Lapset pois lentokoneista !!!!!!!!

KANNATAN !!!!!!!!!!!

http://www.mtv3.fi/uutiset/talous.shtml/2011/10/1416137/matkustajat-painostavat-haluamme-lentaa-ilman-kirkuvia-lapsia

Yhä kasvava ja äänekäs joukko Facebookissa vaatii lentoyhtiöitä lanseeraamaan vain aikuisille tarkoitettuja lentoja.

Ryhmän jäsenet kaipaavat vaihtoehtoa, jossa lentomatkan voisi toteuttaa rauhassa ilman lasten huutoa ja meuhkaamista.

Toinen helpommin toteutettava ratkaisu olisi ryhmäläisten mielestä lentokoneessa erotettu osasto pelkästään lapsiperheille.

Ryhmässä on tällä hetkellä noin tuhat jäsentä, mutta he eivät ole ainoita. Vastikään lentohintoja vertaileva SkyScanner -sivusto julkaisi tutkimuksen, jossa kysyttiin matkustajien mielipidettä asiaan.

Tulos oli, että 59 prosenttia vastanneista kannatti perheosastoja lennoille. 20 prosenttia vastaajista puolestaan toivoi täysin lapsivapaita lentoja. Kyselyyn osallistui 2000 henkilöä.

93

3224

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • parit jutut enkuksi

      http://www.investorplace.com/2011/07/airlines-kids-coach-first-class-airbus-a380/
      Here’s why it matters: A recent survey by the U.K.-based Business Travel & Meetings Show found the presence of children in first class was the single most annoying factor for business and luxury-class travelers. In fact, a whopping 74% of the 1,000 respondents would be most satisfied by “adults-only” flights that banned all passengers under 18.


      http://www.tmz.com/2011/07/09/octomom-nadya-suleman-kristen-johnston-third-rock-from-the-sun-airplane-argument-flight-delayed-jfk-lax/#.TqLZhWBWYhs

      • pilkun...

        Jos ketjun vihaiset perustavat purkauksensa tähän 'tutkimukseen', niin huomatkaa että tässä oli kyselty "business and luxury-class" matkustajilta, ja 74%:n mielestä ensimmäisessä luokassa ei pitäisi olla lapsia....


    • hyvä uutinen !!!!!!

      KANNATAN!!!

      Ja matkustan lentoyhtiöllä joka jättää kirkuvat alle 5 vuotiaat kentälle !!!!!

    • eduskunta kysely

      eikö ne pidä jättää kentälle ne itsekkkäät vanhemmat jotka edes suunnittelee lähtevänsä alle vuoden ikäisen kanssa jopa yli 10 tunnin lennoille...vankilaa nämä kuuluu eikä matkalle pilaamaan toisetn matkan. Kai se joku laki tuonkin kieltää...lastensuojelu jne....

      • jxhftzdgyigi

        huumorintaju... tai no antaa olla.


      • hups
        jxhftzdgyigi kirjoitti:

        huumorintaju... tai no antaa olla.

        Kyllä on menesti keljuttanut kun yrittäisi itse nukkua, niin lapsi kiljuu jatkuvasti jossain lähistöllä. Onhan niitä tietty "huutavia" aikuisiakin - sekä tietty aina myös kännisiä, tämä on ehkä ongelmista helpoin hoitaa - tarjoilua rajoittamalla,( tai joutuu ulos huutamaan)


    • vinkkejä avuttomille

      Vinkkejä englanniksi lasten kanssa matkustaville

      http://JetWithKids.com/

      Löytyy varmasti vinkkejä myös tän palstan uusavuttomille........

    • Tää on niin nähty.

      Kannatan! Kannatan myös, että kaikki Thaimaan lennot kännivapaiksi ja huoravapaiksi sekä suomimiesvapaiksi. Joka perkeleen lennolla saa korvat punasina kuunnella kuinka paskoja suominaiset ovat ja samalla vedetään turpaan omaa Pattayan tyttöä kännissä. Juu ja olen vaan kateellinen kun oma mies ei vedä turpaan tai jtn.

      • vaihtoehtoja !

        Lääkitystä voisi tarkistaa aika-ajoin ! (tää on niin nähty)
        Erittäin hyvä, että on tullut vaihtoehto - aikuisten hotelli (yli 16). Kyllä monesti ärsyttää hotellin altaalla kiljuvat kauhukakarat, mille vanhemmatkaan ei mahda mitään. Huutoa kiukuttelua ja kiljumista koko ajan. Hyvä että voi valita !
        Viimeisimmällä reissullamme oli kaksi lähtöä,iltapäivä ja yö (lahtö 23.30) niin eikös tällä valitsemallamme yö lähdöllä ollut todella paljon lapsiperheitä. Lapset kiljui väsyneinä JO kentällä, sekä 2h koneessa - yliväsymys kaiketi.


    • Kieltäjä

      Kyllä, lennot pitää kieltää kaikilta lapsilta, lasten vanhemmilta, kaikilta jotka ovat joskus olleet lapsia ja kaikilta jotka aikovat ehkä hankkia lapsia.

    • Marttojen keskustelu

      MUA ÄRRRRRSYTTÄÄ TÄMÄ PAIKKA!
      31.10.2011 klo 09:17:47
      anjuska
      Eilisellä Helsinki – Oulu -lennolla sattui seuraava episodi: Ihan täyteen bookattuun koneeseen tuli noin 35 -vuotias isä noin 7-vuotiaan poikansa kanssa. Koneessa oli istuimia kolme rinnakkain käytävän molemmin puolin (ABC DEF). Isän ja pojan paikat olivat B ja C. A-paikalla ikkunan vieressä istui herrasmieheltä vaikuttava henkilö. Isä antoi pojan valita B:n ja C:n välillä. Kumpikaan ei kelvannut. Poika aloitti kauhean karjumisen: "MUA ÄRRRRSYTÄÄ TÄMÄ PAIKKA !" Sama jatkui ainakin viisi minuuttia. Isä yritti rauhoittaa poikaa, mutta poika vain karjui, että OLE SINÄ HILJAA ja pyristeli irti isän otteesta. Koko muu porukka hiljentyi seuraamaan tilannetta. Kone olisi muuten ollut jo valmiina lähtöön, mutta poika ei suostunut istumaan. Pojan takana oleva nuorehko nainen jo hermostui ja kysyi lentoemännältä, eikö tuolle voi tehdä mitään. Välillä poika karkasi isänsä otteesta koneen takaosaan, mistä löysi mieleisensä paikan siipien kohdalta, missä sijaitsevat pelastautumistiet. Lentoemäntä selitti, että niillä paikoilla ei saa istua alle 16-vuotiaat. Poika vain jatkoi karjumista niin kauan, että lopulta niiltä paikoilta istuvat joutuivat vaihtamaan paikkoja isän ja pojan kanssa. Lentoemäntä kuitenkin sanoi, että he saavat istua siinä vain, jos poika on koko ajan isänsä sylissä.

      Enpä mahtanut mitään sille, että kasvattaja sisälläni kiukustui. Sekä isä että lentohenkilökunta olivat ihan neuvottomia pojan oikkuilun edessä.

      Minulla oli mielessäni kaksi vaihtoehtoa tilanteen ratkaisemiseksi: Isä ja poika olisi pitänyt poistaa koneesta. Ehkä isäkin vähitellen oppisi aikuisen auktoriteetin omaksumiseen. Tai sitten poika olisi vain pitänyt istuttaa siihen omalle paikalleen turvavöihin, vaikka huuto olisi jatkunut koko lentomatkan ajan.

      Millaista ratkaisua te muut tuohon tilanteeseen tarjoaisitte?

      • En kauhistele

        Voipko Suomessa tuota "sattua".Olemmeko "hakotiellä"?.Lapset ja kukaan ei häiritä julkisissa tiloissa kanssa ihmisiä?.


      • älä lyö

        poikahan oli este ettei kone päässyt llähteen, ois pitänyt poistua koneesta. tuo tapaus on merkki just siitä kun annetaan lapselle periksi minkä takia ?

        ymmärrän jos pienet vauvat itkee mutta en suurempien penskojen kiukkuilua. koko yhteiskunta on antamassa aina periksi pennuille ihan samanlailla kun vanhemmat ja nyt nähdään tulos... ne ovat pahimpia häirikköjä mutta syyttömiä.

        kannatan lentoja ilman lapsia jotka eivät osaa käyttäytyä ja istua paikallaan. kyllä lapsen voi jo pienenä opettaa milloin on istuttava paikallaan ja missä. kun periksi ei anna niin tätä ongelmaa ei tule edes tulevaisuudessa. jos ois kotona säännöt miten käyttäydytään eikä kaikki ois sallittua niin silloin ne osaavat käyttäytyä myös muualla. mut se on päinvastoin ja tällöin lapsi luulee että kaikki on sallittua muuallakin.
        on suuri riski ottaa pieni lapsi pitkälle lennolle, kannattas pysyä vain kotimaan lennoilla ensin ennen kuin lentää kauemmas.


    • zz.................

      Voisit alkaa pitää mt-potilaan päiväkirjaa täällä.

      • simppeliä

        Mutta miksi siirää päiväkirjasi tänne ? Helpompaa on kertoa murheesi käynneilläsi vastaanotolla.


    • zillai

      Häiritsee ja paljon!! Pitääkö noita kakaroita kans joka paikkaan raahata? On paljon ihmisiä jotka eivät tykkää lapsista ja minä olen todellakin yksi heistä!

      • Dällai

        On paljon aikuisia jotka eivät tykkää huonosti käyttäytyvistä aikuisista ja minä olen todellakin yksi heistä. Pitääkö niiden huonosti käyttäytyvien aikuisten raahautua joka paikkaan?


      • voi voi

        Kannattaa pysyä kotona!


      • näin onkin
        voi voi kirjoitti:

        Kannattaa pysyä kotona!

        POIS ON HYVÄ !
        Mutta jos ei,niin miksei voi olla vaihtoehtoja - ai niin, mistä ne huonosti käyttäytyvät tietää etukäteen ? MUTTA, ei alle 2v lapsi mitään nauti etelän matkasta, paskamaisen kuuma ja vanhempien "lomanautinto" on tarkempaa vahtimista kuin kotona. Siispä,pois on hyvä


    • ....................

      En mielelläni istu pienten lapsien lähistöllä lentokoneessa, mutta ymmärrän kuitenki että joskus on ihan pakkokin matkustaa myös lasten kanssa. Voitaisiinhan ne lapsiperheet sijoittaa vaikka keskenään koneen perälle. Eikä pienten lasten kanssa välttämättä tarvitse lähteä kaikkein pisimmille lenoille. Menkööt vanhemmat keskenään nauttimaan toistensa seurasta. Lapset kerkee sinne Thaimaahan myöhemminkin.

      Nyt aijon itse kuitenkin siirtyä tähän muita ihmisiä ärsyttävään ryhmään ja lähteä lentokoneella joulun viettoon Suomeen 4 kk vanhan poikani kanssa. Onneksi lento kestää vain reilut 2 tuntia.

    • df534

      homppelit voisi jättää kans vek.

      • konservatismi suckaa

        Mitä varte kaikkia homoja ja kaikkia muita pitää parjata? Mitä se esim. sua haittaa jos se sun vieressä istuva nyt sattuu olemaan homo? Kun se vaan on, niinkö? Sulkeudu ihmeessä kaappiin jos pelkäät että joku erilainen kuin sinä joka pidät aina kauluspaitaa, ajelet golfilla ja syöt pelkästään perunaa ja olet sitä mieltä että se on ainoa oikea elämäntapa.


    • ne isot ongelmat...

      Voi että. En minäkään ennen tykännyt lapsista, ainakaan meluavista sellaisista. Lapsettomana - me lapsettomathan tiesimme ihan kaiken lastenhoidosta ja meiltä löytyi ne "parhaat" neuvot, kun emme itse olleet koskaan tosipaikkaan joutuneet - ajattelin, että on vanhempien huonoutta, jos lapsi ei istu hiljaa paikallaan esim. matkan aikana...

      Onneksi kohtalo korjasi tämän ajatteluvammani järjestämällä minut ADHD-pojan äidiksi. Enää ei ole minkäänlaista halua arvostella toisten lasten käyttäytymistä, saati vanhempien kasvatusmenettelyä. Nykyään ajattelen, että jaksan kyllä kuunnella muutaman tunnin vieraitten lasten melua ja kirkumista matkan aikana - se on pieni riesa sen vaivan rinnalla, että vanhemmat joutuvat kuuntelemaan sitä joka päivä monien vuosien ajan.

      Mutta tuo "Marttojen keskustelu"-nimimerkin kertoma esimerkki oli ääripää, noin pitkälle ei pidä lapsen omaa tahtoa päästää. Ei koko muu maailma toimi lapsen tahdon mukaan! Oma kommenttini käsittelee siis lasten meluamista, joka on mielestäni normaalia. Ainoastaan sellaisella on oikeus arvostella lapsen tuottamaa melua, joka ei ole itse koskaan ollut lapsi. Montako löytyy...? Ja te muut lasten vihaajat, millaisia kakaroita itse olitte??????

      Lapsivapaat lennot tai ainakin osastot lentokoneessa ovat todella hyvä idea, pitääkin tehdä aloitteita sellaisista lentoyhtiöille! Eii tarvitse lasten kanssa matkustavien enää pilata matkaansa ja pahoittaa mieltään tiukkapipoisten, "itse-olin-lapsena-aina-hiljaa-jo-syntymästäni-saakka" (=vaikea kehitysvamma???) -tyyppien arvostelun ja ns. merkitsevien katseitten ristitulessa.

      • Tässäpä tulos

        Nämä lapsettomia ja perheettömiä lentoja vaativat ihmiset ovat juuri tämän kurittoman ja nössöilevän kasvatuksen tulosta... itsekeskeiseksi kasvaneiden, lapsena lentokoneissa "istumapaikasta rähjänneiden" valioita!


      • vihaaja

        "Ja te muut lasten vihaajat, millaisia kakaroita itse olitte??????"
        Itse olin pahimman luokan kirkuava ipana missä tahansa veden läheisyydessä enkä edes yritä sitä kieltää. Aina kylpylään mennessä äitini meni itse porealtaalle ja minä minne halusin, mölysin niin paljon kun halusin enkä väistäny ketään. Nyt vanhempana syvästi ihmettelen miksei äitini tätä kieltäny sillä hänellä oli kyllä aukroriteettiä enemmän kuin tarpeeksi.
        Suoranaisesti en ole lasten vihaaja vaan ennemminkin vanhempi vihaa. Rakastan leikkiä lasten kanssa näiden kotona tai leikkipuistossa mutta julkisilla paikoilla kuten kirjastot, kauppat (paitsi lelu- ja lastentavara kaupat), uimahallit ja varsinkin julkiset kulkuneuvot kuten bussi tai lentokone en voi sietää meluavia lapsia. Varsinkin kun esim. ruokakaupassa lapsi pitää itkupotkuraivaria keskellä käytävää ja vanhempi siinä vieressä sitten vain kulta älä nyt viitti and that's it! Saati sitten 10h yölento ja kahden penkkirivin päässä itkevä ipana.


      • hieno lapsi
        vihaaja kirjoitti:

        "Ja te muut lasten vihaajat, millaisia kakaroita itse olitte??????"
        Itse olin pahimman luokan kirkuava ipana missä tahansa veden läheisyydessä enkä edes yritä sitä kieltää. Aina kylpylään mennessä äitini meni itse porealtaalle ja minä minne halusin, mölysin niin paljon kun halusin enkä väistäny ketään. Nyt vanhempana syvästi ihmettelen miksei äitini tätä kieltäny sillä hänellä oli kyllä aukroriteettiä enemmän kuin tarpeeksi.
        Suoranaisesti en ole lasten vihaaja vaan ennemminkin vanhempi vihaa. Rakastan leikkiä lasten kanssa näiden kotona tai leikkipuistossa mutta julkisilla paikoilla kuten kirjastot, kauppat (paitsi lelu- ja lastentavara kaupat), uimahallit ja varsinkin julkiset kulkuneuvot kuten bussi tai lentokone en voi sietää meluavia lapsia. Varsinkin kun esim. ruokakaupassa lapsi pitää itkupotkuraivaria keskellä käytävää ja vanhempi siinä vieressä sitten vain kulta älä nyt viitti and that's it! Saati sitten 10h yölento ja kahden penkkirivin päässä itkevä ipana.

        Itse olen ollut mallilapsi, siksi minulla onkin varaa arvostella.
        Kaverin penskan laitoin myös kuriin, kun vanhemmat ei itse "jaksaneet"...........en ymmärrä, miksi pitää ottaa mukaan jälkikasvua, kun ei jaksa vahtia niitä ja pitää kurissa............en ymmärrä, en.

        Sillä lapsellakin on kivempaa reissulla kun ei tarvii kokoajan olla vahtimassa ja huutamassa, ei sinne-jäät auton alle /joku puree/tiput jostakin.

        Kerralla sanoo, mitä ei tehdä muuten sattuu noin ja noin..........niin se on sille jälkikasvullekin kivempaa, saa olla muutoin hölmöilemättä ja nauttia itsekin.

        Reissun jälkeen vielä sanoi, että oli kivoin reissu ikinä kun äiti ei kokoajan ollut huutamassa ja joka asiasta!
        Ennakko normittaminen siis riitti..............;))


    • Häiritsee todellakin.

    • Huokaus_

      Enemmän mua häiritsee humalaiset muka-hauskat ihmiset kuin lapset (jos nyt ei oteta huomioon näitä ah niin ihania meidän-niko-petteri-on-niin-herkkä-että-häntä-ei-saa-kieltää lapsia vanhempineen)

    • tyttö17 v

      Ei häiritse yleensä. Lasten kanssa hermoni riittävät tosiaan melko pitkälle.
      Jos vauva itkee-> itkeköön vaikka 10 tuntia (tosin eiköhän se jossain kohtaa nukahda). Ei vauva sille itse mitään voi, eikä itke ilkeyttään.
      Jos isompi lapsi säätää/itkee-> okei, niin kauan kun sillä oikeesti on joku vikana (esim. korvat sattuu`, tai vaikka olis vaan tylsääkin, kunhan ei ihan älyttömästi häiritse muita matkustajia)

      Eniten häiritsee ne vanhemmat, jotka eivät yritäkään kieltää lastaan, eivätkä mitenkään hallitse tilannetta. Jos selvästi siis vikaa on kasvatuksessa.

      Eniten häiritsevät kuitenkin humalaiset (suomalaiset) ihmiset. Oikein hävettä..

      • suami fani

        minkä helvetin takia täytyy lähtee johonkin lentomatkalle kakaroitten kans . no kun muutki tutut käy. no ei ku pikavippi ja menoks. perseaukiset ihmiset. no onhan leuhkaa. mitä v...tun järkee viikon lämmöstä. suomi maailman komein ja turvallisin maa. viäkää ne kakarat kiertään suamea tiätäs jotain kotimaastaan.


    • 3+8

      Mieluummin kännissä meuhkaavat tyypit aisoihin - pois viinatarjoilu, niin voi nauttia lennosta!!!!

      • JK

        En tule käyttämään sellaista lentoyhtiötä joka kieltää lapsia tulemasta lennoilleen.

        Korvatulpat otan mukaan aina lennoille


    • 11+1

      Tälläiset vaatimukset lapsivapaista lennoista on täysin kohtuuttomia niitä vanhempia ja perheitä kohtaan jotka ovat nähneet vaivaa tehdä lapsistansa "salonkikeloisia" ja joiden lapset osaavat olla lentokoneessa. Mä en tosiaankaan halua mihinkään "lapsiosastolle" kiukuttelevien lasten (ja välinpitämättömien vanhempien) sekaan sitä varten että mulla itsellä on lapsi.

      • Lentelen nauttien

        Aivan. Täysin naurettavaa niputtaa kaikki lapset/lapsiperheet samaan muottiin. Yhtä naurettavaa kuin niputettaisiin kaikki turkulaiset samaan muottiin, tai kaikki yli 40-vuotiaat. Äärimmäisen vähän olen nähnyt näitä levottomia lapsia ikinä lennoilla, enkä kertaakaan sellaisia jotka olisi koko matkan huutaneet tai riehuneet. Thaimaan lennoillako näitä esiintyy? Onneksi ei sinne tee mieli lentää muutenkaan, voisi olla muita, paljon ällöttävämpiä tyyppejä samalla lennolla. Sellaisia miespuolisia, joita kiinnostaa Thaimaassa vain tietty asia.


    • Kakstaso

      Tahtoisin kertoa mielipiteeni pienen pojan äitinä.
      En ole koskaan syttynyt lapsista, enkä ole sellaista halunnut, joten tottakai sai sain e-pillereillä tehdyn tapauksen (pilkka osui omaan nilkkaan juu :)). Onneksi kyseinen laukaus on aidosti herttainen ja kiltti mukelo. Olen aina tykännyt kovasti eläimistä, joten ennen pojan syntymää oli jo kaksi koiraa ja kissa, nykyisin on samat kolme, sopeutuivat hyvin vauvaan, ja lisäksi kotimme toimii kotihoitopaikkana kodittomille koirille ja kissoille.
      Avopuolisollani ja minulla on yhteinen osakeyhtiö. Ja remontoitava omakotitalo.
      Joten; Pystymme pitämään lomaa tasan kaksi kertaa vuodessa. Ns. koko perheen viikonloppuja on ehkä viidesti vuodessa, ja silloinkin on vähintään lähettävä 600 sähköpostia tms.
      Kun siis tarjoitui mahdollisuus matkustaa Maltalle viime lokakuussa, niin olisiko pitänyt jättää loma käyttämättä sillä perusteella, että vajaa kaksivuotias saattaa itkeä lentokoneessa? Koirat sain hoitolaan, kissan kaverille, poikaa en mihinkään. Meidän kummankin vanhemmat ovat edelleen työelämässä (olemme kolmekymppisiä), ei heillä ole mitään saumaa ottaa muksua viikoksi.
      Oikeesti v*tutti jo valmiiksi koko reissu, että mitä lomaa se muka muksun kanssa on. Paljon matkustaneena kun olen nähnyt näitä lentomonstereita, ja vanhemmat vieressä vaan "hys hys liina-petteri, ota tikkari tai sylje lentoemäntää kunhan olet hiljaa". Ja sit äiti hoitaa penskaa koko reissun, jee jee.
      Mutta ei. Paras loma ikinä. Laps nukku ku tukki yöt, nauro päivät, me pelattiin korttia ja juotiin viiniä ja rakasteltiin iltaisin. Suosittelen kaikille :)
      Ja kyllä, lento Wieniin asti meni upeasti, sieltä lähtevä kone oli myöhässä yli kaksi tuntia, kun viimein päästiin koneeseen niin pikkukundi kirkui yliväsymystään loppumatkan. Olen ihan helvetin pahoillani, mutta kun sitä poikaa EI SAANUT hiljaiseksi! Kyllä se kävi minun korviini ihan yhtä pahasti kun teidänkin, jos yhtään lohduttaa :(
      Takaisintulolennot oli niin mallikkaasti, että useampi ihminen hämmästeli "niin reipasta poikaa"
      Tuomio; Kersa nippuun jos ei tottele, joku roti, muttei noin pienelle, saatikka pienemmälle, oikeasti mitään voi jos itkettää. Isommille voi.
      Ja iso KYLLÄ lapsivapaille lennoille, kun joskus päästään isännän kanssa kahdestaan niin tottakai haluttas sellanen. Onha jo lapsivapaat hotellitkin, ja veikkaan että eniten niissä käy asiakkaina just isät ja äidit... :)

    • 4 lapsen äiti

      Eihän ne aikuisetkaan voi lähteä matkalle jos lapsilta kiellettäisi lennot. Konkurssiinhan lentoyhtiöt menisivät ja aika pian jos lapsiperheet eivät voisi lentää....matkustajista kuitenkin aika suuri osa on lapsiperheitä !
      JA jos konkurssi tulisi niin kohta ei sitten kukaan lentäisi minneen....et sitten vaan kaikki olisivat kiltisti kotimaassaan ! Ja ettei konkurssiin jouduttaisi kun ollaan lapsiperheet saatu pois lennoilta...pitäisi lentohintoja alkaa nostamaan. Olisitteko valmiita maksamaan puolet enemmän esim: 1800 e 2 viikon lomastanne Kanariansaarilla keskitason hotellissa ?

      Ennemmin sitäpaitsi matkustan lapsiperheiden kanssa vaikka 14 h lentäen kun humalaisseurueen kanssa . Mitään ärsyttävämpää ei voi ollakkaan kun humalainen joka alkaa viisastelemaan ja käyttäytymään ylimielisesti toisia kohtaan ja jopa haastamaan riitaa ! Humalainen voipi myös vaarantaa omalla käytöksellään muiden matkustajien turvallisuuden. Pienen lapsen itkeminen ei taas aiheuta vaaratilanteita muille kanssamatkustajille !
      >Jos ei lapset ikinä liiku missään kodin ulkopuolella niin eiväthän he ikinä opi käyttäytymään....minun matkani pilaa ennemmin humalainen örveltäjä koneessa kuin pieni lapsi ! JA humalainen on sentäs jo aikuinen jonka pitäisi osata jo käyttäytyä ja ajatella muita kanssamatkustajia !!!!!

      Niin ja itsellä on neljä lasta ja kyllä kaikki ovat osanneet lentokoneessa käyttäytyä hyvin.... mutta siihen on valmistauduttu jo hyvissä ajoin etukäteen !

      Kertokaa vanhemmat lapsille ennen matkaa lentämisestä ja kuinka siellä käyttäydytään...ennakoikaa.

      Ottakaa pienille mukaan puuhareppu minne laitatte uusia ennennäkemättömiä leluja/ puuhakirjoja, satukirjaa ja avaatte sen vasta koneessa. Kun lapsi kyllästyy yhteen leluun niin vaihatte toiseen....matka taittuu huomaamatta !

      Pientä helppoanaposteltavaa mukaan....pieniä rusinalaatikoita,hedelmiä ehkä joku pieni karkkipussi !

      Olen myös valmistellut lapsia siihen että mahdollisesti emme saa ikkunapaikkoja mutta siihen paikkaan minkä saa on tyytyminen jos haluaa lomalle >Olen myös kertonut miksi ei saa potkia edessä olevaa istuinta yms.

      Jos lennolla omat lapset olisivat käyttäytyneet huonosti olisin siihen puuttunut heti...mutta kehuja ovat saaneet kaikki !

      Niin ja millään pikavipeillä meidän perhe ei ole matkustanut....vaan ollaan käyty vuosi töissä ja säästetty että päästään nauttimaan kerta vuoteen,joskus kaksi kahden viikon lomasta lasten kanssa,lasten ehdoilla !

    • kersat ulos koneista
    • Tekniikkalaji

      Meillä on 6v. vilkas poika. Käytiin Kanarialla ja matka meni häiriövapaasti mennen tullen. Ei ollu pikkusälli hairiöksi kenellekään. Hieman funtsittiin asioita ennen matkalle lähtöä ja varattiin mukaan sopivaa ajanvietettä. Lähipenkeissä istui myös pienempiäkin matkustajia ja oikein ajatuksella seurasin niiden vanhempien toimintaa, oli muillakin vanhemmilla homma hanskassa ja lapset tyytyväisiä ja rauhallisia.

    • xxx

      Tulimme vasta Kyprokselta, lentokone pullollaan lapsiperheitä. Ennen matkaa olin lueskellut näitä kirjoituksia täältä ja vaikka kuinka yritin kuulostella lennolla niin en kyllä huomannut häiritsevää käyttäytymistä lasten taholta, en meno, enkä paluulennolla.
      Itkua kyllä kuului silloin tällöin, mietin siinä, että jos se on jollekin ylitsepääsemättömän sietämätöntä niin ko. ihmisen täytyy olla todella suvaitsematon tai pipo ihan liian kireällä. Lasten itku tuskin on matkalla ainoa asia joka sellaista ihmistä ärsyttää, kenenkähän siinä tilanteessa kannattaisi jäädä kotiin.

      Lapsivapaat lennot tai omat karsinat lapsiperheille lennoilla voi olla kiperä kysymys lentoyhtiöille, ketkäs ne ovatkaan niitä tulevaisuuden aikuisia matkustajia. Pitää varoa, ettei tule samalla potkineeksi itseään nilkoille.

    • Haluaisin tietää?

      Haluan kovasti tietää:
      Tarkotatteko siis melulla sitä, että lapsi puhuu kovaan ääneen, pillahtaa itkuun muutaman kerran, nauraa kovaäänisesti, jankuttaa vai mikä on se häiriön mittari? Kerran yksi lapsi huusi korviaan n.2min ja sitten lauleskeli omiaan hetken -> lasketaanko se häiriöksi?

      Itse olen vilkkaan lapsen äiti, hän juttelee mielellään lennoilla meidän vanhempien kanssa, mutta istuu penkissä ongelmitta. Häiritseekö lasten lapselliset jutut? Yritän näillä kysymyksillä hakea vastauksia siihen, että mikä tulkitaan häiriöksi. Haluaisin lapsettoman tai henkilön, joka ei tykkää lapsista vastauksen tähän.

      Peace out ja luen vai asialliset vastaukset!

      • jatkoa .

        Vielä jatkoksi se,että olen matkustanut paljon aikuisiällä jo ennen kuin minulla oli omaa lasta, enkä ole vielä kertaakaan kokenut lasta häiriöksi, sen vuoksi ihmettelen..


      • lentokoneessa kärsin

        Nyt on ihan pakko kysyä, että luitko keskustelun kokonaan ja tarinat?
        Luitko lehtilinkit, mitä koneissa on tapahtunut?

        Jos, luit.......niin miten et ymmärrä eroa 2min huutamisen ja 6 t huutamisen välillä?
        Jos, et lukenut, niin suosittelen ne lukemaan ja avautumaan vasta sitten uudelleen.

        Ja kyllä, tämä oli asiallinen vastaus, sinulle.


    • maksava asiakas

      Tässä kyseltiin, millainen lasten käytös häiritsee. Suurin osa lapsista käyttäytyy moitteettomasti, mutta erityisen ärsyttävää lentokoneessa on
      - kovaääninen huutaminen (en tarkoita vauvan itkua, vaan mekastamista)
      - hyppiminen, pomppiminen
      - käytävällä edestakaisin ravaaminen (en tarkoita pientä jaloittelua, joka tekee hyvää aikuisellekin)
      - edessä olevan penkin potkiminen tai selkänojan jatkuva repiminen (edessä oleva tuntee tämän)

      Lapsilla on energiaa ja sitä voi olla vaikea kanavoida pienissä tiloissa. Jos vanhemmat eivät tätä ohjaa, sivullisen on vielä vaikeampaa. Eniten ärsyttää, jos vanhemmat eivät jaksa, viitsi tai ymmärrä tarttua tähän.

      Lisäksi lasten kanssa matkustavissa ärsyttää se, että koneeseen tuodaan tuhottomasti käsimatkatavaraa. Kun jollain on ylimääräistä, se tarkoittaa, että toiset eivät saa tavaroitaan mahtumaan. Matkustin hiljakkoin Kanarialta ja vieressä istui pariskunta pienen poikansa kanssa. He valtasivat ylähyllyn, edessä olevan penkin alustan (en saanut omaa käsilaukkua mahtumaan sinne). Lopulta lapsen tavaroita oli jopa edessäni olevassa istuintaskussa, johon mielelläni olisin laittanut lompakkoni ja kirjan ruokailun ajaksi.

      • Kevyesti

        Puhekykyinen ihminen varmaan olisi huomauttanut, että anteeksi, mutta haluan laittaa OMAN käsilaukkuni tähän, ja voitteko pitää ne tavaranne siellä omalla paikallanne. En voi uskoa, että joku antaa vieressä istuvan ventovieraan levitellä tavaroitaan jalkoihinsa ja 'omalle' reviirilleen! Aivan käsittämätöntä.

        Minä taas olen huomannut, että keski-ikäiset pariskunnat levittelevät innokkaimin tavaroita sinne ylähyllyille. Siellä pitää olla se maksimikokoinen lentolaukku, sitten tietysti ne tuliaisviinat, takki ja mahdolliset muut ylimääräiset vaatekappaleet. Jos jokainen raahaisi tuon määrän tavaroita matkustamoon, eivät tilat millään riittäisi. Itselläni on matkustamossa vain käsilaukku/kassi/reppu, joka mahtuu mainiosti siihen edessä olevan istuimen alle. Talviaikaan takki, joka menee sinne hyllylle, tai neuletakki, joka on päällä ja päällystakki laukussa, joka menee ruumaan. Näillä mennään.


      • 4+12
        Kevyesti kirjoitti:

        Puhekykyinen ihminen varmaan olisi huomauttanut, että anteeksi, mutta haluan laittaa OMAN käsilaukkuni tähän, ja voitteko pitää ne tavaranne siellä omalla paikallanne. En voi uskoa, että joku antaa vieressä istuvan ventovieraan levitellä tavaroitaan jalkoihinsa ja 'omalle' reviirilleen! Aivan käsittämätöntä.

        Minä taas olen huomannut, että keski-ikäiset pariskunnat levittelevät innokkaimin tavaroita sinne ylähyllyille. Siellä pitää olla se maksimikokoinen lentolaukku, sitten tietysti ne tuliaisviinat, takki ja mahdolliset muut ylimääräiset vaatekappaleet. Jos jokainen raahaisi tuon määrän tavaroita matkustamoon, eivät tilat millään riittäisi. Itselläni on matkustamossa vain käsilaukku/kassi/reppu, joka mahtuu mainiosti siihen edessä olevan istuimen alle. Talviaikaan takki, joka menee sinne hyllylle, tai neuletakki, joka on päällä ja päällystakki laukussa, joka menee ruumaan. Näillä mennään.

        Aivan. Juuri näin. Eihän se ole lapsiperheen syy, että he levittäytyvät, vaan muiden matkustajien, jotka eivät huomauta asiasta. Juuri tämän asenteen vuoksi lapsiperheille omat lennot/osastot, hotellit, ravintolat. Koko ajan pitäisi olla nyrkit pystyssä puolustamassa omia oikeuksiaan etteivät lapsiperheet vie niitä vähäisiäkin.

        Miten keski-ikäiset pariskunnat tähän liittyvät? Voit perustaa heille oman topicin. Ei kommenttisi muuta sitä, etteikö lapsiperheillä ole liikaa tavaraa. Sitä paitsi maksimikokoisia lentolaukkuja, tuliaisviinoja, takkeja ja mahdollisia muita ylimääräisiä vaatekappaleita on myös lapsiperheillä. Lisäksi vielä tuliaiskarkit, reput, ajanvietteet, pelit, vaippakassit.........


      • Liikanenko
        4+12 kirjoitti:

        Aivan. Juuri näin. Eihän se ole lapsiperheen syy, että he levittäytyvät, vaan muiden matkustajien, jotka eivät huomauta asiasta. Juuri tämän asenteen vuoksi lapsiperheille omat lennot/osastot, hotellit, ravintolat. Koko ajan pitäisi olla nyrkit pystyssä puolustamassa omia oikeuksiaan etteivät lapsiperheet vie niitä vähäisiäkin.

        Miten keski-ikäiset pariskunnat tähän liittyvät? Voit perustaa heille oman topicin. Ei kommenttisi muuta sitä, etteikö lapsiperheillä ole liikaa tavaraa. Sitä paitsi maksimikokoisia lentolaukkuja, tuliaisviinoja, takkeja ja mahdollisia muita ylimääräisiä vaatekappaleita on myös lapsiperheillä. Lisäksi vielä tuliaiskarkit, reput, ajanvietteet, pelit, vaippakassit.........

        Niin, kun kaikilla lapsiperheillä ei todellakaan ole noita hirveitä tavaramääriä. valtaosa lapsiperheistä käyttäytyy lennoilla ihan moitteettomasti, ei häiritse ketään paitsi niitä joita kaikki lapsiperheet häiritsevät jo olemassaolollaan, ja se ei ole lapsiperheiden syy. Syy on siellä asenteissa. Jos lapsiperheillä olisi 'liikaa' tavaraa, eivät he sinne matkustamoon edes pääsisi.


    • siupio

      Aina yksittäisiä tarinoita riittää ja mikäli jostain asiasta tehdään oikein lehti juttu, se ei voi olla mikään yleinen/jokapäiväinen tapaus lennoilla.. Ymmärrän aikuisille suunnatut hotellit, mutta en todella ymmärrä, että miksi lennotkin pitäisi jakaa. Tällä palstalla tarinoita riittää, mutta kukaan ystäväni tai itse en ole tärmännyt moisiin lapsiin ikinä, vaikka lentoja on takana useita kymmeniä! Eihän kukaan varaa matkaa lennon takia, vaan itse loman, joten jos nyt huono tuuri sattuu ja vieres kiukuttelee lapsi, josko tuon kestäisi ? :D Ja luin ketjun kokonaan, enkä taida olla ainut joka ihmettelee.

      Eiköhän me kaikki sekasin mahduta istumaan, tärkeintä on, että ei anna pienten asioiden haitata ja suvaitaan lapset, nuoret, aikuiset, vanhukset ja kaikki mahdolliset vähemmistöt, hyväksytään jokainen ihminen ja ryhmä omana itsenään.

    • erfgdfadf

      Itselleni ei ole koskaan sattunut häiritsevää lasta, tai aikuista, lennoille. Yksi kaverini, joka matkustaa paljon jo työnsäkin puolesta, kokee olevansa suorastaan magneetti tähän koska hänelle sattuu todella usein häiritsevä lapsi lennoille. Kyse ei voi olla asenteesta; minulla ei ole lapsia enkä sellaista halua, ja hänellä taas on lapsi.
      Yhtä asiaa en ymmärrä näissä keskusteluissa. Miksi aina on vedettävä mukaan että ei ne lapset häiritse mutta ne känniläiset aikuiset? MIksei voi puhua siitä että monella lennolla on ollut häiritseviä lapsia? Monella lennolla on varmasti ollut myös känniläisiä häiritseviä aikuisia mutta miksi niistä häiritsevistä lapsista ei voi edes keskustella kun aina jotkut vetävät herneet nenukkiinsa? Voisin kuvitella että herneet vetävät nenäänsä juuri ne vanhemmat jotka eivät ole opettaneet lapsiaan käyttäytymään ja antavat niiden tehdä mitä vain, ainakin muissa asioissa on näin.

    • josdih

      Ehkä känniset häiriköt vedetään mukaan siksi, että voisi olettaa aikuisen ihmisen osaavan jo käytöstavat, lapset niitä vielä monessa tapauksessa harjoittelee.. Yhdyn kyllä siihen, että aikuisen kuuluisi puuttua lapsen huonoon käyttäytymiseen, eikä vain lentokoneissa vaan yleisesti. Tuossa aiemmassa kommentissa kyseltiin, mitkä ovat lapsen häiriökäyttäytymisen mittarit ja se kuvastaa kyllä sitä, että vanhemmat eivät enää ymmärrä, mistä moinen vihanpurkaus tulee niin pitkälle, että jopa lentoja halutaan jakaa.. Ehkä sitten itsekin ymmärrän jos oikein kovasti kiukutteleva lapsi on koneessa 10h:n lennolla, eikä siihen puututa, mutta siihen asti kyllä olen myös hämilläni. Viimeisen vuoden aikana olen lentänyt työni puolesta 3krt./kk, eikä ainuttakaan tapausta..

    • Asia vain on näin

      Hyvät vanhemmat!

      Älkää antako tällasten lapsellisten ryhmien ja ketjujen häiritä! Nykyään on tapana perustaa ryhmiä vastaan sitä ja tätä ja vielä tuotaki! Seuraavaksi joku keksii perustaa ryhmän, jossa kielletään lihavat lennoilta, koska vievät liikaa tilaa tai vanhukset lomahotelleista, koska liikkuvat liian hitaasti buffetjonossa ja joutuu odottamaan omaa ruokaansa liian kauan.. mukavuudenhalu lisääntyy, häiriötekijät halutaan karsia, kaikesta valitetaan... Ikävä kyllä tähän ollaan menossa, kun nämä "aikuiset" jotka tällaista marinaa harrastavat ovat itse tyytymättömiä kaikkeen..

    • <3 <3

      Miksi ihmeessä se lasten kanssa matkustavia häiritsisi jos teidät laitettaisiin omaan osastoon koneessa? Tai jos vaikka järjestettäisiin kokonaan lapsivapaita lentoja? Eikös se olisi vain hyvä asia teidänkin kannalta?
      Saisi lapset toisistaan seuraa ja kaikki saisi matkustaa kaltaistensa seurassa.
      Eli kannatan ehdottomasti tuota että omaan karsinaan lapsiperheet ja omaan ne, jotka haluaa vaikka ottaa lasin vinkkua matkalla, ilman että lasten kanssa matkustavat katsovat paheksuen.
      En siis todellakaan vihaa lapsia, vaan kaikkien matkustusmukavuuden takia kannattaisin ehdottomasti tätä ideaa. 28

      • näillä mennään

        kuten myös, en ymmärrä, miten se on lapsiperheiltä pois, jos on lapsivapaita vyöhykkeitä ja vastaavasti lapsiperheille tarkoitetut osastot.


    • Amenamen

      Ongelma lienee se, että jos ruvetaan laittamaan ihmisiä kategoreoihin, niin siitä ei tule loppua, ihan kuin aiemmin joku sanoi pian tarvitaan omat lomat kaikille.. Entä jos absolutistit vaativat lennot, joissa ei tarjoilla, koska usein löytyy joku joka ottaa vähä liikaa tai jos kuorsaavat ihmiset laitetaan omalle aluelle yölennoilla, jotta eivät häiritse muita.. tai jos reilummin tilaa vievät sijoitetaan aina laihojen väliin, niin ei tule tunkua... Kyllä esimerkkejä riittää. Kuitenkaa kaikki lapset eivät häiriköi ihan niinkuin kaikki ihmiset eivät ole lihavia tai kuorsaa tai työnnä selkänojaa liian taakse tai ole humalassa! Siinä se pointti!

      • Ongelmaton

        Nimenomaan. Ei ole keneltäkään 'pois' jos lapsettomille olisi omat lennot - paitsi jos pitää lentää vajailla koneilla jolloin hinnat nousisi tai lentopäivät harvenisi kuten tietenkin kävisi. Miettikää vähän mitä höpisette. Ja, kuten miljoona kertaa todettu, kaikki lapsiperheet eivät todellakaan ole mitään häiriköitä, kuten eivät lapsettomat ole kaikki miellyttäviä kanssamatkustajia. Yrittäkää nyt pikkasen ottaa järkeä käteen.

        Tietenkin on ärsyttäviä lapsiperheitä, eikä tietenkään ole vierustoverin 'syy' jos toinen käyttäytyy huonosti, mutta kyllä siinä vaiheessa täytyy pitää puolensa, jos toisen tavarat alkaa vyöryä syliisi. Järki käteen. Uskon, että on häiriköiviä lapsiperheitä, mutta olen nähnyt vain häiriköiviä aikuisia. Niitäkin tosi harvoin. En silti leimaa kaikkia ilman lapsia matkustavia häiriköiksi. Itse matkustan sekä ilman lapsia että lastemme kanssa, ja hyvin on kaikki lennot menneet. Emme ole raahanneet koskaan matkustamoon enempää kuin sen yhden pienen kassin/repun per hlö, ja lasten ollessa ihan pieniä heillä ei edes ollut omia matkatavaroita, vaan hyvin pärjättiin, kaikki mahtui minun ja miehen reppuun tai kassiin, jotka mahtui vaivatta edessä olevan istuimen alle. Loput tavarat ruumaan.


    • Traveller <3

      No nyt on Finnmatkat ottaneet kokeiluun tuon, että osa koneesta on yli 12-vuotiaille.
      Mielestäni ainakin ihan kokeilemisen arvoinen juttu.
      Kaikkihan tuossa voittaa, lapsiperheet ja ne, jotka haluavat matkustaa hieman rauhallisemmassa ympäristössä. Näin taataan molemminpuolinen sopu.
      Hienoa Finnamatkat.

    • gofuckurself

      Nykyihminen on niin kadottanut todellisuuden tajun ja elelee ihme omanapa sfääreissä. Nykyihminen on sairas. Haista sinä kuule sanonko mikä? Minä haluan sinusta vapaan lennon kuten moni muukin. Pitääkö sinulta kieltää siksi pääsy lennolle? Vihaan blondeja, vihaan vanhuksia, vihaan keski-ikäisiä, vihaan humalaisia, vihaan tupakalta haisevia ihmisiä, vihaan teinejä...nämä kaikki häiritsevät minua. Järjestäkää minulle kiroiluvapaa lento ja sassiin, koska kiroilevat ihmiset ovat vastenmielisiä. Lapsilta "huonon" käytöksen minä sentään ymmärrän, mutta entäs aikuisten?

    • Fiksua matkailua

      Kannatan myös! Hyvä jos rasittavat lapsiperheet saadaan pois, ne ovat 2-luokan kansalaisia ja lapset ovat äärimmäisen rasittavia. Pois vaan silmistä sellaiset, peuhatkoot itse niiden kakkavaippojensa kanssa nämä lasten vanhemmat ihan keskenään.

      • häh?!O_o

        Eletään suomessa sentään Suomessa!Jossa pitäisi olla tasa-arvo! Se on jo apartheidia kun ruvetaan lokeroimaan kuka saa matkustaa missäkin osaa konetta idiootit... Joo..kyllähän se rotusortokin on jonkun mielestä fiksua...


      • MMMMM

        sinä voit ihan vapaasti siinä kiukutella asiasta, taidat olla niitä lentojen todellisia häirikkö joka kännissä örveltaa välittämättä mitään kanssa matkustajista, kännivapaat lennot olisi paljon parempi vaihtoehto.valittavat keski-ikäiset myös pois lennoilta, nehän ne vasta viekin aikaa, matkustamohenkilökunnalta kun koko ajan ovat valittamassa.
        MIstä sen jälkeen rupeat valittaam kun lapset ovat pois lennoilta. varmaan niille jotka miettivät lasten tekoa.
        Tämmöiset valittajat pois, vetäise myssy päähän ja hymise se päässä. niin ehkä elämä valittajille jossakin vaiheessa paranee


    • tifoso

      Lennän työn vuoksi ihan tarpeeksi eikä lapset ole aiheuttaneet mitään ongelmia minulle. Kuitenkin lomalennoilla on hieman eriporukkaa kuin reittilennoilla joten ymmärrä että lapset voivat häiritä lomalennoilla.
      Tähän voisi olla ratkaisuna että osa lennoista tiheästi lennetiyllä reiteillä olisi lapsi vapaita, samoin osa voisi olla alkoholittomia. Näihin molempiin olisi varmaan esim kanarian lennoilla kysyntää siten että yksi tai kaksi viikko lentoa täyttyisi. Samaan aikaan kohteeseen lennettäisiin kuitenkin liki päivittäin, joten normaalin lennon saisi ihan varmasti.

      Reittilennoista en toivo lapsi vapaita, sillä yhtähyvin voitaisiin määrätä etttei bussi linja 35 ota lapsia kyytiin. Reittilennot ovat julkistaliikennettä ja siten avoinna kaikille. Samoin tulisi harvemmin lennettyjen lomalento reittien olla avoinna kaikille.

    • matkailija

      Mites ihmiset joilla on idiootin jutut,känniläiset,ylilihavat jne. Jokaisellekko omat lennot?

    • tjaiksis

      kyllä ne känniset aiheuttaa vaaratilanteita ja muuta potaskaa siellä lennoilla.. lapset saa yleensä johonkin kuriin mutta teeppä sama känniääliölle joka leuhkii isoon ääneen niistä vinkkarisilmistä :(
      alkoholittomia lentoja kiitos :) se olis jotain että ei pilattas puolen koneen matkaa mölinöillä joita on pakko kuunnella ja kuinka huonoa esimerkkiä siitä nuoret saa :/

    • Lapseton = vapaa?

      Ylipäätään koko lentelyn voisi lopettaa.

      Ei ole mukavaa olla perheellinen, kun kaikkialla katsotaan pahasti.

      Ehkä palaan matkailupalvelujen käyttäjäksi sitten kun nyt 6- ja 3-vuotiaat lapsemme ovat täysi-ikäisiä.

      Lentokentät pikkutarkkoinen turvatarkastuksineen, joissa jopa rintaliivien hakaset piippaavat, housuista riisutaan vyöt ja kentillä pitää olla sikapitkissä jonoissa tuntitolkulla ennen lähtöä, ovat tehneet lentämisestä sietämätöntä. Korkeintaan extreme-urheilusta pitävä nuori sitkeä sinkku voi sanoa tuosta enää nauttivansa.

      Vihje kotimaan palveluntarjoajille: sanokaa, että lapsemme ovat tervetulleita, niin tulemme itsekin. Rahat mukanamme.

    • Lasten kanssa

      Tavallaan ymmärrän, ja omat lapseni ovat juuri nyt siinä iässä, että vältän lentomatkustamista heidän kanssaan. Yhteiset ulkomaanlomat on varattu aikaan n. 5-6 vuoden kuluttua.

      Mutta pitkämuistisena panen kyllä mieleen ne yhtiöt, jotka kohtelevat lapsiperheitä kaltoin. En tule niitä käyttämään myöhemminkään.

      Tänä aikana, kun halpalentofirmat myyvät itsemurhahintoihin matkojaan omaksi tappiokseen ja perinteiset lentofirmat kaatuvat ja kupsahtavat, luulisi, ettei näillä ole paljon varaa valikoida asiakkaitaan.

      Parempaa odottaessa matkustelemme vielä muutaman vuoden kotimaassa suosien paikkoja, joihin lapsineni olen tervetullut.

      Sanomattakin selvää, että paikkoihin, joihin emme ole nyt tervetulleita, emme tule myöhemminkään.

    • hgdhg

      eipäs nuo lapset niitä vaaratilanteita/ ylimääräisiä laskeutumisia aiheuta. Eiköhän ne ole nuo aikuiset tai paremminkin aikuiset känniset..

      Et repikää siitä..

    • rob4

      Matkustaminen on oikeus kaikille ihmisille. Onks sä pöyrätuolissa, alle 5v vanha, yli 90v vanha, sokea tai mitä vain... te jotka ette hyväksy sitä niin lähde yksityiskoneella tai pysy kotona!

    • vbjku

      Ihminen ,joka ei kestä pienintäkään ääntä lentokoneissa on mieleltään sairas.

      • Voi veddu mikä....

        Haluaisinpa nähdä sut 11 tunnin thaikkulennolla täysiä huutavan vauvan vieressä.
        Voisi olla juttu ihan toinen.

        3 tunnin lento on ihan eri kuin atlannin ylitys tai aasiaan meno.


        Senkin TORVI!


      • levolliet lennot?
        Voi veddu mikä.... kirjoitti:

        Haluaisinpa nähdä sut 11 tunnin thaikkulennolla täysiä huutavan vauvan vieressä.
        Voisi olla juttu ihan toinen.

        3 tunnin lento on ihan eri kuin atlannin ylitys tai aasiaan meno.


        Senkin TORVI!

        Koettu on juuri tuoreeltaan, 10 h lento rääkyvä pentu edessä penkillä! TODELLA kannatan vaihtoehtoisia eli melusaasteelta vapaita lentoja!


    • 123shout

      Ainoa häiriö mitä olen vuodesta 83 sakka todennut, oli oma lapseni, 3veen ensimmäinen lento (paluu), jolloin ei halunnut mennä istumaan paikalleen kun tultiin koneeseen. Tämä häiriö kesti n. 5 min. ja ympärillä kauhea härdelli. Muita en ole havainnut sen jälkeen n. 5 lento/vuosi aikana. Vauvan itkua toisinaan nousussa/laskussa, joten olisipa kiva tietää missä näitä riiviöitä oikeasti on.
      Jotenkin tuntuu että tämä on vain yleisesti lapsiin kohdistuvaa inhoa tms....tai sitten niiden vahemmat ovat niin iloisia ja reippaita, että se ärsyttää jotakuta, kuka ei ehkä ole niin hyvällä mielialalla kuin ne, jotka ovat odottaneet perheen yhteistä lomaa jo kuukausia.Vai?

    • ???

      Eihän nyt kokonaan lapsivapaita lentoja tarvitse järjestää, mutta koneesta voisi esim.etuosa olla varattuna lapsiperheille ja takaosa sitten muille lomailijoille.
      Ja tarkoitan tosiaan nyt lomalentoja, en reittilentoja.
      Ketään ei tässä syrjittäisi ja kaikilla olisi mukavampi matkustaa.

      • Minä ja ne muut

        Olisiko? Entä ne lapsiperheelliset, joiden lapset eivät ketään häiritse? Olisiko heillä sitten mukavaa siellä lapsiperhealueella missä ne 'kaikki muut' lapset kiljuisivat kaulat suorina? Iha teoreettisesti vaan mietin tätä asiaa.


      • ei pelkkää teoriaa
        Minä ja ne muut kirjoitti:

        Olisiko? Entä ne lapsiperheelliset, joiden lapset eivät ketään häiritse? Olisiko heillä sitten mukavaa siellä lapsiperhealueella missä ne 'kaikki muut' lapset kiljuisivat kaulat suorina? Iha teoreettisesti vaan mietin tätä asiaa.

        Tuo on hyvä kysymys. Matkustan itse paljon n. 10-vuotiaan poikani kanssa, ja voin kuvitella, miten "hyvin" hän viihtyisi pienempien seurassa. Junalippua ostettaessakin hän haluaa aina ehdottomasti varmistaa, etteivät paikat vain missään nimessä ole leikkivaunussa, jotta hän saisi olla rauhassa.


    • Pois mikä pahentaa

      Märisijät pois lentokoneista ja näillä märisijöillä en tarkoita lapsia.

    • home again

      Paljon lasten kanssa matkustaneena ei ole ongelmia ollut koskaan, ei kirkumista tai muutakaan. Ainoa ongelma ovat olleet känniläiset aikuiset tai muuten paskantärkeet narisijat. Näitä sitten selitetty lapsille, miksi käyttäytyvät niin kuin käyttäytyvät!!!!

    • Ahi

      Tullessamme pois keväällä Teneriffalta istui vieressäni nuorehko pariskunta noin parivuotiaan pojan kanssa.poika kirkui falsetissa yli viidentunnin ajan.Äänitaso ylitti kipurajan kun huuto tuli todella läheltä korvaa.Hys hys ei oikein riitä siinä tilanteessa.
      Koneesta ei löytynyt kuulosuojaimia.KANNATAN LAPSIVAPAITA LENTOJA:

    • tätäeivielämainittu

      En minä niistä huutamisista niinkään, mutta yksi toinen asia pelottaa aina, jos lapsi asettuu lähietäisyydelle:

      Onko vanhempien aivan mahdotonta käsittää sitä, että tuntematon ihminen EI välttämättä halua ruveta juttelemaan vieressä istuvan tuntemattoman lapsen kanssa. Vaikka se kuinka söpöltä saattaa näyttää ja vaikka se tuntematon setä tai täti kuinka näyttää hymyilevän ystävällisesti ja vastailee kärsivällisesti kaikkiin kysymyksiin mitä lapsi muutaman tunnin lennon aikana keksii kysyä, niin ei asia silti ole niin että se setä tai täti tippaakaan nauttisi tilanteesta. Todennäköisesti poistuu aikanaan koneesta helpotuksesta syvään huokaisten ja kamalan päänsäryn saaneena. Ihan sama juttuhan se on junissa ja busseissakin - matka-ajat vain ovat pahimmassakin tapauksessa lyhyemmät.

      • turhaa marinaa

        Tuossakin tapauksessa, että höpötetään tuntemattomille on syypäänä yleensä aikuinen.

        Perheen lapset haluavat aina ikkunapaikat ja yleensä vanhemmat asettuvat heidän viereensä, joten skenaariosi on melko teoreettinen. Normaalijärkinen lapsi ei myöskään yleensä jutustele vieraille aikuisille. Ei meidän ole ainakaan koskaan jutellut. Menee aina niin päin, että vieras aikuinen aloittaa jutustelun kysymällä jotakin ja lapsi painautuu ujona vanhemman kylkeen. Äiti ja isä joutuvat kannustamaan lasta vastaamaan esitettyyn kysymykseen.

        Nykyään ainakin meidän lapset katselevat elokuvia, lukevat tai touhuavat muuten omiaan. Mikä ihme tässä on ongelma? Entä miten lapsiperhe hyötyy lentokoneessa toisen lapsiperheen olemassaolosta? Koneessahan ei saa leikkia ja kommunikointia ei synny. Jokainen istuu vessareissuja lukuunottamatta omassa penkissään.


    • histamiimi

      Oltiin 2 vkoa kanarialla, mukana 1,5v poika. Matkan aikana jokainen baarimikko, tarjoilija, kaupan kassa, tietyömaan rakennusmies tai kuka tahansa näki lapsen, tervehti ja sanoi muutaman iloisen lausahduksen lapsen kanssa.

      Lentokentällä koneeseen nousua odottaessa poika liikkui muiden suomalaisten matkailijoiden joukossa, morjesteli ja höpötteli iloisesti omiaan. Yhdeltäkään suomalaiselta ei irronnut vastausta, hymyä tai mitään positiivista reaktiota, vain pysähtyneitä tai käännettyjä katseita. Lentokoneessa poika käveli käytävää, nousi tyhjälle istuimelle ja leikki omiaan, Ympärillä mammat pyöritteli päätään paheksuvasti. Suomalaisia häiritsee jo pelkkä lapsen läsnäolo, vaikka se ei aiheuttaisi mitään häiriötä.

      Kun lähtee lomalle lasten kanssa, huomaa ainakin kulttuurierot.

      Me suomalaiset ollaan järkyttävän itsekkäitä.

    • Itsekäs mamma

      En todellakaan jaksanut lukea jokaista viestiketjun viestiä, mutta huh huh...

      Itse olen lähdössä puoli vuotiaan poikani kanssa pitkälle lentomatkalle Thaimaaseen. Luulen, että pitkä lentomatka on nyt vielä helppo pojan kanssa, koska hän ei vaadi esim. jaloittelua (ts.juoksemista) koneen käytävillä. Hänen suurin huvinsa on seurata ohikulkevia ihmisiä, syödä lelujaan ja jokellella, eli ihan samoja asioita voimme siis tehdä täällä kotona kuin lentokoneessakin. Vessaa tarvitaan vaipanvaihtoon ja ruokailu tapahtuu pullosta.

      Paljon haastavampaa tämä kaikki olisi isomman lapsen kanssa. Mutta en usko, että meidän perhe näiden asioiden takia lopettaa matkustamisen. Olemme ilmeisesti yleisen mielipiteen perusteella siis itsekkäitä vanhempia, mutta uskon kuitenkin, että myös pieni lapsi pystyy nauttimaan lämmöstä ja esim. altaassa uimisesta.

    • kio1

      Siis apua!!!
      Mitä tekstiä tuolla ketjun alussa oli... Enempää paasaamatta, minulla on 2 lasta, 6- ja 8-vuotiaat ja mielelläni matkustan heidän kanssaan nyt ja jatkossa.
      Josko kaikki lasten vihaajat miettisivät sitten, että kuinka mukavaa on olla 10h tuntia koneessa kännisen aikuisen lähellä, jolle yllätäen tulee pahaolo ja laattaa lattialle, paskoo housuun, kun ei pääse vessaan sekä kaataa kaikki juomat ja ruuat lattialle aivastuksen ohessa ja ennen kaikkea on niin lihava, että vie 2 " normaalia" istumapaikkaa ja ei ole muistanut ilmoittaa tarvitsevansa kahta paikkaa, koska on itsekkäästi ajattelee, että ei ole mun ongelma... Et kumpa olis mukavampaa matkaseuraa, se välillä itkuinen ja vikisevä lapsi, joka kuitenkin jossain vaiheessa ottaa päiväunet, tykkää katsella elokuvia hiljaa ja kenen mielestä lentokoneessa on jännää...
      Toki puollan sitä, että koneessa lapsiperheet olisi aseteltu omaan osioon ja lapsien vihaajat omaansa, sinne sika osastolle!

      Iloisia lentomatkoja teille lasten vihaajat, teette omasta matkastanne helvetin sekä myös meidän lapsiperheiden :)

    • Bachata

      Viikon päästä lähtö 10 tuntia koneessa 4 v pojan kanssa. Täysin luottavaisin mielin lähdössä. Miksi lähtisin yksin ja poika jäisi mummolaan vain siksi, että joku ei pidä siitä että lapsia on koneessa. Kyllähän lapsikin kaipaa vaihtelua elämään ja lomaa, erilaisia elämyksiä ja nähdä maailmaa. Joku joka sattuu vihaamaan lapsia, niin valitkoon hän matkansa ja lomansa toisaalle kuin missä on paljon lapsiperheitä.
      Ja samaa mieltä olen humalaisista koneessa; ne ovat paljon pahempi ja uhkaavampi häiriö koneessa kuin lapset. Humalaisille matkustuskielto!

      • juujuu-uh

        Miksei todellakin matkustuskielto humalaisille. Kyllähän se on kannatettava ajatus. Kaikille kielto jotka häiritsevät. Sopiihan se. Tämä nyt vain sattuu olemaan palsta jonka nimi on "Matkustaminen lasten kanssa" eikä "Matkustaminen humalaisten kanssa", joten keskustellaanpa täällä nyt lapsista ja jätetään humalaisongelma jonkin toisen palstan teemaksi.


    • ...

      Ennen nämä muille häiriöksi olevat (tupakoitsijat) sijoitettiin koneen viimeisille riveille. Nyt tupakoinnin loputtua lennoilla, en todellakaan käsitä, miksei lapsiperheitä tai lasten kanssa matkustavia tsekata koneen takaosaan - olisi vessat lähellä ja elämä kaikilla laadukkaampaa.

      • voi hyvänen aika..

        Ihan suoraan sanottuna naurattaa lukea tätä viestiketjua. Vaikkakin kaikilla on oikeus ilmaista oma mielipiteensä mutta ajatelkaa nyt hyvät ihmiset. Sehän olisi ihan sama sitten kun koko Suomesta kiellettäisiin lasten tekeminen ja saaminen. On hirveää luettavaa, että lapset eivät saa olla missään omia itsejänsä. Tottakai kuri lapsilla täytyy olla ja selvät rajat mutta ei oikeesti, lapsi on lapsi ja se ei siitä miksikään muutu. Joskus kiukutellaan enemmän ja joskus vähemmän. Kai ne lapset pitää pitää sit visusti neljän seinän sisällä ettei vahingossakaan kukaan loukkaannu kun lapsi saapuu paikalle ja vähän korottaa ääntäänsä. Jokainen meistä on ollut kerran lapsi. Eihän sitä koskaa opi mitään jos ei mitään lasten kanssa tehdä. Tämä minun mielipiteeni asiaan ja se joka tästä teksistä ottaa nokilleen niin sitten ottaa. Mutta se ei olisi kyllä paha idea se lapsiperheille joko oma paikka koneesta tai kokonaan oma kone, mutta mistä lentoyhtiö saa niin paljon rahaa moneen koneeseen. Niin ja koneen henkilökunnasta sen verran että HE ovat asiakaspalvelu työssä ja asiaan kuuluu että lapset esittävät kysymyksiä. Sekihän olisi samaan verrattavissa kun itse toimin hoitajana ja vastailen omaisten ja asiakkaan esittämiin kysymyksiin useita kertoja päivässä ja osaan suhtautua asiaan ammatillisesti koska se kuuluu minun työhöni. :)


    • It is all attitudes

      Lapsuuden historia on ruma - selkäsaunoja ja tukkapöllyjä, kaltoin kohtelua myös esim. koululaitoksissa sormille lyömistä. Viimeisten kahdenkymmenen vuoden aikana lasten asema yhteiskunnan margianaaliryhmänä on onneksi parantunut, on ymmärretty lasten ainutlaatuisuus ja herkkyys. Onneksi myös lentoyhtiöt ja muut organisaatiot ovat huomanneet tämän, ja useimmat lentoyhtiöt toivottavat lapset tervetulleiksi lentokoneisiin. He ovat yhtä tärkeitä kuin aikuiset tai nuoret. Toki yhteiskunnassamme on vielä valitettavasti epäinhimillisiä asenteita lapsia kohtaan. Meidän lapsemme kun kasvavat, näkevät he varttuvat sukupolvet eri valossa kuin me nyt -tämä mm. muuttuneen koulukasvatuksen takia. Valitettavasti osa meistä tämän päivän aikuisista on elänyt ja kasvanut lapsuuden ruman historian siivittämänä, ja sisäistänyt näitä asenteita omiin näkemyksiinsä. Ja se toki näkyy ihmisten suhtautumisessa lapsiin. Valitettavaa.

      Itse olen matkustanut paljon lentokoneella ennen lapsia ja nyt lasten kanssa. Vihasin ennen lasteni syntymää lasten kanssa matkustavia, ja tämä myös silloin vaikkeivät lapset pitäneet meluakaan. Yksinkertainen mielipiteeni oli, että lapset eivät kuulu lentokoneisiin. Tätä suopeammin suhtauduin bussissa tai junassa matkustaviin lapsiin, mutta heitäkin katsoin arvostelevasti. Ymmärrän, että ärsyyntymiseni johtui vain ja ainoastaan omista asenteistani, jotka olivat näin jälkeen päin ne ymmärtäen, hyvin rumia. En ole itse kaltoinkohdeltu lapsi, mutta olen kasvanut varakkaassa perheessä ja sisäistänyt asenteita, joiden mukaan, että lapsia on pidetty hieman ala-arvoisempina ja "poissa aikuisten tieltä". Ja tiedostan näitä asenteita itsessäni ja asenteethan tulevat pitkälti omilta vanhemmilta.

      Nyt kahden lapsen vanhempana olen avarakatseisempi ja ymmärtäväisempi kuin aikaisemmin myös muita kuin lapsia kohtaan. Myös suhtautumiseni lapsiin on erilainen kuin vanhemmillani: näen lapsen ainutlaatuisuuden ja ymmärrän kehityskausien merkityksen. Vanhempani korostavat mahdollisimman varhaista itsenäistymistä ja sitä, että lapsi ei saa saada liikaa huomiota, täytyy antaa huutaa jonkin aikaa eri tilanteissa jne. Nämä asenteiden muutokset näkyvät myös neuvolojen ohjeistuksissa. ASenteet lapsia kohtaan näyttäytyvät ihmisten käyttäytymisenä esimerkiksi juuri lentokoneessa lapsia kohtaan. Toki lentokoneessa minuakin ärsyttää, että vieressä oleva lapsi huutaa mutta se ei voi sille mitään. Ja lentokonehan on vain matkustusväline kuten bussi tai junakin, ja yhteiskunnan matkustusvälineet -julkiset ja yksityiset -kuuluvat kaikille. Eikä monikaan lentoyhtiö (yksityinenkään) halua rajata matkustusoikeutta vain tietyn ikäisille, todennäköisesti se ei olisi kannattavaa..

      Vaikka olen myös sitä mieltä, että esim. aikuisille suunnatut ovat hyvä vaihtoehto monelle matkalle. Minäkin toivon, että pääsen joku kerta matkustanmaan ilman lapsia ja voisin myös harkita lapsetonta hotellia. Vaikka suurin osa hotelleista joissa olemme matkustaneet, ovat olleet kaikille iästä riippumatta ja nämä hotellit ovat silti olleet rauhallisia. Rauhallisuuteen on ennemminkin vaikuttanut hotellin iltaelämä diskoineen tai kova liikenne... Lentokoneessa itkevät lapset eivät minua myöskään haittaa. En ole enää niin ahdasmielinen, että katsoisin heitä ylen. Nyt tarjoan mielelläni vaikka apua lapsiperheelle.

      Pääsääntöisesti olen sitä mieltä, että eri elämänkokemukset rikastavat, ja myös te lapsien lentokoneessa matkustamisen kieltävät, odottakaa vain kun teille syntyy oma lapsi :) Ajatuksenne muuttuvat viimeistään silloin. Ja toivottavasti silloin saatte sisäistettyä omille lapsillenne sellaisia asenteita, että he voisivat jalosti vaikkapa tarjota apuaan lapsiperheelle vaikkapa siellä lentokoneessa. Aidosti fiksun ja sivistyneen ihmisen huomaa myös omassa naapurustossa: sivistynyt ja fiksu ihminen tulee avaamaan kerrostalon oven, kun tulee rattaineen ja kasseineen ulos talosta tai sisälle taloon.

      Asenteita tulee tietysti aina olemaan kaikenlaisia, mutta onneksi ne ovat muuttumassa :)

      • lisäys edelliseen

        Valitatteko te lapsien melusta kärsivät hotelleissa myös diskon pauhusta tai liikenteen aiheuttamasta melusta? Entä ärsyttääkö teitä lentokoneessa känniset äänekkäät matkustajat? Tai junassa äänekäs ystäväporukka? Jos vastaus on kyllä, sinua ärsyttää kaikki melu. Jos vastasit ei, on todellakin kyse asenteistasi lapsiin. Ehkäpä matkustaminen on sinulle kaikinpuolin hyvä asia, se lisää avarakatseisuutta erilaisia ihmisiä kohtaan - myös lapsia :)


    • bioo,ikk

      Helppo ratkaista , osa lähdöistä voisi kohdistua pelkästään lapsivapaisiin hotelleihin . Kerran kahdessa viikossa olisi lähtö ,johon koottaisiin kaikki esim Kreikkaan matkustavat lapsivapaisiin hotelleihin menevät matkustajat.

      • Kannatetaan

        Tuo kuullostaa järkevältä.

        Jos ajatellaan vielä bussimatkaa lentokentältä hotellille, niin voisi ajatella, että jaetaan sellaisia ravihevosille tarkoitettuja mustia silmälappuja ja matkustajat voivat katsella vain mukavasti eteenpäin. Jalkakäytävillä saattaa nimittäin olla lapsiperheitä saavuttaessa taajamaan. Lisäksi vielä korvalappustereot ja vaikkapa shamppanjatarjoilu bussiin. Näillä pärjää lapsivapaaseen hotelliin saakka.


    • Just wondering

      Lennän aika paljon, ja ihmettelen sitä, että ettekö koskaan törmää muissa kulkuneuvoissa huutaviin ja meluaviin lapsiin? Aivan käsittämätöntä, että joku ottaa kilarit lapsesta!!!

      Mehän ollaan aikuisia, eikös meidän kuuluisi olla esimerkkeinä? Sinkut siis, ottakaapa mukaanne jotain viihdykettä jos ottaa noinkin koville. Voitte sitten ojennella niitä niille riiviölapsille, jotka PILAAVAT teidän LOMANNE!

    • jepjepjep.

      Se nyt on vaan ikävä tosiasia että maailmassa on paljon muitkin ihmisiä, aikuisia ja niitä LAPSIA.

      Siinä missä olen työssäni emona nähnynäitä lapsiperheitä, olen myös nähnyt näitä viinaa kiskovia "mualiman kansalaisi ..aina on jokujota joku muu vituttaa... koskaan ei ole hyvä, vaikka lomalle olis menossa... minkäs sille voit? Jos olet samalainen köyhä, kun me muutkin, niin kärsi, jos olet rikas.. vuokraa yksityiskone. Muussa tapauksessa.
      Suck it!

      terveisin
      lapsellinen lentoemo

      ps. eniten minua v.ituttaa kaikenmaailman turhan vinkuminen. Siltikkään en koneesta pois heittäis niitä juoppoja tai lapsiperheita. Opetelkaa sietämään!

    • Masokistiko

      Nykyään aina toivon että matkoilla lähelle tulisi lapsiperheitä joissa on mahdollisimman villejä ja huutavia lapsia. On ihana katsella kun vanhemmat joutuvat taistelemaan niiden kanssa kun itse voi vain vilkaista noita jo teini-ikään ehtineitä lapsiaan joista ei ole matkoilla enää mitään vaivaa. Sitten suljen silmät ja nukahdan ihanaan kiljumiseen joka tuo mieleen enää kaukaisia muistoja vuosien takaa...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1727
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1547
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      55
      1260
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      68
      1102
    5. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      729
    6. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      725
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      717
    8. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      705
    9. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      692
    10. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      668
    Aihe