Kanaria-taistelut

Kaarlo ja Kaisa

Naaras ja koiraskanaria tappelevat usein. Lintu kun ei ole sosiaalinen, niin ilmeisestin tappelut ovat tavanomaisia pesimäajan ulkopuolella?

3

137

  Vastaukset

  • Itse asiassa jalostetut kesykanariat on kyllä yleensä aika sopuisia ja jopa koiraat saattavat sietää toisiaan samassa häkissä, mutta toki poikkeuksiakin löytyy ja homonien hyrräys voi aina kumentaa tunteita. Onko kyseessä varmasti koiras ja naaras eikä kaksi koirasta, poijat ei aina tule toimeen kunnolla keskenään? Onhan linnuillasi riittävän tilava häkki, ahtaus saa usein rähinoitä aikaan sopuisemmillakin yksilöillä? Ruokakuppeja useampi niin ettei niistä tarvitse riidellä? Ruokinta riittävän "laihaa" pesimäajan/sulkasadon ulkopuolella? Riittävästi unta ja päivällä sopiva valaistus (noin 12/12h valoa/pimeää - pari tuntia suuntaan tai toiseen olisi optimi)?

   Jos olosuhteet ovat kunnossa ja tappelu on jatkuvaa (ja oikeasti tappelua eikä harmitonta pikkunahistelua) niin eipä siinä sitten taida muuta konstia olla kuin erottaa linnut eri häkkeihin joko tilapäisesti tai pysyvästi jos ei muu auta.

   • On ne koiras ja naaras. Hankittu eri paikoista. Vain koiras laulaa ja tosi hienosti. Naaras vain sellaista "twit twit" -karkoitusääntä. Aluksi vain naaras oli vihamielinen, sittemin myös koiras. Häkki on suuri, tilattu Zooplussalta. Ruokakuppeja on viisi. Minulla on ollut ennenkin kanarioita, jotka olivat sopuisampia. Pesäkori on, mutta eivät ole siitä kiinnostunut, koska pesimäaikahan alkaa vasta keväällä valoisuuden lisääntyessä.


  • Tappaako kanariat toisensa?

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  SEISKA.FI

  • Kommentti: Tv:ssä on nyt pulaa aikuisten viihteestä - tarjotkaa mieluummin “saako tälle nauraa”-hetkiä kuin "onko tälle pakko nauraa”-tunteita!
  • Outo sotku Aamulypsyn ympärillä! Jaajo tiedotti suosikkiohjelman paluusta - ohjelmapäällikkö tiukan vähäsanaisena tauosta: "Kuunnelkaa huomenna"
  • Temptation Island Suomen avausjakso hätkähdyttää: Jonnan ja Jussin hyytävät välit paljastuvat hyvästelyn aikana - "Siinähän pilaat oman maineesi!"

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kuka tietää Seinäjoen perhesurmasta

   sirkankujalla ja miksi?
   Seinäjoki
   60
   3383
  2. Opettaja koulutus uusittava välittömästi. Ei vastaa tätä päivää.

   Kun näiden kiusaamisten ja tunnilla häiriköinti tapausten määrä näyttää vain lisääntyvän ja pahentuvan on opettajakoulutusta pakko muuttaa. Kolme asi
   Maailman menoa
   211
   1579