Japanin kieltä lukion jälkeen!

*toiveikas*

Menen ensi syksynä lukioon ja toivottavasti myös japanin kielen kursseille kansalaisopistoon. Kun pääsen lukiosta ja saan lakin, pitäisi mennä opiskelemään tai töihin. Ajattelin opiskella englantia ja japania yliopistossa tai missäpä se nyt olisi mahdollista. Olen aika tietämätön asioista vielä, mutta siksi kysynkin teidän neuvojanne. Onko japania edes mahdollista opiskella yliopistoissa? ja jos on, niin oletteko itse opsikelleet? Millaista se on? Ja ennen kaikkea: missä kaupungissa tämän hienon kielen opiskelu on edes mahdollista?! Tavoitteenani olisi matkustella Japanissa ja tulla kenties lentoemännäksi^^. toinen mitä olen miettinyt, olisi englannin kielen opettaja ja japani olisi vain harrastus mutta saa nyt nähdä tyydynkö sellaiseen ratkaisuun=D Olen nimittäin hurahtamassa koko ajan enemmän ja enemmän Japaniin. Kiitos kaikista vastauksista etukäteen!

3

864

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • +0+

      Japania voi opiskella lähes kaikissa yliopistoissa alkeistasolla, yliopistojen kielikeskukset yleensä niitä järjestää ja niihin voi osallistua kuka tahansa pää- ja sivuainevalinnoista riippumatta (ovat siis täysin vapaavalintaisia opintoja).

      Jos haluaa opiskella enemmän, niin Joensuun yliopistolla on ainakin ollut Japanin kielen ja kulttuurin koulutusohjelma, joka tarjoaa hieman alkeista pitemmälle menevää opetusta, kannattaa tutkia heidän kotisivujaan lisää. Ainakin aikaisemmin opetus tapahtui Savonlinnan yksikössä. Tällä tavoin aiheesta voi saada itselleen sivuainekokonaisuuden.

      Helsingin yliopisto taitaa olla edelleen ainoa, jossa on mahdollista opiskella japania jossain määrin pääaineena (on muistaakseni kytköksissä muihin itä-aasian opintoihin, eli samalla pääsee opiskelemaan myös kiinaa ja koreaa).

      Itse opiskelin japania oman yliopiston kielikeskuksen alkeiskursseilla (4 kurssia kahden vuoden aikana) ja sen jälkeen lähdin vuodeksi vaihto-opiskelijaksi Japaniin. Kielen opiskelu vaatii aikaa siinä, missä muukin opiskelu. Erityisesti merkistön opiskelu vaatii aikaa ja vaivaa, mutta siinä ei oikein ole oikotietä ja ilman sitä opiskelu ei etene.

      Joissain lukioissakin on nykyään mahdollista opiskella japania, kannattaa hieman tutustua eri vaihtoehtoihin, jos on mahdollisuus valita. Ja ne kansalais-/työväenopiston kurssit kannattaa toki käyttää hyödyksi jos sellaisia on tarjolla. Niistä saattaa hyvin saada sen verran pohjaa, että pystyt itse opiskelemaan hieman lisää (ja saatat saada jonkun kaveriksikin). Voit tietysti harkita vaihto-oppilasvuotta jo lukioaikana, vaikka se hieman taloudellisia satsauksia vaatiikin.

    • Ei tietoa

      Kuinka vaikeaa japanin kieli oikein on? Onko samanlaisia asioita kuin kiinassa, että sanan painotus äännettynä muuttaa sanan täysin toiseksi sanaksi? Vai onko enemmänkin kuin venäjä, että vain kirjaimet ovat vaikeita ja uusia, mutta kirjaimet opeteltuaan, kieli on ymmärrettävää.

    • Tokyo人

      En ole kiinaa opiskellut, mutta japanin ääntäminen on suomalaiselle pääsääntöisesti helppoa. Toki siellä on hieman vieraampiakin äänteitä ja ainakin itselle tuottaa vaikeuksia erotella す, ず, つ ja づ toisistaan (translitteroitunahan nuo menee su, zu, tsu, ja du).

      Painotuksellisiakin seikkoja japanin kielessä on, esimerkiksi 雨 ja 飴 ovat molemmat translitteroituna/äännettynä "ame" (edellinen tarkoittaa siis sadetta, jälkimmäinen karamellia), mutta japanilainen painottaa ääntämistä näiden välillä hieman eri tavalla. Länsimaalaiselle ne useimiten kuulostaa aivan samalta. eipä tuosta usein pääsee sekaannusta syntymään, sillä asiayhteydestä selviää kyllä kummasta on kyse. Toinen vastaavanlainen esimerkki on 花 ja 鼻 (luetaan: hana). Ensimmäinen tarkoittaa kukkaa, toinen nenää.

      Kanji-kirjoitusmerkkien opettelu on tietysti edellytys jos kieltä haluaa pitemmän päälle sujuvasti ymmärtää. Niitä on tietysti ikävän paljon (yleisen oppivelvollisuuden piiriin kuuluu hieman päälle 2000 merkkiä). Kanji-merkkien hauskuus on siinä, että samalla merkillä voi olla paitsi useita erilaisia lukutapoja (l. ääntämistapoja), niin myös useita eri merkityksiä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1575
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1224
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1137
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1066
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      1017
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      581
      1008
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      910
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      902
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      764
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      690
    Aihe