Voiko uuden koiranpennun antaa nukkua yöt yksin +kissakysymys

Minttumaija22

Asumme omakotitalossa,jossa siis kaksi kerrosta ja omat makkarimme ovat yläkerrassa. Voiko teidän mielestä koiranpennun jättää nukkumaan yöksi yksin alakertaan ja sulkea yläkertaan menevä ovi? En haluaisi totuttaa nukkumaan makuuhuoneessamme,mutta jääkö pienokaiselle traumoja jos emme heti kuulekaan makuuhuoneeseen koiran ininää ja se joutuu oleilemaan ekoinakin öinä yksin?

Tai sitten toinen vaihtoehto,jos nukkuisin sen kanssa olohuoneessa patjalla. Ja pentu siis mieluiten omassa pedisssään,niin tottuuko se siihen liikaa,vai pystyykö sen sitten jonkun ajan päästä jättää öiksi yksin ja siirtyä itse sinne yläkertaan?

Lisäksi meillä on kissoja,eli uskaltaako niitä jättää koiran kanssa yöksi samoihin tiloihin?

Kiitos jo etukäteen

13

8906

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • wake up

      Tästäkin asiasta on monta mielipidettä, tässä omani: ei ikimaailmassa jättäisi pentuani yksin nukkumaan, vaan ottaisin makuuhuoneeseen. Myöhemmin sen voi vieroittaa sieltä ois, kun on isompi. Onhan sillä sitten kissat seuranaan. Noin pieni pentu on suunnattoman hädissään jäädessään yksin, se on laumaeläimelle luonnotonta. Kunhan pidät lattialla, omassa pedissään, se tottuu siihen ja myöhemmin aikuisena valitsee kauempaakin makuupaikkansa.

    • tietenkin voi

      tuon edellisen täytyi olla vitsi?

      tietenkin voit jättää koiran yksin alakertaan nukkumaan, on paljon vaikeampaa vanhempana opettaa se pois makuuhuoneesta kuin opettaa ettei sinne ole asiaa.

      Laita sille alas oma peti, mieluummin sellainen missä kunnon laidat, jotta peti on pesäntapainen jolloin reunat tuo turvaa, myös näyttely/kuljetushäkki on hyvä pesä koiralle, ovi auki tietenkin.

    • petipeti

      Mun mielest olis parempi et ottaa pennun ensiksi makuuhuoneeseen nukkumaan, koska koiran voi sitten vieroittaa makuuhuoneesta vanhemmalla iällä.
      Esim. ottaa pennun pedin makuuhuoneeseen, jossa nukkuu sitten yöt ja sitten kun on tarpeeksi iso niin siirtää pedin alakertaan.

      Meiän koiran kohdalla toimi vallan hyvin, ei edes vinkunu tai mitää, kun siirrettiin pedin paikka. Tosin koira oli jo vuoden ikäinen, että ei niin tarvinnut meidän läsnäoloa nukkuessaan.

    • maalaisjärkeä??

      Onpa nykyaikainen koiranhoito tehty pirun vaikeaksi.. Ihan oikeasti, sehän ei ole ihmislapsi.. Se on koira joka vieroitetaan emästään viimeistään 8viikkoisena.

      jos koira otetaan siihen viereen, annetaan sitten nukkua lopunaikaa makkarissa, koira on eläin joka VOI HYVIN kun sillä on selkeät säännöt, ja rutiinit pennusta saakka.

      Ei koira tarvitse ihmistä nukkumiseen.. Mistähän ne nykyisin paljon puhutut eroahdistukset johtuu? Meillä ollut koiria koko elämäni ajan, eikä koskaan ole tarvinnut miettiä missä koira nukkuu, tai kuinka vanhana se voisi nukkua itsekseen :) suorastaan huvittavaa touhua, kuten muutenkin nykyinen eläinten pito. Missä on maalaisjärki? Eikö osata edes hiukan ajatella itsekseen miten ongelman voisi ratkaista?

    • makes sense

      Naapurillakin se koirapiru viettää ketjun päässä takapihalla elämänsä. Kyllä se siihen tottui, mitä nyt alussa vähän ulisi. Mutta kuka nyt koiran vinkumisista piittaisi, sehän on siis koira vain! Naapuri on kokenut koiraihminen, kyllä hän tietää, on jo kuudes piski siellä takapihan koristeena. Ja niin on maalaiset aina tehneet, kyllä niin naurettavaa on sääliä niitä rakkeja. Kunnon komento vaan pennusta pitäen.

    • ME

      Meillä koira nukkui alusta asti eri huoneessa kuin me ihmiset. Muutaman ekan yön sen kanssa samassa huoneessa nukkui joku, mutta ei paria yötä pidempään, sen jälkeen se nukkui yksin. Huoneen, jossa koira nukkui, ovelle laitettiin portti, jotta yöllä kuuli jos pentu vinkui tarpeilleen. Portin takana se nukkui n.6kk ikäiseksi, jonka jälkeen se on saanut valita itse unipaikkansa. Makuuhuoneisiin sillä tosin ei ole asiaa oli yö tai päivä, ja sen se on myös oppinut. Jos joskus harvoin hätä yöllä yllättää se tulee ovelle vinkumaan, mutta ei pidemmälle.

      Suosittelisin pari ekaa yötä nukkumaan sen kanssa (ihan jo niiden kissojenkin takia), mutta niin ettei pentua päästä yöllä viereensä tai reagoi sen huomionhakuun (ellei vingu tarpeilleen). Sen jälkeen pennun voi jättää yksin nukkumaan, mutta kannattaa miettiä sellainen nukkumapaikka, josta sen kuulee, jos se pyytää tarpeilleen ulos niin pääsee viemään. Helpompi on heti alkuunsa opettaa pentu nukkumaan siellä missä sen haluaa nukkuvan, kuin alkaa myöhemmin opettaa siltä pois jo opittuja ei-toivottuja tapoja. Eli ei koiraa alussakaan makuuhuoneeseen nukkumaan jollei sitä sinne myöhemminkään halua. Ennemmin nukkuu itse yön tai pari koiran seurana siellä missä sen halutaankin nukkuvan.

      Kannattaa seurata kissojen ja koiran yhteiseloa päiväsaikaan ja ehkä ihan alkuun hetken aikaa pitää ne yöllä erillään, varsinkin jos kissat suhtautuvat koiraan epäluuloisesti. Kissat kyllä pääsevät koiralta pakoon, joten niistä en olisi huolissaan, mutta koira ei pääse jos kissa käy päälle. Jos niillä yhteiselo kuitenkin sujuu hyvin, niin ei ole mitään syytä erottaa niitä yöksi.

    • MieliPide!

      Onhan se joo sekä pennun että omistajan mielestä miellyttävämpää että ensimmäiset päivät/viikot/kuukaudet pentu nukkuisi makuuhuoneessa.
      Pennulle ei tule ahdistunut olo ja hätä, kun niin pienenä jää yksin.
      Jos ei omaan sänkyyn, niin sängyn viereen lattialle. Antaa pennun sängyn yli kättä haistella välillä , niin pentu tietää että olet kyllä lähellä ja on turvallista.
      Riippuu toki koiran koostakin, kuinka pitkään meinasit koiraa vieressäsi pitää..
      Isoo koiraa en edes varmaan makuuhuoneeseeni raahaisi.
      Itelläni on kääkkä reilu vuoden vanha ja nukkuu aina yöt vieressäni. ( Osaa myös nukkua jotenkuten yksin jos käsken, mutta minua ei pienokaisen tuhina haittaa. )

      Se on mielipide, kyllä se koira tottuu muutaman kuukaudenkin iässä nukkumaan yksin!!!

    • 789078909

      Nimim. ME antoi ohjeen, jonka mukaan mekin on eletty. Pari kolme ensimmäistä yötä olen sen koiran pedin vieressä irtopatjalla nukkunut ja sen jälkeen on voinut mennä makuuhuoneeseen ilman että olisi mainittavia vikinöitä ollut. Hieman epähumaanille tuntuisi jos se pentu heti ensimmäisenä yönään erossa laumastaan olisi erossa myös uudesta isäntäväestään. Oma uskomukseni on, että koira leimaantuu paremmin uuteen isäntäänsä kun se saa alkuun muutaman yön vierihoitoa isännältään/ emännältään.

    • mamman mussu

      Kaikkein helpoin ja nopein keino leimata uusi koira itseensä on ottaa se nukkumaan samaan huoneeseen. Toimii niin pennuilla kuin aikuisena otettuna koirillakin. Suosittelen!

    • Ulinat pois

      Meillä on koira saanut nukkua kanssamme samassa huoneessa alusta asti. Ensimmäinen yö meni hyvin kun sai olla lattialla omassa punkassaan ja jos vinkui niin laskettiin vaan käsi alas viereen. Päivät viettää keittiössä portin takana omassa pedissään nukkuu ja makkuhuoneessa on toinen peti sitä varten. Sänkyyn eikä sohvalle ole saanut koskaan tulla kaupunkiasunnosa. Mökillä kylläkin koska siellä on lattiat talvisaikaan kylmät eikä mahan alla karvaa ole niin paljon lämmikkeeksi.

    • Kissajakoiraperhe

      Moi. Meillä tuli taloon aikuinen koira kissojen seuraksi. Ollut nyt kuukauden. Kissat pelkää koiraa ja koira jahtaa niitä silloin kun kissat uskaltaa liikkua. Ollaan yöksi ja yksin jäädessään eristetty koira omaan huoneseen, jolloin kissat tulevat piiloistaan. Palaavat niihin kun koira päästetään taas huoneestaan. Järjestely ollut ihan hyvä mutta eihän tämä pidempään toimi. Koira ei siis pahaa halua kissoille vaan innokas tutustumaan. Vinkkejä miten tän kuvion saisi toimimaan?

    • mullmulll

      Näin seitsemän vuoden jälkeen, kuoliko koira jo?

    • hnko91

      Ei kuollut

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14826
    2. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      184
      1784
    3. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      77
      1124
    4. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1123
    5. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      64
      1046
    6. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      981
    7. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      980
    8. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      976
    9. Jennifer Mitchell

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 🔞 ­­N­y­­m­­­f­o­­m­­­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl08490246#JenniferMitchell 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Joensuu
      0
      974
    10. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      973
    Aihe