chihuahua + toinen koira

jtn123

Mietin kannattaako näin pientä koiraa hankkia sellaiseen kotiin jossa on jo hieman kookkaampi koira? Nykyinen koiramme on täysin sekarotuinen hieman noutajaa yms, säkä n 42cm. Tämä on hieman riehakas ja melko vahva kokoisekseen. Mietin miten tälläinen tulisi toimeen niinkin pienen koiran kuin chihuahua kanssa?

6

243

  Vastaukset

  • En suosittele kyseistä yhdistelmää varsinkin kun totesit nykyisen koirasi olevan riehakas. Chihunpentu saattaa painaa vaivaiset 700g ja on tosi pieni pentuna, eikä osaa vielä väistellä suurta koiraa. Saattaa sattua pahempi onnettomuus, enkä ottaisi tietoisesti sitä riskiä.

   Parilla tuntemillani on käynyt vahinko yhdistelmässä riehakas iso ja chihu, tuloksena on ollut chihun jalan katkeaminen sekä pään satuttaminen jolloin tuloksena on ollut elinikäinen epilepsia/aivovaurio.

  • Miten koirasi suhtautuu koiranpentuihin, pienempiin koiriin tai lapsiin ? Minä tiedän todella riehakkaita koiria, jotka hyppivät toisten koirien ja ihmisten päälle, mutta kumminkin rauhoittuvat totaalisesti koiranpentujen tai ihmislasten seurassa.

  • Jos vähänkään epäilet, älä ota riskiä! Jos jotain vahinkoa sattuisi koiralle ajattelemattomuutesi takia, se tulisi kalvamaan mieltäsi todella paljon ja pitkään. Ota chihuahua vasta sitten kun edellisestä koirasta joskus aika jättää.

   • Eiköhän siitä oo jo jättäny, vuosia alotuksesta.


  • Ei toimi. Ison koiran pitää olla rauhallinen, esimerkiksi vanhus, tai muuten laiska ja kaikkien kanssa toimeen tuleva.

  • Koirilla saattaa olla vaisto olemassa että varoo pienempää koiraa. Varsinkin pentua. Ihmisen tehtävä on opettaa rajat koirille. Yhtälailla kuin lapselle sanotaan ettei riehu, isommalle koiralle opetetaan rajat osoittamalla että menee yli. Opetetaan käyttäytymään jos ei muuten koira osaa. Yksinkertaisesti menemällä väliin käyttäen ääntä tai fysiikkaa käyttäen työntämällä pois jotta rauhoittuu.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   295
   12095
  2. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   227
   7687