Nuoret Nycissä

jonna19..

Olen lähdössä kaverini kanssa Nyciin tammikuussa. Lennot varattu finskiltä. Pärjääkö kaupungissa ilman luottokorttia? Hotelli on jo varattu hotels.comista electronilla. Onko nuorien muuten vaikea pärjätä kaupungissa, alkoholia ei ainakaan saa alle 21 vuotias ostaa? Viisumiakaan ei luultavasti tarvitse kun on tehnyt sen estan? Iski hirveä morkkis päälle, olikohan matkan varaaminen näin nuorena sittenkään ihan järkevää..

5

292

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ...........

      Hotellit lähes järjestäin vaativat sisäänkirjautuessa aina luottokortin (elektron ei siis käy), siltä varalta, että tulee jälkikäteen jotain kustannuksia (minibaarit, muut lisäkustannukset esim tavaroiden rikkoontumisen varalta). Eli jollain huoneeseen kirjautuvalla tulee kyllä olla luottokortti. Käsittääkseni voit etukäteen hakea esim vanhempasi luottokorttiin rinnakkaiskorttia, jos omaa et jostain syystä saa...

      Kunhan muistatte käyttäytyä sivistyneiden aikuisten tavoin, tuskin tulette törmäämään ongelmiin. Alkoholin kanssa ollaan tosi tarkkoja niin baareissa kuin kaupoissakin. Kannattaa unohtaa juominen kokonaan ja nauttia muuten upeasta paikasta.

      Ottakaa etukäteen mahdollisimaan hyvin selvää kaupungista (osta pari hyvää matkaopasta), ja miettikää hieman valmiiksi, mitä haluaisitte siellä nähdä ja kokea. Kaikkea on niin valtavasti, että helpottaa huomattavasti ajankäyttöä, jos on jotain suunnitelmia etukäteen tehnyt, niin ei mene aika hukkaan paikkoja etsiessä =)

    • iiiiiiiiiiDiiiiiiiii

      Tarvitsette luottokorttia vain hotelliin kirjautuessa. He vaativat hotelliin majoittuvilta kortin takuita varten (siis siltä varalta, että rikotte huoneessa jotain, tms.). Kaikesta muusta selviää aivan varmasti käteisellä.

      New Yorkissa ei tule mitään ongelmia pärjätä, kunhan ette itse ala törttöilemään ja käytätte ns. maalaisjärkeä ja yleistä varovaisuutta. Yhdysvallat on muutoin helppo maa, joten mitään hazardiylläreitä ei pitäisi tulla. New Yorkissa on paljon turisteja, joten ette ainakaan ole siellä ainoina ulkopuolisina.

      Alkoholia ei kannata yrittää ostaa, koska paprut kysytään suurella varmuudella ja pelkästään oston yrittäminen on rikos, josta voidaan rangaista. Pärjäätte kyllä aivan varmasti kokis-linjalla yhden lomareissun, joten turha pelleillä sen asian kanssa.

      New York on mielenkiintoinen ja mukava kaupunki. Olette ehdottomasti valinneet hyvän reissukohteen!

    • Basta

      Hyvin pärjää ilman luottokorttia, kun on vaan tarpeeksi taaloja taskussa/repussa...itse en käyttänyt lainkaan korttia koko 2 vkon reissulla viime toukokuussa.

    • jonna19..

      Soitettiin hotelliin ja sanoivat, että ei tarvita luottokorttia. Voiko tähän nyt sitten luottaa? Onko viisasta kysyä vielä sähköpostilla ja ottaa se sitten mukaan ns. todisteeksi?

      • varmistakaa selusta

        Minä en ainakaan missään nimessä luottaisi. Olen pulannut amerikkalaisten hotellien respojen kanssa niin monta kertaa, että vähintäänkin hankkisin kättä pidempää todistetta mukaan. Kannattaa siis ehdottomasti kysyä sähköpostilla ja tulostaa vastaus mukaan todisteeksi. Erityisen oleellista on aina selvittää sen henkilön nimi, kenen kanssa asiasta on keskustellut. Sen jälkeen on helppo sanoa, että se-ja-se henkilö on kertonut asian niin-ja-niin. Voitte myös kysyä varmuudeksi, tarvitaanko depositia lainkaan (joku idiootti respa voi vastata, ettei tarvita debit/credit cardia, mutta ei muista sanoa että tarvitaan sitten käteisellä eli cash deposit). Täällä amerikassa on tärkeää selvittää asiat tarkkaan, jottei joudu sitten käyttämään valtavasti aikaa ja vaivaa ongelmien ilmaantuessa. Tämä on ikävä kyllä valittamisen kulttuuri (joskin positiivisella puolella on se, että täällä muistetaan myös kiittää silloin kun asiat menevät hyvin).


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1847
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      78
      1717
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1323
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      69
      1141
    5. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      839
    6. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      795
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      777
    8. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      759
    9. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      735
    10. Mikä tekee kaivatustasi

      haluttavan?
      Ikävä
      45
      717
    Aihe