Yksi vaihe on ohi

Guttenberg

No nyt on betoniveneeni runko lämpimän hallin sisätiloissa! Oli ongelmia, kun ne Mersun 508 vanteet alkoi levitä heti lattialle tultuaan. Piti laittaa tukkia sinne hallin lattiallekin ja vanne kestää nyt tukki urassaan. Työnsimme veneen lopulta kaivinkoneen kauhalla sisään. Nelivetotraktori ei pystynyt asfaltilta riittävästi työntämään.
Teki vaan veneelle hyvää saada viikko pari tuulta ja sadetta ja aurinkoakin hiekkapuhallettuun pintaansa. Painepesin vielä sisätilat kertaalleen ja märkäimuroin sieltä liejua, hiekkaa ja töhkää pois toista kuutiota.
Vene saa nyt kuivaa ja hakea uutta asentoaan trailerin suoralla rungolla muutaman viikon.
Moottori ja vaihdelaatikko ovat jo korjaamolla. Tein kirjallisen sopimuksen, että takuu on koko kesän purjehduskauden, eli 150 vuorokautta voimassa moottorille vaihteistolle materiaalivioista ja asennusvioista. Se ei riipu ajanko joka päivä tunnin vai kymmenen. Dieselfirma antaa työlleen, osilleen ja säädöilleen viiden vuoden takuun. Minusta reilu tarjous ja vielä kohtuullinenkin hinnaltaankin.
Bedfordista tulee uuttakin parempi, sillä kannesta otetaan suoraksi hieman ja tulee uudet titaniumteräsistukat ja venttiilit kaksoisjousilla. Saa toinen jousi katketa merellä ja yhdenkin varassa sitä tullaan. Lisäksi saattaa olla, että itse moottorin blokinkin pintaa joudutaan hieman suoraksi vetään. Näin tulee ehkä korkeampi puristus. Nokka-akseli hiotaan hieman jyrkemmäksi, jolloin venttiilien auki-kiinniliike on napakampi. Tehokkaampi öljypumppu ja vesipumppu ovat jo Suomessa.
Olen toistaiseksi alla kustannuslaskelmani. Vieläkään ei ole kymppitonni mennyt rikki ja sentään runko oli 9000 euroa. Pussini kestää huhtikuun viimeiseen päivään saakka noin 11000 -12000 tähän veneeseemme.

13

214

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mr. Beton

      Aika mittava projekti, mutta vaikuttaisi olevan osaavissa käsissä niin ei tule tehtyä kovin hintavia virheitä. Budjettikkin on ihan realistinen.

      Onnea matkaan.

    • 5 v takuu ?

      Laita vaikka pari kuvaa.

    • Mara kiittää

      Laitatko sitten aikoinaan tiedon millaisella hartsi-sementti-väriaineella sen pinnan loppukäsittelette? Tuon Piimä-inssin kirjassa se on selvitetty perin sekavasti.
      Sitten mua kiinnostaa tietää miten sisustaessa kiinnität betoniin uudelleen kaapit, sängyt ja muut sellaiset.
      Vielä, jos sitten muistat, niin kerro tuo luukkujen ja ikkunoiden tiivistys. Onko vain paksua kumia puristettu metallikehyksellä läpimenoruuvein, vai jokin muu kikka. Mulla nimittäin vuotaa omassani aina hieman.

      • Guttenberg

        No vastaan minkä nyt tiedän. Lasit ja luukut on tosiaan läpimenevillä messinkipulteilla, joiden mutterit ovat kupukantaisia. Se tarkoittaa, että kovin paljon paksumpia, tai ohuempia tiivisteitä ei voi käyttää. Ne kehykset muuten on myös messinkiä, joiden pinnassa kulunut ja ohut niklaus/kromaus. Voi olla, että se hiotaan pois ja saa tummentua ja patinoitua ajan kanssa.
        Kaapit, sängyt ja muut taitaa tulla siten, että lattiasta tehdään kohdistaan niin tukeva ja kantava, että ne kiinnitetään vain siihen. Kyljissä on nyt nystyrät ja kaaret, joissa vanhat kiinnityksen muoviroput sisällä.
        Tuo pinta onkin vaiheessaan ja mietinnän alla. En usko, että tulee hartsia/epoksia mukaan. Sitä tulee tässä ennen joulua katsomaan sellainen taidepariskunta, joka on tehnyt betonin kanssa paljon julkisten taideluomusten märkätiloja, altaita ja lähteitä. Heitä mulle on suositeltu ja heidän jälkensä on kehuttua. Tekevät urakkatarjouksen sisä- ja ulkopuolen pinnan käsittelystä.
        Ei siinä kai ole montaa värivalikoimaa sementtijauhon kanssa. Rauta/rikkioksidia keltaisena ja punaisena, tai pelkkää sementtikalkkia sliipattuna. Se valkoinen olisi tietysti se helpoin tehdä. Siinä menisi kajuutta, kyljet, vesirajan alapuoli samalla kertaa.
        Siinä vaiheessa voisi tietysti leikkiä epäsymmetrisillä kuvioilla sillä keltaisella ja punaisella. Jäisi vaikka pastilliseksi kuviot kylkiin ja kanteen.

        Sellainen asia, että tällainen veneprojekti alkaa ajaa jo ohi perheen ja työnkin. Tässä miettii vain aina venettä, eri työvaiheita ja siihen liittyvää. Siksi se saa nyt olla viikon katsomatta hallissa ja sitten vien sisään lämpöpuhaltimen nopeuttamaan kuivamista.


    • Se toinen moottorimi

      Taidat olla hieman huolimaton kirjailija, päätellen noista moottorikämmistä.
      Ei niistä tuplajousista ole mitään hyötyä dieselin kierroksilla eikä se matka katkea vaikka venttiilijousi katkeaisikin, samoin kuin jyrkemmät nokat vain lyhentää käyttöikää, et hyödy mitään jostain 6000 kierroksen paremmasta täytöksestä, eli viisaan vaikutelman haku kusi vähän jaloille kun aletaan kertoilla bensiinimoottorin virityskeinoista.
      Muuten eikös tämä sama korjaamo jo laittanut siihen pumppuunkin säästösyötöt alakierroksille ja säätyvät suuttimet ja muuta mielikuvitusjuttuja.

      Kuten edellä jo joku vihjasi, niin laita hyvä veli edes joku kuva näytille, muuten juttusi on rinnastettavissa edellisiin satusetiin, ellet sitten ole sama hemmo koittamassa taas uutta vedätystä.

      • DIY man

        Olen antanut itselleni kertoa, että venttiilijousen katketessa venttiili jää sen verran äänekkäästi kilkattelemaan männän päähän, ettei tee mieli jatkaa matkaa. Oliko sulla joku parempi tieto asiasta.

        Käsistään kätevä kaveri tietenkin tekee kuten vaikkapa yksi Karhumäen veljeksitä, kuten lentokoneen moottorista halkesi mäntä. Sylinteri irti ja koivusta veisteltiin uusi mäntä pitämään kiertokangen radallaan ja kotiin lennettiin kolmella sylinterillä. Varsinkaan ulommasta saaristosta tosin löytyy vähemmän riittävän järeää puuta, eikä syliteritkään ole erillisiä. Lisää vaivaahan tuostakin toisaalta vain on, ei sellaiset pikkujutut kätevää kaveria pysäytä.


    • Mielikuvat

      Laitatko kuvan kun jatkat matkaa katkenneella venttiilijousella? Miksei nokkaakin voisi muuttaa kun läpällä annetaan moottorille alakierroksilla laihempaa
      seosta?
      Tuollaisella läppädieselillä joskus ajaneena, tosin autolla, väärinsäädetyllä
      läpällä sai aikaan pienillä kierroksilla vain rynkytystä. Moottori oli legendaarinen
      3.5 litrainen fiat.

      • Katkennut venttiilinjousi dieselissä on harvinainen vika ja vaikka katkeaisikin ei yhden kierrevälin puuttuminen niin paljon palautusta vähennä että matka katkeaa.
        Eri juttu jos kiilat pettää, mutta siihen ei jousien määräkään auta.

        Niistä mainitsemistasi "läppäkoneista", mikäli tarkoitat dieseliä, jossa kaasupoljin liikuttaa imuputkessa olevaa läppää, on kyseessä alipainesääteinen pumppu.
        Läpällä ei säädetä seosta, vaan ilman virtausnopeutta, joka synnyttää venturiputkella alipaineen pumpn kalvolle säätäen syöttöä.


      • "Moottori oli legendaarinen 3.5 litrainen fiat. "

        Onneksi todelliset ironian osaajat ovat palanneet palstalle, kiitos siitä! :D


    • Betoniveneet ihquja

      Meillä etenee betoniveneprojekti vähän hitaammin. Tänään saatiin pentterin lattia raudoitettua 8#150/8#150 verkolla (b500K). Huomenna tulee Peikkogroupilta tartuntalätkät keittiön pytää varten, tilasin SBKLR 150x150, ettei ruostu.

      Vessassa on EPS100 -lattiaeriste asennettu, ja Warmian kaveri kävi vetämässä lämpöpuket. Muoviputkea, on 30 vuoden takuu.

      Rudukselta tulee perjantaina ränniautolla K35:sta, ajattelin käsin hiertää.

    • Pumpuista

      Kirjoittajan ideahan oli että läppä säätää alakierroksilla ruiskutusmäärän oikeata pienemmäksi.
      Kalvon toinenpää on kiinni tangossa joka tosiaan säätää.. mutta kuinka paljon?

      Harva taitaa kuitenkaan tietää, kuinka usein mielikuvitusveneissä katkeaa
      esim. venttiilijousi....

      • Ei ole oikeaa...

        "läppä säätää alakierroksilla ruiskutusmäärän oikeata pienemmäksi" ?

        Dieselissähän ei ole mitään oikeaa seossuhdetta, on aina runsas ilmaylimäärä ja ruiskutus tarpeen mukaan.
        Kalvo hammastangon päässä lisää ja vähentää syöttöä välillä 0...max (tai pakkosyötölle asti) kuormituksesta riippuen ja maksimikierrokset säädetään läpällä, eli toiminta vastaa hyvin paljon mekaanista vakiokierrossäätöä, aina heijaamisongelmaa myöten.

        E.d.K.


    • hi hiii hiii..

      Listalle ovat nousemassa:
      - betonivene on sontaa!
      - betonivene ei kellu!
      - betonivene on dorga, kun se ei kulje 100 solmua!
      - kukaan ei tiedä niin paljon, kuin se yksi

    Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuvat! Dannyyn liitetty Helmi Loukasmäki, 22, on puhjennut naisena kukkaan - Some sekoaa: "Sä..."

      Ooo, kaunis aikuinen nainen Helmistä on kasvanut siinä yli 80-vuotiaan Dannyn rinnalla! Katso uudet kuvat: https://ww
      Suomalaiset julkkikset
      56
      4113
    2. Henkirikos Alakylässä

      Nainen löydetty elottomana, mies otettu kiinni. Mitä on tapahtunut?
      Seinäjoki
      47
      2841
    3. Suodatinpussin kastelemalla saa parempaa kahvia

      Kokeilin niksiä ja kyllä tämä kahvi on parempaa nyt. Ei lainkaan maistu paperiselta. Huljuttelee hanan alla suppiloa pap
      Maailman menoa
      132
      2135
    4. Tidätkö nainen

      että suoraan sanottuna v.tut.aa että pääsit näin lähelle minua. Ei olisi oikeasti aikaa tähän mutta silti aina välillä o
      Ikävä
      105
      1866
    5. Mikä on kaivattusi etunimi?

      Otsikossa siis on kysymys eriteltynä. Vain oikeat vastaukset hyväksytään.
      Ikävä
      61
      1324
    6. Onkohan sinulla kaikki hyvin?

      Nyt vähän sellainen outo tunne tuli. Sinun asiasi niin ei minulle toki tarvitse kertoa. Kunhan mietin...
      Ikävä
      38
      1167
    7. Viimeinen reissu tälle kesälle

      Pian se syksy on. Hyvää huomenta ja aurinkoista päivää. ☕🌞🍁🌻🐺❤️
      Ikävä
      173
      1066
    8. Huikeeta, mahtavaa, ihan mielettömän upeeta

      Me ostettiin talo Espanjasta. Tosin saadaan käyttää sitä vain muutama viikko vuodessa kun on monta muutakin ostajaa! M
      Kotimaiset julkkisjuorut
      187
      1039
    9. En kestä katsoa

      Sitä miten sinusta on muut kiinnostuneita. Olen kateellinen. Siksi pitäisi lähteä pois
      Ikävä
      86
      1025
    10. Oho! Arja Koriseva paljastaa TTK:n ekasta suorasta lähetyksestä: "On vähän ärsyttävä yhtälö!"

      Upea Arja Koriseva! Tsemppiä haasteelliseen tilanteeseen! Lue lisää: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-arja-koriseva-
      Suomalaiset julkkikset
      16
      982
    Aihe