Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Filippiineiltä

että semmosta

Tulin kuukausi sitten pitkältä lomareissulta Filippiineiltä. Kaikki sukulaiset ja kaverit neuvoivat pysymään erossa Mindanaon saaresta, pääasiassa netistä lukemiensa juttujen perusteella. No, olen vastarannan kiiski ja päätin mennä nimenomaan ensin Mindanaolle. Ja aloittaa sieltä rajuimmasta päästä, eli saaren länsiosasta, jota nyt kokemusta rikkaampana kehotan välttämään. Menin ensiksi Zamboangan kaupunkiin. Aluksi kummeksuin neljää hotellia vartioinutta rynkkymiestä, mutta parin päivän jälkeen syykin selvisi. Normaalit rannat (ei resortit) ovat melko paskaisia asutusten lähellä, en suosittele uimaan menemistä. Kehotan pysymään väkijoukoissa ja välttämään liikkumista pimeällä, pari kertaa jouduin juoksemaan takaisin hotelille. Tämän takia vaihdoin nopeasti kaupunkia.

Zamboangan jälkeen menin Cotabatoon. Tämä paikka on aivan yhtä kuumottava länkkärille. Päivällä ei ole isompaa huolta, vaikkakin aseelliset yhteenotot ovat arkipäivää. Hotellin seinään oli ammuttu viikkoa aiemmin rynnäkkökiväärillä. Ei järin turvallinen kaupunki, ja MILFin (tais olla moro islamic liberation front tms) läsnäolo kuumotti. Alle kolmikymppisenä valkoisena miehenä (helkkarin harvinaisia kahdessa em. kaupungissa), saa emänniltä kyllä melkoisesti huomiota. Välillä kiusaantumiseen asti, sen tosin ymmärtää käymällä paikan päällä. Tämä on todella, todella köyhää aluetta, ja länkkärin saaminen poikakaveriksi/aviomieheksi on rinnastettavissa ainakin kaksinkertaiseen lottovoittoon (pelaavat paljon lottoa yms). Lottovoitossa oli Cotabatossa päävoittona n. 14 000 euroa, hieman hymyilytti Pällistelin kaupungissa 4 päivää.

Seuraavaksi menin General Santosin kaupunkiin. Meno oli jo huomattavasti turvallisempaa. Ja ennen kuin unohdan, suosittelisin ehdottomasti lentämään saarella kaupungista kaupunkiin, kapinalliset ja muut hörhöt ovat erikoistuneet ratsaamaan busseja länkkärien takia, poliisilta kysyin paljonko normaalisti vaativat lunnaita, 20000e-100000e oli vastaus.
GenSan on mukava paikka, ja papa americanojakin alkoi valitettavasti tulla vastaan. Eli perinteinen 50-80v jannu ja 17-18v tyttö kainalossa. Sääliksi kävi tyttöjä, mutta tuossa on enemmänkin kyseessä perheen auttaminen eikä esim. nättien kenkien ostattaminen. Resort rannat pääosin hyvässä hapessa, muut rannat... Noh. Kävin huljuttelemassa jalkoja ja vastaan tuli nahaton koiranraato, kuolleita kanoja ja tottakai saarekkeita sitä itseään. Kirmasin pikaisesti desinfioimaan kinttuni. GenSan oli mukava paikka, jos joku innostuu käymään, pieni kaupunki Polomolok on jeepney matkan päässä. Siellä on melko muikeita plantaaseja, silmänkantamattomiin.

Seuraavana oli Davao. Tämä on jo turvallinen paikka länkkärille, se myös näkyi ostareilla. Papa americanot pikkutyttöineen normaalia menoa. Ihan kiva paikka, tosin liikennettä oli jo niin paljon, että ilma oli aivan pirullista hengittää. Läheiselle Samalin saarelle kannattaa mennä, rannat tolkuttoman hienoja, valkoista hiekkaa ja kirkasta vettä jne. Davaon rannat ovat ihan hirveässä kunnossa, sinne heitetään vaikka mitä. Samalin Pearlfarm jäi hyvin mieleen, sopii erinomaisesti perheillekin.

Viimeisenä paikkana Mindanaon turneella oli Cagayan de oro. Siellä taitaa olla Aasian pisin vaijeriliuku. Ja olihan se melko muikeaa. Sitten on koskenlaskua isossa kumiveneessä. Lähdin soitellen sotaan ja otin tietysti sen vaihtoehdoista haastavamman. Cagayan on ihan jees, ei mitään erikoista. Mukava ja turvallinen mesta.

Reissasin Cebulaisen, netistä tapaamani emäntäni kanssa General Santosista lähtien, hän ei halunnut nähdä Zamboangaa eikä Cotabatoa, siitä en häntä moiti. Lopuksi menin kolmeksi viikoksi Cebuun, mikä on oma saarensa hieman pohjoiseen Mindaolta. (Koko lomareissu vajaa 7vko). Cebu city on jo täynnä alan baareja, jos joku haluaa semmoisia ihmetellä niin Manilan ja Angeles cityn jälkeen tämä on se kolmanneksi suurin alan kaupunki. Lomasaari Bohol on vajaan 3 tunnin paattimatkan päässä, hieno paikka ja sopii perheillekin.

Loppukaneetti Mindanaosta, välttäkää länsiosaa. Välttäkää bussimatkustelua kaupunkien välillä, älkää juoko Tanduay rommia. Tämä paikallinen "rommi" on myrkkyä länkkärille. Halpaa kuin saippua tosin. Mutta ison pullon jaegermeisteria saa jo kymmenellä eurolla. Pakki oli kipeänä yli viikon. Älkää vetäkö lärvejä, mikään kaupunki Mindanaolla ei ole turvallinen jurriselle länkkärille pimeällä. Semmoista tervettä järkeä olisi suotavaa käyttää. Muuten ihan mukava reissu, suosittelen pienellä varauksella.

13

703

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lap pinas city rules

      ´Siis se on aivan enempä kuin sääntö kui poikkeus,..70v länkkäri teini-ikäinen Filippina kannuksillaan aivan missä vaan Filippiineillä. Ymmärrän kyllä tyttöjä joille länkkärin tapaaminen merkitsee pientä "lottovoittoa" mutta mikä näitä ihramahaisia potenssinsa jo menettäneitä "Amercaanoja" viehättää pikkutytöt välillä tuksin lukioikäisiä? Tuoko se miehuuteen ja loppuelämään jotain sisältöä? Mua,..paljon Filippiineillä matkustaneena,.tuo "sugardaddy" asetelma jotenkin puistattaa!

    • älä ota vakavasti

      Siis sugardaddy on useinmiten vanhempimies, joka sponsaa jotain 18 päältä kesästä opiskelija tyttöstä opinnoissaan, noh ihan sadalla väitän vastaan nyt, meinaan kyllä Filippiineillä on aikas tiukat noi alaikäisiin sekaantumislait, et kyl toi ongelma on paljon konkreettisempi, jossain Kampodtseassa, Brasseissa, Intiassa jne.

      Tietysti, jos lähtökohtaisesti olettaa jokaisen nuoren neidon olevan jotain alaikäisiä, niin huonosti on silmäsi tottunut monen reissun jälkeen.

      Itse en ole nähnyt mitään alaikäis ja vanha pappa juttuja, nuorimmat tapaukset yleensä 20 ja ukkeli pahimmassa tapauksessa päältä 50 tai lähelle 60.

      Missähän paikois te pojat aikaanne vietätte sielä, herää kysymys?

    • 17+5=22

      On se vaan ihmeellistä, kun Suomalainen reissaa, niin kaikki on niin persiistä kohdemaassa, koiranraadot lilluu, asemiehet kaappaa ja maa täynnä bordelleja, mutta sitten on ne toiset lomakokemukset toisilla ihmisillä, joilla vastaavat kokemukset puuttuu, he palaavat uudelleen ja uudelleen, esimerkiksi pallontallaajat sivustolta löytyy paljon mukavia lomakokemuksia Filippiineiltä.

    • Balicasag

      Hieno tarina. Itse en ole kaynyt enka meinaa ihan lahitulevaisuudessa kaydakaan tuolla Mindanaon lounaisosissa.

      Tosin osaksi sinunlaisista kavioistahan ne siella taistelevat puskassa asuvat vapaustaistelijat leipansa saavat, siis jos niin hyvin kay etta joku suostuu lunnaat maksamaan. Ilman kunnollista tuottoa ne ei jaksa pitkaan kantaa Jolly Beeta talteen otetulle kaverille ja panoksetkin on kalliita, joten ei kun paa ilman vartaloa takas Manilaan. Tai tuo nyt nayttaa olleen viime aikojen toiminta tapa. Olisit loikannut Zamboangasta lauttaan ja kaynyt kurkaamassa Isabela Cityssa, etta onkos siella patruunoita AK-47 lippaassa. Tosin sielta kylla saattaa tulla takaisin tuossa edella kerotusta syysta paata lyhyempana.

      Noh, onneksi ja toivottavasti myos jatkossa nuo taistelut pysyvat siella Mindanaon lounaisosissa ja jo Boholilla uskaltaa liikkua turvallisin mielin. Neuvoisin kylla pysyttelemaan kaukana Zamboangasta ja vaikka siita lounaaseen onkin varmasti yksi Filippiinien koskemattomimmista kolkista, niin omasta turvallisuudesta kannattaa huolehtia. Siella sotivat ihmiset kun eivat ammu varikuulilla ja taistelevat ihan tosissaan oman elamansa puolesta, eika varoituslaukaus kuulu sanavarastoon.

    • firsttimer

      Kiitos hienosta matkaraportista..lähden parin viikon päästä filsuihin ilman erikoisempaa reissuplanningia..sain vinkkejä kokemuksistasi.

    • Netistä bongasin
    • Veli V.

      Olin camotesilla viime ja toissa kesänä. On todella hieno paikka ja ei vielä massaturismin pilaama. Santigo beachillä sai vuokrattua moottoripyörän 300:lla pesolla päiväksi ja huone maksoi 500pesoa vrk. Menen taas seuraavallakin reissulla viikoksi tai pariksi. Malapascua oli myös hyvä paikka. Molempiin pääsee kätevästi cebusta.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2237
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2073
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1678
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1500
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1496
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1387
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1354
    8. 52
      1258
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe