Kissallani on valtava ruokahalu!?

susanna.k

Poikakissani leikattiin jokin aika sitten. Tämän jälkeen sen ruokahalu on kasvanut kauheasti. Koko ajan se haluaisi ruokaa ja on siitä syystä levoton, vaikka annan ihan riittävästi ruokaa. Ruoka ei ole mitään laadutonta markettiruokaa, josta puuttuu tärkeät aineet sovivassa mittasuhteessa, vaan Royal Cania (joka on ostettu eläinlääkäristä). Annan siis kuivaruokaa veteen liotettuna ja välillä samaista märkäruokaa. Ennen kastraatiota kissani ruokahalu oli ihan normaali. Käyn kissan kanssa aika usein kävelyllä valjaissa, mutta en päivittäin. Kissa on muuten ihan terveen oloinen. Minulle sanottiin, että kastraation myötä ruokalau kasvaa, mutta en odottanut ihan näin valtavaa ruokahalua. Mitähän tässä tekisi, että kissa lopettaisi ruoan kerjäämisen. Kun kuppi on syöty tyhjäksi, se odottaa jo seuraavaa annosta. Olen pyrkinyt laittamaan annoksia monta pitkin päivää, jotta se saisi tasaisin väliajoin ruokaa. Ei näytä sekään auttavan. Jos jollain on hyviä vinkkejä, otan mielelläni vastaan!

6

162

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • raakaa lihaa

      Raaka liha pitää nälkää selvästi paremmin kuin raksut tai märkäruokaka. Osta siis ruokavalion lisäksi vaikkapa sydäntä ja kieltä, pilko ne ja tarjoile kissalle sellaisenaan. Lihan kissa voi myös hyödyntää paremmin kuin teolliset ruuat, koska siinä ei ole lainkaan viljaa, kasviksia jne.

    • no..

      Itse asiassa myöskään Royal Canin ei ole mainittavan laadukasta raksuina sen paremmin kuin märkäruokinakaan. On vaan markkinointi onnistunut, kun monille on tullut sellainen mielikuva. Kuitenkin tuoteselosteita lukemalla selviää että ainakin suuressa osassa tuotteita on ensimmäisenä ainesosana kasvit/viljat, ja proteiinipitoisuutta on vaivihkaa nostettu kasviproteiinitiivisteellä.
      Hiilarit ei kissaa kylläisenä ja terveenäkään pidemmän päälle pidä. Lihapitoisuus Royal Canininkin raksuissa saattaa olla jopa alle 30%.

      Lihaisana raksuna esimerkiksi Orijen on paljon laadukkaampaa tavaraa.

      Ja tuoteselosteita tavailemalla eläinkaupoista löytää monia eri märkäruokia joissa ei ole lainkaan kasviperäisiä ainesosia. :)

      Sitten tosiaan osa pöperömäärästä kannattaa antaa ihan raakana lihana (kana, nauta, possu, sydän, kieli, maksa pieninä annoksina)
      Mainiota terveellistä sekä nälkää pitävää sapuskaa.

      • korjausta

        Ei muuten pidä paikkaansa väittämä, että niissä Royal Caninin kuivaruoissa olisi suuressa osassa ensimmäisenä ainesosana kasvit/viljat.

        Juuri tehty tarkistus osoittaa, että vain 5 tuotteessa (kuivaruoat) oli ensimmäisenä kasviproteiini (maissi yleensä) ja 24 tuotteessa ensimmäisenä on kuivattu siipikarjanliha.

        Parempiakin (lihapitoisuudeltaan) on toki olemassa, mutta ei RC nyt niin kamalan huonoa ole ;)

        Jäi vaivaamaan tuo väite, sillä ne mitä itse olen käyttänyt on olleet noita joissa on liha ensimmäisenä. Siksi piti oikein tarkistaa, että miten se asia oikeastaan on.

        Ne joissa liha ei ole ensimmäisenä; Exigent 35/30, Ageing 12, Indoor 27, Outdoor Mature 28, Sterilised 7.

        Ne joissa liha on ensimmäisenä; Indoor 7, Indoor 35, Indoor Mature 27, Babycat, British, Digestive, Exigent 42, Queenie, Fit, Hair & Skin, Hairball 34, Kitten 36, Light 40, Maine Coon 31, Maine Coon kitten 36, Oral Sensitive 30, Out Door 30, Out Door 7, Persian 30, Persian kitten 32, Siamese 38, Sphynx 33, Sterilised 37, Sensible.


    • Cattus koiruus delas

      Meillä tykätään keitetystä riisistä, kaikesta lihasta ja jopa pakasteherneistä
      ja ehdottomasti inasen ½ tl soijakastiketta kiloon sotkua.

      • Cattus koiruus delas

        Siis kaupan ruokien lisäksi.


      • DingMjau
        Cattus koiruus delas kirjoitti:

        Siis kaupan ruokien lisäksi.

        Riisiä, pakasteherneitä ja soijakastiketta? Kyllä meidänkin kisu syö mitä vain, esim. nektariinejä ja keitettyä bataattia jos sellaista jää vahingossa esille. Mutta en kyllä ehdoin tahdoin antaisi kissalle mitään kasviperäistä, sellaisesta menee vaan kisulla masu sekaisin, eikä se varmaan muutenkaan hyväksi ole. Soijakastikettakaan en kyllä antaisi, eikö siinä ole aika paljon suolaa? Meidän politiikka on että ei suolaa kisulle.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenna teen sen

      Se on nyt päätetty. Pääsen pois tästä epätietosuudesta.
      Ikävä
      79
      3295
    2. Hakkarainen: persut Venäjän ja Pohjois-Korean tiellä

      Hakkarainen entisenä persujen kärkipoliitikkona tietää, mitä puhuu. https://www.is.fi/politiikka/art-2000010422614.html
      Maailman menoa
      200
      1982
    3. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      25
      1871
    4. Fuengirola.fi: Kohuissa rypenyt Jari Sillanpää, 58, harvinaisessa haastattelussa: "Minä haluan..."

      Ex-tangokuningas on kertonut kuulumisiaan Espanjan Aurinkorannikolta. Että ei muuta kuin elämässä etiäpäin, Jari Sillanp
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1548
    5. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      166
      1395
    6. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1385
    7. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1099
    8. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      97
      1038
    9. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      844
    10. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      840
    Aihe