Mikä paimenkoira sopisi meille?

Meillekö paimen?

Olemme 4-henkinen perhe, ja koirakuume on vaivannut jo pitkään, minulla vuosia ;) Nyt, kun nuorimmainenkin on jo 5-vuotias, tuntuu, että kodissamme olisi rauhaa, aikaa ja intoa koiran hankkimiselle. Aiempaa kokemusta minulla on sheltistä, joka on meillä myös harkinnassa. Aloin kuitenkin kysyä paimenkoirista tarkemmin tietäviltä, mikä rotu mielestäsi sopisi parhaiten meille?

Asumme omakotitalossa kaupungin laitamilla ja puuhailemme paljon pihalla koko perheellä: puutarhanhoitoa, lasten leikkejä, talvisin lumitöitä ja pulkkamäkeä. Emme ole älyttömän liikkuvaisia, eli koira saisi todennäköisesti aamu- ja iltapissatusten lisäksi yhden n. tunnin lenkin päivässä ja sitten tätä pihapuuhastelua. Yksin koira joutuisi olemaan 6 -8 tuntia päivässä.

Meillä käy paljon lapsivieraita, eli liikettä ja ääntä piisaa, ja olen miettinyt, kuinka kouluttaa koira pois liiasta vartioinnista tai vieraiden epäluuloisuudesta. Lapsuudenkotini sheltti oli superseurallinen, mutta olen tavannut myös hyvin pidättyväisiä ja jopa lievästi aggressiivisia paimenkoiria, jotka puolustavat "laumaansa" eli kotiväkeä puremalla. Tähänkin asiaan saa heittää näkemyksiä ja kokemuksia kehiin :)

5

298

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Meillekö paimen?

      Lisäys: siis aggressiivisia paimenkoiria, jotka purevat VIERAITA, eivät kotiväkeä.

    • Meillekö paimen?

      Nostelen. Tällä hetkellä eniten harkinnassa collie.

      • j8J)=(

        Mieluiten sitten lk collie, partacollie tai bordercollie. Shetlanninlammaskoira ja pk collie ovat jo vallan sairaita rotuja huolimattoman jalostuksen tuloksina. Molemmat ovat pitkän aikaa olleet niin ylisuosittuja, että terveys laiminlyötiin kymmeniksi vuosiksi näillä roduilla. Nuo 3 aiemmin mainitsemaani ovat terveempiä huomattavasti. Tosin bc taitaa olla jo koiraramaailman aktiivisimpia rotuja, mutta kaikki colliet, varsinkin terveimmät, tarvitsevat sekä ruumiillista että älyllistä liikuntaa paljon. Colliet ovat mukavia, todella mahtavia rotuja


    • Joobax

      Collie voisi toimia :) Pitää nyt muistaa, että paimenkoira on työkoira, joka on jalostettu tekemään töitä koko päivän ajan, eli moniltakin paimenkoirilta löytyy virtaa enemmän kuin mitä se pihapuuhasteluissa ehtii purkaa. Pentuaika voi olla rankka. Paimenkoirilla voi olla myös vahva taipumus...noh...paimentaa, mikä asettaa omat haasteensa lapsiperheessä. Ei mitenkään ylitsepääsemättömiä juttuja, mutta sellaisia mihin kannattaa perehtyä ja vielä enemmän ne kannattaa tiedostaa.

    • I love bernies

      Meillä aika lailla samanlaiset olosuhteet ja perheessämme on ollut jo useita berninpaimenkoiria, joten suosittelen sellaista myös teille. Berni ei ole mikään hikiliikkuja, joten tunnin lenkki päivässä muun oleskelun ohella pihalla vaikuttaa hyvältä ja sopii lapsiperheeseen kuin nenä päähän. Tutustu rotuun sennenkoirat.net josta saat parhaimman tietopaketin ko. rodusta. Meidän nykyiset bernimme eivät paimenna lapsia liiaksi, lähtevät mukaan leikkiin vain jos kutsutaan ja me vanhempina päätämme mitä annamme lasten koirien kanssa tehdä. Bernit kun ovat niin mukautuvaisia ja miellyttämisenhaluisia koiria, että ne antavat tehdä itselleen melkein mitä vain omien perheenjäsenten taholta. Ja lapsethan keksivät kaikenlaista... Koiralle täytyy olla oma rauhallinen paikkansa eikä nukkuvaa pentua saa häiritä ja sen opettaminen lapsille ihan ehdoton asia olipahan rotu mikä tahansa. Tämä on toki vain yksi mahdollisuus monien rotujen joukosta, meillä kun ei ole muusta paimenkoirarodusta kokemustakaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      242
      2194
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      158
      1428
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      53
      1290
    4. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      74
      1045
    5. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      3
      1019
    6. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      78
      950
    7. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      211
      933
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      45
      845
    9. Kohta me ei enää nähdä :(

      En pääse enää uppoutumaan silmiisi enkä kuunnella ihanaa ääntäsi. Elämä on pstä.
      Ikävä
      39
      669
    10. Kärsämäki rosvojen ja tuhopolttajien kylä?

      Poliisi ampui uhkaava miestä Kärsämäellä. Ja vasta joku poltti rivitalon. Mikä riivaa Kärsämäkisiä? Joko tuulimyllyjen
      Kärsämäki
      15
      660
    Aihe