Numeroiden valossa?

Lisää_tietoa

Hei,

Ei nyt liity pelkästään Renaulteihin, mutta laitan tämän tänne.
Onkos kukaan tehnyt pelkkien numerojen valossa laskelmia, että kannattaako käytettynä ostetulla Ranskalaisella ajaminen, jos keskiverto korjaajan osaamisella itse tekee huollot, korjaukset ja ajaa näillä vehkeillä verrattuna saksalaisiin tai japseihin? Käytettynä, kun Ranskalaisia saa hyvinkin halvalla. Peukalo keskellä kämmentä ja merkkihuollossa aina teettävän kannalta hommahan olisi ihan selvä, eli ei siitä sen enempää.
Kaikkihan nämä ovat yksilöitä, eli viheliäiset sähköviat ja vastaavat sotkevat soppaa ja niitä on vaikea ottaa laskuihin mukaan, mutta kuitenkin.

Kiitoksia paljon asiallisista vastauksista

-Eki

7

164

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • järkikauppa

      En ole varsinaisia laskelmia tehnyt mutta nyt 10 vuoden ja 3 käytetyn Renaultin (SCenic) jälkeen voi todeta että kyllä todellakin kannattaa. Ja juuri siitä syystä että käytettyjä Relluja/ranskalaisia yleensäkin saa niin halvalla.

      Niistä paljon puhutuista tyyppivioista monet ovat ihan kuluvia osia. Osia, jotka maksavat muutaman kympin (esim. raidetangonpäät) ja joiden vaihdattaminen pikkupajallakaan ei paljoa maksa jos ei itse osaa/viitsi lähteä niitä vaihtamaan.

      Oheisista linkeistä selviää hyvin käytettyjen Renaultien hyvä ja japanilaisten vähemmän hyvä hinta-laatusuhde

      http://www.nettiauto.com/toyota/corolla/3976720

      http://www.nettiauto.com/renault/laguna/3944189

    • relluman

      Joo, kaverin muijalla keljuilee tollasessa Corollassa ajonestolaite jo kahden vuoden ajan, eikä vikaa löydetä eses merkkihuollossa. Sielläkin vain arvuutellaan ja kerrotaan, että vaihdetaanko yli tonnin boxi varmuuden vuoksi, mutta takuuta ei anneta. Että se niistä japsien viattouuksista.

      • Yleinen ominaisuus

        Lähes kaikki merkit on arkoja kun autoa käynnistetaan "soheltamalla". Yleensä kaikilla merkeillä pieni odotus virran kytkemisen jälkeen takaa sen että moottorin ohjausyksikkö ehtii lukea tilanteenmukaiset arvot ja moottori käynnistyy ongelmitta.


      • v
        Yleinen ominaisuus kirjoitti:

        Lähes kaikki merkit on arkoja kun autoa käynnistetaan "soheltamalla". Yleensä kaikilla merkeillä pieni odotus virran kytkemisen jälkeen takaa sen että moottorin ohjausyksikkö ehtii lukea tilanteenmukaiset arvot ja moottori käynnistyy ongelmitta.

        Jos meinaat, että kaverimme, sekä mies, että nainen eivät osaisi käynnistää Corollaansa, niin vedät vesiperän. Se auto ei käynniisty millään kolmesta avaimesta, jotka heillä on. Ne on koodattukin Toyotalla uudelleen ja antureita ja akku on vaihdettu.Meinasivat työntää mereen sen viime kesänä, kun ei ollut lautalla ja sinne mennessä ollut käynnistynyt . Olivat puoli tuntia tapelleet sen kans ja lopulta hinaamalla pois, Se siitä sun sohlaamisesta. Kun ei japsikaan toimi, niin ei toimi....


    • paljonajava

      Juuri näin. Olen kauhulla kuunnellut työkavereiden korjaamolaskuja esim. Audin ja Volkkarin kohdalla. Minulla maksoi Lagunan oikea ulompi raidetangon pää asennettuna 70€ ja ihan rehellisellä laskulla. Työkaverin Audi määrättiin raidetangon vaihtoon ja lasku oli 930€, tosin merkkiliike oli vaihtanut väärän tangon, eikä kaveri suostunut enää sanomaan mitä se maksoi kun myös viallinen vaihdettiin. On turha hehkuttaa jonkun auton ongelmattomuudesta, se kun tahtoo olla hyvin yksilöllistä ja kuskikeskeistä. Kytrkin esimerkiksi on juuri sellainen joka herkästi on kuskikeskeinen ongelma. Rellussa nyt 275000 km ja voin todistaa kuiteilla mitkä on kustannukset. Hihnanvaihdot suurimpia 360€ / 90000 km ja sitten on raidetangon päät 140€/ 120000km jarrulevyt ja palat 140€ kierros / 160000km, polttimoita useita ja valoumpiot kerran, ilmastoinnin huolto 2x 90€/kerta ja bensaa 6,6l/100 km (1.8l) varsinaisia ongelmia vain kytkinasetelma joka vaihdettiin vaihdelaatikon öljyvuodon seurauksena 350€ se tähän mennessä.

      • Ei oo riemulla rajaa

        Itsellä -95 Twingo ja -04 Grand Scenic ja olen ollut tyytyväinen kun suhteuttaa kustannukset rullattuihin kilometreihin. Duunikaverin -07 Avensiksessa on edelleen korjaamattomaksi jäänyt moottorin nykimisvika, on ollut merkkipajalla kolmeen kertaan ja aina vaan sama nykiminen jatkui. Antureita ja taas jotaitain antureita vaihdettu. Kypsyi siihen ja vaihtoi uuteen Skoda Fabia VRS:ään. Nyt sitten sen kanssa todella paljon ongelmia DSG-vaihteiston kanssa kun kelit on viilenneet. Että kyllä niissä muissakin merkeissä on omat ongelmansa kuin vaan patonkimaan tuotoksissa.


    • rellusti12

      Meillä uutena ostettu megane 1,4 16V vm 2000. Nyt menossa jo 11. vuosi ilman ongelmia. Naapureissa autot vaihtuneet tänä aikana moneen kertaan

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      398
      1575
    2. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      105
      1298
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      117
      1235
    4. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      168
      1186
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      44
      997
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      906
    7. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      826
    8. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      91
      824
    9. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      820
    10. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      176
      726
    Aihe