Paras maa opiskella

Wohin?

Haluaisin kovasti ulkomaille opiskelemaan jotain, mutta en tiedä mitä ja minne.... Olisiko Amerikka hyvä paikka? Jos, niin mikä kaupunki sieltä? Tai jos voisitte sanoa, minne EI kannata mennä opiskelemaan? Haluaisin siis lähteä lukion jälkeen ja mulla ei oo toiveammattia. Onko ehdotuksia, mitä voisi opiskella jatko-opintoina? Kielet on vahvat, samoin terveystieto ja liikunnasta ja terveydestä oon kiinnostunut sekä muodista ja kauneudesta. Ehdotuksia? Todella paljon kiitoksia vastauksista!

6

597

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Wohin?

      Ja en haluais mihinkään pohjoismaahan, mieluusti jonnekin vähän kauemmas. ;)

    • 20

      Amerikassa on 20000-30000 kaupunkia, vaikea ruveta rankkaamaan. Opiskelu on kallista joten tuollainen 'emma tiija mika kiinnostaa' ei oikein sovi tanne.
      Enemmankin nuo kiinnostuksesi kohteet viittaavat suomalaiseen ammattikouluun.

    • Kürtőskalács

      Suoraan lukion jälkeen suht. nihkeää, ainakin jenkkeihin, ellet sitten ole suht. varakas (opiskelu on siellä kallista, kuten tiedät). Etsi tavalla tai toisella se kiinnostava ala ja opiskele siitä Suomessa ensin alempi korkeakoulututkinto. Sen jälkeen voit alkaa katsella maisteriohjelmia ulkomaisista yliopistoista. Ja kannattaa käväistä vaikka opiskelijavaihdossa, sen aikana voi luoda hyviä kontakteja jatkoa varten.

    • Käynyt läpi saman

      'Paras maa' riippuu varmasti ihmisestä, kun kaikilla sattuu olemaan eri maku. Jenkeissä (kans Englannissa) on kans monta yliopistoo, jotka on sellasii 'höpö' (en nyt keksi parempaa sanaa?) yliopistoi, että ne ei oo hirveen arvostettuja, että kannattaa kattoo myös vähän etukäteen mihin itsensä on pistämässä

      Mulla on pari kaveria Los Angelesissa opiskelemassa tai opiskeluvaihdossa, haukkuu sitä tosi paljon ihmisten kannalta ainaki kun ne on kuulema todella töykeitä, mutta opiskelun tasosta ei ole valittamista. Stanfordista oon kuullu pelkkää hyvää, tosin sit saa kyl olla rahkeita ja älyäkin.. Yks kaveri on Toledon yliopistos ja on tykänny tosi paljon, vaa 10 000 lukukausi..

      Kannattaa alottaa kattelemalla läpi noita eri ulkomaalaisten yliopistojen nettisivujen kurssivalikoimii. Sielt löytyy kaikennäköstä erilaista, Suomeen verrattuna paljon enemmän valikoimaa. Sillai mä löysin oman opiskelusuuntani. Mutta muista, että jos meinaat oikeesti ulkomaille, niin se vie aikaa ja kärsivällisyyttä, etenkin jos et vielä tiedä mitä haluut elämältä. Varaa aikaa hakuun ja ettimiseen ainakin puoli vuotta. Ylensä ei heti löydä sitä mitä haluaa tai sitten löytää, mutta sitä löytää niin monesta paikasta, että tulee valinnanvaikeus.

      Haut alkaa usein aikasemmin kuin Suomessa ja moneen maahan,ainakin niihin joita mä katoin on haut joskus joulukuun -helmikuun välissä. Kans ei voi yleistää, koska joissain maissa on eri aikaan haku tietyille linjoille, kuten Englannissa alkaa Oxfordille ja Cambridgelle aiemmin haut, kuin muihin yliopistoihin. Kannattaa myös miettiä kaikki kokeet liittyen hakuihin, esim. jenkkeihin on omat testit ja siinä vaiheessa ylppärituloksilla ei oo painoo paljookaa. Sisäänpääsykokeet ei oo yhtä suosittuja kuin Suomessa mutta tietenkin riippuen alasta, jota haluu opiskelemaan (esim insinööriksi, arkkitehdiksi ja lääkikseen voi olla, mutta englanninkieltä lukemaan ei välttämättä).

      Niinkuin joku jo aiemmin mainitsi niin yksi vaihtoehto on tehdä kandi (bachelors degree) Suomessa ja maisterii sitten ulkomaille. Todella fiksu idea, paitsi jos et keksi Suomesta mitään.

      Kuvauksesi perusteella kattelisin jotain terveyteen liittyvästä jos tykkäät noista. Ehkä joku nutritionist? Vaikee ulkopuolisen sanoo. Ite tein lukiossa kaikki tulevaisuuden ala testit ja ei musta kyllä lääkäriä ole tulossa, vaikka kovasti testit niin väittivät, mutta hyvin tässä on jaloille tultu, kun jakso oikeesti etsiä. Kannatan kuitenkin ulkomaille lähtöä jos polttelee kovasti.

      Onnee etsintöihin!

    • reissuun vaaan!

      Käy työkkärin soveltuvuustesteissä ;) ihan hyviä ideioita sieltä sai, ja valmistuinkin juuri yhdestä ehdotuksesta. Suosittelen samaa kuin muut, eli aloita opiskelu Suomessa, liikunta-ala, fyssari tms. jos korkeakouluun mielit, tietenkin sitten ammattikoulun puolelta löytyy "kauneusaloja". Suomesta saa hyvät taloudelliset tuet ulkomailla opiskeluun sekä jokainen koulu auttaa kohteen valitsemisessa jne. Vaihdossa voi olla n. 4-12 kk työharjoitteluissa, joten eri maitakin pääsee kokeilemaan :) Tällöin säilyy myös Suomen sosiaaliturva ;)

      • reissuun vaaan!

        Niin ja vielä noista kielistä, mitä kieliä puhut? Mikä niistä miellyttää eniten? Ei kannata lähteä Ranskaan, jos puhuu saksaa ;) Työllistymisen kannalta "harvinaisempien" kielien opiskelu on aina plussaa, ei englannin osaaminen ole enää mikään meriitti. Jos et halua Eurooppaan, vaan jonnekin kauas, niin kannattaa miettiä sitten ent. siirtomaita esim. ranskaa puhuvat Afrikan maat, Väli- ja Etelä-Amerikka espanjan taitoiselle ja luonnollisesti englantia käyttävät maat.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      333
      2909
    2. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      106
      2194
    3. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      120
      1630
    4. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      73
      1154
    5. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

      Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
      Ikävä
      71
      1042
    6. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

      Miehelle kysymys :)
      Ikävä
      61
      993
    7. Voi nainen...

      Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
      Ikävä
      41
      950
    8. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      148
      934
    9. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      290
      852
    10. Naiselle kysymys

      Mitä oikein näet minussa?
      Ikävä
      41
      763
    Aihe