Japanin kieltä lukion jälkeen!

*toiveikas*

Menen ensi syksynä lukioon ja toivottavasti myös japanin kielen kursseille kansalaisopistoon. Kun pääsen lukiosta ja saan lakin, pitäisi mennä opiskelemään tai töihin. Ajattelin opiskella englantia ja japania yliopistossa tai missäpä se nyt olisi mahdollista. Olen aika tietämätön asioista vielä, mutta siksi kysynkin teidän neuvojanne. Onko japania edes mahdollista opiskella yliopistoissa? ja jos on, niin oletteko itse opsikelleet? Millaista se on? Ja ennen kaikkea: missä kaupungissa tämän hienon kielen opiskelu on edes mahdollista?! Tavoitteenani olisi matkustella Japanissa ja tulla kenties lentoemännäksi^^. toinen mitä olen miettinyt, olisi englannin kielen opettaja ja japani olisi vain harrastus mutta saa nyt nähdä tyydynkö sellaiseen ratkaisuun=D Olen nimittäin hurahtamassa koko ajan enemmän ja enemmän Japaniin. Kiitos kaikista vastauksista etukäteen!

3

260

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • +0+

   Japania voi opiskella lähes kaikissa yliopistoissa alkeistasolla, yliopistojen kielikeskukset yleensä niitä järjestää ja niihin voi osallistua kuka tahansa pää- ja sivuainevalinnoista riippumatta (ovat siis täysin vapaavalintaisia opintoja).

   Jos haluaa opiskella enemmän, niin Joensuun yliopistolla on ainakin ollut Japanin kielen ja kulttuurin koulutusohjelma, joka tarjoaa hieman alkeista pitemmälle menevää opetusta, kannattaa tutkia heidän kotisivujaan lisää. Ainakin aikaisemmin opetus tapahtui Savonlinnan yksikössä. Tällä tavoin aiheesta voi saada itselleen sivuainekokonaisuuden.

   Helsingin yliopisto taitaa olla edelleen ainoa, jossa on mahdollista opiskella japania jossain määrin pääaineena (on muistaakseni kytköksissä muihin itä-aasian opintoihin, eli samalla pääsee opiskelemaan myös kiinaa ja koreaa).

   Itse opiskelin japania oman yliopiston kielikeskuksen alkeiskursseilla (4 kurssia kahden vuoden aikana) ja sen jälkeen lähdin vuodeksi vaihto-opiskelijaksi Japaniin. Kielen opiskelu vaatii aikaa siinä, missä muukin opiskelu. Erityisesti merkistön opiskelu vaatii aikaa ja vaivaa, mutta siinä ei oikein ole oikotietä ja ilman sitä opiskelu ei etene.

   Joissain lukioissakin on nykyään mahdollista opiskella japania, kannattaa hieman tutustua eri vaihtoehtoihin, jos on mahdollisuus valita. Ja ne kansalais-/työväenopiston kurssit kannattaa toki käyttää hyödyksi jos sellaisia on tarjolla. Niistä saattaa hyvin saada sen verran pohjaa, että pystyt itse opiskelemaan hieman lisää (ja saatat saada jonkun kaveriksikin). Voit tietysti harkita vaihto-oppilasvuotta jo lukioaikana, vaikka se hieman taloudellisia satsauksia vaatiikin.

  • Ei tietoa

   Kuinka vaikeaa japanin kieli oikein on? Onko samanlaisia asioita kuin kiinassa, että sanan painotus äännettynä muuttaa sanan täysin toiseksi sanaksi? Vai onko enemmänkin kuin venäjä, että vain kirjaimet ovat vaikeita ja uusia, mutta kirjaimet opeteltuaan, kieli on ymmärrettävää.

  • Tokyo人

   En ole kiinaa opiskellut, mutta japanin ääntäminen on suomalaiselle pääsääntöisesti helppoa. Toki siellä on hieman vieraampiakin äänteitä ja ainakin itselle tuottaa vaikeuksia erotella す, ず, つ ja づ toisistaan (translitteroitunahan nuo menee su, zu, tsu, ja du).

   Painotuksellisiakin seikkoja japanin kielessä on, esimerkiksi 雨 ja 飴 ovat molemmat translitteroituna/äännettynä "ame" (edellinen tarkoittaa siis sadetta, jälkimmäinen karamellia), mutta japanilainen painottaa ääntämistä näiden välillä hieman eri tavalla. Länsimaalaiselle ne useimiten kuulostaa aivan samalta. eipä tuosta usein pääsee sekaannusta syntymään, sillä asiayhteydestä selviää kyllä kummasta on kyse. Toinen vastaavanlainen esimerkki on 花 ja 鼻 (luetaan: hana). Ensimmäinen tarkoittaa kukkaa, toinen nenää.

   Kanji-kirjoitusmerkkien opettelu on tietysti edellytys jos kieltä haluaa pitemmän päälle sujuvasti ymmärtää. Niitä on tietysti ikävän paljon (yleisen oppivelvollisuuden piiriin kuuluu hieman päälle 2000 merkkiä). Kanji-merkkien hauskuus on siinä, että samalla merkillä voi olla paitsi useita erilaisia lukutapoja (l. ääntämistapoja), niin myös useita eri merkityksiä.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vihdoin Sofian peffa ikuistettu ilman filttereitä

   Jenner pökät ei taida puristaa peffaa kasaan samalla tavalla kun kalsarit joita yleensä pitää😂 https://aijaa.com/re6HIq
   Kotimaiset julkkisjuorut
   225
   9376
  2. Mitä on tapahtunut?

   Kemijärveltä löytyi viikonloppuna kaksi kuollutta henkilöä. https://yle.fi/uutiset/3-12044939
   Kemijärvi
   19
   2865
  3. Suomi Tokion kisojen huonoin maa mutta urheilupomot vaikenee

   Suomi on ollut yksi kaikkien aikojen menestyneimpiä maita kesäolympialaisissa. Suomi on osallistunut jokaisiin kesä- ja talviolympialaisiin vuoden 190
   Olympialaiset
   48
   2507
  4. Oho! Tanssii Tähtien kanssa -yllätys: Same sex -pari Elina Gustafsson ja Katri-ope!

   TTK törähtää taas! Tällä kaudella showssa nähdään myös historiallinen pari, sillä nyrkkeilijä Elina Gustafsson on Suomen TTK-historian ensimmäinen sam
   Kotimaiset julkkisjuorut
   45
   2287
  5. Oho! Tanssii Tähtien kanssa saa oman "realityn" - Tätä tiedossa!

   Tanssii Tähtien Kanssa uusi kausi alkaa elokuussa. Ja ohhoh, luvassa on myös ajan henkeen sopivasti uusi reality-henkinen pläjäys kulissien takaa. Ki
   Viihde ja kulttuuri
   35
   1659
  6. Koronamarjanpoimijat

   Kainuussa kymmeniä koronatartuntoja ulkomaalaisilla marjanpoimijoilla Kainuun sote tiedottaa tehneensä koronatestejä ulkomaalaisten marjanpoimijoide
   Suomussalmi
   82
   1487
  7. Nuorelle suomalaismiehelle kova tuomio

   "Käräjäoikeus tuomitsi Helton Nwety Betuel Muchangan, 18, viiden vuoden ja kahdeksan kuukauden vankeusrangaistukseen." Ankara tuomio, miten jaksaa va
   Maailman menoa
   41
   1070
  8. Galleria Sofian överimuokkaukset vs. todellisuus

   Kerätäänpä vertailukuvia, millainen Sofia uskottelee ja uskoo(?) olevansa versus todellisuus. Mä aloitan huumerahojennkuljetuslaukku ja toooodella pi
   Kotimaiset julkkisjuorut
   47
   933
  9. Sitä saa mitä tilaa.

   Eiks näi o? 🤗
   Ikävä
   61
   884
  10. Minä tiedän

   Ja sinä tiedät, tai oot tiennyt jo kauan. On mulla ikävä, on ollut aina siitä lähtien, kun sinut tapasin❤️.. Hullua, mutta minkä teet.. Hyvää yötä!
   Ikävä
   38
   880
  Aihe