Saigon

joulukuussa reissuun

Meillä on lennot joulukuussa pariksi viikoksi saigoniin. Olemme kuitenkin ajatelleet parin viikon aikana pyöriä myös lähiseuduilla ja mukava olisi myös päästä rannalle löhöilemään. Joten minne kannattaa lähteä rannalle ja mitä Saigonin lähistöllä on sellaista, mitä kannattaisi käydä katsomassa esim. kaupunkeja, nähtävyyksiä, tekemistä yms. ?

11

958

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vung Tau on lähin rantapaikka noin puolentoista tunnin kantosiipialusmatkan pääsä (muistaakseni 100000d). Bussilla meni useampi tunti. Mekongin suistoalue on ehdottomasti vierailun arvoinen. Siellä kannattaa hankkiutua "perhemajoitukseen". Saattaa olla kyllä, että tarvitsette vietnamin kielen taitoisen sellaisen hankkimiseen. Muistaakseni Lonely Planetissa oli jotain puhelinnumeroita ja osoitteita sellaisiin. Itse olen majoittunut perhemajoitukseen Vinh Longissa ja suosittelen sitä todella. Vinh Longista voi vierailla muun muassa Cai Ben kelluvilla markkinoilla. Cai Be varmasti yksi kuuluisimmista, mutta samanlaisia löytyy vähän joka puolelta suistoa.
      Cao Dai temppeli Tay Ninhissä on varmaan tutustumisen arvoinen. Itse en ole käynyt,mutta My Thossa on pienempi Cao Dai temppeli ja sen voi sisällyttää Deltan retkeen.
      Sitten on tietysti Cu Chi tunnelit, jossa voi tutustua Viet Congin arkeen. Jokaiseen näistä kohteista saa ostettua myös valmisretken, joita voi ostaa matkatoimistosta. Matkatoimistoja on Pham Ngu Laon lähistöllä pilvin pimein. Luultavasti hotellin respa voi myös järjestää sellaisen.

    • Kantosiipialuksen matkan hinta on nykyään 200 000 VND.

    • Niinpä oli 200000 silloinkin kun itse kävin Vung Taulla. Muisti ei vain vanhalla aina toimi.

    • Reisman

      Mutta varo niitä riksakuskeja, kauppaavat kaikkia matkoja halvemmalla kuin muut mutta jossain vaiheessa hinta moninkertaistuu ja he iskevät sillä hetkella kun turistin on vaikeinta saada mistään tukea. Ovat hyvin kielitaitoisia mutta kaikki täysiä roistoja.

    • Cyclo eli riksakuskia ei pidä missään tapauksessa käyttää jos ei tiedä mitä tekee ja osaa varautua kusetukseen.

      • Jep, olet oikeassa. Myös mopotakseja "xe om" on syytä välttää. Suurin osa samanlaisia huijareita kuin nuo cyclokuskit. Ja takseista, itse en käytä muita kuin Vinasun tai MaiLinh -yhtiöiden takseja. Muissa on 90% varmuudella "ruuvatut" taksamittarit. Saigonissa, Ben Thanh -marketin ympäristössä pyörii myös feikkejä MaiLinh-takseja, joten tarkkana saa olla. Ne erottaa parhaiten kuskin ulkoasusta eli jos ei ole valkoista paitaa ja kravattia niin on feikki. Suosittelen Vinasun´ia.


      • bun.cha kirjoitti:

        Jep, olet oikeassa. Myös mopotakseja "xe om" on syytä välttää. Suurin osa samanlaisia huijareita kuin nuo cyclokuskit. Ja takseista, itse en käytä muita kuin Vinasun tai MaiLinh -yhtiöiden takseja. Muissa on 90% varmuudella "ruuvatut" taksamittarit. Saigonissa, Ben Thanh -marketin ympäristössä pyörii myös feikkejä MaiLinh-takseja, joten tarkkana saa olla. Ne erottaa parhaiten kuskin ulkoasusta eli jos ei ole valkoista paitaa ja kravattia niin on feikki. Suosittelen Vinasun´ia.

        Sattuipa tällainen uutinen silmiini, koskee takseja mutta sama pätee cycloihin.. Palstan lukijoille tiedoksi, että Vietnamin poliisi on parasta mitä rahalla voi ostaa, mutta cyclokuskin tapauksessa ei tarvita edes rahaa, vaan poliisi hoitaa asian rakkaudesta työhönsä ;-)
        http://www.channelnewsasia.com/stories/singaporelocalnews/view/1164006/1/.html


    • excubitora

      Hyvä idea lähteä Saigonista; meille riitti neljä päivää;) Siinä ajassa ennättää tärkeimmät nähtävyydet pongata. Käytiin lisäksi Can Tho:ssa jossa kelluvat markkinat Mekongin sivujoella venematkan päässä. Rannasta en ennättänyt nauttimaan Vietnamissa. Osa taksikuskeista kulkee viritetyin vehkein ja sekös jurppii jos joutuu taistelemaan, MaiLinhin taksit ja linjurit parhaasta päästä. Ruoka hyvää ja halpaa katukeittiöissä.

    • HCMC

      Olin Saigonissa muutaman kuukauden vuosien 13ja14 vaihteessa ja kylla minulla oli muuten onnistunut matka paitsi etta visa-kortti varastettiin ja n 45 nostolla n 3000e. Sain kuitenkin jatkettua oloani varkauden jälkeen siten että käytin 2,5e päivää kohti eli vain aamiainen. Kehoitankin matkalaisia pitämään hyvää huolta rahoistaan ja korteista.
      Paljon nähtävää jos on kiinnostunut taiteesta ja askartelusta. Hotellit halpoja eikä halvoissakaan hotelleissa tarvi kärsiä elikoista. Ainakin [email protected] on ötököistä vapaa ja suht. siisti . Hintakin melko alhainen , oma huone maksoi 500 000 dongia eli n 17,5 e / päivä . Lisäksi hotelli on keskellä Saigonia , district 1 , mikä mielestäni on tärkeää hotellia valitessa .

    • i love Saigon

      Olin viime tammi_helmikuussa Saigonissa ja tuli käytyä paikallisen matkaoppaan 1pv Mekong Delta retkellä hinta vain n.10e ja sisälsi lounaan ja vesipullon, chu chi tunneleille menin mototaksilla edestakainen kyyti n.15e, kuski tarjosi mm. sokeriruokojuomaa, teetä, vettä, pölysuojan ja reissu kesti n.6h yhteensä. Saigonissa kannattaa käydä ainaki sotamuseossa, itsenäisyyspalatsissa, pilvenpiirtäjän näköalatasanteella ja tietenki illalla Bui Vien alueella nauttimassa olutta ja hyvää ruokaa lukuisilla terasseilla ja sisäbaareissa

    • saigon shakes?

      Suurkiitos kokemuksistanne! Itselläni on Saiginin reissu ekakertalaisena vasta edessäpäin ja kiinnostaisi myös tutustua paikkoihin nimenomaan paikallisoppaan opastamana. Miten löysit paikallisoppaan i love Saigon? Kaikki muutkin tiedot ja kokemukset otetaan kiitollisuudella vastaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Aikakone-yhtyeestä tuttu Maki Kolehmainen kuollut

      Kuoli tänään aamuyöstä nopeasti edenneeseen sairauteen. Hän oli 58-vuotias.
      Maailman menoa
      139
      8471
    2. Se viime kohtaaminen

      Oli naine vähän sellainen kohmea. Nopeasti yritin etsiä merkkejä sinusta mutta en saanut mitään ilmi. Ajattelin että ny
      Ikävä
      68
      1383
    3. Ihan rakentavassa mielessä

      Haluaisin nainen kysyä sinulta ja myös itseltäni että mitä me oikein odotellaan? Olisiko aika jo käydä edes treffeillä?
      Ikävä
      76
      1155
    4. Mitä kehon osia

      Olet kaivatultasi nähnyt ja piditkö näkemästäsi?
      Ikävä
      59
      1146
    5. Taidan olla ihan sairas

      Kun mietin jo meidän yhteisen lapsen nimeä 😄
      Ikävä
      90
      1047
    6. Kuinka paljon merkkaa naisen ulkonäkö

      Parisuhteessa ykeensä kysynnvaan Onko kaunis nainen oarempi vaihtoehto kun tavis
      Sinkut
      139
      980
    7. Olen sinusta nainen

      Oikeasti tosi ylpeä. Tunnen sen miten kehity ja opit säätelemään omia tunteitasi. Se on aina hieno piirre ihmisessä.
      Ikävä
      37
      778
    8. Luin jostain että skorpioni

      Naiset parhaita rakastajattaria…. Pitäneekö paikkansa?
      Ikävä
      102
      775
    9. Pitäisikö alkaa

      Treenaamaan että sulla tippuu silmät päästä kun näet minut ensi kerralla, nainen. 🤔
      Ikävä
      43
      761
    10. Tuli surullinen olo.

      Olit muuttunut niin paljon etten meinannut tunnistaa. Miksi rupsahdit? 😞 m-n
      Ikävä
      40
      674
    Aihe