reissu tehty, kaupunki nähty

vähempikin olis piis

Palasin juuri Roomasta. Sää oli todella ihana, n. 25 astetta. Nähtävyydet mykistivät mahtavuudellaan, mutta se ihmisten paljous otti pannuun. Joka paikassa tungeksi niin paljon porukkaa, että enpä taida tuonne ikuiseen kaupunkiin enää mennä. Ei ole kiva kun vieraat ihmiset tulevat "iholle".
Riitti mulle Roomasta!

16

623

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Iloisesti väkijoukos

      Voi, kun meikäläinen aina nauttii suurkaupungeissa siitä, että on paljon ihmisiä liikkeellä!

    • Kaupungisa tavallaan

      Etkö tiennyt ennakkoon, että Roomassa on paljon ihmisiä? Inarissa on huomattavasti väljempää!

    • vähempikin olis piis

      Tiesin.

    • mrs matkaaja

      Ohoh! Itsekin juuri sieltä palanneena voin todeta, ettei ihmismäärä ollut mitään verrattuna kesään. Ja kannattaa lähteä liikkeelle klo 8-9, niin kyllä on rauhallista 11:n saakka.

    • bocca della verita

      Sadekausi on alkanut. Tätä saattaa nyt kestää muutaman kuukauden melkein sännöllisesti. Kävelen sadekuurojen välissä. Muutama kilometri tulee käveltyä ainakin kerrallaan.

      Nuokun useampana päivänä viikossa San Caliston baarissa ja katselen elämänmenoa. Rooman paras mesta.

      Toinen paikka jossa roikun usein sijaitsee Piazza di Sant'Egidio 6, Tasteveressä sekin, kahvila jota me kutsutaan Pierluigiksi ja on oikealta nimeltään Ombre Rosse Caffe.

      Ja sitten takaisin Monteverdeen... täällä on kuppiloita melkein joka rakennuksessa.

      • Salvatore II

        Nuokkumista ja roikkumista..Sitahan se, elama... ; )


    • eienääkesällä

      "Ohoh! Itsekin juuri sieltä palanneena voin todeta, ettei ihmismäärä ollut mitään verrattuna kesään"

      Roomassa on vähemmän ihmisiä kesällä kuin muuten, koska etenkin Italian ferragosto lomakuun aikaan roomalaiset sulkevat liikkeensä ja suuntaavat rantapaikkoihin ja kaupunkiin jää silloin lähinnä turisteja, mutta muuten on paljon sekä paikallisia että turisteja..

    • markku m

      No ainakin kesäkuussa siellä oli aivan tajuttomasti populaa joka paikassa.

    • Roomaa...

      Niinpä, ja juuri tuossa viime elokuussa tuli todistettua vääräksi tuo ikuinen klisee siitä että Roomassa olisi elokuussa vähemmän väkeä kuin muulloin.

      Lähes jokaisena kuukautena Roomassa käyneenä on talviaika, lukuunottamatta tietysti juhlapyhiä, ollut selkeästi "hiljaisempaa" kuin kevät-kesä-syksy. Väkeähän miljoonakaupungissa on aina, jos se jotakuta häiritsee niin silloin kannattanee pysyä täällä takahikiällä.

    • eienääelokuussa

      "Niinpä, ja juuri tuossa viime elokuussa tuli todistettua vääräksi tuo ikuinen klisee siitä että Roomassa olisi elokuussa vähemmän väkeä kuin muulloin."

      Roomassa on juuri 15. elokuuta ferragosto jolloin alkaa lomakuu ja kadut tyhjenee paikallisista he menevät Ostiaan ja sulkevat lähes kaikki liikkeet, sen sijaan turistivirtauksia riittää kaduilla, itse katselen kyllä mieluummin paikallisia kuin valtavia turistivirtoja tai suljettujen liikkeiden ikkunoita..

      • Roomaa...

        :-) Se ferragosto on kyllä ihan koko Italiassa eikä pelkästään Roomassa, ja myös roomalaiset lomailevat sekä elokuussa että muulloin. Pääasiassa tietysti juuri elokuun paikkeilla. Mutta nuo jutut, että "koko Rooma olisi lähes kiinni" elokuun ajan voisi jo viimein heittää roskikseen.

        Tokihan monet liikkeet ja ravintolat haluavat pitää lomansa ainakin osittain silloin kuin muutkin, perheethän heilläkin on kuten muillakin ja yritetään saada edes jonkun verran yhteistä lomaa. Mutta kyllä Roomassakin palvelut pelaavat aina vaikka osa paikoista olisikin kiinni.

        Itse en tosiaankaan vietä aikaani Italiassa turistivirtoja tuijottaessa, koska pääasiassa olen siellä aina joko työn tai paikallisten ystävieni vuoksi, yleensä paikoissa joissa ei juurikaan turisteja näy. Tällä kertaa satuin viettämään Roomassa hetken paluumatkalla elokuussa aikataulusyistä.

        Hyviä ja onnistuneita Italian ja Rooman matkoja niin edelliselle kirjoittajalle kuin kaikille muillekin. Siihen maahan tutustumiseen ei yksi ihmisikä riitä.


    • reissuliisa

      Me olimme Roomassa lokakuun alussa ja ruuhkaa oli vain turistinähtävyyksissä. Aamuisin oli toisaalta hyvinkin rauhallista: esim. Palatinum-kukkulalla saimme kulkea lähes yksin. Muualla oli ihan normaali kaupunkimeininki eli ei väkeä mitenkään riesaksi asti. Trasteveressä missä majoitumme oli suorastaan rauhallista.

      • Roomaa...

        Trastevere on minunkin lempikaupunginosani Roomassa, eikä suinkaan sen "muodikkuuden" takia vaan juuri siksi että se on kuin pikku kylä tai kaupunki suurkaupungissa ja kuitenkin aivan historiallisen keskustan kupeessa.

        Paikallinen ystäväni, jo iäkkäämpi Trasteveressa syntynyt, ja jonka todella iäkkäät vanhemmat edelleen asuvat hyvin keskeisellä paikalla ko. kaupunginosassa, asuu itse vuokralla Trasteveressa vaikka omistaa ihan kohtuullisen asunnon lähellä San Giovannia. Hän on kuitenkin katsonut paremmaksi vuokrata asuntoaan muille ja maksaa sitten Trasteveren asunnon vuokransa noilla vuokratuloillaan.

        Nämä on niitä aitoja pikku tarinoita joita tuolla maailmalla matkatessa kuulee. Paikallisen kielen tuntemus tietysti auttaa kummasti ja yleisesti avoin elämänasenne nähdä, kuulla ja tutustua ihmisiin vilpittömästi.


    • eienääelokuussa

      "Se ferragosto on kyllä ihan koko Italiassa eikä pelkästään Roomassa, ja myös roomalaiset lomailevat sekä elokuussa että muulloin. Pääasiassa tietysti juuri elokuun paikkeilla. Mutta nuo jutut, että "koko Rooma olisi lähes kiinni" elokuun ajan voisi jo viimein heittää roskikseen"

      missä kohtaa väitin etten tietäisi ferragoston olevan koko Italiassa, täällä kumminkin keskustellaan Roomasta. Kyllä omien kokemusten mukaan Rooma terminin ja turistinähtävyyksien läheltä kaikki oli kiinni: Mcdonaldsit oli auki, terminin aseman kaupat oli auki, samoin monet ravintolat mutta ei läheskään kaikki, melkein kaikki vaatekaupat ja muut kaupat keskustasta olivat kiinni ja sai katsella suljettuja ovia joka puolella lukuun ottamatta toreja ja muutamia venäläisten pitämiä kauppoja. On tietysti eri asia jos et itse ole liikkunut ollenkaan Terminin seudulla sillä ainakin siellä ja nähtävyyksien lähellä oli suurin osa kaupoista kiinni.

    • Toinen nonno

      Kyllä syys- ja lokakuu ovat normaalivuosina korkeasesongin aikaa Rooman hotelleissa samoin kuin kevätkuukaudet. Tämä syksy on kuitenkin roomalaisten tuttavieni mukaan ollut poikkeuksellisen hiljainen. Minustakin liikenne ja liikkeellä olevat ihmismäärät olivat nyt tavallista vähäisempiä. Arvelivat, että syynä olisivat taloudellisen laman vaikutukset ihmisten matkustushalukkuuteen.

    • 4xRoma

      Valitettavasti Rooman historian havinasta ja taideaarteista haluavat niin monet ympäri maailmaa tulla nauttimaan. Juuri se tekee Roomasta niin ihanan. Rooma-passilla pääsee kuin VIP-kortilla jonottamatta jos se ottaa pannuun. Roomassa riittää ammennettavaa useiksi kerroiksi viikko kerrallaan, muutoin mielestäni tule "ähky".

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      90
      1249
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1046
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      63
      797
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      740
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      288
      704
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      694
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      688
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      37
      656
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      638
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      634
    Aihe