Mallorca vai Kreeta,

25

kumpi parempi paikka syyslomaaikaan? Kun katselin tämän vuoden kelejä, niin Kreetalla oli/on lämpötilat olleet alle 20, Mallorcalla yli. Ensi vuodeksi pitäisi suunnitella matkaa.... Kypros olisi kelien suhteen hyvä, mikä siinäkin on, että siellä on niin lämmintä, vaikka samalla kohdalla on Kreetakin... Kypros olisi ehdoton, mutta aika kalliit ovat matkat. Turkissa, Rodoksella, Tunisiassa ollaan oltu, joten olisi kiva nähdä muutakin paikkaa. Tarkoitus olisi selvitä 4 tunnin lentomatkalla ja hinta sais olla max. 2500.

Olen vertaillut myös matkan hintoja, Apollomatkoilla mm. Mallorcan matkat All paketilla neljälle hengelle selkeästi halvemmat. Onko kokemusta Apollomatkoista?

6

2575

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mrs Mallorca

      Kreetalla käyneenä en miettisi kahta kertaa näiden vaihtoehtojen välillä.
      Mikäli rantalomalla kaipaa myös hiekkarantaa, niin sellaista löytyy Mallorcan Alcudiasta, jossa hienohiekkaista rantaa on kilometrikaupalla.
      Kreetan rannat sitävastoin ovat tyypillisiä Välimeren kivikkorantoja eikä se all inclusivekaan kovin kummoista ollut Kreetalla.
      Seuraava Välimerelle suuntautuva matkani onkin ehdottomasti Alcudia, mutta ennen sitä haen valkoista hiekkaa Karibialta.
      Espanjan kielikin on enemmän "musiikkia" korville....

      • maku asioita

        Olisin kyllä osittain erimieltä. Olen ollut tosin vain kaksi kertaa Kreetalla
        (malemessa ja Ceranissa) todella hyvät rannat, Ceranissa pitkästi hienohiekkaista rantaa. Saaren toisella puolella on elafonissi, pieni paratiisi, upean joskin hiukan pelottavankin vuoristotien "takana", MUTTA matka sinne kannattaa. Hienohiekkaista rantaa ja upea "dyyni" jonne pääsee kahlaamalla.
        Merkittävä ero on siisteydessä ja ihmisten rehellisyydessä - kreetan hyväksi.
        Mallorkalla kännistäni on tosin jo 15v , eikä ole sinne tullut matkoja enää tehtyä, käyn 2 kertää syys talvikaudella "lämittelemässä".
        Kreetalla juuri lasten syyslomalla (tosin 2viikkoa) Ceranissa


    • 6+9

      Apollosta ei ole kokemusta, mutta muut vievät Mallorcalle ihan edullisesti. Alcudiassa on hiekkarantaa riittävästi ja paljon saksalaisia. Jos kaipaatte englanninkielistä baariseuraa, kannattaa mennä mieluummin Palma Novaan (keski-ikäiset) tai Magalluffiin (nuoriso). Paikat ovat tosin aivan kiinni toisissaan, joten kävelemällä pääsee paikasta toiseen halutessaan.

      Mallorcan hintataso on selvästi alhaisempi kuin Kyproksen ja baarihinnat ovat halvemmat kuin Kreikan saarilla. Tosin Kreikkahan on ensi vuonna konkurssissa omine valuuttoineen, joten tulevasta hintatasosta on vaikea sanoa mitään.

    • vaikea suora vertaus

      Vaikea vertailla jos ei lähtökohtaisesti pidä enemmän "espanjalaisesta" tai "kreetalaisesta" tunnelmasta. Molemmilla saarilla hyvin erityyppisiä ja hintatasoltaankin erilaisia kohteita.

      Esim. Mallorcalla esim. uudehko Alcudia tai melko iäkäs Santa Ponsa ovat molemmat rauhallisia mutta silti keskenään hyvin erilaisia paikkoja. Mallorcan Magalluf (Palma Novasta etelään) on taas "teinien bilehelvetti" mihin itse en koskaan menisi, yksi kävelyreissu alueella riitti.

      Samoin Kreetalla on vastaavasti saaren eri osissa hyvin erityyppisiä kohteita. Jo pelkästään Chanian lähistöllä (kaupungista länteen Plataniaksen suuntaan) eri kylät ovat luonteeltaan erilaisia ja Rethymnonin alue taas aika lailla erityyppistä Chania alueeseen verrattuna ja saaren itäpäässä esim Agios Nikolaoksen alue taas erityyppistä. Eli aika mahdoton vertailla suoraan "saari vastaan saari" -tyyppisesti.

      Omakohtaisena kokemuksena sanoisin että Kreetalla on helpompi löytää ns. hyvää ja melko aidonoloista kreikkalaista/kreetalaista ruokaa. Mallorcalla enemmän peruslänsimaista "pihvi ja ranskalaiset" -tyyppisiä paikkoja.

      Itse olen pitänyt ehkä vähän enemmän Kreetasta. Säältään kreeta (tai siis välimeren itäpää yleensä) on syksyllä pitempään lämpöisempi kuin espanjan seutu.

      Kyproksella en ole käynyt kun siitä ei kauheasti ole kehuja tullut. Ensimmäinen mielikuva on että on ainakin joiltain osin Ibizan tyyppinen brittinuorison bilepaikka.

      • 23

        Kiitos teille, taidan suuntautua Kreetan puolelle. Kun on kyseessä perhereissu, niin en todellakaan kaipaa mitään baari/biletyspaikkaa. Eli rauhalliset perhepaikat kyseessä. Ja kun nyt näyttää siltä, että Kreetalla olisi lämpöisempää, niin sinne sitten :)


      • helppoa lomaa
        23 kirjoitti:

        Kiitos teille, taidan suuntautua Kreetan puolelle. Kun on kyseessä perhereissu, niin en todellakaan kaipaa mitään baari/biletyspaikkaa. Eli rauhalliset perhepaikat kyseessä. Ja kun nyt näyttää siltä, että Kreetalla olisi lämpöisempää, niin sinne sitten :)

        Viisas valinta. Vuokra-autolla liikkuminen on kreetalla helppoa, liikenne hyvin joustavaa. Elafonissi todella käymisen arvoinen.
        Kreikkalaisten rehellisyys on mielestäni iso asia, monissa (nimeltämainitsemattomia, jottei herätä närää) lomakohteissa keljuttaa se jatkuva jymäyttämisen yrittäminen, siksi joutuu kyttäämään mm. vaihtorahoja.
        Toivottavasti ilmat suosii. Meillä käynyt hyvä tuuri, ilmojen suhteen.
        Ps. Jos kohteessanne on "puksujunia" ,kannattaa mennä vuoristo retkelle sillä, hulppeita maisemia, vuorten välistä kapeaa tietä (lämmintä vaatetta mukaan).


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4255
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      125
      1661
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      71
      1477
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1422
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1294
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      49
      1185
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1141
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1116
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1091
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      63
      1071
    Aihe