yhtä helvettiä

neuvoton123

olemme lukuisia kertoja käyneet spk:mme kanssa lekurissa ja minkäänlaista apua emme ole saaneet.
elikkä koirani siis nakertaa itseään kyljestä niin että siihen tulee "haavauma" myös yöllä tekee sitä että rapsuttaa ja kupsuttaa itseään jokapaikasta niin että seinät helisee..
eläinlääkäri epäili hiivaa,ihotulehdusta tai kuivaa huoneilmaa.
hetki sitten sain tämän vaivan pois laittamalla bebanthenia kyseiseen haavaumaan mutta lussutus ja raaputus jatkuis hetken kuluttua uudestaa. taas mentiin eläinlääkärille mutta apua ei ole saatu.antibiotitkaan ei tehoa.
mikä avuksi tälle kaverille?jollain muulla samaa ongelmaa koiransa kanssa?
ikävää ja todella turhauttavaa kun asialle ei saa loppua.
koiran iho myös hilseilee paljon ja on kokeiltu erilaiset koiranruokamerkit tms. öljyt ja kaikki.
pesty on myös kosteuttavilla ja rauhoittavilla shamppoilla jolla vaiva meni hetkeksi.myös antiseptisillä/eukalyptuksella ja mäntysaippualla.
kirppuja tällä pojalla ei ole ja toinen koirani ihan normaali.mikä siis neuvoksi?
jaksaisi lekurillakaan kokoajan koiraa ravauttaa ja maksaa maltaita tästä kun ei kerta minkäänlaista apuakaan saa..niin turhauttavaa...

57

8856

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ehkä...

      Stressi??? (hermovika)

      • neuvoton123

        hermorakenne koiralla mitä mainioin, ei ole siitä kiinni.. stressiäkään ei pitäisi olla kylläkään..


    • toivotaan apua

      Aika näyttää miten kauan jaksatte taistella noin vaikeiden vaivojen kanssa...
      Toivottavasti apua löytyy jostain,muutenhan ei ole paljon vaihtoehtoja..
      Kaikki kärsii..

    • musta sesse

      Meillä hävisivät kutinat ja rapsutukset noin kuukausi brit care ruokaan siirtymisen jälkeen (oli viides eri nappula testaus).
      Ensin luulin kyseessä olevan vain vehnä-allergian, mutta ainakin maissi aiheutti myös ongelmaa. Ehdoton kielto nyt kaikelle viljalle, sillä reaktio tulee jo siitä jos muksumme pudottaa leivän- tai keksinmuruja lattialle ja sesse pääsee niitä popsimaan.

      Nykyäänsiis vain kalanmaksaöljyä, brit carea, kalaa, mahalaukkua ja raakaa lihaa luita rusoja, näin on turkki hienossa kunnossa eikä rapsuttele lainkaan.

      • Nesseli

        Hiivaongelma ihan selvästi.Samat oireet ku meillä.El.lääkäri otti raapenäyte korvasta ja iholta (karvaton alue kyljessä )ja jossa selvisi.Vaihettiin eliminaatio (sovellettu)sikaa,tattari keitetty, aptusdog vitamiini, maitohappobakt. Merilevä,pellavaöljyä ja Solgar(sitraattisinkki )1tabletti. aamuin illoin( kapselin sisus) ja anna muhia pv huoneenlämmössä(liha/tattari/maitohappobakt. Ja muut aineet ruokinnan yhteydessä. Tällä jatkat kunnes oireet/kutina häviää.2-3kk .Sen jälkeen sika -kana-lohi mix tai ruoka kerrallaan lisää/2 viikkoo et näkee oireileeko?Nappulat pois ja ei nauta,vehnä,maissia


      • normisaku
        Nesseli kirjoitti:

        Hiivaongelma ihan selvästi.Samat oireet ku meillä.El.lääkäri otti raapenäyte korvasta ja iholta (karvaton alue kyljessä )ja jossa selvisi.Vaihettiin eliminaatio (sovellettu)sikaa,tattari keitetty, aptusdog vitamiini, maitohappobakt. Merilevä,pellavaöljyä ja Solgar(sitraattisinkki )1tabletti. aamuin illoin( kapselin sisus) ja anna muhia pv huoneenlämmössä(liha/tattari/maitohappobakt. Ja muut aineet ruokinnan yhteydessä. Tällä jatkat kunnes oireet/kutina häviää.2-3kk .Sen jälkeen sika -kana-lohi mix tai ruoka kerrallaan lisää/2 viikkoo et näkee oireileeko?Nappulat pois ja ei nauta,vehnä,maissia

        No onpa monimutkaista. Mun sakuilla ei koskaan ole ollut allergioita, mistä sakusi on peräisin? Itse olen syöttänyt kuivamuonaa ja kaikki ollut ok.


    • Doggies

      Raakaruokintaa ja eläinrasvoja kaverille sekä E-vitamiinia esim. helokkiöljyn muodossa. Kokeilkaas :-)

      • poppajoe

        Juuri ei noin.Ruokavalio ei ole mikään suomi24 palstalta saatu/annettu ohje, jota KOKEILLAAN!Koiran on saatava ruuasta kaikki .Se on asia johon perehdyään ja tehdään asiantuntijan(kasvattaja, ja kokenut sellainen), eläinlääkäri, mutta EI suoli24n wannabee tietäjien ohjeilla!


    • 31

      Tarkista ensimmäiseksi asuntosi ilmankosteus. Jos se on alle 45, koiran iho oireilee herkästi. Tähän avuksi on ilmankostuttaja, ja apteekista saa dermocent spot on rasvalisää, joka tiputetaan niskaan.

      pese ruvella oleva kohta ihosta mäntysuovalla, vaahdota hyvin, älä huuhdo pois, vaan kuivaa varovasti paperilla, kevyesti. Koirat harvemmin kaluaa mäntysuopa-ihoa, erinomainen varpaidenväliin ja hotspotteihin, kuivattaa märän.

      Ota koirasta ihoraape, jolla hiiva voidaan sulkea pois.

      Jos näistä mikään ei auta, lähtisin kokeilemaan joko eliminaatiodieettiä tai otattaisin suuntaa antavat allergiatestit. Vaihda ruoka perunapohjaiseen, tarkista että myöskään riisiä ei ole ( riisi on myös vilja, ja jos viljoille herkkä, voi reagoida riisiinkin)

    • hoitoa 24/7 rasittaa

      Ankeaa miten voi koiranpito mennä vaikeaksi...
      Missähän lie vika, että näitä oireita tulee enemmän ja enemmän nykyään...
      Yhtä eläinlääkärissä ja testeissä laukkaamista...

    • Helppoa!

      Taitaa olla vika nyisessä ruokinnassa eli kuivamuonassa. Monelta vaivalta vältytään ruokkimalla pennusta saakka muullakin kuin teollisesti valmistetuilla. Eli raakaa lihaa vaihtelevasti ja kotiruokaa (koiralle valmistettua).

    • Da-Daf

      ainakin kala allergisoi sakemannia itse sain avun kana pohjaista ruokaa ja pellavaöljyä ei mitään kalaa eikä omega6

    • raastavaa

      Siinäpä se vaikeus onkin, kun mikä ruoka sopii toiselle ,saattaa olla toiselle suorastaan myrkkyä..
      Se on vaan kokeiltava mikä ois sopiva ruoka,mutta kyllähän siihenkin väsyy kun kaikenlaista on kokeillut , ja mikään ei oikein auta...
      Vaikea on tilanne tuolla aloittajalla,tuntuu olevan keinot jo vähissä ja varmaan
      tosiaan mennyt tuskalliseksi koko tilanne...
      Toivon jaksamista löytää apua tuohon piinaan,varmaan alkaa voimatkin olla jo vahissä... :( Toivon parasta koirulille ja ollaan hengessä mukana

    • allergiaa?

      Meillä oli samanlaista, mutta lisäksi pahanhajuisia pieruja. Meidän koiralla oli venhä- ja maitoallergia. Ruokavaliolla saatiin hoidettua nuo vaivat. Iho ei hilseile eikä kutia ja pierua ei enää tule, ei ainakaan sellaisia ku aiemmin ja paljon harvemmin.

      Muita mahdollisia allergiasta johtuvia kutinoita yms. aiheuttaa myös maissi- sekä lisäaineallergiat. Meille tuli tuo maissiallergia vielä lisäksi sessukalle.

    • Rasputinnnn

      Meillä ihan täysin samat oireet sakulla. Nappulaa vaihdoin kolmesti, hetken aina auttoi ja taas sama jatkui. Alotin barffauksen ja se autto hetkeksi. Sitten jätin naudalihan/luut pois ja siitä asti on ollu rapsuttelemasta. :) Nyt näyttää jo ihan koiralle, karva kiiltää, ei hilseile, ei kutia, ei lussuttele, eikä haise. :) ..korvatkin on pysynyt terveenä.

    • Joskus väsyy

      Pese koira apteekista saatavalla Hexocil-shampoolla. Osta Allerderm-nimisiä pipettejä ja käytä niitä alkuun tiiviisti. Siirry heti johonkin perunapohjaiseen ruokaan, peuraperunaa esimerkiksi jos rodussa esiintyy kalallekin allergisuutta. Minä käytän lohiperunaa. Brittiä tai Taste of the Wildiä tällä hetkellä. Britistä tuntuvat tulevan mahat löysälle. Brittissä on myös joissain pusseissa tiettyä lisäainetta, mitä meillä eivät kaikki kestä..

      Allerginen ei ole kyllä kolmeen kertaan tehtyjen testien perusteella, mutta ainakaan maissi ei näytä muuten sopivan hyvin, ja lampaan tahdon karsia nyt periaatteesta kokeillakseni eliminaatiodieettiä koska sitä koira on aina saanut. Riisin poisjättöä en ole vielä tehnyt. Harkinnan alla. Totuttu ruoka muuttui jollain tavoin liian maissiseksi ja yksi koira alkoi sairastaa. Sittemmin lakkasivat kokonaan syömästä lempiruokaansa yksin tein pussin vaihdon yhteydessä eikä mikään saa enää syömään. Oli pikkupakko alkaa etsiä uutta ruokaa.

      En voi väittää helpoksi: elukat muutenkin huippunirsoja eikä näille yleisesti helposti sovi eri ruuat. Lisäksi itse vältän lisäaineita, koska näen ne kaiken pahan alkuna suuressa määrin.

      Hirveä homma saada yhteen sopimaan a) minulle kelvattava b)koiralle kelvattava c) koiralle sovittava ja d)ruuan saatavuus

      • minelan

        En itse ole kuin kokeillut kk-mäyräkoirilleni satunnaisesti ns. Yrjölän puuroa ja jauhelihaa. MUutta meillä ei olekaan mitään ongelmia minkään sortin kuivamuonan kanssa, nyt syövät Mustista jaMirristä ostettua Canacan kuivamuonaa ja jauhelihaa.
        Kuten kirjoitin, meillä ei ole ilmennyt mitään allergioita, mutta ennen vanhaan Yrjölän puuro plus liha olivat rautaa.


      • saksanpaimenkoirauros

        Mitä helvetttiä TAAS olet väärällä palstalla???!!!! Minun saksanpaimenni luultavimmin on asian ydin täällä sakufoorumilla, joten vaihda foorumia.


      • minelanpaskaa

        Heheee. Pese koirasi. En ole koskaan joutunut pesemään koiraani. Koira ei ole koskaan kärsinyt iho-ongelmista. Mulla oli saku tosiaan, jota ei koskaan pesty ja iho oli kunnossa 13 v ajan.


    • Juha V.

      Heips, kaikki koirat tapaus kohtaisia. meillä oli sama homma ton meidän poitsun kanssa. Käytiin lääkärissä ja otettiin verikokeita mitkä muistaakseni lähetettiin hollantiin tai sveitsiin tutkimuksiin. Siis veri näytteistä katsottiin allergisoivat asiat, ja niitä oli paljon! Nyt poitsu syö kanaa ja riisiä, Hauhaun vehnätöntä makkaraa, jne. Sit sai vielä atopica lääkityksen mutta sitä ei enää anneta kuin näin syksyllä kun luonto mätänee niin vähän aina kutisee silloin. Ja vähän aikaa sitten ihmeteltiin kun taas nypsyttää ja rapsuttelee itseään kauheasti, ihmeteltiin että mikäs nyt on. Oltiin laitettu aidot villamatot lattiaan, siinä vika. Ne matot vaihdettiin niin johan heti helpotti. Sitten tällainen asia vielä siitä verikokeista että ensimmäinen lääkäri missä käytiin kertoi ettei sellaisia verikokeita ole olemassakaan. Määräsi vain kortisonia koko ajan, mikä ei tunnetusti ole hyvä juttu koko ajan syötettäväksi.

    • Kallistalystiä

      Paljolta säästyy jos on ilman koiraa,kuulostaa tosi työläältä tuo koiranpito nykyään..
      Bisnes pyörii...koiran ostohinta alkaa olla vain minimi osa tuosta lääkäri/allergia/ruoka rulijanssista.... Mutta eihän kaveria voi jättää hoitamatta...
      kun se on kerran hankittu,eipä sitä etukäteen tiedä millainen piina siitä ihgusta pentusesta voi tulla...

    • kutikiturapsu

      Me jaksettiin koko koiranelinikä tuota helvettiä kaikkia kokeiltiin, mikään ei auttanut lopullisesti, vaan ongelma palasi kerta toisensa jälkeen.Ikävintä oli kasvattajan välinpitämättömyys ongelmaan.Hän ei kokenut ongelman olevan vakava, vaikka koiran sukulaisilla oli samoja ongelmia.Tämä menestynytkin näyttelykasvattaja käytti koiramme sisaruksia huoletta jalostukseen ja teki saman yhdistelmän uudelleen.

      Ongelma on inhottava, niin koiralle kuin omistjalle ja jos tuollaisia vaivoja koiralla ilmenee, ei sen sukua pitäisi käyttää jalostukseen.

    • muori58

      Eaglella on hyviä ruokia allergíkoille, voi olla elimistössä hiivaa, lue netistä koiran hiivasta. Kylmäpuristettua öljyä ruokaan päivittäin. Molkosalia veteen laimennutuna ja putsaamaan raaputuskohtia (korvat ?). Googleta Molkosal, maitohappobakteerit auttaa.

    • ei rokotuksille

      Olen miettinyt että mikähän mahtaa olla näiden kaikenmaailman rokotusten vaikutus tuohon allergia touhuun nämä älyttömän tiheät madotukset siihen päälle...
      Seuraavaa koiraa ei meillä enää rokotella ,pidetään vaan kotikoirana...
      Nykyinen sai rokotuksesta lieviä epileptisiä oireita,näki harhoja ns. "kärpäsiä" yhden yön,kutisi niin että oli ihan tulessa koko pikku raukka...
      Luojan kiitos siitä selvittiin...

      • minelan

        En ota kantaa koiran rokotuksiin. Itse rokotutan koirani säännöllisesti. Mutta ystäväni, ihmislääkäri ja kasvattini omistaja sanoi, että nykyään pennunmyyjät mainostavat, että pentue on usein madotettu. Ensin pitäisi tutkia ulostenäyte ennen, kuin lähdetään suunnattomasti madottamaan koiraa, Se on pennulle aina rasitus.Jos emä on kunnolla madotettu ennen astutusta niin ei ole sanottavaa, että pennulla olisi matoja.


      • isotumma

        Meillä sama homma,rokotuksen jälkeen näki kärpäsiä ja on saanut lieviä epilepsiakohtauksia läpi elämän harvakseltaan. Seuraavaa koiraa ei meilläkään rokoteta,jos yleensä vielkä koira laitetaan.... Tämä on ensimmäinen "hiivakoira" meillä ikinä ja sakuja ollut 45 vuotta.
        Tosi ankeaa... :(


      • voiteitäkateellisia
        isotumma kirjoitti:

        Meillä sama homma,rokotuksen jälkeen näki kärpäsiä ja on saanut lieviä epilepsiakohtauksia läpi elämän harvakseltaan. Seuraavaa koiraa ei meilläkään rokoteta,jos yleensä vielkä koira laitetaan.... Tämä on ensimmäinen "hiivakoira" meillä ikinä ja sakuja ollut 45 vuotta.
        Tosi ankeaa... :(

        Minulla eikä"meillä" OLE SAMA HOMMA" ollenkaan. Eikä varmaan monella muullakaan. Eli koirallani ei ole koskaan ollut allergioita ja kaikki rokoteasiat ovat hoituneet hyvin. Minulla 45 v sakuja ja aina ollaan pärjätty paremmin kuin hyvin.


    • pelander

      moi minulla oli aikanaa samanlainen söi koko ajan turkkia ja raaputti koko ajan.vietiin alergia testiin oli monelle kymmenelle ainelle alerginen.saksanpaimenkoirissa alergiat ovat yleisiä.ainut mikä autoi oli kortisoni kuuri.tabletti jokä päivä.tuli uusi turkki ei enää jyrsinyt itseään.oli paljon rauhallisempi.nykyään meillä on sileäkarvaisiakettuterrierejä
      eivät sairasta mitään t maarit

    • Ei kuivaruokaa!

      Tässä myös hyvää infoa allergioista. http://www.luontaishoitolarephlex.fi/allergiakoira.shtml

      Itselläni ei kokemusta koiran sairauksista ole, mutta jos niitä joskus alkaa ilmenemään ruokinta muuttuisi ehdottomasti raakaruokintaan (ei BARF). Meillä sakemanni 2v. syö kotiruokaa (koiralle valmistettua) ja raakaa lihaa, lisäksi perheen ruokien tähteet...terve poika.

      • Ei kuivaruokaa!

        vielä lisäyksenä että koiramme ei rapsuta itseään juuri koskaan, ehkä max kerran/kaksi kuukaudessa...(olen itse kotiäitinä joten ei jää huomaamatta :D) Lapsetkin heti ihmettelevät ja naureskelevat jos harvoin koira kupsuttaa :D


    • r.i.p Napu

      Meillä oli norjanharmaan kanssa soma homma, koira nakersi itseään kyljestä lihoille asti ihan hulluna. Sitä hoidettiin ties millä pillereillä ja voiteilla, lopulta koira repi kylkensä läpi asti auki ja jouduttiin lopettamaan. Selvisi että sillä oli kyljessä kasvain, koira tiesi sen mutta me ei osattu epäillä... :(

    • surullista

      Ompa surullinen tarina...varmaan yritti jyrsimällä poistaa kasvainta..
      Täytynyt olla kipeä. Nukuttaminen poisti tuskan..

    • Sekalinjainen

      Itselläni 3 v. sakemanniuros aloitti rapsuttelun noin vuoden ikäisenä. Kokeiltiin kaiken maailman ruoat ja rasvahappovalmisteet ja ne kyllä auttoivatkin. Nyt viime keväänä tilanne paheni ja olemme olleet viimeiset puoli vuotta maamme tunnetuimman ihotautispesialistin hoidossa. Nyt koira syö ainoastaan eläinlääkäriasemalta saatavaa Royal Canin Hypoallergenic ruokaa. Heti kun kokeilen jotain uutta ruoka-ainetta (jota koira ei siis ole aiemmin saanut), niin rapsutus pahenee.) Onneksi koiralle kelpaa nämä samat nappulat myös palkkioksia ja namiksi :-).

      Koirasta on otettu raapenäytteet hiivan ja ulkoloisten varalta. Lisäksi on tutkittu verinäytteistä ns. huoneallergeenit, joista kaikista tuli negatiivinen tulos. Lisäksi se sai kesän aikan yhteensä 5 Stronghold -käsittelyä, siltä varalta että kyseessä olisi ollut kapi.

      On pesty kosteuttavilla ja lääke shampoilla, käytetty ihoa kosteuttavia suihkeita, kortisonisuihketta ja Allerderm-pipettejä (suosittelen). Suun kautta annettuna kortisoni vähentää kutinaa, mutta sitäkään ei voi koko aikaa antaa.

      Pyykinpesu- ja siivousaineet on vaihdettu allergisille ihmisille sopiviksi jne.

      Itse olen tullut siihen tulokseen, että koirallani on jokin allergia ja toivon että sen syy selviää. Mutta uskon myös, että osittain rapsuttaminen ja itsensä kirputtaminen on psyykkistä laatua, koska koirani ei koskaan rapsuta silloin kun ulkoillaan tai on muuta mukavaa tekemistä. Yleensä rapsuttaa silloin kun haluaa huomiota tai kokee, että on muuten tylsää. Myös koirani koulutuksessa auttava virkakoirakouluttaja epäilee että kutina on osittain opittua käytöstä ja osittain hermostollista.

      Harmittaa kun tiedän että kasvattaja ei halua tässä asiassa auttaa, vaikka olen eräässä nettikeskustelussa ko. kennelistä nähnyt maininnan että eräissä sukulinjoissa on "epämääräistä kutinaan". Kasvattaja on kuitannut asian sillä että kyseessä oli epäonnistunut pentua, jota ei olisi pitänyt teettää. Sekös omistajaa lohduttaa

      Tsemppiä kaikille saman ongelman kanssa painiskeleville

    • vanhaluu

      En jaksa lukea kaikkia vastauksia mutta tässä neuvo.Ensin siirrät koiran ruualle, jota se ei ole ennen saanut ja siinä saade.Esim olla vain yksi prot.ja yksi hiilarin lähde.esim.peura-peruna.lisänä voit ja pitäisikin antaa omega 3 ja 6:sta.Sitten soitat lääkärille ja pyydät sille kortisonia pillereinä muutamaksi viikoksi esim.Vetaraxoid.Peset sen makuualustan joka viikko ja annat olla riittävästi ulkona.Älä stressaa sitä vaan nauttikaa metsälenkeistä.Älä pese koiraa.Pallitkin voi tietty leikkauttaa, auttaa monasti.Toisinaan nämä vaivat johtuu stressistä, hermoista yms.Mutta ruokavalio on ainoa keino kokeilla allergia selville.Tätä ruokaa pitää antaa ainakin 6 viikkoa eikä MITÄÄN muuta sinä aikana,ei keksiä,ei puruluuta tms.

    • Saku-fani 68

      Omalla sakullani oli samanlaisia ongelmia jotka ovat todella yleisiä (ikävä kyllä) sakemanneilla.Koirallani aloitettiin kortisoni hoito (tabletteina) joita se söikin sitten elämänsä loppuun asti (monta vuotta). Iho parani todella hyvin ja koira sai todella paljon ylimääräistä energiaa (kortisonin piristävä vaikutus) loppu elämäkseen. Kysy e-lääkäriltä, mitä mieltä hän olisi tästä, koiran elämän laatu paranisi varmaan tuntuvasti, sillä eihän tuollainen hirveä kutina ja tulehdukset voi olla kovinkaan terveellistä pitemmän päälle, tsemppiä sulle ja koirallesi!

    • Huom...
    • verikokeet otettu?

      Moi! Mulla oli vuosia sitten saku, jolle tuli ihottuma yllättäen, eikä mikään lääke tehonnut.. Otettiin verikokeet, ja oli valkosolut vähän koholla, ei muuta..

      Puoli vuotta ihottuman jälkeen koira meni päivässä heikoksi, pikatestillä todettiin autoimmuuni hematiivinen anemia.. Hoito on kortisonia lopun elämää, valitettavasti vain meidän koiruudelle hoito ei tehonnut ja viikon kuluttua jouduttiin lopettamaan.

      Oletettavasti tuo ihottuma oli ennakko-oire taudin alkuvaiheesta, siinä vaiheessa kun tauti oli jo rajuna päällä, ihottuma oli jo parempi.

    • juupajuu...

      Hassua, että keskustelu tyrehtyi täysin kun puheeksi tuli koiran normaali ruokinta (raaka liha). Mielestäni on täysin turha valittaa koiran sairauksista niin kauan kun kuppiin laitetaan teollista einestä...kuivarehua eli laiskan koiran omistajan pikaruokaa...itse häpeäisin silmät päästäni jos koirani joutuisi syömään jatkuvasti teollista...ei meillä lapsetkaan syö päivittäin saarioisten pizzaa. Miettikääpä hieman,!

      • Hyvä pointti.
        Monet kokevat kuivanappulat turvallisemmiksi eivätkä uskalla heittäytyä esim pelkästään aitoon ruokaan - kokevat että koira saattaa jäädä jostain paitsi.
        On olemassa myös valmiiksi tehtyjä "tasapainotettuja" aitoja ruokia tai sitten vaikka jotain yrjölän puuroja lihalla valmistelemaan. MIten kukin haluaa.

        Vuosien kierre eläinlääkäreissä, toinen toistaan kalliimpia ruokia allergiaan...kun helpoin tapa selvittää ongelman syy ruokinnassa, on aloitaa yhdestä hiilarin/protskun lähteestä ja alkaa tutkailemaan reaktioita/vaihtamaan tarpeen mukaan.

        En tiedä mistä sellainen pelko aitoa ruokaa kohtaan on tullut. Eläinlääkäreiltä ?
        Täytyisi muistaa sekin, että suuri osa (on varmaan joitain poikkeuksia) eläinlääkäreistä ei ole koulutuksensa puolesta ainakaan mitään ruokinnan ammattilaisia.


    • atooppinen iho

      Meidän saku alkoi raapia itseään todella paljon jotain 5-7 vuotiaana. Käytettiin useita kertoja lekurissa, joka sanoi, että kaikki sakut rapsuttaa tuolla tavalla. Ei ollut sakuihminen tuo el. Sitte vaihdettiin eläinlääkäriä ja otettiin ihonäytteet ja verikokeet ym. Sai kortisonin, antibiootit ja desinfioivan shampoon ja korva- ja silmätipat. Tämä uusi el sanoi, että on todella huonossa kunnossa. Kokeet olivat kaikki ok ja aloitettiin atooppisen ihon hoitoon tarkoitettu atopica-lääkitys. Pikkuhiljaa jätettiin muut lääkkeet pois. No herrassa tapahtui suuri muutos. Parin viikon kuluttua ei enää rapsutellut, oli rauhallisempi, ilme piristyi ja turkki alkoi kasvaa. Nyt syö atopicaa loppuelämänsä. On kallis lääke, mutta nyt kun ollaan päästy ylläpitoannokseen, niin maksaa railut 100 euroa kuussa. Ekan vuoden ajan lääkkeisiin meni 250 euroa kuussa. Ruokaa ei vaihdettu. On nyt upea vanha herra. :))

    • Vanha sakuihminen

      En malta olla osallistumasta keskusteluun.
      Ketjun aloittaja ei kerro asuuko koira kerrostalossa, rivitalossa, ok-talossa???

      Itselläni on ollut saksanpaimenkoiria yli 30 vuotta. Koirani asuvat päivisin ulkotarhoissa, liikkuvat muutenkin ulkosalla runsaasti, mutta yöt tietystikin "laumansa" kanssa sisällä ok-talossa. Mainittakoon että meillä on sähkö/puulämmitys eli siis pääosin puulämmitys.
      Koirani syövät jonkin verran kuivamuonaa (olen kokeillut monia eri nappuloita vuosien ja taas vuosien varrella), puuroja, täysjyväriisiä, lihaa. Tietysti laitan myös aina silloin tällöin ruoan lisäksi valkosipulia, oliiviöljyä, rypsiöljyä yms. Lisäksi meiltä itseltämme ylitse jäävät ruoanloput, eli siis koiramme ovat "kaikkiruokaisia".
      Jopa pari kasvattiani on tuotu "allergian" vuoksi minulle takaisin, mutta parin-kolmen kuukauden kuluttua koirat ovat kokeneet "ihmeparantumisen" eikä allergioista ole ollut tietoakaan. Allergiat eivät ole palautuneet koirien löytäessä uudet kodit. Hämmästelen koska koirat ovat olleet pitkäikäisiä (yli 12 v) eikä mitään vaivaa.
      Olenko ollut vain onnekas? Vai olisiko syy vain siinä että koirat elävät terveesti. Pitäisikö meidän muistaa että saksanpaimenkoira on alunperin lammaspaimen? Paimenethan vartioivat laumaansa ja elävät ulkosalla hyvin paljon... Samaten ruokailussa käytän vain tätä tyhmää maalaisjärkeäni. En tiedä onko siinä taikaa???
      Hyvää jatkoa kaikille sakuihmisille.

      • LainanKokoVaikuttaa

        Sillä ei ole helvetin väliä mikä on asumismuoto....muutenhan silläkin on väliä onko se kämppä maksettu vaiko velkakämppä....ei taatusti liity siihen koiran kuntoon mitenkään suuresti...Se liittyy paljonko liikkuu ja ulkoilee jne....


    • colliella

      entäs sikaripunkki?

    • Tainuli

      Vehnä ja panimohiiva tuottavat eniten ongelmia eläimille. Myynnissä on kuitenkin ongelma eläimille tarkoitettua ruokaa esim. kana&riisi jossa mukana panimohiiva. Hiivan vaivaamalle elukalle ei sovi vehnä, hiiva ja jos on paha tapaus ei maissikaan. Ongelmana on hiiva joka voi olla suolistossa aiheuttaen selkä ja vatsavaivaa. Tai näkyvissä vain iholla, kutinana, raapimisena niin että veri ja hilse lentää. Ihmisillä ja kissoilla esintyy myös. Nyt on meidän elukalle löytynyt sopiva kuiva että kostea ruoka. Järkyttävä raapiminen on hellittänyt.

    • BuntsaTH

      Itsellä Thaimaassa spk ja samoja vikoja havaittu. Käyty lääkärillä viikottain (6 vko) ja mikään ei auttanut. Sit ostin apteekista ihmiselle tarkoitettua kortisonipitoista voidetta jota laitoin kahden päivän välein neljä kertaa. Jo ensimmäisen kerran jälkeen rapsutus loppui ja karva kasvoi takaisin viikossa.

      Huom! Tee tämä omalla vastuulla koska en ole eläinlääkäri!

    • BuntsaTH

      Ai niin, kun noista hinnoista puhutaan niin se viiden gramman kortisonivoide maksaa täällä 50 THB tuubi, eli vähän yli euron. Käytin sitä 1,5 tuubia, joten ei tullut kovin kalliiksi.

    • sulleoikein

      Miksi ostit tuolta koiran? MIKSI?? Tyhmyydestä sakotetaan.

    • suomenlaki

      Olen rokotuttanut sekä madottanut koirani säännöllisesti, mitään ongelmia ei ole ilmennyt. En koskaan ostaisi koiraa kennelistä, jonka pentujen vanhempia ei olla madotettu tai rokotutettu säännöllisesti. Eläinsuojelueläinlääkäri puuttuu tarvittaessa tällaisten kennelien toimintaan, jossa rikotaan eläinsuojelullisia seikkoja pentujen teettämisessä sekä kasvatuksessa.

    • TarkistaTämä

      Katsoppas ettei koirasi nuku matolla joka on keinokuitua tai siinä on kuminen pohja.....aikas monen kutinan aiheuttaja tämä....Syy: Matto ei hengitä..

    • tervesaku

      Mun koirani nukkuu sängyssäni. Koskaan ei ole ilmennyt allergioita.

      • Munkin nukkui paitsi ei yöllä kun ei siihen kolmea mahtunut. Edesmennyt Rölli teki samaa mutta ei purrut itseään verille mutta nussutti ja nassutti. Ei koskaan kesällä vaan heti alettiin talossa lämmittämään.


    • Vinkkinä

      Tällainen psyykkinen ongelma on helppo opettaa pois. Opettamiseen kuluu aikaa vain hetki. Useimmiten tällaiset itsensä nuoleminen ,pureminen,rapsuttaminen on psyykkistä.

    • JuhaV-76

      Moikka, en noita kaikkia vastauksia jaksanut nyt lukea mutta tuohon ihonkutinaan voisit pyytää että el.lääkäri kirjoittaa nyt aluksi malasebt shampoota. Kokeile vaikka viikko syöttää pelkkää riisiä ja kanaa. Ei muuta! Itse jouduin luopumaan rakkaasta kaveristani elokuun lopulla ja sakulla oli kyllä kaikki allergiat mitä sakemanniin voidaan laittaa. Me pärjättiin hienosti hau-haun riisi/kana kuivamuonalla ja sitten oli jotain hypoallergisen koiran nappulaa, en juuri nyt muista merkkiä. ÄLÄ anna mitään öljyjä, pahentaa tilannetta todennäköisesti. kanaa myös annoin koska se tuli mukavasti samalla kun itselle teki;) ei nautaa, kalaa. Mutta kannattaa aloittaa eliminaatio dietti ja katsoa mitkä ruoka aineet sopii ja mikä ei. Mutta lähde sillä kanalla ja riisillä. Ne ainakin sopii parhaiten koiralle. Tsemppiä.

      • edellinen

        ai niin atopicaa syötiin kanssa.


    • narttu5v

      meillä oli sama ongelma,eläinlääkärit tulivat tutuiksi,kokeiltiin monenlaisia hoitoja,välillä "kuoputus" oli poissa,mutta palasi taas. eläinlääkäri antoi jotain öljyä(nimeä en muista),jolla vaiva oli pos pitkähkön ajan,En tiedä johtuuko tästä,mutta reilu 1/2 vuotta sitten aloimme antaa Voima Rokka-ruokaa ja nyt tilanne on huomattavasti parempi

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      22
      1321
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1272
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1196
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1184
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1173
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1171
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1157
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1139
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1120
    Aihe