Mitä ihmettä reserviläisliitto touhuaa?

ressu.

Reserviläisliitto suosittaa seuroja hankkimaan "eko-aseita" eli laaser-pyssyjä. Ollaanko liitossa menetetty järki? Ammunta on sotilaan perustaito eikä sitä kunnolla millään laaserilla opi. Samalla annetaan poliitikoille signaali, ettei oikeita aseita enää tarvita.

H***tti, pitääkö tässä oikeasti erota reserviläisistä ja liittyä NRA porukkaan?

15

427

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Jotain tarttis

   tehdä. NRA on hyvä vaihtoehto.

  • metsästysampuja

   No toisaalta reserviläisammunnat toimivat edelleen hankintaluvassa hyväksyttävänä perusteena "puoliautomaatti-rynkylle" tai 9 mm pistoolille...
   NRA:n jäsenyydestä ei taida luvanmyöntäjän silmin katsottuna olla asiassa mitään hyötyä.
   Veikkaanpa kuitenkin että tuo reserviläisliiton suositus tarkoittaa enemmänkin sitä että tuolla laaseripyssyllä suoritetaan "peruskunto-harjoittelu, jota sitten radalla täydennetään ja tehostetaan oikeilla aseilla harjoittelemalla enemmän lajikohtaisia harjoituksia.

  • nbgfcvd

   Oisko linkkiä tuohon tietoon?

  • asdfghy

   Reserviläisliiton on kaiketi siirryttävä tukemaan eko-aseitten hankintaa. Tapahtuihan kuluvana vuonna väärinkäytöksiä liiton ampuma-aseitten hankintatukien jaossa. Siis liittoa viilattiin...

  • nbgfcvd

   "Yhdistysten ja piirien ampumatoimintaa tuetaan mm. myöntämällä avustuksia niiden asehankintoihin. Lisäksi tuetaan mm. paikallisten ampumaratojen perustamisia, laajennuksia ja perusparannuksia. Toimintavuoden aikana selvitetään eko- ja ruutiaseiden yhteishankintamahdollisuudet."
   http://www.reservilaisliitto.fi/toiminta/painopistealueet/ampumataitoinen_reservi/

   Tämä oli ainoa mitä löysin Reserviläisliiton sivuilta eko-aseista.
   Missä on suositus hankkia eko-aseita?

   Eikös Kurko kaavaile Väyrystä pressaksi? Ei kiitos...

  • entinen jäsen

   "Reserviläisliitossa on kuluvana vuonna varattu perä- ti 40.000 euroa jäsenyhdistysten ja piirien erityisten hankkeiden ja hankintojen tukemiseen. Uuden ase- lain sisältämän, pakollisen harjoittelujakson johdosta puolet varatusta summasta on korvamerkitty harjoit- teluaseiden hankintojen tukemiseen. Liitto voi tukea vain sellaisia asehankintoja, joissa aseet hankitaan yhdistyksen taikka piirin yhteisöluvalle." (yhdistystiedote 4/11)

   Osa rahoista on mennyt aivan sääntöjen vastaisesti. Että sillä lailla.

  • Laser-sotilas

   Josko ne laaserpyssyt on niin tehokkaita, että niillä ampuu vihollisen kuoliaaksi?

  • mihinmennaan.com

   Joopa joo, no huumoriakin täytyy olla..kyllä jos mennään siihen että laser-aseilla ja ns virtuaalipyssyillä aletaan pitämään yllä ammuntataitoa niin se vierottaa sotilaan aseista ja sotilaasta tulee "siviili" hyvin pian.

   On ihan eri asia ampua tarkasti esim 25 asteen pakkasessa sekä tuulessa ja tuiskussa kuin lämpimässä, ammuntahuoneessa/sisäradalla ilman rekyyliä jne.
   Aseen käsittely patruunoineen on aivan erilaista kun kyse on "kovista" patruunoista verrattuna esim harjoitus/klikkipatruunoihin.

  • reskers

   Ja mihin reserviläiset menee?

   Miksi ammuntakausi loppuu kun lumi tulee maahan? Itse tykkään ampua vaikka olis pakkasta ja lunta, eikös sotilaan tule pystyä toimimaan kelillä kuin kelillä?

   Muutenkin tuntuu että reserviläistouhu hiipuu ja hiipuu, varsinkin täällä maaseudulla pienissä kylissä ei jurikaan tunnu tointaa olevan, nettisivuiltakaan ei tietoa löydy toiminnasta, mukaan ei oikein pääse kun ei tunne ketään jos muuttanut äskettäin, ei auta muu kuin toimia yksin.

  • kannatusjäsen

   Yksi asia, mikä varmaankin vaikuttaa näihinkin, on se, että tietyt tahot nostalgioivat
   niitä aikoja, jolloin esm. aliupseerikouluun ei ole ollut mitään asiaa, ellei ole ollut takuuvarmasti oikeistolainen läpikotaisin.
   Sitä vanhemmatkin historialliset, murheelliset asiat toimivat esikuvana monille päättäjille. Kyllä siinä vielä tullaan rikkomaan Suomen perustuslakia, ja montaa muuta lakia, ennenkuin Suomessa on aseen osto- ja hallussapitoöuvan ehdoton edellytys oikeistolaisen puolueen jäsenkirja.
   Talvi- ja jatkosodassa oli vain Suomalaisia sotilaita rinta rinnan ylivoimaista vihollista vastassa. Ne poliitikot, jotka toisaalta ovat ulkoistaneet kaiken mahdollisen alkaen Suomen armeijan näkkileivästä, siinä ohessa myös kaikin tavoin jakavat Suomen kansaa kahtia. Se on lyhytnäköistä, vastuutonta sekä Suomen tulevaisuuden ja olemassaolon kannalta vaarallista kehitystä.
   Kyllä vain Suomi oli viime sodissakin omillaan. Vieraitten valtojen "turvatakuut" kestävät tasan siihen asti, kunnes tuleekin tilanne, jolloin niitä tarvittaisiin.
   Ainoa järjellinen turvatakuu on uskottava puolustuslaitos ja reserviläiset.
   Vaikea ymmärtää sellaisia "turvatakuita", joiden ennakkomaksuna poliitikot hävittävät Isänmaan itsenäisyyden...........
   Ovatko mietteeni aivan päin honkia?

  • myös kannatusjäsen

   Silloin kun miehiä tarvitaan aseisiin puolustamaan kotejamme ja maatamme niin aletaanko silloin pohtimaan missä järjestyksessä päin tulta mennään?

   Ehditäänkö siinä jokaisen vakaumus tarkistaa ja jonoon laittamaan?

   Jotenkin on sellainen kutina jotta jos ehtis edes ronttoset jalkaan vetämään.

   Niinpä se taitas olla että turvatakuita tulee se tarjoamaan ja vain silloin kun siitä takuun tarjoajalle on jotain hyötyä. Kyllä mielestäni maanpuolustustahtoa ainakin pitäisi yrittää jotenkin elvyttää, se ei paljoa maksaisi, olisi edes maanpuolustustahtoinen kansa vaikka ei valtiolla olisi tarjota kuin se kokardi ja miehistövyö jos niitäkään tässä säästökuurien maassa, jonkinlainen porkkana täytyisi ottaa käyttöön jos menee suorittamaan asepalveluksen, imagoa imagoa..sitä puolustusvoimat tarvitsee ja todellakin sellainen porkkana että ei näitä aseettomia harsojen käärijöitä tulisi niin paljoa.

   "Ennenvanhaan" oli eri meininki, työpaikkaa hakiessa oli "kova sana" jos oli suorittanut varusmiespalveluksen, nykyyän täytyis ehdottomasti mennä tuohon hyvään aikaan takaisin, silloin milloin tehtiin pojista miehiä.

  • Tasa-Arvo

   Mihin ne Kokoomuksen Naisten Liittoon kuuluvat naiset työmarkkinoilla laitetaan, jos vaatimuksena on aliupseeri- tai reserviupseeritutkinto?

  • laseria

   Mitä ihmeellistä laser- aseissa on? Oli meillä armeijassakin sellaisia harjoittelua varten, enkä nyt puhu taistelusimulaattori- lasereista.
   Sellaiset ovat myös kilpa-ampujien suosiossa ja syystä.

   Halpa ja tehokas harjoitusmuoto. Missään ei ole kuitenkaan sanottu, että ei voisi ampua ihan ruutiakin polttaen.

  • ei pelkkä tähtäilijä

   Reserviläisammunta ja kilpa-ammunta ovat vähän eri asioita. Kilpa-ammunta tapahtuu pääsääntöisesti hyvissä rataoloissa, viimeiseen asti hiotulla kalustolla ja eriasteisia ampujan asusteita käyttäen. Tähän maailmaan laaseri sopii hyvin.
   Reserviläisille taistelusimulaattorit ovat käyttökelpoisia, mutta tavallinen tähtäily ns. perinteisellä laserammuntalaitteistolla ei ole mistään kotoisin. Oikeaan aseen käsittelyyn ja tilanneammuntaan oppii vain kovilla ampumalla.

   • laseria

    Mistäs se oikea aseen käsittely ja ammunta sinun mielestäsi koostuu?

    Minäpä sanon mistä se koostuu: se koostuu vakaasta kädestä, oikeasta ajoituksesta ja hyvästä liipaisusta. Juuri sellaisista asioista joita laserilla on hyvä harjoitella.
    Ei armeijassa ollut niitä lasereita turhan takia. Ramboilun harjoittelu on sitten erikseen, mutta ammunnastahan tässä puhuttiin.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kaikkea hyvää

   Emme enää tapaa.
   Ikävä
   201
   2103
  2. Haluaisin tutustua suhun

   kunnolla. :) Millaista sun elämä on ollut. Puhua kaikesta maan ja taivaan välillä. Tunnut merkitykselliseltä ihmiseltä elämänpolullani. Aika näyttää..
   Ikävä
   139
   1345
  3. Kumpa tietäisin mies

   Mitä päässäsi liikkuu. Niin tietäisi miten toimia..
   Ikävä
   142
   1209
  4. Zelensky ei halua neuvottelupöytään.

   Lukasenkan ehdotus ei käy. Kokeilisi edes, olisihan se sitten nähty saako keskustelu mitään aikaan. Eikö nyt kannattaisi kokeilla kaikki mahdollinen s
   Maailman menoa
   446
   981
  5. Voi ei! Selviytyjät-luovuttaja Virpi rehellisenä vaikeasta päätöksestään: "Ei ole pelkoa, että..."

   Voi ei… Olisit nyt Virpi jatkanut kisan loppuun asti! Olisit voinut vaikka voittaa! Lue Virpin perustelut luovuttamiselle: https://www.suomi24.fi/vii
   Tv-sarjat
   26
   750
  6. Työpaikkaromanssit...

   Onko ihan tuhoon tuomittuja juttuja?
   Ikävä
   59
   661
  7. Siihen ei voi vastata

   Mutta luin sen. Erittäin ihana kirjoitus, kiitos 🥺. En omi. Olen tuntenut kauan sitten samalla tavalla. Se on pitkä tarina jota en kirjoita tähän. M
   Ikävä
   37
   643
  8. Paperittomille täydet Kelan edut! Suomalaiset 1500:- kk palkalla töihin.

   Ohisalo ja vihreet vihaa Suomalaisia , kuinka paperittomalle joka livahtaa jostain vaan Suomeen .annetaan paremmat edut kuin Suomalaiselle?
   Helsinki
   103
   573
  9. Mies, olen tullut siihen tulokseen

   ..Että tempperamenttini on sinulle liikaa.
   Ikävä
   74
   566
  10. Aatteles kulta

   jos oltais eletty keskiajalla niin ei oltais ees tavattu 🤗. Silloin oli keski-ikä 30-35v. Ihanaa kun olet ❤.
   Ikävä
   62
   529
  Aihe