Kesyhiiren ikä ?

hankipanki

Kertokaa,miten kauan hiirenne on elänyt ? Mikä lienee kesyhiiren keskimääräinen elinikä. Ei siis erikoisen vanhan eikä vuodenikäisenä kuolleen,vaan keskimääräinen ikä? Tehdään vastauksista laskutoimitus.

19

935

  Vastaukset

  • Kesyhiiren keskimääräinen elinikä on noin 1-2 vuotta. Se, kuinka kauan hiiri elää, on aika paljon kiinni itse hiirestä ja sen linjoista/suvusta. Jos suvussa esiintyy paljon lyhytikäisiä tai kasvainherkkiä hiiriä, niin myös jälkeläiset todennäköisesti elävät lyhyen elämän. Jos taas suvussa on pitkäikäisiä ja terveitä hiiriä, niin todennäköisesti myös jälkeläiset elävät pitkään. Kaikki on kuitenkin yksilöllistä.

   Meillä nuorin kuollut on ollut 4kk ikäinen ja lopetettu kasvainten takia. Vanhin elää tälläkin hetkellä ja on 2½ vuotias.

  • Meidän eka hiiri eli melkein 2 vuotta sitten kuoli itsekseen pois. Toiset piti lopettaa kun olivat n. 1v 1kk koska niille tuli kasvaimet.

   • moi! tapoit sen koska tunnnen sut! hiiren tappajaaaaaaaaaaa!!!


  • Mun toinen hiiri eli melkein 2 vuotta ja toinen on nyt kaks vuotta ja elää yhä. Mutta hiiren elinikä riippuu myös siitä miten sitä hoitaa. Mun molemmat hiirte oli (on) narttuja ja albiinoja. :) =)

  • Aloittajan hiiri täytti nyt toukokuussa 2012 jo 3 vuotta ja elelee yhä. On yksineläjä uros .

   • EI ENÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ


   • MINÄÄÄÄÄ kirjoitti:

    EI ENÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ

    mus mus


  • mun ekat hiiret oli hilda ja hulda.sitten meille tuli vikinä joka kuoli sairauteen noin 3-4päivän ikäisenä.kun hilda oli noi puol yksi se sairastu syöpään ja kuoli.huldan kaveriksi ostettiin lotta ja leena.kun olimme muuttanut.sitten saimme vähän aikaa sitten jumbo hiiren niitten kaveriksi.sitten huldalta alkoi lähtee karvaa.sitten vari suonet alkoi näkyä ihon läpi ja eilen sen silmä puhkautui.mentiin eläin lääkäriin ja se piti lopettaa:(

  • Itse olen huomannut, että eläinkauppatapaukset ei pitkälle pötki, itsekasvatetut taas kyllä. Meillä tuli kahdelle eläinkauppatapaukselle reilun vuoden ikäisenä kasvaimet, ja yksi toinenkin tuolla seuraa kavereitaa kohta taivaaseen. Yksi itse kasvatettu pappa taas on kohta 2v, mikä on harvinaista. Omista hiiristäni kasvattajilta saadut näyttäisivät parempivointisilta ja pitkäikäisemmiltä, kuin eläinkaupasta saadut. Kasvainherkkyys varmasti lisääntyy reilun vuoden iässä, itse sanoisin keski-iän siihen.

  • Noin hiiren ikä 1-2v.
   Tottakai voi elää pidempäänkin Riippuu ruokavalio, muut perus tarpeet yms...
   Kasvattajalta hommaat ennemmin. itse ostin eläinliikkeestä ja tuli hengitystieninfektiot, diabetes ja kaikkea muutakin.. mutta ei ole siitä vain kiinni

  • mun hiiri elää yhä ja on jo elänyt 6 vuotta on jo tosi vanha

   • Maailman vanhin hiiri on neljä vuotta...


   • Ei oo kyl mahdollista


  • Minun hiireni ovat eläneet noin vuoden ja kahdeksan kuukautta.

  • Meillä on 6 vuotias okahiiri

  • Minulla hiireni ovat eläneet n.1 vuoden
   (Ja vuoden eläneet eivät ole nuoria, joten miksei niitä saisi mainita)
   Kesyhiiret elävät keskimäärin vuoden, vaikka useissa paikoissa sanotaan että elävät 1.5-2 vuotta, ne ovat erittäin pitkäikäisiä kesyhiiriksi.
   Kolmas hiireni on nyt kohta 1.5v. Pitkäikäisin hiiri maailmassa on vain 4v, joten eivät mitään pitkäikäisiä ole .(sekin ladoratorion hiiri)

  • Ostin aikoinaan eläinkaupasta 3 hiirtä. Kun hiiret täyttivät vuoden kahdelle hiiristä tuli kasvaimia ja toisella näistä myös silmä sokeutui. Jouduin lopettamaan nämä kaksi hiirtä, joten jäljelle jäi yksi. Yksin jäänyt eli vuoden sisariaan pidempään ja sai päättää päivänsä ilman kasvaimia yms. vaivoja. Pakko myöskin mainita että pisimpään elänyt hiiri oli albino.

  • Otettiin kaksi kesyhiiripoikaa pari vuotta sitten lemmikiksi. Toinen kuoli 1,5 vuoden iässä ja nyt olemme hämmästelleet, kuinka kauan toinen poika elääkään. Nyt on jo muutaman kuukauden yli kaksi vuotta. Jostain luin että hiiren ruuasta pitäisi poistaa kaikki auringonkukansiemenet ja pähkinät ettei hiiret liho ja sairastu, mutta kun nämä ei kaupan ruuista välittäneet, vaan lopulta söivät enimmäkseen vain pähkinöitä ja auringonkukansiemeniä...

   • Siemeniä ei saa omin päin lähteä poistamaan, sillä niissä on rasvan lisäksi muitakin tärkeitä ravintoaineita joita hiiri tarvitsee. Sen sijaan tulee alun perinkin valita tasapainoisen hyvä ruoka jossa ei ole liikaa mitään (esim. Rapunzel). Hiiren ei pidä myöskään päästä valikoimaan ruokaansa, vaan ruokaa annetaan päivittäin sen verran että se tulee syödyksi, muttei lopu kesken. Virikkeellisyyden kannalta paras on tarjota ruoka suoraan purujen sekaan eikä kuppiin.

    Lievästi aliravitut eläimet muuten elää pisimpään -eri asia onko sellaista ihan ok lähteä toteuttamaan.


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Missä aloitus Martinan uudesta miehestä?

   Ruotsalainen miljonääri ja viettivät lomaa Dubaissa.
   110
   7117
  2. THL: Suomen tautitilanteesta huonoja uutisia - epidemia lähellä kiihtymisvaihetta - Kiitos Lintilä!

   THL: Suomen tauti­tilanteesta huonoja uutisia – epidemia lähellä kiihtymis­vaihetta https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006638469.html "STM ja THL arvio
   Maailman menoa
   91
   2725
  3. Martinan uus äijä, turkkilainen miljonääri

   Joka asuu nyt Ruotsissa. 7 pvää. Aivan holtitonta toi meno. Ei kestä olla ilman äijää, ei kestä arkea, ei kestä olla pienten lastensa kanssa, tääkin
   141
   1665