Kissalle oikeaa kalaa, lihaa, kanaa...miten?

kiskismismis

Meillä on kaksi kissaa,joilla toisella on vatsa aina sekaisin ja toinen taas ei syö raksuja ollenkaan, vain vähän närppii märkäruokaa. Meille ehdotettiin, että annettaisiin märkäruoan sijaan oikeaa lihaa, se kelpaisi varmasti nirsollekkin ja tekisi hyvää mahalle.

Voiko kissalle ostaa jostain teurastamolta tai lihakaupasta jotain rippeitä? Ne kannattaa varmaan ensin keittää? Onko kaupasta löytyvät eläinten jauhelihat jne. hyviä? Miten kannattaa aloittaa ja minkäverran niitä pitäisi antaa?

Olen yrittänyt kyllä googletella,mutta en löydä mitään selkeää ohjetta.. :( Saa linkata. Raksut ajattelin kuitenkin jättää ja vitamiinitabletit lisäksi.

24

2707

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kissalle evästä

      Minä ostan paikallisesta marketista porsaansuikalelihaa, broilerin suikalelihaa, sydäntä ja maksaa. Maksan minä kiehautan ja kaikki muut annan raakana. Äläkä turhaan katsele niitä jauhelihoja, koska kissallasi on hampaat suussa.
      Ainakin tuo sydän on edullista ja herkullista ravintoa. Toki nuo lihat maksavat, mutta mielestäni ne eivät tule juurikaan sen kalliimmaksi kuin nuo teolliset mössöt ja murot. Jos kissallesi kelpaa kala niin anna sitäkin. Minun kissa ei kalaa syö. Raakana tarjottu järvikala voi tietenkin tuoda matoja kissallesi.

    • Karkkikisut

      Meilläkin on yksi nirso vatsavaivainen sekä toinen kaikkiruokainen kissa. Murot maistuvat kummallekin, mutta nirsolle sen lisäksi vain katkaravut ja kevyesti keitetty seiti. Ei muut lihat eikä kalat. Kaupan märkäruuista nuolee kastikkeet, ei muuta.

      Porsaan sydän on tosiaan hyvää ja edullista kissalle. Kerran ostin lemmikkien pakastejauhelihaa, ja siinä oli kyllä niin epämääräisen näköisiä aineksia, että lopulta meni roskiin. Eikä se edes ollut juurikaan halvempaa kuin tavallinen tarjousjauheliha. Kissat (tai meillä se kaikkiruokainen) syövät niin vähän, että kun kokolihaa ostan, niin se on sitten tuota sydäntä tai suikalelihaa. Suikalebroileria en kyllä antaisi kypsentämättömänä.

      Lihakaupasta saattaisi saada tosiaankin jotakin "rippeitä", mutta niitä joutuisi sitten varmaankin pakastamaan, kun kissa ei kerralla niin kovin paljoa syö.

    • liha ja luita

      Marketista ostettu "ihmislaatuinen" liha on turvallisin. Teurastamoista ei suoramyyntiä taida enää nykyään olla. Barffi-kaupat löytyy joistakin kaupungeista (tee haku netissä) ja lisäksi on automyyntiä, jotka kiertää tiettyjä reittejä ympäri maata ja myyvät barffilihoja pakastettuina - osa jopa tuo kotiovelle jos reitti ei lähelle osu ja on vaikeaa hakea. Tosin kovin pieniä määriä tuskin lähtevät ajelemaan reitin ohi ja näissä usein on käteismaksu (kannattaa tarkistaa kun soittaa tilauksen).

      Itse ostan kanaa/broileria yleensä kokopaloina, joskus suikaleina jos ovat tarjouksessa - kokolihassa enemmän hampaille töitä. Possun sydäntä ja kieltä, naudan luutonta keittolihaa ja pakasteseitä, joskus silakkafileitä. Sisäelimiä en juurikaan anna, maksa on niin vahvaa (sisältää liikaa A-vitamiinia) ettei sitä kovin usein saa edes antaa. Kaikki lihat voit antaa raakana ja kannattaakin antaa raakana, sillä kypsennys tuhoaa mm. elintärkeän tauriinin jonka lähteenä raaka liha on ehdoton.

      Lihaa voi antaa niin paljon kun kissat sitä syö kerralla, näet menekin kyllä jos jotakin jää tähteeksi. Mutta se pitää muistaa, ettei lihaa saa antaa pelkästään, ellei anna luita myös tai sitten kalkkilisää - kalsiumin ja fosforin epätasapaino aiheuttaa kivuliaan paperbone syndrooman eli paperiluutaudin. Lihassa on liikaa fosforia suhteessa kalkkiin ja siksi ne luut tai kalkkilisä on tarpeen. Raaka luu on turvallista antaa, jopa linnunluut, ne ei sälöydy. Kypsiä luita taas ei saa antaa, koska ne menee säleiksi jotka voi puhkaista kissan vatsan tai suoliston.

    • fssfsfsf

      Jos syöttää pelkkää lihaa niin silloin anna esim. apteekista saatua multicattia! (tämä siis jos ei ala itse valmistamaan luista yms. ruokia)


      http://personal.inet.fi/yritys/annamultanen/artikkeli-kissojen_luonnonmu... Tässä hyvä linkki. Näitä löytyy kyllä netistä tuhansia, jos vain etsii...

      Kuivaruokaa kissojen ei kuulukaan syödä! Kamalaa huttua se sellainen.

    • Neulamuikkuja on in ihan sillänsä molemmille....herkkuna.
      .isommat , peratut - silakka ei maistu

      Tyttö maistelee / syö broil / possusuikaleita - Poika haistaa ja peittää.
      Korppukinkku silloin /tällöin - suolalisä.

    • 2kissanomistaja

      Mieti mitä kissa luonnossa söisi. Raakaa lihaa, hiiriä, lintuja. Pakastettuja hiiriä muuten saa eläinkaupoista ja voi kokeilla antaa herkkuna, meillä eivät oikein tajunneet niiden ideaa.
      Kissojen ruokinnassa on niin monta koulukuntaa kuin omistajaakin. Mutta barffaus, eli siis raakaruokinta, on kissalle varmasti paras. Sen toteuttaminen vain vaatii hiukan viitseliäisyyttä ja taitoa. Eli täytyy varmistaa että kissa saa tarpeelliset määrät vitamiineja, kalkkia ja muita ravintoaineita. Myös HYVÄLAATUINEN kuivaruoka on hyvä tuki barffille. EI siis mitään ruokakauppakamaa, mutta ei tunnettu merkki tai lemmikkieläinliikkestä hankkiminenkaan aina takaa laatua - lue siis tuoteselosteet ja varmista ettei siellä mainita viljoja, ja että ensimmäisenä luettelossa on jokin lihatuote. Tässä lyhyt intro kissan ruokintaan, lisää tietoa löytyy netistä pilvin pimein, pitää vain osata poimia sieltä se oleellinen ja elää hiukan myös oman kissan maun mukaan.

    • miauuuuuuuuuuuu

      Meidän leikattu uros kolli ei syönyt oikeastaan mitään muuta kuin kuivamuonaa, kunnes sai vhiskasin kissan märkä muonaa, siitäkin ensin vain sen hyytelön, mutta nyt maistuu koko ateria siis pussi kerrallaan. Lisäksi raksuja, jotka ehkäisevät virtsa kivien tuloa, eläinlääkäristä hankittuja. Ei syö kalaa, keitettynäkään...
      ja mikä sen ihanampaa kuin beceliä leivän päälle ja sen nuoleminen slurps :)
      Kurko rakastaa sitä....... aamupala on meillä yhteinen Kurko rakas D:)

    • bigratbigrat

      Anna sen katin saalistaa kunnon iso rotta,siitähän näkee onko se otus kissa vai hiiri!
      Mikäli rotta palaa takas ja kisu ei,tiedät aivan varmasti kisu ei pärjännyt!

    • 0600228

      www.vauhtiraksu.net

      • 0600228

        ja kuivamuonasta kannattaa ehkä koittaa Royal Canin Exigent-raksuja. Kehitetty erityisesti nirsoille kissoille.


      • kalakissa
        0600228 kirjoitti:

        ja kuivamuonasta kannattaa ehkä koittaa Royal Canin Exigent-raksuja. Kehitetty erityisesti nirsoille kissoille.

        Mun 1,5 vuotias kollipoika syö pääasiassa pikkukaupan lihatiskin tuoretta porsaansuikaletta. Lihan pitää olla ehdottomasti tuoretta. Pakastettu ei käy saati paistettu. Olen useasti tarjonnut kalaa silakkaa ja muikkua, mutta ei kelpaa.
        Kuinka kissan saisi opetettua syömään terveellistä kalaa?


    • ***

      pidä kissoja viikko nälässä. sitten annat ihan samaa ruokaa kuin ennenkin.
      takuulla maistuu.
      on meinaan kokeiltu juttu

    • ddsdsds

      Kissa voi saada maksavaurion jo ihan päivän paaston jälkeen, että älä järjenjättiläinen tule tänne suoltamaan tuollaista potaskaa... Kuka on näin julma, että tahtoo ihmisten tappavan omia kissojaan.

    • Kalamieskissa.

      Ei kissoilla luonnossakaan joka päivä ruokaa ole. Päivän paasto silloin tällöin on hyvä. 2-3 päivääkin syömättä ei tee pahaa aikuiselle maatiais- tai rotukissalle. Viikkoja syömättä on eri juttu, kun maksavaurio uhkaa.

      • tietoa vai ei..

        Tässä lainaus eläinlääkäri.fi sivulta.

        "Kissan ruokinnasta on huolehdittava, sillä kissa ei saa paastota pitkään. Kissan maksa ei kestä yli vuorokauden kestävää pitkää paastoa."

        Eiköhän nuo lääkärit kuitenkin tiedä paremmin kuin sinä, miten sen paaston kanssa on?


      • EnemmänAsioistaPeril
        tietoa vai ei.. kirjoitti:

        Tässä lainaus eläinlääkäri.fi sivulta.

        "Kissan ruokinnasta on huolehdittava, sillä kissa ei saa paastota pitkään. Kissan maksa ei kestä yli vuorokauden kestävää pitkää paastoa."

        Eiköhän nuo lääkärit kuitenkin tiedä paremmin kuin sinä, miten sen paaston kanssa on?

        jos oikein noin lukee eläinlääkäri.fi sivulla niin tuo maksa juttu on aivan täyttä VALETTA.


    • AlluKolli

      Kannattaa kysyä mitä paikakunnan eläinkauppjen pakastimista löytyy ja esittää toivomuksia. Mikkeli-Lappeenranta-Jyväskylä seuduilla toimivan Rahulan rehun pakastealtaasta löytyy oivia broileri tuotteita on kaulaa, siipeä , sydäntä ja maksaa, ne kaikki menee meidän kisuille.

      Lisäksi ruokakaupasta erilaiset broilerin lihat ja luut, esim. broilerin koivet. Rouseke on kova kun koipi rustoineen katoaa kurkusta alas. Porsaan liha joko valmiina suikaleina tai isompina paloina, lisäksi porsaan sydän kelpaa Meidän maukujat on kalan suurystäviä. Muikku ja seiti tuoreena tai paistettuna, se on namnam. Lohi tahtoo olla liian tuhtia, yhdelle kissoista aiheuttaa oksentelua, joten sitä ei tarjota muilekkaan, myöskään silakkaan en tarjoa koska sehän tunnetusti täynnä ympäristömyrkkyjä. Myös naudan lihasta on joskus tullut okennusongelmia jotan sekin on nono. Voisi kuvitella että myös esim kalluna saattaisi maistua, ehkä lammas, niitä ei ole koskaan kokeiltu ..

    • tuutelis

      Tää olikin hyvä ketju, kun olen muuttamassa meidän diabetekseen sairastuneen kissan ruokavaliota kuivaruoasta enemmän kokolihapainotteiseksi.

      Noista broilerin koivista kysyisin, että annetaanko niitä kissalle raakana?

      Meidän kisu kyllä kerran saalisti parvekkeelle eksyneen epäonnisen oravan, jonka söi häntineen päivineen niin, että luut vaan rouskui. Kamalaa, kun ei tosiaan ole tarkoitus oravilla kissaa syöttää :( Mutta siis tuosta tuli mieleen, että ilmeisesti raakana, ja jos ei kypsennettyä luuta edes saa antaa?

      Ja jos kissa nälissään hotkii kokonaisen oravan, niin siitä tulee käsitys, että se söis kuinka paljon vaan. Ja tarkoitus olis siis ruokavalion avulla hallita kissan painoakin, jota on ollut liikaa, vaikka nyt on jo jonkin verran laihtunutkin. Osaako kukaan siis kertoa edes suuntaa antavasti, että minkälaisia määriä lihaa/kalaa/broileria kissalle kannattaa antaa? Ajattelin myös pitää kuivaruoan ainakin pienenä osana meidän kissan ruokavaliota.

    • Rantuista rantuin

      Kertokaa millä saisin kissani syömään kalaa, lihaa, ym.kissalle luonnollista ruokaa. En kuitenkaan halua sairastuttaa sitä paastoamisella. Marketin ruuasta maistuu vain yhtä merkkiä ja sekin hyytelöisenä. Kuivaruokaa menee ns. välipaloina joskus. Veden juontikin on vähäistä.

      • 7+7

        Päästät kissasi saalistamaan sitä luonnollista ruokaa.


    • murkinat

      Meillä kissa syö iltaisin joko sydäntä,kanaa,tai possua, aamuyöllä ja aamulla raksuja, märkäruokaa, päivällä näin kesällä ei oikeistaan mitään, ehkä liian kuuma ollut, viili maistuu emännän känssa aamupalaksi.

    • Kissatäti

      Meillä uppoaa seiti. pyöräytän pakastekimpaleen mikrossa niin, että sulaa ja osin kypsyy. Annos kunhan jäähtyy hetken niin kyllä maistuu! Kerran viikossa annan tuota.

      Sen lisäksi kuivaraksuja eläinkaupasta, sekä Applausen märkäruokaa ja marketin Lazz "as good as it looks" merkkinen menee, muut ei.

      Satunnaisesti katkarapuja (liotan ensin, etteivät ole liian suolaisia) ja kun ostan maustamatonta lihaa (broileri, naudansuikaleet, jauheliha ym.) perheen ruoan laittoon, annan siitä kimpaleen kissallekin raakana.

    • meow

      Me syötämme kisuille possunsuikaleita raakana ja ai että on hyvää kissojen mielestä :)

    • NiiskuInkeri

      Meidän katti ei suostu syömään markettien ruokia. Siispä herra syö vain naudan sydäntä, maksaa, poron lihaa, naudan lihaa, porsaan kieltä, kalaa mikrossa kypsennettynä, laktoositonta kermaa, vettä yms. En tiedä onko ruokavaliomme oikea, mutta kolliherra on varsin tyytyväinen ja isokokoinen ja terve. Kattimme on ulkokissa, sieltä saa namipalaksi hiiret, myyrät, sisiliskot, sudenkorennot yms. ja kaiken lisäksi päivittäisen heinäannoksensa näin kesäaikaan.

      Jos markettien ruokaa tarjoaa, katti haistelee niitä ja käy peittämässä. Onko niissä niin karsea haju vai mikä. Eläinkaupasta myöskin sain näytteeksi jotain kallista ruokaa, jossa piti olla lihaa valtaosa...sama lopputulos, katti haisteli ja vihaisesti peitteli em. sössön. Siispä jatkamme tällä samalla vanhalla linjalla, ei ole pissavaivoja eikä muutakaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      376
      1426
    2. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      104
      1243
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      113
      1180
    4. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      158
      1052
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      40
      930
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      876
    7. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      786
    8. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      780
    9. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      85
      767
    10. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      166
      662
    Aihe