Muuttokuorma Australiasta Suomeen - miten?

kotiinpä1n

Onko teistä joku muuttanut hiljattain Australiasta Suomeen tai muuten tietää hyvää huolintaliikettä täältä? Siis luotettava, mutta ei liian kallis. Ei ehkä tule ihan kontillista täyteen, joten oikeastaan etsisin myös ihmisiä, jotka haluaisivat jakaa kontin. En kyllä tiedä, onnistuisiko se käytännössä miten hyvin.

7

1477

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tähän on vastattava, että onko siinä riittävästi perusteita ryhtyä n.s. asumisvermeitään rahtaamaan toiselle puolelle maapalloa? Minä myisin ne siellä, ja toisin matkatavarana vai erityisen tärkeät pikkutavarat! Ei se ainakaan taloudelliseti ole järkevää tuollainen muuttopuuha!

      • kamaakertyy

        En minä ainakaan mitään "asumisvermeitä" tuo, jos tarkoitat huonekaluja, kodinkoneita sun muuta. Vanhemmalla ihmisellä kertyy paljon kamaa, jolla ei ole rahallista arvoa, mutta tunnearvoa sitä enemmän. Ja muutakin tavaraa, jota ei saisi myytyä, mutta jolla on rahallistakin arvoa omistajalleen. Kyllä sitä karsii paljon pois. Itse olen pakannut moneen kertaan ja karvain mielin onnistunut jättämään joka pakkaamisella hiukan enemmän tavaroita pois laatikoista.

        Olisikin mukavaa, jos olisi sellainen ammatti ja elämäntapa, että voi muuttaa parin matkalaukun kanssa. Nuorena minäkin tein niin, kahdesti.


    • aussilalainen

      Tästä asiasta oli tuolla Dundernewsissa hyvä ketju. Löytyy sieltä viestitaulusta, en muista nyt suoraa linkkiä, kun kone kaatui ja menetin kirjanmerkkini. Elämää Australiassa tai jotain sen ketjun aihepiiri oli.

      Jotain suomalaista muuttofirmaa suositeltiin, joka hakee laatikot kotoa ja tuo ne kotiin asti. Senkään nimeä en nyt muista.

    • itsepakkaaja

      Odotan edelleen tavaroideni saapumista - viime viikon lopulla niitä kuulemma odotettiin. 2.3 kuution pakattu tavaraerä määriteltiin aussipäässä viideksi kuutioksi! Laskua ei ole vieläkään tullut. Pohdin vaan, miten vakuutus pelaa, kun väljästi pakatut romppeet kolhiintuvat ja kun vakuutusmaksua ei ole maksettu. Ja jos tavarat tulevat ehjinä perille, miksi maksaa vakuutusta jälkikäteen? Ja kunnioittaako suomalainen huolitsija, jonka kautta muuton tilasin, kolmelle kuutiolle antamaansa tarjousta vai laskuttaako kahdesta kuutiosta ilmaa. Jänniä aikoja elän.

      Ai niin, ja laskutetaanko rahtilavan viemistä kuutiosta noiden kolmen kuution lisäksi vai otetaanko se pois siitä volyymista? Kaikki rutiiniasioita heille, mutta ei tietenkään minulle.

      Ai niin, ja laskuttavatko minua ajasta, jonka tavarani seisovat Helsingissä, kun he mittailevat tavaroitani ja arvioivat, onko sitä tosiaan se 2.3 kuutiota vai viisi kuutiota. Vaikka olin antanut listan, jossa jokaisen valmiiksi pakatun laatikon mitat oli annettu puolen sentin tarkkuudella. Ja ottavatko he ollenkaan huomioon sitä, että vaikka olin pyytänyt pakkausohjeita, he eivät koskaan kertoneet minulle sitä oleellista, kolmen kuution vanerilaatikon sisämittoja, että olisin voinut hankkia laatikot, jotka olisivat mahtuneet siihen millilleen - he ovat erikoistuneet amatöörien muuttoihin ja tietävät siis tasan tarkkaan, mitä olisi ollut tärkeää kertoa ja mitä ei voi olettaa asiakkaan tietävän. Maksanko parituhatta euroa heidän töppäilystään ja vielä vakuutukset päälle, vaikkei niillä vakuutuksilla varmaan edes ole virkaa, kun tavarat on jo rahdattu (toivon).

      Kerron myöhemmin, miten tässä kävi. Jos oikein huonosti käy, kerron firman nimenkin muille varoitukseksi. Jospa he kuitenkin osoittautuisivat rehellisiksi. Aussipuolella ne ongelmat enimmäkseen ovat olleet. Heidän kannattaisi hankkia pätevämpi yhteistyökumppani sieltä.

    • itsepakkaaja

      Ei kannata uskoa tavaroitaan Viktor Ekin kuljetettavaksi, ainakaan Australiasta, jossa he käyttävät yhteistyökumppaninaan Chess Moving -nimistä firmaa. Toimintaperiaate ilmeisesti on volyymin maksimoiminen, ei asiakkaan palvelu mahdollisimman taloudellisesti ja tehokkaasti. Mieluiten he hakevat tavarasi irrallaan, viskovat ne autoonsa, rikkovat mitä rikkovat ja kietovat joka kipon niin moneen kerrokseen kuplamuovia, että saavat kuutiot ainakin kaksinkertaistettua. Minä taas pakkasin itse, kukin laatikko tiiviisti pakattu, täytteen kanssa. Tämä ei tyydyttänyt näitä ihmisiä. He ottivat ja käärivät valmiiksi pakatut laatikot uudestaan, ja hokkus pokkus, 2,3 kuutiosta tuli viisi kuutiota ja lasku sen mukainen. Vaikka olimme sopineet, että pakkaan itse ja he vain tarkistavat auki jätetyt laatikot, että ne on riittävän hyvin pakattu. Missään vaiheessa he eivät kertoneet, että minun laittamieni tilkkeiden lisäksi he käärivät joka ikisen laatikon vielä erikseen.

      Olin myös antanut jokaisen laatikon mitat ja numeroinut laatikot ja merkinnyt puoli kuutiota laatikoita, jotka piti heittää pois, jos tilavuus muuten nousisi yli kolmen kuution. Laatikot noutanut mies jopa allekirjoitti tuon listan. Silti he ilmeisesti rahtasivat koko 2.8 kuutiota. Senkin saaminen viideksi kuutioksi on vaatinut aika lailla kekseliäisyyttä. 2.2 kuutiota kuplamuovia, josta asiakas maksaa toista tonnia - aika hyvä tuotto kuplamuoville.

      Laskua ei vieläkään lähetetty; kun tiedustelin tavaroistani, vasta myöntävät niiden saapuneen ja kysyvät "haluanko laskun". No, en todellakaan halua ylimitoitettua laskua. Ja mitä järkeä on maksaa vakuutusta, kun tavarat ovat jo saapuneet, ehjänä tai rikottuna?

      Se, että joku rahtifirma erikoistuu yksityisten muuttoihin, tarkoittaa sitä, että he erikoistuvat ihmisiin, jotka eivät tiedä rahtauksesta kovin paljon, jos mitään, ja joita voi sen takia kohdella miten vain. "Jätä kaikki meidän huoleksemme" tarkoittaa: "Me arvioimme, paljonko yläkanttiin voimme väittää tavaroidesi vievän tilaa, että silti vielä maksat, vaikka pitkin hampain." He eivät halua sinun säästävät tilaa ja rahaa. He haluavat maksimoida sinusta puristettavan tuoton. He tietävät, että amatöörien muutot ovat yleensä yksittäisiä tapahtumia. He eivät odotakaan jatkuvaa asiakassuhdetta, siksi he pyrkivät puristamaan kaiken hyödyn ulos jokaisesta torvelosta, joka heihin erehtyy ottamaan yhteyttä.

      Etsikää parempi huolintaliike. Unohtakaa Chess Moving Brisbanessa ja Viktor Ek Suomessa, jos haluat välttää ongelmia.

      • itsepakkaaja

        Olen kolmesti pyytänyt, että s24 poistaa tämän viestin, koska erehdyin mainitsemaan nimeltä yritykset, joihin en ollut tyytyväinen. Asia kuitenkin hoitui hyvin lopussa. Silti tämä olisi hyvä poistaa.


    • itsepakkaaja

      Opin muutamia asioita, jotka voisin mainita. Ehkä ne ovat itsestään selviä asioita, ainakin sen jälkeen, kun ne kuulee, mutta minulle ne eivät olleet.

      Rahdin volyymi määritellään muuttolaatikon tai kontin ulkomittojen perusteella. Sisään mahtuu kuitenkin tavaraa sisämittojen verran. Mitä paksummat seinät ja mitä enemmän tukirakenteita sisällä, sen vähemmän tavaraa mahtuu sisään. Ellei sitä kysy, tuskin saa esimerkiksi vanerilaatikon mittoja, joita huolintaliike käyttää - siis jos on kyse liikkeestä, joka pakkaa asiakkaan pahvilaatikot vanerilaatikkoon tai konttiin. Jos mitat saisikin, se olisi luultavasti ulkomitat. Vaikka yrittäisi sitten ostaa pahvilaatikot, joita mahtuisi kyseisiin mittoihin ilman hukkatilaa, ei tetäisi, mahtuisivatko ne todella, koska laatikon seinämien rakennetta ei olisi kerrottu. Ehkä vanerilaatikotkin vaihtelevat niin paljon, ettei muuttofirma voi alkaa kuvailla niitä asiakkaalle. Näin ei saisi olla, vai mitä? Pitäisi olla tietty standardi ja asiakkaalle pitäisi kertoa kaikki tarpeelliset yksityiskohdat.

      Kun siis vaikka mittaat laatikkosi ja saat tulokseksi kaksi kuutiota, sinua luultavasti velotetaan kolmesta kuutiosta. Minusta tämä on asia, josta pitäisi asiakasta tiedottaa etukäteen. Olkoon se sitten asia, joka toistuu joka muutossa. Yksityiselle ihmiselle, joka muuttaa henkilökohtaisia tavaroitaan maasta toiseen, se on yllätys ja karvas pettymys ja budjetin raunioituminen. Muuttofirmat luottavat siihen, ettei asiakkaat jaksa taistella vaan nielevät pettymyksensä ja maksavat, mitä pyydetään.

      Minä sain tavarat lopulta perille ehjinä ja ajallaan, ja laskustakin päästiin sopimukseen, mutta vain, koska edellä mainittujen asioiden lisäksi ulkomainen muuttofirma oli toiminut osittain vastoin ohjeitani, eikä ollut ottanut yhteyttä minuun, kun olisi pitänyt. Ottakaa asioista selvää ja käyttäkää omia vanerilaatikoitanne tai konttejanne, jos mahdollista.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      80
      1483
    2. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      68
      1235
    3. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      106
      1148
    4. huono omatunto

      johtuu siitä, että minulla on tunteita sinua kohtaan. Se vaikuttaa asiaan. Kaipasin sinua tänäänkin.
      Ikävä
      55
      964
    5. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      144
      960
    6. Suomalaisia naisia lennätetään seksimatkoille

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1f5f5e20-8c36-4907-9640-8e0c3b017c5a Gambia on jo vuosia ollut yhtä kuin munanhaku ma
      Lieksa
      174
      931
    7. Päätin juuri että

      En odota että meidän välillä enää tapahtuisi mitään. Tämä on aivan liian monimutkaista ja kyllä sinäkin olisit joskus mi
      Ikävä
      32
      842
    8. Onnistuit sohaisemaan mua

      Kaikkein herkimpään kohtaan ja kyseenalaistamaan mun luottamuksellisuuden. Kun sitä ei ole niin ei ole mitään muutakaan
      Ikävä
      59
      814
    9. Huomenna se

      Tulee kohta, odotatko?
      Ikävä
      61
      796
    10. Mitä kaipaat

      Usein elämässäsi
      Ikävä
      80
      716
    Aihe