Tampere-Pirkkalan kakkosterminaali

huhhuh sanon minä

Voiko masentavampaa terminaalia olla? Näyttää ihan kuin Tchernobyl-/Neuvostoliittolaiselta p*skalta. Olin kaveria vastassa kun tämä lensi Ryanairilla, ja ihmettelin kovasti kakkosterminaalin laatua - tai pikemminkin sen puutetta.

Luojan kiitos tämä kehitysmaiden tasolle jäänyt terminaali lähtee vaihtoon pian.

32

830

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • TMP 2

      No eiköhän se ole jo päätetty, että uusi rakennetaan? Vai taasko on peruuntunut?

      • Fata Morgana

        Ai rakennetaanko? Piti työt alkaa syys-lokakuussa. Onko siellä työmiehiä nähty? Kangastuksena ehkä.


    • TMP-Ykkönen

      Hyvä vaan jos järki voittaa. Ryanairikin voisi käyttää ykkösterminaalia. Siellä on vielä käyttämätöntä kapasiteettia jäljellä.

    • TMP-CIA
    • Nuukaveikko nro!

      Minä odotan konetta vaikka sontatunkion pällä jos vain lentoliput ovat halpoja:) Minulle ei terminaalit ja koneen mukavuudet merkitse pätkääkään. Minä haluan vain päästä mahdollisimman edullisesti paikasta A paikkaan B. Kohteeseen päästyäni voin sitten alkaa käyttämään säästyneitä euroja vaikka tuliaisiin, ruokaan tai hyvään hotelliin.

    • älävalitahyväihminen

      Oletko nähnyt Turun kakkos"terminaalia"? Se on joku entinen varasto, johon on lisätty vain tarvittavat asiat.

    • Uusi terminaali

      Tampereen uuden low cost -terminaalin suunnitelmat ovat valmiina ja nyt Finavia hakee rakenuslupaa. Pirkkalan kunnan ympäristälautakunta hyväksyi asian viemisen kaupunginhallituksen pätettäväksi kokouksessaan 8.11. Näyttää vahvasti siltä, etä nykyinen peltilaatikko siirtyy takaisin rahtiterminaaliksi vuoden päästä ja uusi asiallinen kakkosterminaali valmistuu ykkösterminaalin viereen, mikä parantaa merkittävästi mm. maakuljetusten järjestämistä. Terminaaleille tulee mm. yhteinen bussipysäkki ja taksiasema sekä ilmeisesti myös yhteiset autonvuokraamojen toimistot.

      Seuraavassa lainauksia lautakunnan pöytäkirjasta:

      Finavia Oyj hakee hakee suunnittelutarveratkaisua ja rakennusjärjestyksestä poikkeamista osoitteessa Varikontie 14 sijaitsevalle kiinteistölle 604-413-5-79, Lentokenttäalue.

      Hakijan tarkoituksena on rakentaa kokonaan uusi terminaali 2. Hankkeen kokonaiskerrosala on 2773 m2 ja hanke on tarkoitus rakentaa yhteen kerrokseen. Hankkeen yhteydessä puretaan 410m2.

      Hakija perustelee hakemustaan seuraavasti: ”Hankkeen tavoitteena on terminaalin 2 toiminnallisuuden ja turvallisuuden parantaminen. Uudisrakennus lisää terminaalin käyttökelpoisuutta ja kirkastaa sen tehtävää maakunnan lentoliikenteen porttina.”

      Hakemuksen liitteenä olevassa asemapiirroksessa on osoitettu uudisrakennuksen osien sijoittuminen ja päämitat. Hankkeen toteuttaminen ei edellytä muutoksia nykyisiin tieyhteyksiin tai vesijohto- ja viemäriverkostoon.

      Kunta on kuullut naapurit hakijan pyynnöstä. Hakemuksen vireilläoloa koskeva kuulutus julkaistiin kunnan ilmoitustaululla ja internet-sivuilla sekä Pirkkalainen-lehdessä. Asiakirjat olivat julkisesti nähtävillä 19.10.-02.11.2011 välisen ajan. Muistutuksia ei jätetty.

      Viranomaislausunnot pyydettiin Pirkanmaan ELY-keskukselta, Pirkanmaan liitolta ja Lempäälän kunnalta. Viranomaisilla ei ollut huomautettavaa ja/tai lausunnon antamista ei pidetty tarpeellisena.


      MRL 116 §:n mukaan rakennuspaikan tulee asemakaava-alueen ulkopuolella olla tarkoitukseen sovelias, rakentamiseen kelvollinen ja riittävän suuri, kuitenkin vähintään 2 000 neliömetriä. Lisäksi rakennukset on voitava sijoittaa riittävälle etäisyydelle kiinteistön rajoista, yleisistä teistä ja naapurin maasta.

      MRL 117 §:n mukaan rakennuksen tulee mm. soveltua rakennettuun ympäristöön ja maisemaan sekä täyttää kauneuden ja sopusuhtaisuuden vaatimukset. Rakennuksen tulee sen käyttötarkoituksen edellyttämällä tavalla täyttää laissa luetellut olennaiset tekniset vaatimukset. Rakentamisessa tulee lisäksi muutoinkin noudattaa hyvää rakennustapaa.

      • low-cost-lover

        Hieno! Onnea tamperelaisille! Toivottavasti Turkuunkin saataisiin joku päivä jotain tuon nykyisen vajan tilalle.


      • gvgvyhjhgvgi
        low-cost-lover kirjoitti:

        Hieno! Onnea tamperelaisille! Toivottavasti Turkuunkin saataisiin joku päivä jotain tuon nykyisen vajan tilalle.

        Ensin finaviaa haluaa varmaan katsoa pari vuotta, että Ryynäri pysyy kentällä ja sitten tarvitaan se pari miltsiä seudulta rahaa, ennen kuin mitään tapahtuu.

        Nythän Turun vajaan rakennettiin nuo pitkät käytäväkatokset ja kesän aikana tehdään jotain muutoksia lentokoneen pysäköintiin.

        Eli näillä varmaan mennään hyvän aikaa!

        Täytyy toivoa, että rahdille haluttaisiin lisää tilaa ja olisi siksi pakko purkaa tuo vanha puuvaja.


    • kjhgkgkfg

      Mikä siinä masentaa ????
      Löytyy kahvila, pöytiä ja tuoleja, wc:t sekä useampi lähtöselvitystiski.
      Ei kait se saatana voi olla mikään Heathrow tai Changi palveluineen ja kauppoineen kun vuotuisat matkustajamäärät ovat pieniä.
      Haloo

    • 87k

      Kuule TAATUSTI se terminaali on parempi kuin turku-raisio-moisio lentokentän kakkosterminaali ;)

      Mutta paras oli Aviemoressa, kun lähtöselvitys, ja turvatarkastus tapahtui työmaakopin näkäköisessä hökötyksessä, ja sitten matkustajat menivät Pakettiauton kyytiin, ja matkaa oli lentokentällä vielä noin 10 minuttia, tosin päästiin ihan koneen viereen asti.

      Suomessa varmaan jokin laki kieltää tällaisen systeemin käytön, että "sek in" ja turvatarkastus olisi kentän ulkopuolella

    • blöösssöössööss

      Huhhuh, jo on huolet... Se on aivan sama minkäkainen
      parakki siellä on. V!tun idiootti!!!

      • ⲔⲞⲒⲦЦⳈ

        Ulkonäöllä ei hirveästi ole merkitystä, mutta toimivuudella ja oheispalveluilla on.


      • Liirumlaarum
        ⲔⲞⲒⲦЦⳈ kirjoitti:

        Ulkonäöllä ei hirveästi ole merkitystä, mutta toimivuudella ja oheispalveluilla on.

        Oheispalveluilla, just joo. Eihän siellä tarvii tuntitolkulla notkua!


      • ⲔⲞⲒⲦЦⳈ
        Liirumlaarum kirjoitti:

        Oheispalveluilla, just joo. Eihän siellä tarvii tuntitolkulla notkua!

        Mut jos tarvii? Mistä tiedät miten kenenkin matka on suunniteltu. Esim. Turussa jossa matkustajia syöttää Air Åland ja kesällä myös Onnibus, niin ei niiden aikataulut ole täydellisiä kaikkien halpalentojen kanssa. Siinä voi joutua odottelemaan. No toki sitä voi hengata ykkösterminaalissa ja nauttia "edullisesti" Hello Cafèn tuotteita.

        Kyllä hyvät puitteet on kivemmat kuin huonot.


    • ,.,.,.,.,.,

      Jos edestakainen lentolippuni Brysseliin maksaa 30 euroa, niin minulle on ihan sama mistä kopperosta matkani alkaa. Turun kakkonen on toiminut riittävän hyvin siinä tarkoituksessa, missä minä terminaalia tarvitsen.

    • Tkax

      Joko tämä Tampereen kakkonen on pystyssä (tuskin valmiina toki)??

    • nipsnipsnips

      Ymmärrän, että monellekaan meistä suomalaisista ei ole mitään väliä miltä terminaali näyttää, mutta oletteko ajatelleet millaisen kuvan terminaali antaa ulkomaalaisille turisteille?

      Turun ja Tampereen ykkösterminaalit ovat hädin tuskin samalla tasolla kuin halpalentoterminaalit ulkomailla.

      Joku Helsinkiin pyrkivä turisti varmaan ihmettelee, miksi toissijaiselle syrjäkentällä täytyy olla erillinen ykkösterminaali, kun muualla Euroopassa turkujen ja tampereiden kentät ovat automaattisesti halpalentokenttiä, siis ensisijaisesti. Siellä paikalliset finaviat ovat joko luovuttaneet kentän yksityiselle tai alentaneet hinnat itse palvelukonseptiin sopivaksi.

    • matkaaja...

      Terminaalit antaa Suomesta juuri oikean kuvan. Paska maa ja paskana pysyy. Vain Suomalaiset luulevat, että Suomi olisi hyvä maa. Eikä maa silti hyväksi muutu vaikka terminaalit uusiks rakennettaisiinkin.

      Mutta tosissaan et sitten varmaan osannu huomioida, että turisteja tulee myös muilla kuin Ryanairin lennoilla ja Ryanair matkustajat tietävät mistä ovat maksaneet eivätkä ala valittaan jostain terminaalista. Kyllä he kotimaassaan varmaan muistelevat millainen se kaupunki oli mihin matkustivatkaan ja millain ihmiset käyttäytyi siellä kaupungissa turisteja kohtaan. Oletettavasti näilläkään osa-alueilla Suomi ei parhaita pisteitä saa :/

    • sssssssdtg

      Miten uuden kakkosterminaalin tilanne on edistynyt? Tietääkö joku missä mennään?

      • nfrudethdwqt

        Aloittamista vaille valmis.


    • Pari päivää sitten kentällä käydessäni näytti siltä, että edes rahtiterminaalin purkamista ei ole aloitettu. Terminaalin on määrä valmistua kesällä 2013, joten voi olla että rakennustyöt pyritään aloittamaan vasta lentoliikenteen vähentyessä syksyllä.

      • 5+5=10

        Siitä ei varmaan mitään kovin ihmeellistä pytinkiä tule, joten rakentamisessa ei mene kovin kauan.


      • härmälän.ukko
        5+5=10 kirjoitti:

        Siitä ei varmaan mitään kovin ihmeellistä pytinkiä tule, joten rakentamisessa ei mene kovin kauan.

        Totta hemmetissä tulee! Siitä tulee niin hieno, että ihmiset lentää Tampereelle pelkästään nähdäkseen sen terminaalin. Monet ihmiset ei edes saa lentoja Tampereelle vaan heidän pitää lentää Helsinkiin tai Turkuun ja jatkaa sieltä matkaansa Tampereelle. Vielä vuonna 5000 ihmetellään, että kuinka ne osas rakentaa näin hienoja terminaaleja silloin 2000 luvulla.


      • kakkara
        härmälän.ukko kirjoitti:

        Totta hemmetissä tulee! Siitä tulee niin hieno, että ihmiset lentää Tampereelle pelkästään nähdäkseen sen terminaalin. Monet ihmiset ei edes saa lentoja Tampereelle vaan heidän pitää lentää Helsinkiin tai Turkuun ja jatkaa sieltä matkaansa Tampereelle. Vielä vuonna 5000 ihmetellään, että kuinka ne osas rakentaa näin hienoja terminaaleja silloin 2000 luvulla.

        Se voisi olla ensimmäinen terminaali maailmassa, joka on rakennettu oluttölkeistä ja ikkunat kierrätettyä muovia grillimakkarapaketeista.


    • joku raja sentään

      perseaukisille raijjanairin asiakkaille ja muille sossun kustantamille matkoille riittää hyvin aaltopeltivaja terminaaliksi. tai oikeastaan ei tarvita mitään terminaalia.

    • u elämys
    • mikämaksaa???

      Miten terminaalin uudistus tai korvaaminen uudella nyt etenee? Mikä voi olla seuraava syy vitkuttelulle? Pulun valitus meni nurin EU:n kilpailuviranomaisten käsittelyssä.

    • ansu1969

      Kävin minäkin em. terminaalissa viime kesänä. Ja hyvinhän siellä palvelu pelasi eikä tarvinnut kävelläkkään valtavan pitkiä matkoja.

      • Bokjhgf

        Runsas viikko sitten, kun Ryanair ilmoitti kolmen reitin lakkauttamisesta Tampereelta, aamulehdessä oli juttua terminaalin kohtalosta. Artikkelissa todettiin sekä Finavian että Tredean (Tampereen kehitysyhtiö) suulla, että kakkosterminaalin saneeraus alkaa suunnitelmien mukaan toukokuussa ja valmista on ensi talvena. Rahaa käytetään yli 3 miljoonaa, josta valtio maksaa kolmanneksen, Finavia kolmanneksen ja paikalliset toimijat kolmanneksen. Remontin alkua ei kuulemma voi lykätä, koska valtion rahoituksen edellytyksenä on se, että työ tehdään vuonna 2013. Terminaalissa parannetaan sekä lähtevien että saapuvien matkustajien tiloja. Jatkossa terminaali pystyy käsittelemään samanaikaisesti kaksi lentoa. Nyt kapasiteetti on vain yksi lento tunnissa. Tämä rajoite on ollut paha este uusien lentoyhteyksin avaamiseen, koska Ryanair ei voi suunnitella koko kalustonsa käyttöohjelmaa yhden lentoaseman tarpeiden ja kapasiteetin mukaisesti. Jatkossa on hieman helpompaa.

        Tampereella ollaan optimistisia Ryanairin liikenteen kehittymisen suhteen, vaikka nyt tuliskin hieman takapakkia. Kaupungilla ja Ryanairilla on sopimus liikenteen lisäämisestä. Lakkautusten jälkeen Tampereelle jää kuitenkin edelleen 9 suosittua reittiä. Ja...torstainahan Ryanair ilmoitti uudestakin reitistä. Huhtikuun alusta alkaen se lentää Tampereelta Barcelonan lähelle Gironaan.


    • Jakke_1

      tampere ja raikku ovat perseestä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken 15-v tapauksessa ihmettelen ??

      On sääli, että pahoja ihmisiä liikkuu aina vapaana eri puolilla Suomea, mutta minkä ihmeen takia 15-vuotiaan nuoren täyt
      Maailman menoa
      647
      18481
    2. Valkeakosken tappo

      "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
      Henkirikokset
      68
      15753
    3. Nyt ahdistaa

      Joku nuori tyttö on surmattu Valkeakoskella. En tunne ihmistä, mutta silti se koskettaa. Uutisissa oli hiljattain, että
      Valkeakoski
      394
      9469
    4. Kuka oli tekijä?

      Jos tekijä oli suomalainen, onko hänen vanhempiaan jo tavoitettu? Mitä mieltä ovat aikamiespoikansa teosta? Entä puoliso
      Valkeakoski
      72
      6391
    5. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

      Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
      Poliisi
      19
      4854
    6. Valkeakosken murhaaja-raiskaaja on kantasuomalainen mies tiedottaa poliisi

      Some- ja palstapersut ehtivät jo moneen kertaan julistaa tekijän maahanmuuttajaksi. Miten meni niin kuin omasta mielestä
      Maailman menoa
      203
      3773
    7. Kantasuomalainen mies pidätetty - ulkomaalaiset syyttömiä tekoon

      Verityöstä on pidätetty vuonna 2005 syntynyt mieshenkilö. Ulkomaalaisilla ei mitään yhteyttä tekoon.
      Valkeakoski
      124
      2116
    8. Mitä hänellä oli päällään kun viimeksi näit hänet?

      Avoimia vastauksia saa kirjoitella... Ehkä joku saattaa tunnistaa itsensä kommenttien joukosta :)
      Ikävä
      62
      1455
    9. Meidän tarinako on ohi?

      Ootko niin päättänyt?
      Ikävä
      106
      1403
    10. Miksi kaupunki toivoo nuorilta malttia?

      https://www.hs.fi/suomi/art-2000010453236.html "Älkää suunnitelko kostoa" Mistä on kyse? ”Toivomme, että nuorten taho
      Valkeakoski
      41
      1267
    Aihe