Nämä jutut

Kodin neuvokki

Nämä suurperhejutut jotenkin ihmetyttää. Melkein jokaisen jutun aihe on se, että tarvittaisiin jotain neuvoa tilanteessa, johon on itse tieten tahtoen hakeutunut. Eli siis on helvetin suuri perhe, jota ei sitten pysty hoitamaan kunnollisesti ja ollaan tukehtumassa lapsilauman jalkoihin. Miksi pitää lisääntyä holtittomasti kun ei sitten ole voimia hoitaa sitä laumaa? Ollaan otettu ukko, joka ei välitä pätkääkään perheestään ja huitelee oman elämänsä parissa ja kaikki vastuu perheestä jää äidille. Eikö sen ukon luonne paljastunut jo silloin kun eka lapsi oli tehtynä jottei sitä samaa virhettä tarvi toistaa niin moneen kertaan? Jokainen jo yhden lapsen tehtyään tajuaa, kuinka paljon lapsen kasvatus ja huolto vaatii. Miksi sitten kuvitellaan että kaksi tai kolme tai useampi olisi jotenkin helpompaa kuin se yksi? Onko holtiton ja eläimellinen lisääntyminen aina silloin kuin vaan on tilaisuus vaan vastuun puutetta ja laiskuutta, joka sitten kostautuu kun huomataan mihin ansaan ollaan jouduttu.

Hemmetti ehkäisyvälineet ja sterilisaatiot on keksitty ja aborttiin on oikeus jos on jo neljä lasta, joten kenenkään ei tarvi itseään tapattaa pirttiviljelyn takia kun vaan viitsii mennä yksinkertaiseen toimenpiteeseen polille. Maailmalle pukataan vaan lisää lapsia, joiden henkiset tarpeet on täysin unohdettu kun aikaa ei riitä kuin pelkkään kotitöistä selviytymiseen ja äidin oma elämä jää elämättä. Koettakaa nyt herätä vastuuseen ja ymmärtää että asioilla on seurauksensa.

4

116

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Joopa joo

      Nämä"suurperhejutut" kieltämättä ihmetyttävät. Vuosiin ei tälle palstalle ole viitsineet enää suurperheet kirjoittaa vaan paikasta on tullut parin lapsettoman/pienperheisen tillittäjän vinkumapaikka, jossa mesoavat päivät päästään siitä, että "on se kauheeta kun muilla on enemmän lapsia kuin minulla!" Toinen vakioaihe on hehkutus "Voi ,kuinka upeasti viihdyn lapsettomana - niin upeasti että päivittäin käyn suurperhepalstalla pelkäämässä, että ei kai kukaan muu vain ole onnellisempi kuin minä!"

      • tosi ihanaa

        Ai lapsettomatko ne täällä valittaa, että

        - kun asunto on liian pieni
        - raha ei riitä ruokaan
        - pesukoneen kapasiteetti ei riitä
        - "apua en jaksa enää, liikaa lapsia"
        - lapset herää seksiin
        - "koulut loppuvat, mistä ruokaa"
        - ei jaksa arkea, kuka neuvoo miten selvitä
        - miten selvitä kotitöistä
        - miten selvitä pyykkihelvetistä
        - olen masentunut
        - kuka hoitaa lapsiani että pääsen tekemään synnytyslaitokselle lisää
        - ukkoni on täysikasvuinen lapsi ja pieree kattoon kun minä teen kaiken, mitä teen

        On tosi onnea, kun ollaan lisäännytty holtittomasti kuin eläimet ettei sitten tiedetä mitä niiden kakaroiden kanssa sitten tekee. Ihmisellä, jolla lisääntyminen on hallinnassa, ei tule moisia ongelmia.


      • ukxcö
        tosi ihanaa kirjoitti:

        Ai lapsettomatko ne täällä valittaa, että

        - kun asunto on liian pieni
        - raha ei riitä ruokaan
        - pesukoneen kapasiteetti ei riitä
        - "apua en jaksa enää, liikaa lapsia"
        - lapset herää seksiin
        - "koulut loppuvat, mistä ruokaa"
        - ei jaksa arkea, kuka neuvoo miten selvitä
        - miten selvitä kotitöistä
        - miten selvitä pyykkihelvetistä
        - olen masentunut
        - kuka hoitaa lapsiani että pääsen tekemään synnytyslaitokselle lisää
        - ukkoni on täysikasvuinen lapsi ja pieree kattoon kun minä teen kaiken, mitä teen

        On tosi onnea, kun ollaan lisäännytty holtittomasti kuin eläimet ettei sitten tiedetä mitä niiden kakaroiden kanssa sitten tekee. Ihmisellä, jolla lisääntyminen on hallinnassa, ei tule moisia ongelmia.

        Suurin osa noista mainitsemistasi valittamisenaiheista ei mitenkään itsessään viittaa siihen, ettei elämäänsä voi olla tyytyväinen. En tosin ole lukenut kyseisiä viestejä sen tarkemmin, mutta suurperheellisellä nyt vain ei Suomessa juuri koskaan ole tarpeeksi isoa asuntoa, joten on ihan aiheellista kysellä, miten pienen asunnon saa järjestettyä tarpeeksi hyvin, että sinne kivuttomasti mahtuu. Ruokaan käytettävän rahan määrä vaihtelee hyvin suuresti riippuen siitä, miten sen osaa käyttää, joten siitäkin kannattaa keskustella. Pyykinpesu- tai muista kodinhoito-ongelmista voi myös saada muilta hyviä vinkkejä. Myös yhden lapsen vanhemmalla voi ajoittain tulla jaksamisongelmia ja jopa lapsettomat saattava masentua, ei se ole lapsiluvusta kiinni. Jo toista lastaan synnyttävällä voi olla ongelma siitä, kuka hoitaa sitä ensimmäistä ja ensimmäistä lastaan synnyttämään menevällä voi olla vaikeuksia saada koiralleen hoitajaa. Ei synnytysongelma ole vielä pätevä syy arvostella siitä, saako lapsia tehdä enempää. Jokaista lasta synnytetään vain kerran.

        Nuo "koulut loppuvat, mistä ruokaa" aiheet nyt kieltämättä kuulostavat aika typeriltä, mutta niitä tuskin suurperheelliset ovat tehneetkään, vaan ovat provosoivia lapsettomien aloituksia, joilla halutaan saada suurperheelliset näkymään mahdollisimman huonossa valossa. Ja idiootin miehen kanssa ei toki tarvitse lisääntyä, mutta miehetkin saattavat muuttua ajan saatossa ja hekin saattavat vaikka masentua, mikä ei välttämättä johdu lapsiluvusta.

        Onko teidän lapsettomien tai parilapsisten elämä aina täydellistä, jossa ei koskaan ole mitään valittamisen aihetta? Nautitteko aina ja joka sekunti jokaisesta yövalvomisesta, oksennuspyykinpesusta ja sairaan, huutavan lapsen hoitamisesta ja lääkäripäivystykseen viennistä keskellä yötä? Jokaiseen elämänvaiheeseen kuuluu hyvät ja huonot puolet ja niistä huonoistakin pitää saada keskustella.


    • pienperheellinen

      Jep. Eläimellinen sikiäminen on vastuuttomuutta. Aivot on sitä varten, että niitä käytetään. Joillakin aivot sijaitsevat siellä housuissa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1545
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1321
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1257
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1255
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1238
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1233
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1214
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1190
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe