PERHEKODIT !!!

kommentteja,pleace

MILLAINEN ON PERHEKOTI, JOSTA PYSTYY KARKAAMAAN ..?
MIKSI PERHEKODEISTA KARATAAN ..?
MILLAINEN ON HYVÄ PERHEKOTI ?

21

729

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • erityishaastavuutta

      Hyvä toimiva arki on perhekodin a ja o.
      Osaaminen samoin ja toimijuuksien hallinta vanhemmuuskäytänteiden aallokossa haasteellisten nuorten joustavuuden arvioimiseksi.

      Turvallinen rajanlaitaminen hallitaan kykeneväisyyden keskiössä joten arjen sietämistä harjoitellaan rankoinkin käytäntein, nuoren poistujuus ei näinollen ole käsittelyfunktiossa se "juttu".

    • mira 2

      Perhekoteja on monenlaisia, hyviä ja huonoja. Mikäli perhekodin henkilökunnalla ei ole ymmärrystä lapsista ja heidän ongelmistaan ollaan huonossa tilanteeessa. Ehdottomasti myös pitäisi olla Pride-koulutus jonka jokainen työntekijä on käynyt. Sijaisvanhemmat ainakin koulutetaan mikä on tosi hieno juttu! Tulee ymmärrys kuinka tärkeitä lapsen biologiset vanhemmat ovat.

      Jos lapsi karkaa perhekodista pistää miettimään miksi? Onko sattunut jotain ikävää? Onko hänellä turvaton olo?

      • tarina jatkuu, mutta

        tiedän lapsen, jolle perhekodin työntekijät ovat mustamaalanneet lapsen kuollutta äitiä.(mikä ei ole oikeudenmukaista.)
        tiedän lapsen,jolle on pantu ruuan sekaan lääkkeitä( toinen lapsi nähnyt )
        psyk.erik.sairaanh. potkaissut lasta. lapsi itse kertoi.
        jne... ei ole ihme, jos lapsi karkaa...
        rahastusta koko hoito, koska lapsesta saadaan yli 200e päivälle.
        kynsin hampain pidetään lapsista kiinni. piste.
        huudetaan lapsille, viedään pakkasella sisävaatteisillaan rauhottumaan. toinen piste.


    • kotini on linnani

      Perhekoti on kuin oikea koti, vailla kaltereita. Koulumatkalta on helppo lähteä lätkimään, koska henk.kohtaisia saattajia tai vartijoita ei ole. Moni nuori purkaa pahanolonsa karkaamalla, myös normikodista.

      • 7777 ////

        Haasteellisella nuorella on sisäänrakennettu karkaamisen tarve. Perhekodeista kulkee aamuisin aika iso määrä haasteellista väkeä keskenään. Poliisi kannattaakin soittaa hätiin kun tällanen haastenuori poikkeaakin omalle polulle. Pitää "puhaltaa peli poikki" välittömästi. Silloin nuori kokee turvallisuutta.


    • karkaamisen syitä

      Syitä voi olla monia, syyt monimuotoisia ja riippuen lapsesta tai nuoresta, mutta esim. paha olla perhekodissa (vastaako lapsen/nuoren tarpeita?) Kaikille ei sovi perhekoti tai laitos johon on sijoitettu monia muitakin lapsia/nuoria, on meteliä, henkilökunta vaihtuu jne. Voi olla vaikea kiintyä kenenkään kun ihmiset vaihtuu ja tilanteet muuttuu.

      Mahdolliset sijoituspaikkojen vaihdot, muutokset ja aijemmat menetykset kuormittavat entisestään jolloin jo lapsen perusturvallisuutta on loukattu pahoin. Jos perhekoti on pelkästään rahan perässä uskon että sijoitetut lapset vaistoavat sen. Miten heitä kohdellaan, joissakin paikoissa lasten ja nuorten oikeuksia poljetaan, on kaltoinkohtelua jne. Kaltoinkohtelu voi olla myös henkistä joka jättää myös pitkät arvet. Henkiset ongelmat.

      Hyvä perhekoti on mielestäni kodinomainen jossa OIKEASTI välitetään lapsista ja nuorista. On rakkautta ja rajoja, mutta ei kuitenkaan liian tiukka auktoriteetti. Ryhmäkoot ja henkilökunta ovat oikeassa suhteessa. Henkilökunta on innostunut aidosti työstään eikä niin että toimitaan väsyneenä, lähes äärirajoilla jaksamisen suhteen. Oma henk.koht elämä mielellään kunnossa perhekoti "vanhemmilla." Vaikeista asioista ja tilanteista jutellaan avoimesti, mutta en tarkoita että pitäisi lähteä säälimään tai sättimään ketään esim. "kun sinun äitisi on nyt sellainen" vaan huomioiden lapsi tai nuori. Hyvät vuorovaikutustaidot, empatia. Kunnioitetaan lapsen ja nuoren oikeuksia, ylläpidetään ja tuetaan suhteita lapsen lähipiiriin. Kunnioitetaan lasta/nuorta itseään. Myös henkilökohtaisia vapauksia (koti-lomat, vierailut esim.isovanhempien luokse)

      Yksi tärkeä huomio että ongelma tilanteisiin puututaan eikä niitä lakaista maton alle eli annetaan oikeaa apua tarvittaessa ja vaikka kaikki olisikin päällepäin "hyvin." Sijoitetuille lapsille ja nuorille mahdollisuus puhua ongelmistaan muillekkin kuin perhekodissa oleville hoitajille. Ammattiapua, psykologi tms. Joidenkin voi olla vaikea puhua hyvin vaikeista jopa traumaattisista asioista perhekoti "vanhemmille" kun taas tuntematon mutta puolueeton ihminen voisi olla sopivampi ja hänelle helpompi jutella omista asioistaan.

      Toivon myös että vaikka lapsella/nuorella olisikin ollut vaikeaa elämässä ei sanottaisi että "toivo on mennyt." Sellaisen kuuleminen vaan lisää ahdistusta ja masentaa ihmisen entisestään. Vahvistakaa mielummin positiivisia puolia ja tukekaa niitä. Jokainen ihminen on arvokas ja jokainen ansaitsee mahdollisuuden.

    • Aino-Maria

      Puhuit tosiaan asiaa, mutta kaikissa perhekodeissa ei ole sellaisia, joilla riittää
      ymmärtämystä esim. lapselle, joka on menettänyt läheisensä ja jonka toinen
      läheinen on hyljännyt lapsensA.

      Lapsi tuntee itsensä kokonaan hyljätyksi ja mitä tästä seuraa...
      Rakkautta hän tarvitsee ja sitä ei perhekoti pysty antamaan.
      Ikävä kyllä.

    • kokemuksien kautta

      Perhekoteja/sijoituspaikkoja on monenlaisia. Itselläni (lapsillani) kokemusta 4 pitkäaikaissijoitupaikasta ja 3 kiireellisen sijoituksen paikasta. Yksi on toimiva ja hyvä, ei mitään pahaa sanottavaa, silti lapseni karkaili sieltä :) Hänet haettiin joka kerta takaisin ja näytettiin että välitetään vaikka käyttäytyikin "huonosti". Kohta muuttaa omilleen ja on saanut kyllä parhaat mahdolliset eväät elämäänsä. Muut paikat.. hmm.. eipä niistä viitsi paljoa edes puhua..

    • kokemuksian kautta

      Lisäyksenä edelliseen: Hyvä perhekoti ottaa huomioon lapsen yksilönä, tarjoaa rakkautta turvaa ja rajoja sekä mielekästä tekemistä. Ottaa huomioon myös lapsen vanhemmat ja suvun. Auttaa lasta kasvamaan kohti itsenäistä elämää tarjoten tukea ja nauvoja arjen asioihin, huolehtii lapsen koulunkäynnistä sekä harrastusmahdollisuuksista. Itselläni on onni, että lapseni saa olla tällaisessa paikassa! Ja saa näin mahdollisimman hyvän alun elämäänsä ja aikuisuuteen. Itse saan tukea ja neuvoja sekä minut ja sisarukset huomioidaan kiitettävästi!! :)

      • Tarkkailija A-B

        Lapsen yksilöllisyyden on todistettu olevan olemassa. Tutkimustulokset ovat dramaattisia tämän asian suhteen. Siksikin on hyvä kysyä aina tietääkö sosiaalityöntekijä tällaisesta tuloksesta ennenkuin kannattaa laatia tarkempaa sijoitusproblematiikkaa: Yksilö-arki-rajat...nämä kaikki tarvitaan jotta voidaan jatkaa.


    • hyvä perhekoti on tä

      Jos olisi tällainen, niin se olisi hyvä perhekoti:

      - AINA mahdollisuus tavata psykologia
      - kavereita saa tavata ainakin kerran kolmessa kuukaudessa ja nämä tapaamiset saa kestää kaksi tuntia
      - perhekodin muut nuoret lasketaan kavereiksi
      - sen sijaan vanhempia ei lasketa kavereiksi, eli vaikka olisi tavannut kavereita, niin saa silti nähdä vanhempia JA sisaruksia
      - ei ole uskonnollista väkivaltaa, esim. ei pakoteta ortodoksia luterilaiseksi tai kielletä muslimia viettämästä ramadania
      - nuoren ei tarvitse olla "erossa" muista yli 2 päivää, eli ainakin parin päivän välein joku henkilökunnasta tulee katsomaan häntä ja sanomaan ainakin "moi" tai "hyvää iltaa" - myös siinä tapauksessa, että nuori ei itse osoita kiinnostusta olla siellä tekemisissä muiden ihmisten kanssa
      - nuorilla on käytössä paperia ja kyniä
      - netissä saa olla ainakin 3 tuntia päivässä viitenä päivänä viikossa
      - kirjastoon pääsee hyvin usein, ja sitä ei lasketa kavereiden tapaamiseksi

      Ja sit tietysti ne perusjutut, että tämä perhekodin henkilökunta on nuoria kohtaan AINA asiallisia, puhuu kunnioittavasti, ei varastele...

      Ei ole olemassa snaaa pleace, on please

      • Kummamamma.

        Täyttä soopaa.


      • nuoren hätä

        Kysyppäs tuosta uskonnosta Paloheinän suntiolta.Hän pitää neljää nuorta.


      • Ohhoh!

        Vähintään 3 tuntia päivässä netissä!?
        On kyllä puolet liikaa.


    • näin on piste.

      Mitä Perhekoti voi antaa..?
      Ei mitään.
      Jos tulee Ongelmia, laita Osastolle .
      Rahaa Ne Haluavat.
      Aivan Sama Laitetaan Lapsi. Osastolle.
      Homma .Hoituu. Kunhan Rahaa Tulee...
      Tässä Hyvä Perhekoti .
      Potki. Ja Anna Pillereitä.
      Se On Siinä.

      • oikeesti ei mitään

        Hei mutta MAINOKSET on hyviä : )
        "Yltiöosaajuus" haastavalle lapselle. Mainosmaailma on se mik työllistyy ja työllistää...kun lukaisee pari kasvatusopasta, ni sieltä saapi noukkaista näitä "raja-rakkaus-arki -yksilö" -hokemia ja heittää "Osaamista" sinne tänne niin johan tulee hyvää mainosjälkeä. Sosionoomi-sos.tt sitten uskoo tai on osakas "Erityisessä osaamisessa".


    • Kotia kohti

      Jos huostaanottoon ei ole enää perusteita ja koti-oloissa on tapahtunut selvää muutosta parempaan suuntaan, mutta siitäkään huolimatta huostaanottoa ei ole purettu tai haluta purkaa, niin kyllä siinä tilanteessa osa nuorista karkaa. Alkavat tiedostamaan omia oikeuksiaan ja elämäänsä kun ikää tulee lisää. Myös ikävä ajaa kotiin.

    • Perhekodissa asuva

      KOSKA YKSINKERTAISESTI KUKAAN EI VITTU JAKSA KUUNNELLA SEMMOSTA PASKAA! "EI TÄTÄ RAHASTA TEHDÄ" PASKAT !
      n. 200€/PÄIVÄ.
      JA KEHTAA VIELÄ VÄITTÄÄ.
      MINÄ AINAKIN OLEN NIIN KYLLÄSTYNYT TÄHÄN! ETTÄ HERMO KATKEE!

    • 111

      Jos kateus iskee, rupeapa itse samaan hommaan! Katsotaan sitten millä palkalla olisit valmis sitä tekemään. Ei edelleenkään se raha, mutta en tekisi ilmaiseksi todellakaan, vaikka työstäni pidänkin ja rakkaudella teen. Myös helpompia keinoja saada rahaa on ja vielä enemmän, opiskelu on suomessa ihan ilmaista. (Haluaisin kyllä tietää kuka saa tästä 200e päivä, täällä siitä välillä jauhetaan, mutta itse alalla olevana tiedän, että totuus on ihan toinen. Vaan samapa tuo minulle mitä lullaan.)

    • amaliasijari

      Perhekodissa asuva ja 111

      Taidatte nyt pahasti sokea käsitteet perhekoti ja sij.perhe.
      Perhekoti on sellanen ammatillinen, tai puoliammatillinen "koti", missä on ns. isän ja äidin lisäksi myös ulkop.henkilökuntaa. He laskuttavat suoraan kunnalta kulunsa ja yleensä ovat voittoa tuottavia firmoja.
      Heillä saattaa hyvinkin olla taksana tuo 200 e/vrk, kuten on laitoksissakin.
      Tavalliset sij.perheethän saavat vai murto-osan tuosta.
      Parhaimmillaan n. 1200-1400 e palkkioineen ja kulukorvauksineen. Jotkut saavat paljon vähemmänkin.

    • Perhekodissa asuva

      No tämä on kyllä ammatillinen perhekoti missä itse asun.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      133
      5320
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3307
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1867
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1830
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1685
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1531
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1425
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1316
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1307
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1287
    Aihe