Hirvittävä hinnat Virossa! Järkytys oli suuri.

Hirveät hinnat! Kato

Oltiin perheen kansssa Tallinnassa eilen ensimmäistä kertaa euro-aikana. Hinnat olivat pompanneet rajusti ylöspäin, ainakin 20%! Monissa tuoteryhmissä vieläkin enemmän. Mitään ostettavaa ei Virosta lapsiperheelle enää oikein löytynyt, ainakaan mitään edullista.

No tietysti viina-urpot hakevat sieltä jokapäiväisen annonksenssa halpaa ja laadutonta vodkaa. Viinan hinnat eivät ilmeisesti ole nousseet siitäkin huolimatta, että Viro on korttanut alkolohiveroja useaan otteeseen. Taitaa veronkorotukset valuneet harakoille.

En yhtään ihmettele, että takastulomatkalla laivalla oli virolaisia ostosmatkaajia Suomeen tulossa. Sanoivat, että ainakin elektroniikka ja vaatteet ovat Suomessa halvempaa.

Laiva tuntui olevan puolityhjä sekä meno ja tulomatkalla. Sataman liikkeet sulkeneet ovia ja niin päin pois. Onko euro vienyt virolaisten ja suomalaisten ostovoiman?

11

1014

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • verot eivät nouse

      alkoholiverojen korotukset siis. Niitähän on ollut varmasti ainakin kolme kertaa...???

    • krundik

      No juu jotkut tavarat ovat kalliimpia jopa mutta ainakin meikäläiselle hinta- ja laatutietoiselle löytyy paljon edullisempaa tavaraa, esim. vaatteet ja kengät. Ja valikoimaa on, samalla menen suoraan Viroon jos kerran Helsinkiin ajan.
      Halpishallishoppailijan ei Viroon tosiaan kannatakaan lähteä.

      Mutta meikäläinen hyvän edullisen ruoan ja juoman ystävän siellä kannattaa käydä. Ja kyllä se yksi sama laaduton ? alkoholikin on aina suurinpiirtein puolet edullisempaa kuin meillä. Vodka, olut, lonkero, konjakit, viskit viinit ym.
      Ostin juuri kannettavan, oli noin 35 % edullisempi kuin meillä ja 3 vuoden takuu, jota meillä ei tunneta. Esimerkiksi.

    • Peeter Metskula

      Köyhälle kaikki on kallista. Viroon ei kannata tulla peruspäivärahan turvin. Parempi kauhoa puuronsa naamaan vuokramurjussa.

    • Ei löydy Virosta

      Mitään ostettavaa ei Virosta lapsiperheelle enää oikein löytynyt, ainakaan mitään edullista.

      Totta. Ei löydy Virosta edeullista. Kirpparilta meidän lapsille myös ostetaan vaatteet.

    • Suunnanmuutos

      Virolaiset ovat alkaneet käymään Suomen Lidlissä. Ostosmatkailu muuttaa suuntaa. Suomelle hyvä asia!

    • Pekka Porola

      Eikos tuo Lidl ole saksalainen kauppa? Porot saavat suunsa makeaksi sakuvoimin.
      Taalla alkaa taas porojen joukkovaellus halvan viinan perassa.

    • JepuliJee

      Missähän kaupissa te oikein käytte?

      Eilen tultiin Eestistä autolla tietenkin, kun tuo 50€ autosta edestakaisin mahdollistaa melko suuren tavaramäärän tuonnin ja ei tarvitse raahata ainakaan noita hel***n juomakärryjä koko laivamatkan ja satamassa (menee koko laivamatka pilalle), vaan tavarat saa siististi takakonttiin tukussa/kaupassa ja puretaan kotiovella.

      Itse käymme Eestissä ostoksilla tukussa (jos on vaikkapa toiminimi Suomessa saa kortin), koska ainakin alkoholit ovat SuperAlkoa jonkin verran halvemmat ja lisäksi saa edullisia makkaroita, joiden veroisia ei edes Suomesta saa (tietääkseni), toki hyvää makkaraa saa myös paikallisesta Prismasta ja Rimistä (ennen nimi oli Citymarket), suosittelen myös siellä käyntiä myös. Itse suosimme viinejä ja 3l laatikko viiniä lähtee alle 10€ Suomessa taitaa halvin olla 23,90€, ja ei ole mitään huonoja viinejä. Kuohuviini 2,30€ 0,75l Soviotskaja, ihan hyvä kuohuviini juhliin, Alkossa taisi halvin olla jotain yli 6€.

      Myös tuonti väkeviä saa pari euroa halvemmalla pullo kuin SuperAlkosta ja huomattavasti halvemmalla kuin laivasta, minun suosikki Standard Russian Imperial 17€ , Superalkosta 23€, no tuontitavaraa Venäjältä, mutta suosittelen lämpimästi, ei todellakaan maistu kossulta, vaan on oikeasti hyvän makuista, kyllä venäläiset osaa.

      Me emme kauheasti välitä noista oluista, lonkeroista ja siidereistä, kun ne helposti siirtyvät keskivartaloon, mutta Alkon hinnat ovat aivan järkyttävät verrattuna edes SuperAlkoon, kun vaikkapa hyvät Saku ja A Le Coq 5,2% kori maksaa melkein 11 € (0,33 tölkki 46 senttiä), vastaava tölkki (ei tosin myydä, vertailu oli 0,5l tölkin hinta muutettu 0,33( Alkosta maksaa 1,78 , eli yli 3 kertaa kalliimpaa, myöskään laivoilta ei nykyään kannata juurikaan mitään ostaa. Toki laivoilla on usein erikoisia pulloja juomissa, joista saa helposti hyvän lahjan jollekin.

    • hirmuhinnannaousu
    • wehyer

      Onhan ne hinnat nousseet ja muutaman viime vuoden aikana erityisesti. Kauneudenhoitopalvelut ovat edelleen edullisempia kuin Suomessa. Hoitojen kestoajoissa on näemmä alettu tinkimään, josta tullut huonoa mainosta.

    • eurokusetusta

      Hinnat ovat Virossa nousseet euron mukana samalla kusetustavalla kuin Suomessa kävi aikoinaan. Ystäväni, joka ei uskonut minua kun sanoin että hinnat hilataan ylöspäin - ei ihan heti ettei olisi silmiinpistävää, mutta varmasti muutaman kuukauden sisällä vedoten "inflaatioon" tms. bullshitiin - nyt valittaa, että palkka riittää juuri ja juuri vuokraan ja ruokaan, aiemmin kävi teattereissa ja elokuvissa, nyt nämä kaikki jäi ja viimeksi kun soitin pari päivää sitten, niin kertoi, että joutui viemään korut panttilainaamoon. Siis myyntimanageri!

    • hurja nousu

      Valli baarin tuopin hinta nousi vuodessa 20 senttiä ja on nyt 2.50. Tosin kahden hinnalla saa kolme. St. Pastrickin kermainen lohikeitto maksaa nyt 2.50. Kaksion vuokra edelleen 128 euroa, kuten jo 3 vuotta sitten. Sähkön hinta on vähän noussut.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      95
      6806
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      29
      2686
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      33
      2263
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      83
      1952
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1681
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      6
      1487
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1377
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1351
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1294
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1243
    Aihe