Sopiiko pk collie itelleni?

pk collie?

Oon miettiny pk collien hankintaa ja nyt haluisin mielipiteitä että sopiiko rotu minulle.
Kysymyksiä:
- Sopiiko ekaksi koiraksi?
- Minkälainen liikunnana tarve?
-Paljonko lähtee karvaa?
-Tykkääkö colliet uimisesta

Nyt kerron ittestäni oon liikunnallinen ja valmis liikkumaan koiran vaatiman määrän päivässä.Asun pikkukaupungissa jaomakotitalossa.Turkinhoito ei oo ongelma.Luonnossakin tulee jonkun verran liikuttua.

Vaatimuksia:
-Seurallinen
-Helposti koulutettava
-Keskikokoinen

8

429

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sirkusta riittää

      Kuvailemasi perusteella koira sopii sinulle. Muistathan että colliet niinkuin kaikki muutkin ovat yksilöitä. Ja se, että onko koira helposti koulutettava on aivan eri asia kuin se, miten sitä koulutat. Eli sinun taitosi kouluttaa on ratkaisevampaa kuin se millaista koira on kouluttaa. Collie kyllä oppii nopeasti muttaa oppiiko se sitä mitä sinä haluat sen oppivan. Löysin oman koirani tänä aamuna keittiön pöydältä:)) Osasi kyllä sinne nousta mutta laskeutuminen olikin sitten sylihississä:) Enkä taatusti ole opettanut sitä nousemaan pöydälle mutta ahmatti oppii kaiken!

    • pk collie

      Tuo oli hyvin valaisevaa kiitos siitä, mutta kaipaisin vastauksia vielä kysymyksiini : )

    • mama scot

      Collie sopii ekaksi koiraksi, on usein ohjaajapehmeä. Liikunnan ja aivotyöskentelyn tarve on kohtalaisen suuri, paimenkoira kun on ja sieltä älykkäimmästä päästä, joten turhautuu ilman työtä.

      pk colliesta ei juurikaan lähde karvaa, paitsi karvanlähtöaikoina, jolloin sitä todella lähtee, kun paksu pohjavilla irtoaa. Turkki on helppohoitoinen, perusteellinen harjaus kerran kuukaudessa riittää, korvien takaa ja kainaloista kannattaa harjata viikottain, takkuuntuu helpommin. Turkin saa kyllä helposti myös pilalle harjaamalla sitä liikaa. Liian usein harjattu pohjavilla huopaantuu ja on mahdoton hoidettava sen jälkeen.

      Riippuu yksilöstä ja ensikokemuksista veteen, että tykkääkö uimisesta. Jos ei pelkää vettä, niin yleensä tykkää.

      Collieissa on paljon myös arkoja, säikkyjä ja hermostuneita yksilöitä. Tutustu myynnissä olevien pentujen sukutauluihin, vanhempien luonnetesteihin ym ennen ostopäätöstä. Kun collie on hyvä koira, se on todella hyvä. Parempaa rotua en tiedä. Mutta mikä kenellekkin sopii, erilaisia olemme ihmisetkin.


      Tärkeää. Collie ei sovi kiivaille tulisieluille. Jos raivostut, menee collie lukkoon ja jos se tapahtuu usein, menettää koira luottamuksensa, eikä siitä saa enää luotettavaa ja uskollista kumppania. Parhaiten collie oppii positiivisen palautteen kautta. En tiedä mitään muuta koiraa, joka olisi niin onnellinen tehtyään häneltä vaaditut asiat oikein ja saadessaan siitä kehut. Paljon aktiviteetteja, paljon rakkautta ja johdonmukaista tapakasvatusta, sekä oikeanlaista ravintoa, Siinä ne peruspilarit, joilla collikan kanssa pärjää.

    • pk collie

      Tämä nyt saattaa kuulostaa hieman hölmöltä, mutta kuinka paljon collien kanssa pitäisi liikkua? Tai no kysympä näin riittääkö tällanen liikunta collielle:

      Joka päivä 1 väh 45 min lenkki. Muutama pikku lenkki n.20 min väh. pihalla oleskelua ja usein viikonloppuisin mökki reissu, jossa tilaa juosta ja metsää missä peuhata. Lisäksi talvisin pääsee jäälle.

      Kuinka paljon te "liikutatte" collieitanne?

      • Kykysi?

        Tuo olisi ehdottomasti liian vähän, koiraparka turhautuisi ja se tietäisi ongelmia.

        Lue kirjoja colliesta ja tustutu rotuun. Coolie tarvii monipuolista liikuntaa, älykkään päänsä aktivointia, ei vain koirapuistoilua, hihnalenkkiä kovalla polulla.

        Koiraa kuin koiraa on helppo kouluttaa, jos osaa. Jos koulutat huonosti, väärin, epäloogisesti, väärässä vireessä, hermostuneena, palkkaat huonosti, etenet liian nopeasti ja epäselvästi, niin on otu mikä tahansa, niin se ei opi.

        Koira on juuri niin hyvin oppinut kuin omistaja osaa opettaa. Koirakouluissahan opetetaan nimenomaan omistajia ymmärtämään, ennakoimaan, tulkitsemaan, jne koiriaan, että osaisivat niitä opettaa. Jos vain hoet jotakin sanaa, se ei ole vielä kouluttamista.


    • erinas

      Tuo mama scotin viesti kannattaa lukea huolella, paljon asiaa! Oma collieni tykkää uimisesta kesäkuumalla, mutta etenkin pk collien kanssa kannattaa muistaa, että collie ei varsinaisesti ole "vesikoira" eikä sen turkki sovellu uimiseen. Menee huonoon kuntoon ja kuivaaminen on iso homma, koska se täytyy tehdä jokaisen uintikerran jälkeen huolellisesti, ettei tule ihotulehduksia. Koira on siis kuivattava esim. hiustenkuivaajalla todella kuivaksi, pyyhekuivaus ei riitä. Kannattaa siis miettiä, haluaako opettaa collien siihen, että uimaan mennään. Monet colliet eivät halua uida, korkeintaan kahlata, mikä onkin parempi vaihtoehto koko turkin kastelulle. Pidempi lenkki olisi mielestäni hyvä olla pidempi kuin tuo 45min. Pihalla oleskelu ei ole liikuntaa, ellei ole toista koiraa seurana. Kannattaa hankkia muutama hyvä koirakaveri, jonka kanssa leikkiä vapaana, mieluiten samankokoinen ja samalla tapaa leikkivä, niin koirilla on mukavaa. Koirapuistoihin ei kannata mennä, se ei ole koiralle muuta kuin turhaa stressiä aiheuttavaa touhua, päin vastoin kuin omistajat usein ajattelevat. Ja joskus siellä kuitenkin käy niin, että joku toinen koira käy päälle. Collien kanssa kannattaa ehdottomasti juosta/pyöräillä niin, että collie saa ravata pitkällä askeleella, se on oivaa liikuntaa!

    • ebonic

      Heippa! Ellet ole vielä päättäny minkä koiran otat, tai sopiiko pk collie sulle, voisit ehkä kirjottaa mun sähköpostiini (olen 28v nainen).
      Toi mama scot puhu täyttä asiaa, mutta uskon voivani vähän laajentaa sun näkökulmaa ko rotuun.
      Meillä on ollu koiria koko mun ikäni, ja nyt viimeset 12v just pk collieita. Vanhempi kuoli hiljattain aivoinfarktiin 12-vuotiaana, nuorempi on nyt 8v. Ja ne olivat kuin yö ja päivä. Joten jos kaipaat vertailua kahden saman rotusen koiran välillä, kirjota mulle. Tällä palstalla ei taida olla niin paljon tilaa että koko stoori mahtuis mitenkään järkevästi. Osotteeni on [email protected]

    • saksalainen snautser

      29 tuntia vuorokaudessa tarvitsee kaikki koirat. Tämä on todistettu saksalaisnatsien koiratutkimuksissa!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ole rohkeampi kuin koskaan

      ja kerro tähän suoraan kaivattusi nimi
      Ikävä
      91
      1864
    2. Oulussa puukotettu lasta

      Onko perussuomalaiset huolissaan julkisten tilojen turvallisuudesta. Miten sisäministeri Rantanen suhtautuu lapsiin kohd
      Perussuomalaiset
      409
      1466
    3. Mitä tekisit jos

      täällä ois viesti sulle, otsikossa sun etunimi ? Ja viestissä sanotaan "minä rakastan sua" ja allekirjoituksena kaiva
      Ikävä
      90
      1270
    4. Nyt pärähtää - Uusi lavatanssiohjelma starttaa tv:ssä!

      Oletko toivonut lavatanssiohjelmaa televisioon? Puoli seiskan kesäilta tuo lavatanssit suomalaisiin koteihin. Juontajin
      Tv-sarjat
      13
      1049
    5. Milloin olet viimeksi nähnyt

      Kaivattusi ja missä? Onko ikävä vastaa rehellisesti.
      Ikävä
      69
      976
    6. Kokki Akseli Herlevin ex-rakas Emmi Suuronen kisasi Diilissä - Nyt Selviytyjissä: "Vaikka olen..."

      Emmi Suuronen ja Akseli Herlevi ovat ex-pariskunta. Nyt Emmi nähdään taas tosi-tv-ohjelmassa. Takana on jo Diili ja mis
      Suomalaiset julkkikset
      10
      946
    7. Ääripersu puukotti taas.

      Kamalaksi on mennyt. Persut ammuskelee ja puukko heiluu..
      Oulu
      179
      943
    8. Miten ihmeessä

      on kaksi niin samanlaista. Älä ymmärrä väärin, en yritä mitenkään itseäni ylentää mutta eiköhän me jollakin radioaallol
      Ikävä
      48
      913
    9. Onpas punavihreät taas ärhäkkäinä

      😺 Ihan tuntuu kuin syyttäisitte meikäläisiä/meikäläistä Oulun puukotuksesta. Tapaus on hyvin ikävä ja tuomittava. En
      Luterilaisuus
      239
      884
    10. Pelkäätkö että olisin

      Ilkeä sulle jos nähtäisiin? Naiselta miehelle
      Ikävä
      74
      827
    Aihe