjoituksella ei ole tarkoitus loata kenenkään mainetta.
      Vastuu luetun ymmärtämisestä jää lukijalle.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      141
      10295
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      53
      2954
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      205
      2794
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2107
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1858
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1679
    7. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1586
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      18
      1577
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1533
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1358
    Aihe