Tytön (lievä) ympärileikkaus

Arabin vaimo

Älkää nyt hermostuko ennen kuin luette loppuun asti kiitos.

Eli mieheni suvun perinteiden mukaan tyttömme pitää ympärileikata. Se tarkoittaa käytännössä "pistoa jonnekin" eikä mitään silvota tms.

Ollaan lähdössä viikon päästä Afrikkaan miehen suvun luokse ja samalla on tarkoitus suorittaa tuo rituaali.

Kokemuksia miten tähän pitäisi suhtautua?

51

3168

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • The thing

      Mikä helevetin pisto "jonnekin"?
      Pistele ittesi jonnekin samalla reissulla.ADJÖ!!

    • -Kokemus-

      Tuollaisiin barbaarisiin tapoihin pitäisi suhtautua kielteisesti.

    • voi etovuus

      Hermostuin jo! Tuollaiseen pitää todellakin suhtautua kielteisesti ja tekisin kaikkeni, että lastani ei altistettaisi tuollaiselle barbaariselle silpomiselle.

      No, onnea vaan matkaan ja toivottavasti on pelkkä "pisto". Mahtanee olla ikävä yllätys jos käy ilmi, että tyttöparalta leikataan pois sekä klitoris että pienemmät häpyhuulet ja isommat neulotaan yhteen pientä pissareikää lukuunottamatta. Sellaista kun on mahdoton korjata takaisin alkuperäiseen, luonnolliseen muotoonsa.

    • maassamaantavalla

      Etkai helvetissä anna tuon tapahtua. Tutustupas erilaisiin ympärileikkaustapoihin. Mitään pelkkää pistoa ei ole olemassakaan.
      Joki leikataan klitoriksen "huppu", sisemmät häpyhuulet tai sitten kaikki pois ja pelkkä pieni reikä jää jäljelle. Oletko oikeasti noin tyhmä, ettet kysele mieheltäsi että mitä pistetään ja minne ? Ympärileikkaus on hyödytön tapa ja pahimmassa tapauksessa siinä käyteetävät välineet eivät ole puhtaita. Tyttäresi voi menettää osan seksuaalisuuttaan pysyvästi.

      Ei voi muuta kuin ihmetellä, miten monikulttuurisuuden ihannointi voi mennä näin pitkälle ? Kaikkia miehen tapoja noudatetaan sokeasti, mutta mites meidän omat tapamme ? Suomi on kuitenkin sivistysvaltio. Sinun pitäisi äitinä suhtautua tällaiseen lapsellesi kipua aiheuttavaan, epämääräisissä olosuhteissa suoritettavaan toimenpiteeseen erittäin kielteisesti. Ihmettelenkin, miksi kyselet neuvoja suhtautumiseen täältä ? Luulisi jo järjen tai ainakin äidinvaiston vähän ovella kolkuttelevan.


      t. myös afrikkalaisen vaimo.

    • Ajatuskin hirvittää

      Toivottavasti joku tunnistaa sinut ja tekee pikaisesti lastensuojeluilmoituksen aiotusta LAPSEN PAHOINPITELYSTÄ! Vaikka se tapahtuisi muualla, voit saada syytteen Suomessa lapsesi pahoinpistelystä.

    • yxmuzi

      Lapsi pitää välittömästi ottaa sosiaaliviranomaisten huostaan. Jos annat miehesi ja hänen sukunsa pahoinpidellä lasta, saat itsekin syytteen.

    • difjahfdajshfasdf

      Joo älä vaan tee sitä.. Vaikka tarkoituksena olisikin vain poistaa nahka klitoriksen päältä mieti miten suuri riski siinä on että menee vikaan. Lapsen klitorin kun on niin älyttömän pieni ja sitten lapsi vielä siinä tilanteessa liikkuu ja tappelee vastaan. Älyttömän helposti siinä käy niin että koko klitoris nipsastaan "vahingossa" tai sitten ihan tieten tahtoen irti. Mitäs sitten sanot lapsellesi joka ei elämänsä aikana tulee seksuaalista mielihyvää kokemaan. Just joo, lieväs ympärinleikkaus. Itse olen muslimi ja arabin vaimo ja tiedän kyllä aivan hyvin että tuollainen ei ole Islamista vaan jotain sairasta vanhaa kulttuuriperinnettä kun pelätään että likkalapsi ei pääse naimisiin jos tuollaista silpomista ei ole suoritettu. No hyvin on päässeet tähänkin saakka normaalin klitoriksen omaavan naimisiin ja aivan takuuvarmasti parinkymmenen vuoden päästä vielä paremmin. Kuinkahan kauan jotkut puska-apinat jaksavat arvostaa sellaista akkaa sängyssä joka vaan makaa ja vinkuu kun rakastelun aika koittaa.

      Unohda siis koko juttu, mullakin kaks tytärtä ja tappaisin siihen paikkaan jos joku yrittäisi niitä alkaa ympärileikkaamaan. Onneksi miehenikin on täysin sellaista sairasta sontaa vastaan vaikka hänenkin maassaan sitä tapahtuu.

    • Romppootamppi

      Sinun pitää itsesi ensin läpikäydä kyseinen operaatio, jotta tiedät, mitä tytöllesi tulee tapahtumaan.

      Onnea matkaan!

    • hand of karma?

      Teet väärin. EI kaikelle tuollaiselle! Myöskään miehiä ei pidä ympärileikata! EI kaikelle silpomiselle ja myös tuollaisille 'pistoille'!!!!!

      Tajua jo. Herää todellisuuteen. Tutustu sufilaisuuteen, se on Islamin syvä mystis-teosofinen ydin. Lähde pois alistavista suhteista, jos kerta MIEHEN SUKU painostaa sinua silpomaan tyttäresi!

      Jos et tajua mitä olet tekemässä, niin pysähdy. Hanki psyykkistä tukea ja apua niin ettet tee pistoa. Käy juttelemassa vaikka sosiaalityöntekjijän kanssa tai terveydenhoitajan luona. Kerro olet suunnitellut tehdä rehellisesti. Sitten tilanne ratkeaa.

    • _mtr_

      Surullista että joku 2000-luvun suomalainen edes kysyy tällaista ja ottaa asian puheeksi. Se markkinoidaan sinulle pistona mutta mitäs teet kun tapahtuu jotain muuta? Minkä ikäinen tyttäresi on? Miltä tuntuu kun oma äitikään ei pysty lastaan suojelemaan?

      Mieti nyt vielä ja peru matka. Tee ilmoitus asiasta lastensuojeluun niin saat tukea.

      Älä anna tehdä tätä.

    • eitodellakaannnäin

      Siis ei voi kyllä ihmisellä olla kaikki inkkarit kanootissa jos edes harkitsee tuollaseen suostumista !! Sen ehkä vielä ymmärrän jos itsellesi tuollasen "pistoksen" hankkisit mielenvikasen ukkosi painostuksesta, mutta älä nyt herranjumala lapsesi terveyden kustannuksella miellytä sitä sekopäätä sukuineen ! Nyt järki käteen ihan oikeasti..

    • :'(((((

      Ap viestin päivämäärästä päätellen ap on jo siellä Afrikassa. Toivottavasti ei anna kenenkään silpoa tytärtään!!!

    • ijhfdeifdihuf

      Arabin vaimo ja menossa Afrikkaan?? Miksi pitää provoilla? Oletko jotenkin sairas?

      • fsdffddfsfdfds

        Egyptiläiset ovat arabeja. Egypti on Afrikassa. Mutta ehkä oli provo kuitenkin.


      • pr o
        fsdffddfsfdfds kirjoitti:

        Egyptiläiset ovat arabeja. Egypti on Afrikassa. Mutta ehkä oli provo kuitenkin.

        Egyptissä ei tehdä mitään tyttöjen ympärileikkauksia. Provoilua kerrassaan.

        Toisekseen, sairasta touhua koko ympärileikkaus tytöille, todella sairasta.

        Kuitenkin alkuperäinen on provoilija, kun kirjoitti arabimaista??? Nyt se onkin Egyptistä??? Somalialaiset tekee noita sairaita operaatioita ja oliko sudanilaiset. Noilla tyttöjen ympärileikkauksilla ei ole mitään tekemistä Islamin kanssa.


      • 4324324
        pr o kirjoitti:

        Egyptissä ei tehdä mitään tyttöjen ympärileikkauksia. Provoilua kerrassaan.

        Toisekseen, sairasta touhua koko ympärileikkaus tytöille, todella sairasta.

        Kuitenkin alkuperäinen on provoilija, kun kirjoitti arabimaista??? Nyt se onkin Egyptistä??? Somalialaiset tekee noita sairaita operaatioita ja oliko sudanilaiset. Noilla tyttöjen ympärileikkauksilla ei ole mitään tekemistä Islamin kanssa.

        "Egyptissä ei tehdä mitään tyttöjen ympärileikkauksia. Provoilua kerrassaan."


        Sinulla on väärää tietoa! Egyptissä tehdään yhä tyttöjen ympärileikkauksia, valistuskampanjoista huolimatta.


      • ghfgh
        pr o kirjoitti:

        Egyptissä ei tehdä mitään tyttöjen ympärileikkauksia. Provoilua kerrassaan.

        Toisekseen, sairasta touhua koko ympärileikkaus tytöille, todella sairasta.

        Kuitenkin alkuperäinen on provoilija, kun kirjoitti arabimaista??? Nyt se onkin Egyptistä??? Somalialaiset tekee noita sairaita operaatioita ja oliko sudanilaiset. Noilla tyttöjen ympärileikkauksilla ei ole mitään tekemistä Islamin kanssa.

        Ai sulla on parempaa tietoa kuin Unicefilla?

        "Unicefin tekemän selvityksen mukaan Egyptissä 97 prosenttia 15 - 49-vuotiaista naisista on ympärileikattu. Ympärileikkaus nähdään egyptiläisessä kulttuurissa tärkeänä siirtymäriittinä nuorten tyttöjen elämässä ja sen uskotaan suojelevan naisten siveyttä.

        Naisten ympärileikkauksia suoritetaan sekä islamilaisille että kristityille tytöille erityisesti Egyptissä ja Sudanissa. Ympärileikkaukset ovat yleisiä myös Eritreassa, Etiopiassa ja Somaliassa."


    • Psykologi.

      Vastaajien viestit todistavat loistavasti sen väitteen, että ihmisen mielestä oma kulttuuri on se ainoa ja oikea. Muut kulttuurit ovat vähintäänkin epäilyttäviä ja niiden toteuttaminen tulee estää.

      • adsfafdfafdaf

        oletko joku ääliö, tässä puhutaan lapseen kohdistuvasta väkivallasta jolla saattaa olla loppuelämän seurauksia ja sä sössötät jostain ennakkoluuloista toista "kulttuuria" kohtaan. voi hyvä Jumala, kaikenlaisia pellejä sitä on liikenteessä. Kulttuuriaan saa kukin toteuttaa mutta toisen ihmisoikeuksia on kunnioitettava siitäkin huolimatta. Ei kulttuuri oikeuta väkivaltaan varsinkaan lapsia kohtaan.


      • 9875875

        "Psykologi" se siellä ruudun ääressä provoilee toisella kädellä ja toisella "provosoi" itseään. Kannattaisi ehkä hankkia elämään muuta sisältöä.


    • zack61

      Älkää nyt hullaantuko kaikenmaailman viesteistä. Nämä nettiprovot on muuten samanlaisia kuin pyromaanit mutta nettiprovo nylkyttää ruudun ääressä.

    • 24

      No kerropa minkälainen kokemus tuo oli.

      Sinuna en uskoisi tuosta sanaakaan. Ei ole olemassa mitään "lievää" ymåpärileikkausta tytölle! Miksi ihmeessä edes kyselet täälltä tuommoista? Etkö osaa / viitsi / halua ottaa asiasta itse selvää?

      Mietipä, minkälaisen ympärileikkauksen teettäisit itsellesi? Miksi? En minä ainakaan itselleni minkäänlanista, en myöskään tyttärilleni.

    • qweqwe

      TÄMÄ VITUN TEKSTI ON SAATANA RÖLLI. ÄLKÄÄ JAKSAKO IHMISET HERMOSTUA VAAN ANTAKAA OLLA.

      Tai sitten AP on tyhmä, mutta ihan oikein että hän kusee lastensa elämän ja saa heidän ikuisen vihan päälleen.

    • getsomehelp

      Vai että kokemuksia miten tähän pitäisi suhtautua?
      Mielestäni olet sairas kun kun edes harkitset, annatko lapsesi silvottavaksi.
      Luuletko, että hän aikuisena kiittää sinua, kun seksi on vain pelkkää miehen edes takaista pumppausta, eikä itse tunne mitään?
      Toivottavasti otat itsellesi tuon saman pistoksen.

    • ulkkiksen muija

      Mitähän Suomessa sanovat sosiaalityöntekijät, jos mahdollistat lapseesi kohdistuvan väkivallan? Järki käteen, vai oletko niin miehesi vietävissä? Lapsi ensin ja lapsen etu... Mä en tod. ymmärrä teitä, mutta ei mun tietty tarvikaan. Pieni pisto???? Jos kuitekin ottaisit selvää asiasta mitä se yleensä on? Onko oma itsetuntosi todella noin huono? Toivottavasti joku tekee teistä lastensuojeluilmoituksen.

      • ....................

        Pitäisi pikemmin ympärileikata jokainen tuollainen "mies" ja "nainen" lapsen elämästä. Kun eivät pääsisi lisääntymään, niin ehkä alkeellisaivollinen elämäntapakin kuolisi vihdoin sukupuuttoon.


    • Sisumimmi

      eieiei... et anna lastasi "pisteltäväksi". Pyydän sua ole kiltti, tutki asiaa. Hyvä äiti suojelee lastaan. Sun suvun perinteiden mukaan lapsia ei ympärileikata (oletan nyt tässä omin luvin), ja sulla on oikeus lapsen synnyttäneenä päättää tästä. Itse otin yhteyttä lastensuojeluviranomaisiin kun aiheesta painostettiin meidän perheessä. Lapsi sai jäädä ehjäksi. Jumalan kiitos. Painostus oli kova (nigerialaisen) mieheni puolelta mutta kun on kyse mun lapsestani, siinä ei painostus riitä, vain mun kuolleen ruumiini yli joku voi lastani vahingoittaa. Suosittelen kokeilemaan, pidät vaan pintasi ja ota asiasta selvää jotta voit vakuuttavasti perustella miksi et lastasi tuohon operaatioon suostu antamaan. Siihen on syynsä miksi kyseinen "pistos" on Suomessa laiton ja sulla on äitinä velvollisuus suojella lastasi tuollaiselta rääkkäykseltä, varsinkin jos tarkoitus ulkomailla antaa tyttäresi leikattavaksi, siinä ei kuule kauaa terä suhahda kun on lapsesi silvottu lopullisesti ja sitä et tekemättömäksi saa. Ainakin otat sitten sen "pistoksen" ittekkin jos lapsesi silpoa annat.

    • kikka34t43

      Tämä tunteita herättänyt ketju on jo vanha, mutta halusin korjata virheellisen tiedon yllä. Myös ympärileikkauksia, jotka ovat vain pieni pisto ja yksi tippa verta tiputetaan on olemassa. Se on nimeltään sunna -leikkaus. Myös esim Somalien keskuudessa leviää uusi tapa, jossa vain nipistetään sormilla ihoa ja julistetaan ympäri''leikkaus'' suoritetuksi. Ongelmana tässä jälkimmäisessäkin on luonnollisesti se, että ilmapiiri jossa tätä tehdään edelleen suosii ympärileikkausta, jolloin perinne jatkuu, eivätkä kaikki leikkaukset ole näitä joissa ei leikellä kuten tiedämme.

      Ja vielä, kukaan vanhempi, ei Afrikassa eikä Suomessa tee tätä toimenpidettä kiduuttaakseen lasta, vaan halutessaan lapselle hyvää. Ilman leikkausta tytöt monissa kulttuureissa joutuisivat yhteiskunnan hylkimiksi, eivätkä pääse naimisiin. Tämä ehdottomuus joka tälläkin palstalla näkyy vastauksissa, on osasyy miksi perinne jatkuu. Kun asiasta ei saada aikaan järkevää keskustelua, ei mikään muutu, ja perinnettä harjoitetaan salaa niiltä jotka eivät sitä tee.

      Tästä aiheesta löytyy paljon asiatekstiä, myös tutkimustuloksia joihin erit. näiden suomalaisäitien olisi hyvä tutustua.

      • yrtuieowpså

        Ja mikä helvetin tarve ja tarkoitus on sillä, että tarvii limaisten aikuisten käydä tyttölapsen alapäätä ronkkimaan? Pervoa ja täysin sairasta, ei millään järjellisellä syyllä perusteltavissa. Jos perusteena on se, että ei pääse naimisiin kyseisen heimon urpojen kanssa, niin siinäpä vasta peruste jättää leikkaamatta! Onhan sitä kaiken maailman outoja tapoja ollut aina noitavainoista roviolla polttamisiin ja muihin rituaaleihin, mutta sivistys on ajanut niistä aikapäiviä sitten ohi ja tapoja muutettu ihmisarvolle sopivaksi. Miksi nykyaikana nämä heimot ja uskonnot ovat edelleen niin pinttyneitä takapajuisiin tapoihinsa? Luulsii, että sukupolvien myötä jotain järjellistä kehitystä olisi sentään tapahtunut. No, tehkööt siellä kotimaassaan mitä lystäävät, mutta viattomien lasten silpominen käy jo kyllä yli ymmärryksen. Kuinka voi kukaan puolustaa tuollaista vai onko heimon aivopesu tehnyt tehtävänsä? En voi ymmärtää miten missään kulttuurissa enää alennutaan lapsen silpomiseen ja miten joku suomalainen voi antaa sen tapahtua omalle lapselleen. oli miten pieni nipsaisu tahansa, luulisi että naisilla olisi sen verran sisua ja älyä, että puolustaisivat sentään omaa lastaan barbaariselta ja takapajuiselta suvultaan. Perinteet ja erilaiset kulttuurit ovat hieno asia, mutta tyhmyys, kehittymättömyys, heikompien alistaminen ja väkivalta tekevät monen kulttuurin kunnioittamisesta aika haastavaa...


      • käsitys

        olen käsittänyt että tytön ympärileikkauksella pyritään mm.ompelemaan emätin kiinni kunnolla,että mies varmasti tietäisi että vaimo on neitsyt ja saa kunnian avata tuon veritulvan (kaikki kuukautiset on jääneet sisään).Ja jotta tyttöä sattuisi niin paljon,ettei hän halua huvikseen alkaa sekstailla.Ymmärtääkseni vain somalit tekee tota ja vain kylän vanhat naiset suosii operaatiota vaikka miehet jopa kauhistelee sitä eikä heidän (vaan vanhojen naisten) kunnia ole siitä kiinni..eivät halua puhua asiasta.Voihan jotkut köyhät tytötkin siellä leikkauksen myötä luulla ja toivoa että saavat paremman elämän kun tämä tehdään?


    • tiedän

      Muistutan että tytön ympärileikkaus EI OLE PAKOLLISTA Islamissa!!!!!!!!!!!!

      • tiedän2

        ei shia eikä sunniuskonnoissa ole pakollista tytön ympärileikkaus


      • fdjksöa

        Ympärileikkaukset eivät liity uskontoon vaan kulttuuriin. Esim. arabimaissa myös kristityille tytöille tehdään näitä operaatioita.


      • kysyjä34
        fdjksöa kirjoitti:

        Ympärileikkaukset eivät liity uskontoon vaan kulttuuriin. Esim. arabimaissa myös kristityille tytöille tehdään näitä operaatioita.

        niin kenen toimesta tehdään kristityille tytöille?


      • Life is so fucked up

        EI pakollista, tyttö sen varmasti saa päättää... Ja pakollista sillä tavalla että jos sitä ei tee, niin ei pääse naimisiin näissä maissa, mikä on ainoa syy että sitä vielä tehdään. Tämä kulttuuri pitäisi ensin muuttaa ja naisten asema pitäisi muuttaa joksikin muuksi kuin miesten panovälineeksi ja lastentuottokoneeksi ko. maissa. Ennen sitä ei myöskään tämä asia muutu, Mutta jos tosiaan olet niin tyhmä, ja haluat että lapsesi vihaa sinua loppuikäsi, jos selviää afrikasta hengissä, niin ei sinua kukaan voi estää, kun kerran täällä anonyymisti esiinnyt, En vain käsitä miksi kukaan ihminen haluaisi sellaista kohtaloa kenellekään, vieläpä omalle lapselle. Jos et uskalla sanoa miehelle ei, niin sitten olet naimisissa väärän miehen kanssa.


    • lzxmcvlnmxcv

      Paljon lievempi operaatio tuossa on kyseessä kuin poikien ympärileikkaus. Itse vastustan periaatteesta kaikkea ei lääketieteellistä kivuntuottamista enkä antaisi omalle lapselleni tuota tehdä, mutta tosiaan verrattuna ympärileikkaukseen nuo symboliset pistorituaalit ovat pikkujuttu. En kantaisi asiasta huolta, jos moraalisi antaa periksi. Moni haukkuu ja ylireagoi periaatteesta kun kyse on tytöstä ja asiaa on demonisoitu vuosikausia, mutta kuitenkin samat ihmiset ympärileikkauttavat poikia tai ainakin sallivat sen periaatteessa mm. juutalaisille ja muslimeille.

      • yxmuzi

        Kaikki lasten rääkkääminen ja leikkely on tietystikin väärin ja rikollista. Pistorituaali ei ole pikkujuttu, vaan lapsen koskemattomuuden loukkaus. Sinä et kantaisi asiasta huolta, mutta minä kantaisin. Samoin Suomen lainsäädäntö.
        Ei ole kysymys ylireagoinnista ja demonisoinnista, jos sellaista paheksuu.
        Lapset, joilla on vaara joutua sukupuolielinten silpomisen uhreiksi, pitäisi viipymättä ottaa huostaan. Ajattelepa, jos saisit tietää, että supisuomalaiset naapurisi ronkkivat lastensa sukupuolielimiä niin että veri lentää. Mitä tekisit?


      • öasdopnlasdv
        yxmuzi kirjoitti:

        Kaikki lasten rääkkääminen ja leikkely on tietystikin väärin ja rikollista. Pistorituaali ei ole pikkujuttu, vaan lapsen koskemattomuuden loukkaus. Sinä et kantaisi asiasta huolta, mutta minä kantaisin. Samoin Suomen lainsäädäntö.
        Ei ole kysymys ylireagoinnista ja demonisoinnista, jos sellaista paheksuu.
        Lapset, joilla on vaara joutua sukupuolielinten silpomisen uhreiksi, pitäisi viipymättä ottaa huostaan. Ajattelepa, jos saisit tietää, että supisuomalaiset naapurisi ronkkivat lastensa sukupuolielimiä niin että veri lentää. Mitä tekisit?

        Minulla on somalinaapureita, joiden poikalapset nyt ainakin silvotaan rutiininomaisesti. Samoin on juutalainen kaveri, joka sai vastikään pojan. Ja mitään en ole tehnyt koska yhteiskunnassamme edelleen hyväksytään tämä asia. Itse en hyväksy ja sanon sen ääneen, mutta muuten annan asioiden edetä omalla painollaan. Neulalla klitoriksen hupun ihoon pistäminen on todella paljon pienempi asia kuin esinahan amputaatio. Jos hyväksyy jälkimmäisen edes etäisesti, ei pitäisi olla minkäänlaisia ongelmia ensimmäisenkään kanssa.


      • yxmuzi
        öasdopnlasdv kirjoitti:

        Minulla on somalinaapureita, joiden poikalapset nyt ainakin silvotaan rutiininomaisesti. Samoin on juutalainen kaveri, joka sai vastikään pojan. Ja mitään en ole tehnyt koska yhteiskunnassamme edelleen hyväksytään tämä asia. Itse en hyväksy ja sanon sen ääneen, mutta muuten annan asioiden edetä omalla painollaan. Neulalla klitoriksen hupun ihoon pistäminen on todella paljon pienempi asia kuin esinahan amputaatio. Jos hyväksyy jälkimmäisen edes etäisesti, ei pitäisi olla minkäänlaisia ongelmia ensimmäisenkään kanssa.

        Normaali suomalainen ihminen ei hyväksy lapsen sukupuolielinten silpomista, ei poikien eikä tyttöjen, eikä edes etäisesti. Paitsi että se on pahoinpitelyä, se on myös sukupuolista väkivaltaa ja pedofiliaa.
        Se, että jotakuta pahoinpidellään, ei oikeuta kenenkään muun pahoinpitelyä.


      • pdmvlödfmsv
        yxmuzi kirjoitti:

        Normaali suomalainen ihminen ei hyväksy lapsen sukupuolielinten silpomista, ei poikien eikä tyttöjen, eikä edes etäisesti. Paitsi että se on pahoinpitelyä, se on myös sukupuolista väkivaltaa ja pedofiliaa.
        Se, että jotakuta pahoinpidellään, ei oikeuta kenenkään muun pahoinpitelyä.

        Et taida sitten tuntea normaaleja suomalaisia. Ei siitä ole pitkää aikaa kun asiasta keskusteltiin ja päädyttiin kieltämään vain tyttöjen ympärileikkaus. Ja nyt valmistellaan lakia poikien ympärileikkauksesta julkisessa terveydenhuollossa. Enpä ole ihan hirveästi mielenosoituksia tai asiaa vastustavia pääkirjoituksia nähnyt ja kummasti moni kansanedustajakin puoltaa ko. lakia.


      • ........
        pdmvlödfmsv kirjoitti:

        Et taida sitten tuntea normaaleja suomalaisia. Ei siitä ole pitkää aikaa kun asiasta keskusteltiin ja päädyttiin kieltämään vain tyttöjen ympärileikkaus. Ja nyt valmistellaan lakia poikien ympärileikkauksesta julkisessa terveydenhuollossa. Enpä ole ihan hirveästi mielenosoituksia tai asiaa vastustavia pääkirjoituksia nähnyt ja kummasti moni kansanedustajakin puoltaa ko. lakia.

        Missä maailmassa sinä oikein elät?
        Eduskuntaan ei ole KOSKAAN tuotu esitystä poikien ympärileikkauksen sallimisesta, mutta sitä vastoin on tehty lakialoite sen kieltämisestä!


    • äidille eka!

      pyydä,että tekevät sinulle saman ensin, niin tiedät mitä pistät lapsiraukkasi kokemaan. Ja sitten ei kande lasta käyttää enää suomessa neuvolassa. Meinaan aika nopeasti lapsi otetaan huostaan tuollaiselta julmalta ja lyhytnäköiseltä juntilta. Suomessa toimenpide on laiton ja aivan syystä. Edes törkeä pahoinpitely ei riitä kyseistä operaatiota kuvaamaan.

    • provo.

      provo

    • sääli on sairautta

      Hirsipuuhun kaikki ympärileikkaajat olivat sitten somaliasta tai muualta.

      Turpaan vedän jos satun tapaamaan ilman sääliä.

      Naisille oikeus omaan ruumiiseen.

      Seuratkaa tapahtuuko tämmöistä vielä.
      TV:ssä hyvä juttu ja samoin HS:ssa noista sioista, jotka tekee tätä naisille.

    • Hhhh_1

      Linnaan vanhemmat

    • Siis rikos

      Lainsäädäntö

      YK pitää tyttöjen ympärileikkauksen ihmisoikeusrikkomuksena (WHO 2008).
      YK näkee tyttöjen ympärileikkauksen suorana ihmisoikeusrikkomuksena ja puoltaa nollatoleranssia.
      Suomessa rangaistava teko yleisemmän lainsäädännön puitteissa.

    • Simpps on

      Siinä on romantiikka kaukana, kun somalimies menee hääyönä sänkyyn korkkaamattoman somalitytön kanssa partaveitsen kanssa, että saa avattua vaimonsa. Ja anoppi neuvoo, että pidä haava auki, ettei sitten avioliiton aikana vaan mene aukko umpeen.

    • aeshsrh

      No ei helvetti!!!
      Ympärileikkaa ittes, mutta älä helvetti anna lapselles tehä mitään.

      Tämän on oltava provo!!!

    • äkänen akka

      Kertakaikkiaan kielteisesti, niinkauan, kuin miehiäkään ei pistellä!
      Miksi tyttöjä pitäisi jotenkin käsitellä?
      Rasismia!!!

    • Ei voi vaan tajuta

      Rikos mikä rikos. Tuppikullin on herra antanut ja sellaisena pysyköön ellei lääketieteellisestä syystä tehdä ympärileikkausta.

      Tyttöjen ympärileikkaus jo ajatuksena kuvottaa ja oksettaa ja itse Suomen kuninkaana laittaisin sekä vanhemmat että operaation suorittajan elinkautiseen vankeuteen.

    • CyrilSchilk

      Wonderful blog! I http://howtopleaseaman.org/ found it while searching on Yahoo News. Do you have any http://lynxconcept.com/ suggestions on how to http://boatbuildingplans.org/ get listed http://fantasticdecks.com/ in Yahoo News? I've been trying for a while http://growingmushrooms.org/ but I never seem to get there! Thank you

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      229
      2021
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      77
      1770
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      69
      1516
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      106
      1209
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      63
      1130
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1085
    7. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1056
    8. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      9
      1015
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      950
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      881
    Aihe