Tipsun eroahdistus

delfiina66

Hei !!


Meillä on aivan ihanan suloinen, seurallinen ja itsepäinen 8 kk vanha tipsupoika. On pienestä pitäen tottunut olemaan yksin päivät kun olemme töissä ja koulussa. On aivan yli-innostunut kun joku tulee kotiin.
Nyt n pari kuukautta sitten ilmeni ikävä ongelma. Kun iltaisin lähden/lähdemme käymään jossain, poika jää kotiin itkemään ja haukkumaan. On aivan sama olemmeko pois 2 min tai 2 tuntia, ihan sama itku ja haukkuminen. Päivällä ei koskaan itke eikä hauku. Itse asiassa vaikuttaisi että oikein odottaa aamulla että saisi jäädä yksin rauhassa nukkumaan ;)
Osaisiko joku kertoa mistä tämä iltaisin ilmenevä eroahdistus johtuu? Olisiko hyviä keinoja päästä siitä eroon?

2

106

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tipsuttelija

      Olisiko kyse tottumuksesta, nuo kun omivat helposti tietyt rutiinit, esim. ruokailu- ja lenkkeilyajat. Koira on ehkä vaan tottunut, että illat ollaan yhdessä kotona, vai oletteko olleet aikaisemminkin illalla paljon poissa?

      Voi olla että aikuistumisen kynnyksellä oleva koira yrittää myös tuolla tavalla kontrolloida tilannetta ja kokeilee määräillä sinua, aika jääräpäitähän nuo tipsut on kun niille joskus antaa periksi (mutta niin vastustamattoman suloisia;)

      Lähtisin ehkä kouluttamaan koiraa samalla tavalla yksinoloon illalla, kuin aikoinaan koulutitte. Eli illalla oven taakse ja kun koira käyttäytyy hyvin, takaisin, siitä sitten pidentämään pikkuisen kerrallaan yksinoloaikaa. Ja sisääntulo aina vasta silloin, kun koira ei mekkaloi!

      Saahan tipsupoika kulutettua tarpeeksi energiaa? Jos se on tottunut olemaan aamupäivät yksin ja lepäämään, se kaipaa varmasti iltapäivällä reipasta lenkkiä (tuossa iässähän koiraa voi jo lenkkeilyttää ihan oikeasti!) ja leikkihetkeä.

      Oletteko jättäneet koiralle illaksi mitään puuhaa, jos joutuu olemaan yksin? Meillä tuo tykkää vessapaperihylsyyn/kongiin tai pahvirasiaan piilotetuista nameista ja monenlaisista palapelityyppisistä älyleluista ja -pallosta, joista saa etsiä vaikka raksuja. Ja hyvä luu on maistuva ajankulutuskeino. Koira ei toki noihin nameihin koske, ellei se ole rauhoittunut ja keskittyy niihin. Eli ensin tuo yksinoloon tottuminen kuntoon.

      Meidän tytöllekin yksinolo oli aluksi vaikeaa, alkuaikoina oli välillä oksentanutkin yksin ollessaan ja oli ihan hengästynyt, kun kiljui pelkoaan. Sitten kun harjoiteltiin useamman kerran päivässä, on pikkuhiljaa tottunut, vaikka taitaa olla vieläkin aika riippuvainen minusta, kun en ole säännöllisesti (samaan aikaan) poissa kotoa. Aina kotona ollessani makoilee tuossa jalkojeni juuressa, söpöläinen:)

    • tipsuihminen

      Ongelma voi olla siinä että tipsu pitää itseään lauman johtajana ja kun lähdette pois se ei tiedä minne menette ja koska tulette takaisin josta tulee sitten tälläinen käytös, meillä tipsu lakkasi itkemästä perään mikä on hyvä juttu... Ja ihan yksinkertainen vinkki, ÄLÄ KIINNITÄ MITÄÄN HUOMIOTA TIPSUUN PUOLTA TUNTIA ENNEN LÄHTÖÄ JA KUN TULET TAKAISIN ÄLÄ MOIKKAA koska jos teet kotiin tulemisesta maailman kivoimman jutun niin tottakai se jää oven taakse itkemään.. Ja kannattaa eri aikoihin lähteä.. Esim keskellä yötä jos olette hereillä niin lähtekään hetkeksi ulos niin tipsu ei totu siihen että yöllä on kaikki aina kotona..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2535
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2203
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1897
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1651
    5. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1625
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1606
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1558
    8. 75
      1479
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      109
      1388
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1264
    Aihe