Jättääkö karppaus perunat peltoon

-8kg

Tätä mietin . Mietitkö sinä.

21

722

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • perunan kukka

      Ei ainakaan meillä. Olen syönyt aina kaikkea kohtuudella ja ylipainoa ei ole. Eettisistä syistä olen luopunut lihasta jokseenkin kokonaan. Syön lihan tilalla enemmän soijarouhetta ja härkäpapuja. Vilja ja kasvikset ovat perusravintoa, eikä niiden tuottaminen rasita maapalloa samalla tavalla, kuin lihan. Olisi hyvä ajatella tuleviakin sukupolvia, eikä tujottaa vain omaan napaansa.

    • 185cm /87kg

      Perunan kalorit , riippuen valmistustavasta noin 70 / 100g. Se ei ole paljon.
      Vuoropäivin kanaa ja kalaa ,sekä salaattia ja parit potut.

      Viikonloppuna viinerikahvit.
      Liikuntaa joka päivä yksi tunti.

      • minä.

        Aika paljon saa syödä pottuja lihoakseen.


    • ...

      Ei jätä.

      En minäkään syö pottuja juuri koskaan, vaikka nyt en mikään karppaaja varsinaisesti olekkaan. Ptuissa sellainen juttu, harba enää nykyään syö pottua päivittäin, etenkään kaupungeissa. Pahanmakuinen ruoka-aine, erittäin hankalaa roudata himaan, ei ole säilytystilaa jne. Mä kai syön pottuja, ihan pottuina ehkä kerran- pari kuussa. Paljon enenpi menee makaroonia tai riisiä. Eikä niitäkään nyt niin älyttömästi, mutta paketti helppo hinata himaan, säilyy ikuisuuden ja takuuvarmasti saa hyvää murkinaa.

      Niiin siis mun käsittääkseni potun syöminen ihan pottuina laskee kokoajan jokatapauksessa, riippumatta jostain karppausmuodista. Karppaus koskettaa enenpi leipomoita, leivän menekki laskenut muistaakseni 10% vuodessa.

      Pottua viljellään kyllä jatkossakin. Koska sitä käytetään valtavasti elintarviketeollisuudessa, ihan tärkkelyksenä. Kannattaa hokata, lenkkimakkarassakin saattaa olla pottujauhoa ties kuinka paljon. Se on sellaista teollisesti helposti hyödynnettävää tärkkelysmassaa, mitä ihminen saa välillisesti vähän jokaruuasta.

      Mutta kun ottaa potut pottuina lautaselle, eipä sitä yksityiskodeissa enään niin kulukkaan, suurteollisuuskeittiöissä, eineksissä sen sijaan sitä käytetään paljon, johtuu maataloustukiaisista, perunan hyvästä viljeltävyydestä jne. Siis yksinkertaisesti perunan halvasta hinnasta. Muutamalla kymmenellä sentillä saa kilon pottuja, samalla rahalla ei saa kai oikein muuta yhtä riittoisaa syötävää kuin sahanpuruina. Ihme, että petäjäinen kansa ei ole alkanut kehittelemään sahanpurusta ruokaa, onhan tuota tietotaitoa pettuleivästä.


      =DW=

    • spudspud

      Ei jätä. Keitettyjä perunoita kuorineen voi syödä kohtuudella nälkäänsä. Ei muussina, ei rasvaisina ranskalaisina, ei sipseinä, ei kermaisten sörsseleiden kera, vaan peruna sellaisenaan. Muut lisukkeet perunan kera lihottavat. Kuin myös leipäviipaleen päällysinä oleva voi/muu levite kerros, sen päällä juustoa ja vielä kinkkua, sellainen satsaus lihottaa. Karppaus on aika äärimmäistä ja epäterveellistä syömistä. Kiinnitettäisiin huomio pitsojen, kebaabien, hampurilaisten mussuttamiseen, kaljan, tolkuttomien määrien hanapakkausviinien kittaamiseen, olisimme jäljittämässä ylimääräisten, lihottavien kalorien lähteitä. Pari perunaa kuorineen lautasella, hapankaalia, porkkanaraastetta ja palanen jotakin kalaa/lihaa (ei makkaraa, ei einestä), viipale rukiista leipää, oliiviöljyllä ja valkosipulilla sipaistu, lasillinen vettä kyytipojaksi. Ahh, olo on hyvä, riittävä päiväannos henkilölle, joka ei kuluta paljoa energiaa.

      • syökää perunaa..

        Eikös viimekeväänä ollut huoli perunan loppumisesta, kun venäjälle meni kaikki?


    • No en. Syyttivät sateista syksyä.

      Enkä seuraile muotidieettejä, syön kuten ennenkin...

    • Ei karp.

      Potut on hyviä. Sopivat monenlaisten lisukkeiden kanssa. En pidä kaalien mausta, minkäänlaisten.

    • läskiälotinaa

      En mieti. Jos ei syödä pottua, ei sitä panna maahanhaan.
      Ihminen on suunniteltu sekasyöjäksi, joten ei muuta, kuin pottua pötsiin, ja muusia mahaan.

      Koettu on karppaukset ja Atkinsit.

    • Vältän vouhotuksia!

      Pottujen kulutus ennallaan.
      2 - 4 krt/vko jossain muodossa.
      Raakana paistettuina, siivuina uunissa kotipestoa päällä, yrttisinä lohkoina, kuoriperunoina, laatikkoruuissa, muusina punaisen maidon ja tietenkin voin kera yms.

      Aikanaan irroitin laardia 16kg atkinsillä. 2kg tuli rekyylinä (nesteenä ) takaisin, loppu pysyi poissa.

      Ihmettelen karppausvouhotusta ja siihen liittyviä, suvaitsemattomia ilmaisuja!
      Ymmärrän karppauksen järkevyyden siihen saakka kun pois jätetään pullat, piparit, kakut, sokeriset limsat ja jossain määrin myös täysin vaaleat leivät.

      Itse pistelen puhtaalla omallatunnolla suuhuni kokojyvätuotteet, marjat ja hedelmät.

      Karppailijat karppailkoot vapaasti!

    • Pirre*

      En mieti, mutta tuskimpa vaan, suomalainen ja peruna on sellainen liitto ettei pienet muotioikut sitä murra :)

      • ():))

        Porttu on meitit aina pelastanut, C-vitamillinaankin,
        ja mahan täyttämillisiinään.


    • Hannele64*
    • the._man

      Peruna on pyöreä, peruna on soikea, peruna on ruoka ihan oikea.

      Näin joskus laulettiin ja ihan totta se on. Herkuista herkuin on varhaisperunat kalan, salaatin ja valkkarin kanssa.

    • ...

      Huomio.

      Peruna ei kuulu suomen luontoon, sitä harva tuntuu tajuavan. Se on tuotu tänne Perusta ja se on levittäytynyt ympäri maapallon kuin kuppa. No syitä on monia, helppo kasvattaa, säilyy hyvin jne. Mutta suomen perinteinen perusjuures on muuten nauris.

      Pottu on ihan sama asia kuin sateenkaarirautu tai lupiinikin. Ne ei kuulu tänne, mutta leviävät kuin syöpä pitkin maata. Ai ju, sateenkaurirautu tuotiin maahan kekkosen aikaan, siinä kun oli punainen liha ja se on sitä paljon arvostettua lohensukuista kalaa, siis kyseessä nykynimityksellä kirjolohi. Ei niitä täällä pohjolassa luontaisesti ole ollenkaan. Sama potussa ja lupiinissa.

      Näihin ruokavirityksiin kuuluu tiukasti kristinusko ja maalaisliittolaisuus, sekä pelkkä pisnes. Halvempi kasvattaa tupakintumpeilla kansalaisille altaissa kirjolohta, kuin lähteä Tenolle soutaan Rapalan vaappua nousulohen toivossa.

      Joo, pitää kaupasta ostaa naurista ja silakkaa., suomalaista ruokaa. Paitsi, suomen kalastuslaivasto alkaa olemaan myyty ulkomaille, suurin osa troolareista on Vironlipun alla.


      =DW=

      • the._man

        Kummasti sitä perunaa vaan Suomen mullasta nostetaan.

        Syötkö muuten appelsiineja, banaaneja, viinirypäleitä jne?


    • ((((((

      Aihetta sivuten, ärsyttää, kun telkkarin ruokaohjelmissa on kohta jokaisessa pastaa nurin, ja pastaa oikein. Pottua ei paljon enää niissä näekään.
      Vehnäjauhoa teollistettuna. Juurihan Patakakkosen Kolmonen soimikin italialaista keittiötä makarooneineen.

      • 1943

        Mietin menneen viikon syömisiä ja perunaa oli joka päivä. Eilen oli hirvenlihakeittoa, perunasosetta oli hirvenlihapullien kera, oli keitettyjä perunoita ja possupaistia, oli janssonin kiusausta mm. Jostain lehdestä luin, että Blue Kongo- lajiketta aletaan tuoda esille enemmän. Sehän säilyttää violetin värinsä keitettäessä. Perheemme suosikkiruokia on perunasalaatti, jossa on näitä violetteja ja tavallisia perunoita. Kastikkeena ranskalainen salaattikastike. Peruna on hyvin monipuolinen ruoka-aine, paljon monipuolisempi kuin riisi ja pasta.


      • (((((((((
        1943 kirjoitti:

        Mietin menneen viikon syömisiä ja perunaa oli joka päivä. Eilen oli hirvenlihakeittoa, perunasosetta oli hirvenlihapullien kera, oli keitettyjä perunoita ja possupaistia, oli janssonin kiusausta mm. Jostain lehdestä luin, että Blue Kongo- lajiketta aletaan tuoda esille enemmän. Sehän säilyttää violetin värinsä keitettäessä. Perheemme suosikkiruokia on perunasalaatti, jossa on näitä violetteja ja tavallisia perunoita. Kastikkeena ranskalainen salaattikastike. Peruna on hyvin monipuolinen ruoka-aine, paljon monipuolisempi kuin riisi ja pasta.

        Ei syödä meillä päivittäin perunaa, muttei kyllä pastaakaan.
        Sääli on, että perunan on sivuuttanut pasta, makarooni, nuudelit. Riisikin.
        Ikävää, ettei perunaa osata/haluta käyttää ravinnoksi.


    • Perunan ystävä ;)

      Perunaa on tullut syötyä, melkein koko ikänsä ja siitä on vaikea luopua, ei vedä pastat sille vertaa.
      Tänään tein perunasta laatikon ,jossa oli pekonia, silakoita ja perunat viipaleina kerroksittain, olipas hyvää kun päältä oli perunaviipaleet ruskistuneet ja miten ihana kotoinen tuoksu.

    • henrjii

      Ei, päinvastoin
      peruna jättää karppauksen peltoon

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Alahan tulla paikkaamaan tekojas

      Ja lopeta se piilossa oleminen. Olet vastuussa mun haavoista. Vien asian eteenpäin jos ei ala kuulumaan.
      Suhteet
      31
      6046
    2. Ei tunnu, että välität yhtään

      Tuntuu, että et edes muista minua koko ihmistä. 😢
      Ikävä
      39
      3962
    3. Onko kenellekään muulle käynyt niin

      Että menetti tilaisuutensa? Kaivattu oli kuin tarjottimella, osoitti kiinnostusta vahvasti, silmät ja olemus täynnä rakk
      Ikävä
      183
      3343
    4. Ketä tietää

      Missä ammuttiin pyssyllä.
      Kotka
      12
      2838
    5. Veikeä Satu

      Tuu jutteleen, kaipaan sua. Oot kuuma nainen.
      Ikävä
      29
      2262
    6. Näytitpä taas niin hyvältä!

      Nautit tilanteesta täysin rinnoin. Sinä olet kuin
      Tunteet
      12
      2247
    7. Tietääkö kaivattusi että

      olet häneen ihastunut? 🤠
      Ikävä
      162
      1916
    8. Onko kaipaamallasi

      Naisella silikonit 🤔
      Ikävä
      23
      1699
    9. Oletko nyt

      Onnellinen mies naisesi kanssa?
      Ikävä
      27
      1418
    10. Terveiset kaivatullesi

      kesän aluksi tähän ketjuun.
      Ikävä
      105
      1372
    Aihe