Mauritiusmuistoja ja opassuositus

Henttan

Palasin 23.10. kahden viikon omatoimimatkalta Mauritiukselta.
Varasin netin kautta Flic en Flacista pienen bungalowin, joka oli juuri remontoitu, siisti ja käytännöllinen. 40 e / pv. Vuokraisäntä haki ja vei lentokentälle, 35 e suunta.
Lukuun ottamatta upeita rantoja ja kauniita, metsäisiä vuoria, Mauritius ei ole erityisen kaunis maisemallisesti, varsinkin saaren keskiosa oli ainakin lokakuussa melko karun ja kuivan näköinen. Paljon pelkkiä sokeriruokoviljelmiä, onhan se Mauritiuksen tärkein elinkeino turismin ohella. Kaakkoisrannikolla oli vehreitä viljelmiä. Bougainvillea kukki kaikissa mahdollisissa väreissä, mutta kuulemma joulu/tammikussa on valtavasti puita ja pensaita kukassa.Päivisin 27-29 C, öisin 21 C.
Flic en Flacin ranta on pitkä ja hienohiekkainen. Wolmarin alueella on hienoja hotelleja; La Piroque, Sugar Beach, Hilton....

Kahden edellämainitun välissä on pieni kaistale yleistä rantaa, jolle pääsee bussilla (päätepysäkki on rannan takana).Koko saarta suojaa riutta, joten aallot eivät ole suuret ainakaan saaren länsipuolella.Kävin kahdesti Ile aux Cerfsin saarella, hieno kokemus. Valkoista hiekkaa ja meri uskomattoman värinen sinisen ja vihreän eri sävyissä.

Casela Parkin Lion walk eli kävely kahden valkoisen leijonan kanssa oli mieleenpainuva kokemus.Turistialueiden kuten Grand Baie, Flic en Flac ym. kauppojen hinnat ovat melko korkeat. Pääkaupunki Port Louisissa ja Flacqissa voi tehdä edullisia löytöjä. Löysin ennen matkaani täältä keskustelupalstalta suomalaisen miehen yhteystiedot. Hän asuu mauritiuslaisen vaimonsa kanssa saaren itäpuolella ja kierrättää suomalaisia omalla autollaan. Voin lämpimästi suositella! kolmena eri päivänä kiersimme saarta. Ensin etelässä, jossa kävimme Le Mornessa, Coloured Earthissa, ajoimme pitkin upeaa etelärannikon tietä, joka myötäilee rantaa, ajoimme ohi Chamarelin, Grand Bassinin ja lopuksi jylhän Gris Grisin kallioille.

Toisena päivänä suuntasimme pohjoiseen, Port Louisin ohi ja poikkesimme Trou aux Bischesin, Mont Choisyn, Pereyberen rannoilla - lopuksi söimme rouvan valmistaman picnic-aterian La Cuvetten rannalla. Cap Malheureuxissa oli kirkko, joka oli kauneimmassa koskaan näkemässäni paikassa. Lokakuussa monet puut olivat vielä lehdettömiä, voin vain kuvitella, miltä maisema näyttää puiden ollessa kukassa!
Kolmas - pilvinen päivä - meni itärannikkoa kiertäessä.

Pääkaupunki Port Louisissa kävi paikallisbussilla (32 rupiaa) kahdesti. Matka kesti reilun tunnin - ja oli varsinainen kokemus. Bussit ovat vanhoja ja tuntui, että iskunvaimentimet olivat sanoneet sopimuksensa irti jo vuosia sitten!

Pamplemoussesin kasvitieteellisessä puutarhassa hurahti yksi päivä, sinne jatkoin Port Lousista toisella bussilla.
Pamplemoussesissa kannattaa ottaa opas, joka kertoo kasveista ja puista. Omin päin ei voi saada niin paljon irti käynnistä.
Sisäänpääsymaksu on ilmainen paikallisille, mutta turisteille 100 rupiaa.

Mauritiuksesta mieleeni jäivät hienot rannat, kauniit länsirannikon auringonlaskut, Ile aux Cerfs ja tuo suomalais-mauritiuslainen pariskunta!

Paulin palveluksia voin todella vilpittömästi suositella; hän on rehellinen ja fiksu suomalainen mies. Hänellä on hyvä, uusi auto ja hän on erittäinen rauhallinen kuljettaja.
Ilman Paulin opastuksia minulta olisi jäänyt paljon näkemättä ja kokematta.

sähköpostiosoite: [email protected]

15

2907

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lähtöpassit

      tuli mauritiukselta. ekana iltana meikä osti rommipullon,ja tyhjenti sen. olin vuokrannut bungalovin,kun tuli halu laittaa se uuteenuskoon.purin tuon hökötyksen maantasalle ja kokosin uudelleen oman mielen mukaan.no siitähän tuli sanomista että olin muka tahallisesti terrorisoinut heidän omaisuuttaan.hotelliin minulla ei kuulemma ollut enää asiaa.olin kuulema vääntänyt mehevät paskat keittiöön,kokin isoon taikinakulhoon.erehdyin kai ovesta,kun kysyin neuvoa.vaikka tuo taikina-astia muistuttikin vessanpönttöä.yhdestä kylästä minut ajettiin keihäin pois,olin muka sytyttänyt jonkun savimajan katon tuleen.helvetti kun luulin että sen on paikallinen juhannuskokko.mitäs ne zulut huutelivat ja viittilöivät siellä että: tulu,tulu.tottakai luulin että kokko on tuikattava tuleen.en ymmärrä jos tälläisiä pikku mokia sattuu niin heti annetaan maahan tulo kielto.olkaa sit keskenänne mauriaiset.kerrankos sitä mokaa kännissä.

      • justjoopajoo

        Sulla on selkeästi mielenterveysongelma joten tämä viestisi kannattaa jättää omaan arvoonsa.


    • Mh

      Tultiin 11.12 Trou aux biches rannan ääreltä jossa oli rentoja ihmisiä jossa myös

      loistavat yleiset rannat.Sukelus todella upeaa myös snorklaus.Aktiviteetia löytyy

      osa on vain hotellien asiakkaiden käytettävissä.Surf keskus löytyy

      etelä kärjestä jossa luvataan tuulta 300 päivää vuodessa,loistavapaikka.

      Golf kentät siatsee itärannikolla ja etelässä luxushotellien läheisyydessä.

      Paulin kyydillä myös ajeltiin päivä ja loistava paikallisopas.

    • M&E

      Olimme joulun jälkeen Mauritiuksella. Otimme myös yhteyttä Pauliin. Hän ja hänenen vaimonsa Ginette pelastivat meidän matkamme. Saimme todella paljon apua Paulilta. Hän ajoi meidän kanssaan omalla autollaan. Oli todella turvallinen olo hänen kyydissään. Liikenne Mauriitiuksella on todella kaaottinen ja oman auton vuokrausta ei kannata edes harkita. Liikenne on myös vasemmanpuolinen. Vietimme todella ikimuistoisia hetkiä Paulin ja hänen vaimonsa Ginetten kanssa. Meillä oli myös hauskat juhlat Paulin luona. Siellä esiintyi paikallinen rumpuorkesteri ja tanssija.

      Mauritius on tosi kaunis saari. Siellä on aivan uskomattoman kauniita rantoja. Port Luisissa löytyi myös hyviä kangaskauppoja. Matkalaukut olivat takaisintullessa aivan täynnä kankaita ja matkamuistoja. Hintataso Mauritiuksella oli todella korkea turisteille. Hotellimme piti olla neljän tähden hotelli. Hintataso hotellissa oli aivan uskomattoman korkea ja palvelutaso ei ollut huippuluokkaa. Siivous toimi hyvin, mutta paljon muu ei sitten toiminutkaan. Hotellimme sijaitsi kauniilla paikalla, mutta ympäristössä ei sitten ollut muita ruokapaikkoja. Olisi ollut otettava aina taksi, jos halusi mennä muualle syömään. Ilman Paulin apua matkasta olisi tullut todella kallis.

    • Mummeli

      Olemme juuri suunnittelemassa Mauritiuksen matkaa, joten kiitos hyvistä vinkeistäsi.
      Mistä yhtiöstä varasit lennot? Onko tuo pjh.vaappu.. Paulin sähköpostiosoite?

    • minttumauritius

      HEi!
      Olemme varaamassa häämatkaa Mauritiukselle, minuakin kiinnostaisi tuo Paul! Olisi mukavaa saada hyvä opas! minkähintaisia hänen retkensä oli? Lion Walk, kuulosti kiinnostavalta?!missäpäin?
      Hotellina meillä Shandrani eli etelässä.Asuuko Paul missäpäin?

    • Pian taas menossa

      Moi!
      On se yllämainittu sposti osoite Paulin,sinne vaan rohkeasti viestiä!
      Pauli asuu Trou d´Eau Doucessa,idässä n.puolivälissä saarta.
      Ja on varmasti hyvä ja luotettava opas sillä itsekin olen kyydissä istunut... :)

    • minttumauritius

      Laitoin juuri paulille meiliä josko hänestä tulisi meidän opas matkallemme! Eli olemme varanneet 10päivän häämatkan Shandrani hotelliin syyskuun lopulle! onko jollain kokemusta kys.hotellista?! Koska olemme reissussa vaan 8 yötä, ei meillä ole mahista nähdä kaikkea joten kertokaa siellä käyneet mitkä on ne MUST paikat!!?? pari päivää ajateltiin käyttää retkeilyyn ja loput löhötä ja snorklailla rannalla:D

    • Suuret kiitokset kaikille Maurituksella vierailleille ystäville!
      Nyt vietetään kesä Suomessa, mutta syksyllä taas palataan Mauritiuksen lämpöön.
      Jos tarvitset Mauritiuksella apua kuljetuksissa, majoituksissa, juhlien järjestelyissä yms.n niin ota reilusti yhteyttä. Neuvon ja autan mielelläni kaikkia Suomalaisia.
      Jos suunnittelet matkaa joulu - tammi - helmikuulle, niin kannattaa majoitus varata ajoissa. Silloin on sesonki aika ja parhaat paikat täynnä.
      t. Pauli
      [email protected]
      ps. jostain syystä en pysty kirjoittamaan tälle foorumille kun olen Mauritiuksella.

    • Lokakuun lopussa taas palaillaan Mauritiuksen lämpöön. Useita Suomalaisia perheitä on taas tulossa talven aikana lomareissulle.
      Jos suunnittelet matkaa sinne, niin kannattaa toimia ajoissa. Etenkin joulun- uudenvuoden aika on siellä sesonki. Lentohinnatkin alkavat nousta, kun matkan alkuun on alle kaksi kuukautta.

    • teatee58

      Heippa
      Ollaan lähdössä Mauritiukselle.
      Saisko sen Paulin yhteystioedot?
      Kyseessä omatoimimatka ja majoitus Flic en Flac.

      • ei ole vaikeata

        Eikös tuossa ylempänä ne lue???
        pjh.vaappu.jnejne


    • Tuo viesteissä mainittu sähköpostiosoite lakkaa toimimasta vuodenvaihteessa.
      Uusi sähköposti on: pauli (at) pjhvaappu.fi
      Terveisin Pauli

      • Paljon tulee kyselyjä Mauritiuksen katselusta, mutta olen nyt Suomessa ja menen Mauritikselle vasta ensi vuonna. Sähköpostia voi kuitenkin laittaa. Autan ja neuvon mielelläni. t. Pauli


    • (at)netikka.fi

      Voi, kun hienoa, että joku suomalainen uskaltaa laittaa yhteystietonsa ko. viestiketjuun. Matkailupalstoja, kun on useita ja olen monessa aika ajoittain jo vuosia vieraillut. Ja ko. on vasta toka kerta, kun yhteystiedot on näytillä. Näin kyllä pitäisi ollakin, että yhteystietoja näytille kaikilta heiltä, jotka ovat jo matkustaneet tiettyyn kohteeseen ja näin ollen osaisivat antaa ko. kohteesta neuvoja tyhmille ja tietämättömille maailmanmatkaajille. Kiitos sinulle. Tosin perheeltämme jää kaukolomamatka ensi talvena väliin. Jos seuraavana lähdemme, niin laitan meilin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      388
      1533
    2. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      105
      1288
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      116
      1220
    4. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      165
      1145
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      44
      987
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      906
    7. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      816
    8. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      810
    9. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      91
      804
    10. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      167
      701
    Aihe