VePe

mandiduo

Olen ajatellut ryhtyä harrastamaan 2,5-vuotiaan lansunarttuni kanssa vesipelastusta:) Laji kuulostaa mielenkiintoiselta ja hyödylliseltä, ja koira on oikea vesipeto. Onko Oulun suunnalla mitään vesipelastuskerhoja/porukoita? Onko välttämätöntä hankkia dami ja vepevaljaat, kun alkaa harrastaa ko. lajia koiran kanssa?

Kolmas kysymykseni on, että minkä ikäisenä koiran on paras aloittaa vepe? Siis että oppii parhaiten ja on fyysisesti vahvimmillaan? Meillä on myös 4kk vanha lansunarttu, mutta epäilen, ettei tuon ikäistä vielä voi sinne aikuisten joukkoon raahata, kun ei voimiakaan vielä paljon ole ja uiminenkin menee pelkäksi räiskyttelyksi, sähläämiseksi ja leikiksi. Rakastaa kyllä vettä:)

Vastauksia vain tulemaan!

3

216

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sekalinjainen

      Hei,

      vepeilyn voi aloittaa periaatteessa minkä ikäisen lansun kanssa tahansa. Tältä vuodeltahan vepe-kausi on jo ohitse, joten ensi kesänä nuorempikin koirasi voi aloittaa tämän harrastuksen.

      Koska itse asun täällä etelässä, niin en valitettavasti osaa vastata tuohon Oulun suunnan tilanteeseen, mutta kannattaa ottaa yhteyttä paikallisiin koirakerhoihin sekä Suomen Landseeryhdistys ry:hyn (Vepe-toimikunta) ja Suomen Newfoundlandinkoirayhdistys ry:hyn ja tiedustella missä päin järjestetään treenejä. Suomen Landseeryhdistys järjestää joka kesä jossakin päin maata viikonlopun ajan kestävän Vepe-leirin, jonne ihan aloittelijatkin ovat tervetulleita :-).

      Aloittelija saa varmasti lainaksi damin ja valjaat joltakin pidempään harrastaneelta siellä rannassa sitten. Yleensä aloitetaan kumiveneenseen hyppäämisestä ja muista helpoista jutuista, eli noita tarvikkeita ehtii sitten hankkia myöhemminkin.

      Pennunkin voi tuoda rantaan tutustumaan eikä sählääminen ja leikkiminen haittaa ollenkaan, leikkiähän tuo vepe on aikuisellekin lansulle. Mutta nyt vedet ovat jo liian kylmiä, joten ensi kesänä sitten teilke ajankohtaista.

      Hauskoja hetkiä märän ja mutaisen harrastuksen parissa!

    • u9u+0Bkl

      Se voi aloittaa näin kylmän kelin aikaan siitä, että ensin opetetaan koira etsimään ihmisiä kuivalta maalta. Eli joku ihminen kätkeytyy jonnekin syvälle maastoon ja koiran vainun voimin se sieltä etsitään. Kun piiloutunut ihminen löydetään, hänen tulee tietysti esittää kalpeaa ja heikkovointista, jotta koira käsittäisi toiminnan oikeasti vakavana ja järkevänä, eikä katso sitä vain leikiksi. Kun koira on tottunut auttamaan ihmisiä kylmän talven aikana maalla, se kesällä varmasti halukkaasti ryntää ihmisten apuun myös veteen.

    • mandiduo

      kiitos paljon vastauksista, täytynee kokeilla tuota kuivaetsintää molempien kanssa nyt syksystä ja ensi kesänä sitten aloittaa ihan jossain ryhmässä :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1545
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      15
      1374
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1321
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      30
      1277
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      33
      1238
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1156
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1106
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1096
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1094
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1072
    Aihe