Lissabon kesä 2012

mrs matkaaja

Olemme aikeissa lähteä Lissaboniin ensi kesänä. TAP Portugalin suorat lennot ovat tällä hetkellä 300 e (meno-paluu) eikä Finnair myy suoria lentoja ainakaan vielä - mahtaako tulla tarjontaan?!

Osaako joku vinkata, mitä hintaluokkaa lennot ovat yleensä olleet, onko tuo 300 sellainen, että kannattaa ostaa pois? Matkustusajankohtana on kesäkuu, mutta sinänsä päivämäärissä on paljonkin joustoa.

25

1484

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Halvallakin pääsee

      Suora lento on tietysti käytännöllisin ja hinta on ok kun ajatellaan miten lentojen hinnat ovat nousseet. Ja jos teet yhden stopin kautta (Frankfurt ja takaisin München) niin silloin maksaa 177.10 henkilöä kohti. Kokonaisaika on 8,5 tuntia mennessä ja tullessa 9,55.

      Miten sitten jatkatte Lissabonissa? Onko majoituksesta teillä tietoa?
      Oletteko aikuisia tai matkustatteko lasten kanssa?

    • mrs matkaaja

      Kyllä siis taidan nuo 300 euron lennot napata, kun lentoajatkin ok.

      Olemme aikuinen pariskunta. Majoitus vielä auki, mutta paljon näytti hotellitarjontaa olevan ensi kesäkuulle. Mietiskelin hotellia Baixan alueelta jonkin aukion kupeesta - tätä suositeltiin nettikeskusteluissa. Mutta ensin lennot ja sitten paneudun hotelliasiaan - olisiko Sinulla jotain vinkkiä hyvästä hotellista?

      • Halvallakin pääsee

        Tässä jollakin palstalla vime aikoina on ollut mainintoja hotelleista. Tuskin kannattaa ylenmäärin kallista majoitusta ottaa. Katselehan näitä palstoja, niin kyllä sieltä löytyy mainintoja.

        Jos sulla on kielitaitoa, niin katsele hotellien arvosteluja netistä. Sieltä saa apua, kun ei jokaista narisijaa ota vakavasti.


    • BCN-OPO

      No kannattaa katsoa myös halpoja lentoja barcelonaan ja sieltä ryanairilla lissaboniin.
      Oma lentoni Barcelonasta on 31.99 ja Barcelonaan lippu oli päältä 90 euroa, joten yhteishinnaksi tuli ~125 euroa.

      www.halvatlennot.com ja ryanairin sivut tai eBookers. :)

    • Halvallakin pääsee

      Joo, mutta kannattaa olla varovainen Ryanairin (en pidä sitä mitenkään huonona) kanssa. Ne lentokentät kun eivät ole niitä ns. päälentokenttiä. Ettet joudu Hesasta Lappeenrantaan, junamatka on aika kallis sinne. Samoin jossain maailman äärillä saattavat olla Keski-Euroopan kentät ja sitten joudut komuamaan vaikka millä pelillä tuiki tuntemattomilla alueilla.
      Kerran tarjottiin reissua Suomeen Keski-Euroopasta 18 tuntia matka-aikaa - huh.
      Sitten saattaa tulla myöhemmin lisämaksuja, mutta ei kai kokeneelle sitten sellaista voi sattua.

      • Halvallakin pääsee

        Ajattelin vielä, että viime vuonna matkat olivat todella halpoja, mutta nyt syksystä alkaen ovat nostaneet hirveästi hintoja.

        Luuletko, että vielä pääsee noin edullisesti?


      • niiiikkkki
        Halvallakin pääsee kirjoitti:

        Ajattelin vielä, että viime vuonna matkat olivat todella halpoja, mutta nyt syksystä alkaen ovat nostaneet hirveästi hintoja.

        Luuletko, että vielä pääsee noin edullisesti?

        Tammikuussa 2011 varattiin TAP:n suorat menopaluulennot HKI-Lissabon 220euroa/naama. Matkan ajankohta oli kesäkuun puoliväli.


    • 178

      KLM:n lennot esim.nyt varattuna joulukuussa halvimmillaan 178 e /hlö/menopaluu.Yksi parhaista lenotjen vertailusivuista on mielestäni:
      www.skyscanner.net - tietysti vertaa.fi tai halvatlennot.fi ovat ihan ok myös.

    • Halvallakin pääsee

      Tässä sitä nyt sitten ollaan. Jos otat suorat lennot niin ok.
      Useimmat hapalennot kannattaa tarkkaan tutkailla.
      Halpalennoilla on usein yksi stoppi ja NYT VAROKAA, se stoppi saattaa olla 4 tuntia, 9 tuntia tai jopa yön yli.

      Selvä se kuten aikaisemmin kirjoitin alle 200 euron henkilöä kohti kyllä kannattaa varata liput ajoissa jos ei ole kovin rajoittunut aikataulu.

      Yöaikoja en onneksi koskaan ole joutunut käyttämään.

      Mutta hinnat ovat nousseet hurjasti viime vuoteen verrattuna.

    • mrs matkaaja

      Olinkin jo unohtanut tämän aloittamani ketjun :)

      TAP Portugalilla mennään kesäkuussa viikoksi ja suorat lennot maksoivat 290 e /hlö. Majoitukseksi valittiin asunto, joita on ennenkin reissuilla kovasti suosittu ja Homeawayn kautta vuokrattiin. Tarkoitus on olla myös pari yötä muuallakin.

    • Gubbe:

      Katselin noita suoria TAPin lentoja esim. marraskuulle. Menolento Helsinki-Vantaalta lähtee aamulla 5:40, perillä ollaan Lissabonissa 8:30. Paluulento lähtee illlalla 22:45 ja on Helsingissä 04:55. Nuorena tuo vielä olisi mennyt mutta keski-ikäinen kehoni pistää hanttiin. Mieluummin nukun yöllä ja valvon päivällä. Lennän Lufthansalla päiväsaikaan, tuhlaten ehkä aikaa, mutta säästäen rahaa lentolipun ja taksimatkojen hinnassa.

    • Gubbe^

      Maaliskuulle 173 kuluineen, ei paha.

    • TT

      Ensi viikolle menossa (:
      Tarkoituksena olisi ensikertalaisena ja alaikäisenä yksinmatkustajana Käydä Ainakin Kauppakeskus Colombossa ja sitten katsoo mitä muuta jaksaa/ehtii :)
      Ja aikatauluhan on 10h välilasku (2h jätän paluuseen )

      Puhun mielestäni erittäin sujuvaa englantia ja ymmärrän myön.Tarvittaessa pystyn puolustamaan itseäni jne,Mutta mikä on paras keino kieltäytyä huumekauppiailta?
      Onko heillä tapana Käydä käsiksi / ryöstää jos sattuu sivummalle....Ajatuksena tietenkin pysyä vain pääkaduilla ja liikkua taksilla.
      Mitä masseurin & co:n posteista olen lukenut niin taksin kanssa pitää olla tarkkana ja maksaa se maks 15e välillä lentokenttä - keskusta.

      Kertokaas kokemuksia colombosta,tai yksinmatkustuksesta!
      Löytyykö colombosta kauppoja Myös miehille?

      • Päiväsaikaan pitäisi 10-12 e riittää taksimatkaan lentokenttä-keskusta. Yöaikaan 15 e on ihan maksimi. Keskustaan pääseen lentokentältä nyt myös metrolla, http://www.metrolisboa.pt/informacao/planear-a-viagem/diagrama/. Vaihto asemalla Alameda ja ylös esim. Rossion asemalla.

        Kauppakeskus Colombo: http://www.colombo.pt/store_directory.php#expand. Mistähän miesten liikkeistä mahtaa olla kysymys? Ainakin vaatekauppoja siellä on kymmeniä. Lähempänä (Gare do Oriente) on Vasco da Gaman kauppakeskus, http://www.centrovascodagama.pt/store_directory.php#expand. Lissabonin Stockmann, El Corte Inglês (metro São Sebastião, lentokentältä tulevan linjan päättäri)

        Keskustan alueella (Baixa-Chiado) on ainakin silloin kun itse olen siellä päiväsaikaan liikkunut ollut turvallista. Minua mahdolliset huumekauppiaat eivät näe potentiaalisena asiakkaana. Minua ei myöskään ole koskaan ryöstetty eikä minulta ole varastettu mitään enempää kadulla kuin hotellissakaan. Parasta on ottaa mukaan käteistä rahaa mahdollisimman vähän ja kantaa maksukortit ja mahdollinen ylimäääräinen käteinen ostoksia varten vaikkapa passipussissa. Rahannostoautomaatteja (Multibanco) on runsaasti. Jos joku kysyy, do you speak English, kannattaa pudistaa päätään ja vastata no.

        Lissabon ei ole mitenkään erikoisen vaarallinen kaupunki, mutta kun matkailija on aina haavoittuvaisempi kuin paikallinen asukas, kannattaa pyrkiä estämään ikävyydet ennakolta. Kokeneilla pikkurikollisilla on silmää niin uhrien kuin tilanteidenkin valinnassa. Jos voi pukeutua siten, että ei näytä tyypiliseltä matkailijalta (shortsit teepaita reppu), niin aina parempi. Lissabonilaiset miehet käyttävät pitkiä housuja ihan yleisesti myös kesällä.


      • hsdjmo


    • poiollölödsq

      Oma kokemukseni on että tötsykauppias lähestyy käsi ojossa tarjotakseen hashista ja pitää vain päättäväisesti kieltäytyä. Yleispätevänä ohjeena voi sanoa että viisainta on kieltäytyä kohteliaasti tai teeskennellä ettei ymmärrä mistä on kysymys ja jatkaa reippaasti matkaa eteenpäin. Kaikkien kauppiaiden kohdalla kannattaa toimia samoin. Siitä ei ole suurta haittaa vaikka kyseessä ei olisikaan huumekauppias tai joku joku yrittää kenties huijata. Kohtelias hymy ja No thank you. Lissabonissa ei kyllä paljon puhuta englantia.

      Ryöstelyistä ei onneksi ole omaa kokemusta mutta sitäkin tapahtuu. Viisainta lienee luovuttaa omaisuus suosiolla välttääkseen pahemmat seuraukset.

    • TT

      Niin no...33 astetta luvattu...
      Välilaskun takia joudun tietenkin kantamaan kaiken mukana,sillä lentokentällehän ei mitään saa jättää.
      Mukana on vielä kannettava tietokone ja runsaasti rahaa...mikäli se olisi parempi vaihtoehto,niin voin siirtää käteisen kortille?
      Masseur,Miesten liikkeillä tarkoitan vaatekauppoja...
      Olenhan alaikäinen yksin matkustava,jolla on vain välilaskun verran aikaa.
      Katselin reitit,niin kävely matkat olisivat olleet liian pitkät bussibysäkille,ja bussista colomboon.

      • säilytys

        Ainakin vuosi sitten Lissabonin kentällä oli maksullinen matkalaukkusäilytys. Ja jos sinulla on jatkolento, niin ruumaan tsekattu matkatavara odottelee jatkolentoa


      • Matkatavaroiden säilytys Lissabonin lentokentällä:

        (Depósito de Bagagem)

        Avoinna 24 t , saapuvat lennot, parkkialueen P2 tuntumassa.
        Tel. 218 413 594
        Säilytyshinnat:

        até 10Kg 2,90€
        de 10 a 30Kg 4,30€
        mais de 30Kg 8,60€

        Lentokentän nettisivut: http://www.ana.pt/portal/page/portal/ANA

        Matkatavaran kannattaa tsekata lopulliseen määränpäähän saakka. Silloin siitä ei ole huolta. Se käsimatkavara, jota ei tarvitse, on kätevintä jättää säilytykseen. Käteistä rahaa mukaan rajoitetusti. Multibanco-automaatteja, joista voi nostaa rahaa kansainvälisillä käteismaksu- ja luottokorteilla, on tiheässä.

        Kätevintä on ajaa lentokentältä metrolla Vasco da Gaman kauppakeskukseen (Gare do Oriente). Jos aikaa jää, voi samalla linjalla jatkaa keskustaa kohti ja vaihtaa toiseen linjaan Alamedan asemalla ja jäädä pois Rossiolla, joka on keskustan ydinaluetta. Siitä voi kävellä kohti Tejo-joen rantaa Praça do Comércion aukiolle.


    • TT

      Käsimatkatavarana läppäri ja reppu.
      Ja Ihmettelen jos lentokentälle VOI ja SAA jättää laukkuja...

      • Matkatavaroiden säilytys Lissabonin lentokentällä:

        Matkatavaroiden säilytyksen sijainnin kohdalla oli tekstissäni todennäköisesti virhe. P2 ei tarkoita parkkihallia vaan ilmeisesti 2. kerrosta (Piso 2). Siis:

        (Depósito de Bagagem)

        Avoinna 24 t , saapuvat lennot, P2 (2. kerros)
        Tel. 218 413 594
        Säilytyshinnat:

        até 10Kg 2,90€
        de 10 a 30Kg 4,30€
        mais de 30Kg 8,60€

        Lentokentän nettisivut: http://www.ana.pt/portal/page/portal/ANA


    • Gubbe^

      Nyt kun metrollla pääsee lentoasemalta niin kannattaa ilman muuta pysähtyä Orienten asemaa (ja Vasco da Gaman kauppakeskusta) ihailemaan. Parhaimmillaan tietysti iltavalaistuksessa mutta päivälläkin bongaamisen arvoinen arkkitehtooninen kohde.

    • TT

      Juu nyt on matka tehty.
      Eli tuo masseurin nimeämä matkatavara säilytys on PARKKIHALLIN oven vieressä (maataso 0 kerros) ja maksaa 3,10e tuo até 10Kg

      Mutta myös turvatarkastusten jälkeen portti käytävällä on ihan euron tai kahden kolikoilla toimiva maksullinen säilytys lokero,joka kuitenkin oli epäkunnossa siellä ollessani.

      Suosittelen käymään Colombossa (Colegio militar/luz metro asema) ja Vasco de gamassa (orienten metro asema) sekä vasco de gaman välittömässä läheisyydessä olevassa ocenario de lisboassa,jos ei sisällä asti,niin sen puisto on mahtava!

    • VK

      Kuin myös 8pv reissu tehty, ei mitään valittamista. Retket tehty, Sintra, Capo da Roca, Mourinha linnoitus, Lissabonin iso kirppis tiistaisin ja lauantaisin, Christo Rei patsas, Freeportit (oli pakko päästä euroopan pisimmän sillan yli) ja muut nähtävyydet Lissabonissa.

      Kolme päivää sinkoiltuamme ympäri ämpäri, lähdimme rannalle Estoriliin rentoutumaan. Olihan shokki miten jäätävän kylmää se vesi olikaan, mutta suomalaisella sisulla sitä vaan uimassa käytiin (tarkoittaa kait lähinnä pientä pyrähdystä siellä kylmässä vedessä ja pään kastelua). Toinen kerta jäi pelkäksi kastautumiseksi.

      Ihmiset ystävällisiä, laskin neljä tai viisi tötsyn myyjää, kauniisti kun sanoi no tai nao eipä niistä haittaa ollut.

      Ruokailimme pääsaiassa keskustan ulkopuolella Almirante reis kadulla tai jossain muuallla. Annokset isoja ja huokeita. Halvin drinkki setti oli Christo Rei patsaan juurella, tupla viski iso olut ja vesi pullo 5e. Siis tuo tupla on lähinnä niin että lasi kaadetaan miltei täyteen juomaa ja sekaan ei mahdu lantrinkia ollenkaan.

      Hieno paikka suosittelen

      • Manner-Portugalin rantavesien suhteellisesta viileydestä kirjoitetaan matkailupalstoilla silloin tällöin. Meriveden lämpötilaan vaikuttavat paitsi ilman lämpötila myös merivirrat, kuten Golf-virta ja rannikkovirta (corrente contracosteira). Viimeksi mainittu tulee Cadizin lahdelta ja työntyy rannikon tuntumassa pohjoiseen talvisaikaan. Portugali rajoittuu aavaan pohjoiseen Atlanttiin. Netistä ja kirjallisuudesta löytynee yksityiskohtaisempaa tietoa meriveden lämpötilaan Portugalissa vaikuttavista tekijöistä. Päivittäin meriveden lämpötilan voi tarkistaa esim. Portugalin ilmatieteen laitoksen sääennusteesta, http://www.meteo.pt/pt/. Lukema Lissabonissa on tällä hetkellä 19 C. Kulunut heinäkuu oli Manner-Portugalissa jonkin verran keskimääräistä viileämpi, mikä lienee hidastanut meriveden lämpiämistä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      531
      5799
    2. Mainehaitta metsäkonefirmalle

      Hukkajoen tapahtumista liikkuu paljon huhuja. Eikö kannattaisi julkaista raakkuja tuhonneen metsäkoneyrityksen nimi, kos
      Suomussalmi
      102
      1976
    3. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      19
      1961
    4. Aivan täysin tahallinen teko

      Ei mitään puolusteluja, eikä selittelyitä. Kuljettajalle kerrottiin asiasta siinä paikanpäällä, mutta silti hän ajoi ves
      Suomussalmi
      108
      1767
    5. Suomussalmi saatu vihdoin maailmankartalle!

      Nyt kun Suomussalmi on vihdoin viimein saatu ennennäkemättömällä tavalla maailman tietoisuuteen niin voitaisiin järjestä
      Suomussalmi
      62
      1578
    6. Olet saanut minut sekoamaan

      Tunteiden ristiaallokossa vellominen on ollut melkoinen kokemus. Ei kukaan ole saanut minua niin raiteiltaan kuin sinä.
      Ikävä
      28
      1577
    7. Oho! Maajussi-Kallelta pakit saanut morsioehdokas Miss Suomi -kisoissa! Tunnistaisitko hänet nyt?

      Hmm, tunnistaisitko?!? Onnea missihulinoihin! Lue lisää ja katso kuvat: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-maajussi-
      Suomalaiset julkkikset
      0
      1335
    8. Myönnän sinulle nyt

      Että olen erittäin mustasukkainen sinusta jo nyt. Ikävä on tämä tunne, kun tietämättömyyden solista nousee myrkkyä miele
      Ikävä
      59
      1194
    9. Olen käyttäytynyt ristiriitaisesti

      eikä minusta varmaankaan ota mitään selvää. Se johtuu siitä, kun järki sanoo ei, ei, ei ja sydän sanoo kyllä, kyllä, kyl
      Ikävä
      66
      1035
    10. Pysytäänkö nainen

      edelleen yhtä viileän tyynenä kun nähdään. Uskotko että tahtoessani saisin murettua tyyneytesi hyvin helposti.
      Ikävä
      57
      1005
    Aihe