Seniorille helppo puhelin

vanhuksillepuhelin

Olen selaillut vanhoja keskusteluita mutten löytänyt nykytilanteeseen vastaavaa keskustelua.

Eli äidilleni pitäisi ostaa nokian uusi puhelin. Siinä EI saisi olla nettiyhteyksiä. Tekstiviestit ja puhelut. Suht.isot näppäimet ja iso näyttö. Plussaa olisi jos puhelin nappia painamalla sanoisi kellonajan. Kamera saa olla.

Puhelin tulisi nimenomaan olla nokia ja hinta mielellään alle 100€.
Auttakaa jos osaatte! Kiitos.

32

5734

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 5230,.
    • Juuri tuollaiset kännykät olisivat senioreille sopivia. Niissä on suuret näytöt ja selkeät/suuret näppäimistöt. Muutama kuukausi sitten noista kännyköistä oli jossakin tekniikan lehdessä testi.

    • ei dementiaa

      Kuinkahan vanha äitisi on? Ei pidä yleistää, että vanhana tarvitsisi olla jokin senioripuhelin. Minä olen 66 vuotias ja juuri ostin itselleni älypuhelimen C6-01. Ja osaan jopa käyttää sitä. Miksi et maininnut äitisi ikää. Jos hän on 80-90, niin sitten, mutta jos on 60-70, hänelle käy ihan normaali puhelin, mielestäni

      • hoksaaja.

        voihan se äiti olla 30v. vanhuksia ovat kuulemma kuitenki...senioripuhelimet on halpoja, niin sen voi ostaa viikkorahoilla:-))))


    • vanhuksillepuhelin

      Mun äiti on 66v. Ei ihan senioripuhelinta tarvitse, mutta kuitenkin sellaisen jolla ei pääsisi internettiin, koska hän painelee väärin ja lasku kasvaa taivaisiin. Ei siis ole kovin tekninen ihminen..

    • seniori1
    • näin

      Operaattorilta voi kysyä nettiinpääsyeston. Ei tarvitse pelätä näppäilyvirheitä.

    • SaHeVa

      Hullua ajatella että puhelimen käyttö liittyy ikään.Siintähän se riippuu onko vielä älliä.On paljon ihmisiä joilla pelaa älli yli 80 vuotiaana ja paljon hölmöjä alle 50 vuotiaita.

    • plkiuy

      Operaattorilta voi kysyä nettiinpääsyeston. Ei tarvitse pelätä näppäilyvirheitä.
      Operaattorilta voi kysyä nettiinpääsyeston. Ei tarvitse pelätä näppäilyvirheitä.

    • heikkilänveikko

      Kyllä minä vanhana pidän eniten puhelimesta jossa on numerot napeissa eikä salissa. Lasissa se sormi lipsuu ja saa väärii numeroita.

    • helppy

      Aina ei uutta puhelinta tarvitse hankkia ikääntyneelle, vaikka käyttö vaikeutuisikin. Nykyisestä tutusta kännykästä saadaan myös ikääntyneelle helposti käyttäjäystävällisempi asetuksilla ja ilmaisilla app:eillä.

      Vinkkejä esim. iPhonelle, jos sellainen löytyy: https://www.helppy.fi/blog/miten-iphonesta-ikäihmiselle-käyttäjäystävällisempi

      • joops

        Samaa mieltä.

        Pienellä asetuksien muokkaamisella mikä miltein mikä tahansa suurinäyttöinen älypuhelin käy seniorille. Kosketusnäytöllinen Doro oli iso pettymys, niin käytettävyydeltään kuin laadultaankin. En ole ihan vähään aikaan törmännyt yhtä kankeaan ja hankalakäyttöiseen puhelimeen, samaan hintaan olisi saanut helpompikäyttöisemmän "tavallisen" älypuhelimen.


      • Riippuu paljolti seniorista. Osa hädintuskin oppii Nokian peruspuhelimen käytön.. Iphone on muutenkin se viimeinen puhelin heille ja ylipäätään muille.


      • dorokinvaikea
        PowerSD kirjoitti:

        Riippuu paljolti seniorista. Osa hädintuskin oppii Nokian peruspuhelimen käytön.. Iphone on muutenkin se viimeinen puhelin heille ja ylipäätään muille.

        Iphone on muille paras puhelin.
        Seniorien taso on niin kirjavaa että yksinkertaisinkin doro on hakala käyttää. Silloin on hoivalaitos hyvin lähellä seuraavaksi.
        Android puhelimet on takkuisempia ja kerotaan että android käyttäjät yllättävän monetkäyttää jotain virustorjunta ohjelmia joissa on jokakuinen maksu ! en hullumpaa rahan menoa ole kuullut !!
        Iphone X 256gt ja elämä helppoa ja laadukasta.


      • dorokinvaikea kirjoitti:

        Iphone on muille paras puhelin.
        Seniorien taso on niin kirjavaa että yksinkertaisinkin doro on hakala käyttää. Silloin on hoivalaitos hyvin lähellä seuraavaksi.
        Android puhelimet on takkuisempia ja kerotaan että android käyttäjät yllättävän monetkäyttää jotain virustorjunta ohjelmia joissa on jokakuinen maksu ! en hullumpaa rahan menoa ole kuullut !!
        Iphone X 256gt ja elämä helppoa ja laadukasta.

        Androidin takkuisuus johtuu ihan puhelimesta. Jos ostaa halvan tai roskalla täytetyn (Esim Huawei, Samsung ovat tunnettuja tällaisia) niin tottakai tökkii! Päivänselvä asia.

        Virustorjunnan asennus on ihan käyttäjän omaa tyhmyyttä. Siitä on Androidia turhaa syyttää koska se ei todellisuudessa tarvitse moista eikä pakoita asentamaan.


      • huvittavaaöwkgjj

        Kun ostaa tietoturvaohjelman niin saa 5 eri laitteelle ja samalla hinnalla saa mobiili version asennettua myös Android laitteille. 5 laitetta ja kaikki käytössä. En ole ikinä kokeillut ns ilmaisia mainosimureita. Tietoturvaohjelma koneella tekee muutakin hyödyllistä kuin etsii viruksia,joka on vain yksi pieni tehtävä. Hinnasta valittavat eivät huomaa omaa rahan tuhlaustaan tarpeettomaan. hahah. esim pizzaa,kaljaan,makeisiin.


    • DORO on seniorien puhelin

    • kannattaa-harkita

      DORO älypuhelin, ainoo vika että on iso verrattuna näppäinpuhelimeen.
      Meidän äiti innostui hirveesti Dorosta, (73v) nyt kuvaa ja käyttää watsoppia.

      tätä ennen oli nokia 2630, pienoispuhelin yli 10 vuotta.

    • ghugrghwiugho

      Aivan turha lähteä asenteella, että ikä muuttaisi tarvittavat esineet olemaan jotain pikkulapsille tasoa.

      Oma äitini on 86, ja käyttää kannettavaa tietokonetta, Spotify, Netflix, Youtube, meilaa ja hoitaa kaiken koneella siinä missä kuka tahansa muukin.

      Puhelimena on Huawei Honor, ja kamerankäyttö, ja netinkäyttö sujuu puhelimella siinä missä kannettavankin kanssa.

      Ainoastaan liitäntöjen kanssa äitini tarvitsee apua, kun pitää liittää esim televisio näytöksi jne.

      Cromecast, Miracast ja nämä ovat ainoita asioita joissa äidilläni, ikä 86, tulee tenkkapoota.

      • Riippuu tosiaan täysin henkilöstä. Osa osaa käyttää hädintuskin perus Nokian näppäinluuria vaikka on niitä 20-v käyttänyt. Tähän vaikuttaa esimerkiksi muistisairaus, muu vanhuuden muisti/oppimisongelmat.

        Esimerkiksi tuttavani yli 80-v osti ensimmäisen Android älykännykän ja vaikka kuinka teimme hänelle selkeät ohjeet ja opastimme kädestä pitäen niin joutui palauttamaan kauppaan koska ei osannut käyttää vaikka asenne oli kunnossa. (ei vieroksunut älylaitteita).


    • seiskaplus

      Isoimmat näppylät on suurimman näytön puhelimessa. Suurinäyttöisin Nokia-puhelin taitaa olla tällä hetkellä Nokia 7 plus. Siihen liittymäksi vaikkapa Saunalahden Huoleton Puhe, joka ei sisällä nettiyhteyttä. Liittymään kuuluu kiinteään kuukausihintaan puhelut ja viestit, eli ei tule yllätyksiä puhelinlaskussa.

      • Nettiyhteys on pakko oltava älypuhelimessa. Muuten menee rahat hukkaan.


      • wifi-wlan
        PowerSD kirjoitti:

        Nettiyhteys on pakko oltava älypuhelimessa. Muuten menee rahat hukkaan.

        Eipä nettiyhteyttä ole liittymässä pakko olla, jos käyttelee nettiä WiFi-yhteydellä. Kyllä ihminen pärjää ilman 24/7-nettiyhteyksiäkin. Pärjää oikestaan paremminkin, koska jatkuva puhelimen räplääminen tyhmentää.


      • Silloin kannattaa hankkia peruspuhelin jos ei nettiä kaipaa. Älylaitteet vaativat paljon päivittämistä jotta toimisivat kunnolla. Muutoin iso osa ominaisuuksia jää pois joista on maksanut laitteen ostossa.


      • wifi-wlan
        PowerSD kirjoitti:

        Silloin kannattaa hankkia peruspuhelin jos ei nettiä kaipaa. Älylaitteet vaativat paljon päivittämistä jotta toimisivat kunnolla. Muutoin iso osa ominaisuuksia jää pois joista on maksanut laitteen ostossa.

        Joo mutta ei sitä datayhteyttä tarvitse olla liittymässä, jos muualla on saatavissa nettiyhteys esimerkiksi wifi-verkon kautta. Muutama vuosi sitten oli yleistä, ettei mobiilidataa käytetty ulkomailla, vaan pelkästään silloin kun oltiin esimerkiksi hotellilla.

        Älypuhelimissa on yleensä parempi kamera kuin peruspuhelimissa, joten se on yksi syy hankkia älypuhelin. Itse käytän paljon maastokarttasovellusta liikkuessani luonnossa. Siihenkin voi esiladata kartat, eikä tarvita datayhteyttä.


    • googlaa-tuo

      Erittäin tehokasvirransäätö android puhelimissa. Restricted mode. Älypuhelin muuttuu ennen 2007 lvun puhelimeksi (kosketusnäyttö vs fyysiset, erovaisuus)

      Ei tarvii hankki mitään kallista joku halpa android ku kaikki prossut suoriutuu tuosta tehtävästä samanlailla.

    • käytettävyyshyväöskjfhgg

      Kokeilin ihan perus Doroa taittuva näppäin malli ja oli hankala kirjoittaa viestiä ja valikoista etsiminen joku toiminto puuttui mitä vanhemmissä Nokiassa on.
      Omistan hyvin toimivan Nokian ikää n15v mutta ei ole älypuhelin niin täytyi hankkia Sonyn Z1.

      • Juuri näidentakia moni vanhus ei opi käyttämään uusia perus/vanhustenluureja. Moni on käyttänyt koko ikänsä Nokian malleja ja oppineet niistä toiminnot. Jos uusissa ne on eripaikoissa niin hankala oppia niitä.


    • enoovielakaanropotti

      Noin 7 vuotta wanha kysymysketju...on sitten aloittajan äiteen ikä ollut mikä hyvänsä v. 2011 niin eiköhän se kapula ole löytänyt paikkansa. En lähtis edes arvailemaan missä luuri nykyään on...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      141
      2072
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1928
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1878
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1680
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1478
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1276
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1170
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1168
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1147
    Aihe