Lattiakaivon tekeminen (vesikiertoinen lattialämmitys).

Uuuurbaaan

On tarkoitus teettää kerrostalossa wc:n takana olevaan noin 10 m2:n huoneeseen suihku- ja kodinhoitotila. Huoneistossa on vesikiertoinen lattilämmitys. Siinähän ei varmasti pysty piikkaamaan lattiaa auki lattiakaivoa varten. Miten tällaisissa asunnoissa tehdään lattiakaivot?

Tilaan on siis tarkoitus tulla suihku, lavuaari, pyykinpesukone ja vähän kalusteita pyykinhuoltoa varten.

11

2379

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • burban,,

      Piikataan lattia auki ja samalla uusitaan lattialämmitys.

    • Uuuubaan

      Käytän tietysti rakennesuunnittelijaa ja ammattifirmaa hankkeen toteutuksessa. Voiko tosiaan vesikiertoisen lattialämmityksen noin vain piikata auki?

      • ...knjbojhkb €

        Aika iso homma. Käytännössä koko lattia uusiksi, ei ihan edullista. Mutta ihan mahdollista. Tulee muuten melkoinen siivo.

        Toinen vaihtoehto tietenkin on korottaa lattia, siinä menee sitten sen lattialämmön idea pilalle, elikkäs pitää jokatapauksessa rakentaa uusi lattialämmitys ja poistaa se vanha käytöstä. Onhan se vähän siistimpi vaihtoehto, liekö sitten järkevä.

        Homma muuten vaatii rakennusluvan, kun kuiva tila muutetaan märäksi tilaksi, Kandee ihan ensimmäiseksi soittaa isännöitsijälle. Varmaan hommman saa tehdä, jos se on mahdollista, sehän nostaa asunnon varustelutasoa, elikkäs hintaakin.

        Ainiin, talvi tulossa, selvittele samalla, miten laajasti vedet pitää katkaista, naapurit voi olla mielissään jos koko rappu on kylmänä :DDD


    • Uuuurbaaan

      Olen tosiaan ollut alustavasti yhteydessä isännöitsijään. Isännöitsijä on aika uusi. Tiesi kuitenkin, että taloyhtiössä on tehty pesutilojen laajennuksia. Hänen aikanaan niitä ei ole valitettavasti tehty, joten toteutustavasta hän ei tiennyt.

      Kaupat asunnosta tehdään parin viikon kuluttua, joten silloin vasta pääsen kunnolla selvittämään asiaa. Olen silloin yhteydessä erääseen rakennesuunnittelijaa, joka on tehnyt aikaisemminkin tämän tyyppisiä suunnitelmia rakennuslupia myöden.

      Asunnon vaatekomerossa on lattialämmityksen sulkuja näkyvissä kuusi kappaletta. Mahtaisikohan näillä suluilla saada suljettua lattialämmityksen vesikierron huonekohtaisesti?

    • monta miinaa matkass

      1. ongelma, mitä alapuolella on? Jos alapuolella on toisen huoneiston makuuhuone, ongelmia on luvassa! Pesutiloja ei yleensä sijoiteta makuuhuoneiden päälle, koska keraaminen laatta ei paljoa ääntä vaimenna = kolinat kuuluu kivasti.

      2. Nykyisen lattialämmityksen voi toki poistaa käytöstä ... 6 sulkua viittaa huonekohtaisiin piireihin. Mutta mikää ei takaa, etteikö jonkin toisen tilan putkia olisi vedetty purettavan tilan poikki. Piirustuksia tuskin löytyy (lämpökuvia ei yleensä arkistoida rakennusvalvontaan), joten tilanne paljastunee vasta purettaessa. Toki muille huoneille voi rakennella ohituslinjoja, mutta a) liitokset vanhoihin putkiin ja b) lattian sisään jäävinä ovat riskialtis juttu.

      3. Lattian koron & kantavuus. Vaikka pintalaatan ja putket piikkaa pois, syntyy tuskin niin syvää "allasta", että sinne saisi upotettua lattiakaivon ja DN75 viemärin kaatoineen. Lattian pinta siis nousee väistämättä & tulee lisää massaa.

      Etenkin, jos päätetäänkin jättää putket paikoilleen ja pinta piikkaamatta.

      > Miten tällaisissa asunnoissa tehdään lattiakaivot?

      Se normaali ratkaisu, mitä putkiremontoissa tehdään, on pintalaatan ja kylppärin kohdalla ruostuneiden (kun ei näissä vanhoissa ole vesieristeitä) lämpöjohtojen piikkaus pois, mutta viemärit asennetaan silti alemman kerroksen kattoon. Eli kylppäreihin tulee alaslaskettu katto.

      Asuinhuoneen yläpuolella tämä ei käy, koska
      a) alemman kerroksen asukas tuskin innostuu siitä, että makuuhuoneen korkeutta tiputetaan 20 cm
      b) viemäreihin on aikalailla mahdotonta rakentaa tarpeeksi hyvää äänieristystä (joka täyttäisi siis makuuhuoneen vaatimukset

    • Uuuurbaaan

      Olin eilen yhtyedessä isännöitsijään. Hän katsoi huoneiston piirustusta ja kertoi, että huoneeseen on mahdollista rakentaa kylpyhuone. Pitää vaan olla piirustukset ja hakea rakennuslupa. Tämän jälkeen paperit heille ja he tulevat tarkastamaan vesieristyksen yms.

      Huone on tosiaan pitkyläisen muotoinen. Tarkat mitat ovat 380 x 185 cm, joten siinä on vähän yli 7 m2. Huoneen pitkällä seinällä on toisella puolella seinää keittiö (mm. tiskikone ja lavuaari) ja lyhyemmällä seinällä toisella puolella on wc/kylpyhuone. Huone taitaa siis olla muutenkin aika "lorisevassa" ympäristössä.

      Tuollaisen matalankin lattiakaivon korkeus näkyy olevan 110 mm, joten kyllä sitä lattiaa pitää ilmeisesti korottaa aika päljon.

      Rahaa pitänee varata hommaan yli kymppitonni.

    • Missä se

      suihku nykyään on ? Täytyykö vaikeamman kautta siirrellä vesikalusteita paikasta toiseen. Eikö siihen voisi tehdä KHHn ilman vesipistettä. Kuitenkin homma tulee niin kalliiksi ettei sitä rahaa saa koskaan takaisin.

    • Uuuurbaaan

      Väittäisin, että rahan saa kyllä takaisin. Kyseessä on yli sadan neliön asunto aivan kaupungin keskustassa (ei kuitenkaan pääkaupunkiseudulla).

      Kylpyhuone/wc asunnossa on todella pieni. Se sisältää pytyn, lavuaarin, suihkukopin ja pesukoneen paikan. Ne on runtattu niin pieneen tilaan, ettei paljon vapaata lattiatilaa jää.

    • Kokemus-K

      Minä suosittelisin vahvasti että jätä suihkun nykyiselle paikalleen mutta siirrät pyykkihuollon pesukoneineen tuohon uuteen tilaan. Silloin pystyt toteuttamaan tilan ilman vaativaa lattiakaivon asennusta. Jos tilan seinän takana on keittiö, kuten sanoit, voidaan pesukoneen poistoviemäri ja mahdollisen altaan veimäri putkittaa seinän läpi keittiön puolelle ja sen viemäriin. Vesijohdot samoin keittiön puolelta seinän läpi uuteen kodinhoitotilaan. Jos vanha pesutila on kovin pieni, sen toimivuutta voi parantaa asentamalla suihkukaapin (eli sellaisen jossa on allaa, ja seinät joka puolella), Silloin roiskevesi ei kastele muuta tilaa ja wc-istuimen ja altaan voi jättää ihan suihkun viereen ilman että niiden käyttäjä kastelee jalkojaan.

      Tällä tavalla koko remontti tulee huomattavasti halvemmaksi, ei vaadi vaikeita lattian muutoksia ja parantaa kuitenkin tilojen käytettävyyttä huomattavasti.

    • Anonyymi

      Suosittelen muuttoa pois kerrostalosta, säilyy jatkossa monelta ongelmalta ja byrokratialta.

      • Anonyymi

        Jos ei vielä ole henkisesti tullut laskeuduttua puusta alas, lehtimaja on paras ratkaisu.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5088
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3337
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1472
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      182
      1307
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      1010
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      908
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      867
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      816
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      758
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      717
    Aihe