Ossaatteko suositella takkaa...

17+15

...110m2 uuteen omakotitaloon? Vuolukiveä tuskin laitan, mutta kaikille muille materiaaleille olen avoin. Pitäisi löytyä hintaluokasta n. 4000-4500€.

Takkaa käytettäisiin aktiivisesti ainankin lämmityskaudella. Myös leivinuuni tai haudutusluukku voisi tulla kyseeseen lisäksi.

28

4922

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 9+1

      Jos talossa on vesikiertoinen lämmitys niin sitten vesitakka siihen ja saat lämmön leviämään tasaisesti koko huusholliin.

      • Alan harrastelija

        Vesikiertoinen pellettitakka sopisi uuteen taloon vesikiertoisen lämmityksen ja varaajan kanssa ja se toimii automaattisesti termostaatin ohjaamana, samalla lämpenee käyttövesi. Vesikiertoinen puutakka puolestaan lienee ememmän "pelaamista" kun kannat puuta ja kyttäät varaajan lämpötilaa.
        Vuolukivitakalla saa helposti aikaan ns "sunailmiön", eli nopeammin ylikuuma ja sitten jäähtyy nopeasti. Tiilirakenteinen tai joku elementtityyppinen takka sopinee parhaiten uuteen taloon jos myös tunnelmaa haluaa. Tietysti ilmakiertoinen kevyttakkakin sopii ja antaa tehokkaasti lämpöä pienellä puumäärällä.


    • hupahupa

      Osaan suositella.

      Suosittelen takkaaaaaa!

    • Palvelu pelaa

      Katso www.indot.fi ja kysy lisää.

    • 31

      Itse laitan kietoilmatakan isoilla lasiluukuilla. polttelen sitä silloin kun huvittaa eikä ole ensisijainen lämmityslähde (kaukolämp.). Tarvittaessa sillä lämmittää koko kämpän jos on tarvis.

    • Jos passiivitalosta kyse, suosittelen avotakkaa...

      Jos taas eristekerrosta on vähän vähemmän, varaavalla takalla saa kivasti säästettyä lämmityskuluissa. Ulkonäkö on makuasia, mutta itse pidän slammatusta pinnasta mustasta kivestä kontrastia antamaan.

      Oma takka on uunisepiltä. Hyvä on. Jotkuvat ovat valittaneet asennuksesta ja myyjistä, itselläni ei kummankaan kanssa mitään ongelmia. Myyjä oli ystävällinen, tavarat tulivat ajoissa, kaikki oli ehjää, asentaja hoiti homman ajallaan (taisi myöhästyä päivän aivan ensimmäisestä arviosta).

      • Tampereen myyjäkö

        Uskotko puheisiisi oikein itsekään, vai onko niin että kauppa Uunisepillä käy noi huonosti että on aikaa täällä "mainostaa"? Voi sua ressukkaa!


      • Tampereen myyjäkö kirjoitti:

        Uskotko puheisiisi oikein itsekään, vai onko niin että kauppa Uunisepillä käy noi huonosti että on aikaa täällä "mainostaa"? Voi sua ressukkaa!

        Mikäs tuossa nyt oli? Eikö avotakka ole varaavaa parempi passiivitaloon? Eikö varaava ole lämmityskäyttöön parempi? Onko slammatussa pinnassa jotain vikaa? Etkö usko kokemuksiini?


    • muurari83

      varaava takka kiertoilma venttiilillä.

    • teeitsesekivikasa

      Hae kirjastosta tai netistä takantekopiirrustukset, ja muuraa itse. Haet kaupasta tiiliä ja tee laastia ja noudata ohjeita. Kohta sulla on upea takka, ja jos muuraus ei ole siistiä jälkeä voit pinnottaa takan valkoiseksi antiikkilaastilla ja lisätä muutamia mustia laattoja koristeeksi. Ei ole takan teko mitenkään vaikeaa, vaikeampaa on takan suunnittelu kaikkine sivuhormeineen ja niin että vetoa riittää, mutta sun ei tarvi tästä välittää. Valitset vain kahdesta versiosta: Nopeasti lämmintä, ja isot luukut, ei niin varaava. tai Varaava, lämpöä hitaasti, mutta pitkään. Katso että takalle tulee painoa yli 1500kg.

      • nunna

        Miks ei vuolukiviä?paras ja varmin uunimateriaali.
        Nyky tiilet on niin huonoja että huonolla tuurilla saat kantaa 6vuoden jälkeen tiiliuunin pihalle,nii että joillekkin on tullu tiiliuunin hankinta kalliimmaksi ku vuolukiviuuni ja nunnauuni on parempi ku tulikiviuuni vaikka samaa materiaalia on mutta erilaillatehtyjä ja nunnauunissa on paksummat seinät ni ei tuu nii nopiaa se lämpö.


      • älä jauha skeidaa
        nunna kirjoitti:

        Miks ei vuolukiviä?paras ja varmin uunimateriaali.
        Nyky tiilet on niin huonoja että huonolla tuurilla saat kantaa 6vuoden jälkeen tiiliuunin pihalle,nii että joillekkin on tullu tiiliuunin hankinta kalliimmaksi ku vuolukiviuuni ja nunnauuni on parempi ku tulikiviuuni vaikka samaa materiaalia on mutta erilaillatehtyjä ja nunnauunissa on paksummat seinät ni ei tuu nii nopiaa se lämpö.

        "Nyky tiilet on niin huonoja että huonolla tuurilla saat kantaa 6vuoden jälkeen "

        kas kummaa, et meillä on 6 vuotta vanha itse tehty vastavirtaleivinuuni tiilipiippuineen samassa jamassa kuin valmistuttuaan, eli ei yhtää halkeamaa, murttumaa tms. Tulitiilet ovat kovalla koetuksella ja jos niitä tulitiilien nimellä myydään, nin niiden pitää myöskin kestää tarkoitettu käyttö. Muuten voi reklamoida tiilimyyjälle.


    • AnnaAnna

      Käy kurkkaamassa Linnatulen takat, tyylikkäitä ja tehokkaita. Meillä ollut vuoden ko. firman Anna. Toimitus ja asennus meni kuten myjjö kertoi ja lämmittääkin hyvin.

      • Takka on tulessa

        Linnatulen Anna on hyvän näköinen, mutta itse en oikein luottanut elementtirakenteeseen. Päädyin tiilistä paikalla muurattuun malliin jonka tuttu muurari teki Tiilerin paketista.

        Varaako Anna hyvin lämpöä ja kuumeneeko käytössä?


    • Kyökki ja Kamari

      Meillä on leivinuuni, muurattu vanhan kansan malli.
      Mutta meillä on keittiössä puuliesi, muurattu myös sekin. Puuliettä en voisi vaihtaa mihinkään, siinä pidetään jatkuvasti kotona ollessa tulta ns. kynsitulia, jolloin se lämmittää, siinä keitetään kaikki ruuat ja mahtuu useampi kattila ja lämmönsäätö helppoa siirtämällä hieman kattiloita sivummalle. Yöksi pelti suljetaan, jolloin lieteen ja piippuu sitoutunut lämpö ei karkaa...

      Edut; puiden kulutus hyötyyn nähden paras(keittäminen lämpö), kelpaa huonommatkin puut (raivauspuut, laudat yms), voi polttaa myös palavat jätteet luontainen ilmanvaihto. Helppo puhdistaa...

      Ainakin meillä muodostunut tavaksi, myös lapset oppineet..

      Talon koko 180 m2 sähkölasku 90 e/kk lämmityksenä on suora sähkö!

    • pönttöuuni

      mulla on nyt kolmas takka omakotitalossa. tarvin sitä lämmitykseen. Nyt laitatin virosta pönttöuunin, hinta oli kohdallaan. Pienellä määrällä puita tehot hyvät n. kaksi-3 untia poltan ja lämpö säilyy n. vuorokauden pakkasilmallakin. Virosta sellainen firma kuin Ahjukeskus. toimitus pelas ja muurari tuli samaan hintaan virosta perässä kun tavarat tuli kiitolinjalla pihaan. Työaika n. 16 tuntia ja rahat käteen kun homma oli valmis ja vieläpä kuitin kautta.

      • kamina

        Miten hyvin pönttö uuni antaa lämpöä, ei ole loppuseltaan kalliita kun sitältyy rahti ja asennuskin. Rahti monella firmalla 150 - 200 euroa.
        Vanhoissa taloissa aikoinaan oli paljonkin pönttö uuneja.
        Mitäpä tuolla kuitilla virkaa, tuskin maksoivat suomeen veroja :-)
        Jäähän siitä muisto !


      • kot.suosija

        Jaahas ja Virosta piti laahata uuni Suomeen!!!!!!!
        Kyllä niitä saa Suomestakin ihan samaan hintaan.
        Pitäis sen verran ajatella kotiseudun etua,että suosisi kotimaista!!
        Itse maksaisin satasen tai kaksi enemmänkin kotimaisuudesta.


      • Anonyymi
        kot.suosija kirjoitti:

        Jaahas ja Virosta piti laahata uuni Suomeen!!!!!!!
        Kyllä niitä saa Suomestakin ihan samaan hintaan.
        Pitäis sen verran ajatella kotiseudun etua,että suosisi kotimaista!!
        Itse maksaisin satasen tai kaksi enemmänkin kotimaisuudesta.

        Joo mutta kun hintaero on toista tonnia.


    • Asko838

      Multa löytys n. 3000kg painava varaava graniitti takka. Myyn pois keittiö rempan edestä. Komee on ja lämmittää hyvin! Kokonaisena vietävä, mutta kokonaisena se tohon on tullutkin. Jos kiinnostaa ni laita viestiä asko1983(at]suomi24.fi

    • +2500 kg varaava
    • vain ja ainoastaan

      "vuolukiveä"en laita.suljit heti ylivoimaisesti parhaan vaihtoehdon pois.

      • Vuolukivi suckss

        Vuolukivi on hyvä valinta vanhaan huonosti eristettyy taloon koska siitä saa nopeasti paljon lämpöä, ei sovi uuteen taloon.
        Entisessä vuonna 2007 valmistuneessa talossani oli vuolukivitakka ja kun sitä lämmitti oli kohta hiki päässä kun puski lämpöä niin hitosti tosin ei sitä kauaa kestänny kun lämpö loppu.Nyt uudessa 2010 valmistuussa talossa Tiilerin Funkkis Lauri joka päällystetty marmorilla ja kun sitä lämmittää tulee pitkään ja miellyttävästi lämpöä eikä huonelämpötila nouse liikaa.
        Oli takka kenen valmistama vaan niin ehdottomasti kuoritakka uuteen taloon.


    • oikea ratkaisu

      Yksinkertaiset asiat on yleensä parhaita ja kestävimpiä. Itse valitsin kevyttakan, sillä se vie vähemmän tilaa, on tyylikkään näköinen, antaa lämpöä nopeasti, on erittäin tehokas eli polttaa vähemmän puuta samaa lämpömäärää kohden, pitää lasiluukut nokivapaana, ja on paljon edullisempi ostaa ja asentaa. Pellettitakat ja muut vesikiertoiset käyttää sähköä veden pumppaamiseen ja pellettien syöttämiseen, eli kannattaa tutkia miten toimivat sähkökatkoilla. Meille hankittiin Saunastoresta Conturan takka. Siellä on aika hyviä kuvia.

      • Anonyymi

        Kevyttakka sopii mökille jossa lämpöä pitää saada heti ja paljon. Asuintaloon se ei ole hyvä.


    • 9+10
    • Gdfggf

      Hyvä takkamuurari ja tiilirunko.

      Ei taida sen parempaa yhdistelmää olla.

      Meille tuli Tiilerin paketti jota hieman muokattiin muurausvaiheessa paremmin tilaan sopivaksi. Kokonaishinta läpiluukulliselle rajalle noin 5000 eur

    • Lincar pelletti takan käyttäjiä oisko kun en saa toimimaan halutulla astevälillä vaan lämmittää koko ajan kunnes sammuttaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      90
      4020
    2. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      43
      3872
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      606
      3794
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      17
      2518
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      74
      2380
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      329
      2017
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      123
      2000
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      188
      1839
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      28
      1529
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1392
    Aihe