Miksi dobermannit ovat pelättyjä?

perillärodustaenole

Niinkuin otsikkokin kertoo. Johtuuko se vain doobermannin alkuperästä vai mistä?

Itse pidän kauheasti dobermannin ulkonäöstä. Mulla onkin jo pinseri. Olen oppinut pinserin kanssa kauheasti koirista, sillä tämä on vähän temppuileva tapaus.
Olisiko siis riskaapelia ottaa dobermanni, sitten kun aika jättää pinseristäni. Jos en vaikka osaisikaan kouluttaa sitä? Onko niillä jotain erityisen hankalia luonteenpiirteitä?

9

340

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • miltäs näyttää ?

      Nykyään lähinnä ulkonäkö, joka kuvastaa rodun alkuperää.

    • onnellinen omistaja

      Se johtuu varmaan siitä, että rodun ottanut ei osaa kunnolla kouluttaa koiraa. Itselläni on ollut 2 dobermannia ja nykyään minulla on yksi dobberi. Kun dobermannin kunnolla kouluttaa siitä saa uskollisen kumppanin.

    • Dmann for Life

      Joillain dobbereilla on vahva suojeluvietti, joka pitää hallita, ettei mene ns. "yli".

      Ihania koiria yleensä, avoimia ja ystävällisiä sekä rakastaa omistajaa/perhettä
      yli kaiken ja hellyydenpuuskista saa tuta kaikki tutut. Erittäin lapsirakas rotu,
      se mainitaan jo rotukuvauksessa.

    • albatrossi_^^

      Rodun ikävä maine johtuu osittain alkuperästä ja ulkonäöstä, mutta myös valitettavan paljon siitä, että doberman oli 1990-luvulla muotirotu (kuten pittbulit nykyään). Tämä johti siihen, että monet sellaiset ihmiset, joille ei ollut osaamista eikä aikaa, hankkivat dobberin egonjatkeeksi. Pentutehtailua esiintyi. Sitten lehdissä alkoi esiintyä juttuja tappaja-dobermanneista, jotka olivat raadelleet muita koiria tai purreet ihmisiä. Tämä oli tietenkin osaamattomien omistajien ja vastuuntunnottomien kasvattajien syytä, mutta rotu sai huonon maineen. (Kasvattajien siksi, että pentuja teetettiin rahan vuoksi sopimattomilla koirilla, esim. aroilla tai liian dominoivilla.)

      Doberman on suuri ja aktiivinen vahtikoirarotu, joka vaatii hyvän peruskoulutuksen. Osaavan omistajan käsissä se on aivan upea kaveri, mutta laiskalle tai lepsulle se ei sovi.

      Jos sulla on jämäkkyyttä kouluttaa pinseri, uskon, että voit pärjätä hyvin dobermannin kanssa. Kannattaa kuitenkin huomioida, että dobberit on tosiaan isoja koiria, jotka vaativat tilaa ja liikuntaa.

      Suosittelen narttua ensimmäiseksi, koska nartut eivät ole ihan niin dominoivia. Uroksen dominanssiin voi vaikuttaa toki leikkaamalla se nuorena. Itselläni on ollut muutama tällainen upea koira ja yhden pentueenkin olen teettänyt.

      • dbrmnn

        Jes, albatrossi, juuri näin! Olin alkamassa tähän rustailemaan, mutta luinkin ajatukseni jo sinun tekstistäsi :)


    • kissaihminen..

      Tuli mieleen tästä kejusta, että yllättävän moni suomalainen saattaa pitää dobermannia jonain supertappajana ja huippuvaarallisena melkeinpä pelkästään ulkonäkönsä puolesta :D, typistetyt korvat ja uhmakas olemus ja kaikkee :D.

      Kaiken huippu oli kun joskus katsoin erään tuttavani kanssa youtubesta videota, jossa jollain ulkomaalaisella miehellä oli puuma ''lemmikkinä'' ja heitin siihen, että ''eipä taida paljoa dobermannien/rottweilerien ulkoiluttajat uhota tolle kaverille pelotekoirallansa, kun toinen taluttaa vastaan puumaa... :D'', niin tämä tuttavani oikeasti luuli, että dobermanni voittaisi puuman taistelussa, siis puuman! :D Tai että doberilla olisi ylipäätään edes mitään saumaa edes tasaväkiseen taisteluun puuman kanssa. Siis 45 kilosella Doberilla tällaista http://www.youtube.com/watch?v=v5i4hRQogj8&feature=related jotain 60-75 kiloista täyttä lihasta olevaa kissaa vastaan :D.

      Mut hei, onhan se dobberi tietty useampia vastaantulevia koiria pelottavamman näköinen, varsinkin jos sillä on typistetyt korvat ja typistetty häntä, niin tottakai se voittaa silloin ison kissapedon :D.

    • jlfjljfkajfk

      Kukaan tuntemistani dobberin omistajista ei edes mieti, että voittaako puuma vai voittaako laumanvartija vai dobberi. Moiset asiat ei kuulu normijärkevän ihmisen elämään lainkaan.

      Koiraa opetetaan käyttäytymään ja siltä myös vaaditaan käytöstä. Koira on perheenjäsen, myös dobermann. Jos tuo oma koirani on jonkun mielestä pelottavan näköinen niin minkäs sille mahtaa. Monien ihmisten mielestä voi jopa kultainennoutaja olla pelottavan näköinen.

      yksi, kaksi, neljä eiku ööö lööö

    • kissaihminen..

      Korjataan vielä sen verran, ettei minulla ole mitään dobereita vastaan enkä pelkää niitä, vaan pidän ja arvostan dobermanneja siinä missä muitakin koiria. Mutta toki joukkoon valitettavasti mahtuu aina niitä kaheleita egonsa buustajia, jotka hankkivat itselleen dobermannin vääristä syistä, eivätkä osaa edes kouluttaa sitä oikein. Mutta lähtökohtaisesti uskoisin, että suurin osa vastaantulevista dobermanneista on järkevän ihmisen hallinnassa ja saanut hyvän kasvatuksen. Myös suurinpiirtein kaikki dobermannit, jotka ovat tulleet ulkona vastaan, ovat vaikuttaneet juuri sellaiselta kuin hyvin kasvatetun dobermannin pitääkin vaikuttaa.

      Jotkin ihmiset vaan vähän turhan herkästi luulevat koirista kaikenlaista niiden ulkonäön perusteella. Dobermanni ei ehkä ole söpö niin kuin ranskan bulldoggi tai lapin koira, mutta ainakin terve dobermanni on komea. Toki se korvien ja hännän typistäminen on aivan perseestä (vissiin jopa haitaksi koiralle) ja kertoo enemmän siitä omistajasta kuin siitä koirasta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Onks sulle väliä, jos jokin kaivattusissa

      ei ole täydellistä? Esim. venytysmerkit, arvet, selluliitti, epäsymmetriset rinnat, vinot hampaat jne?
      Ikävä
      85
      4550
    2. Ei sinussa ollut miestä

      Selvittämään asioita vaan kipitit karkuun kuin pikkupoika.
      Ikävä
      127
      3958
    3. Shokkiyllätys! 31-vuotias Hai asuu vielä "kotona" - Anna-vaimon asenne ihmetyttää: "No ei tämä..."

      Hmmm, mitenhän sitä suhtautuisi, jos aviomies/aviovaimo asuisi edelleen lapsuudenperheensä kanssa? Tuore Ensitreffit-vai
      Ensitreffit alttarilla
      33
      2521
    4. Eikö Marin ollut oikeassa kokoomuksen ja persujen toiminnasta

      Ennen vaaleja Marin kertoi mitä kokoomus tulisi hallituksessa tekemään ja tietysti persut suostuu kaikkeen, mitä kokoomu
      Maailman menoa
      197
      1535
    5. Wiisaat Lappajärvellä iät.

      Nyt nimiä listaan menneistä ja nykyisistä Wiisaista Lappajärveläisistä. Itseäkin voi tuoda esille kaikessa Wiisaudessa.
      Lappajärvi
      12
      1286
    6. Missä Steffe hiihtää?

      Missä reppuli luuraa? Ei ole Seiskassa mitään sekoiluja ollut pariin viikkoon? Onko jo liian kylmä skulata tennistä ulko
      Kotimaiset julkkisjuorut
      22
      1243
    7. Olet elämäni rakkaus

      On ollut monia ihastumisia ja syviäkin tunteita eri naisia kohtaan, mutta sinä olet niistä kaikista ihmeellisin. Olet el
      Ikävä
      36
      1198
    8. Ratkaiseva tekijä kiinnostuksen heräämisessä

      Mikä tekee deittikumppanista kiinnostavan? Mitä piirrettä arvostat / et arvosta?
      Sinkut
      62
      1193
    9. Milloin nainen, milloin?

      Katselet ja tiedän, että myös mieli tekee. Voisit laittaa rohkeasti viestin. Tiedät, että odotan. Ehkä aika ei ole vielä
      Ikävä
      61
      1153
    10. Olen menettänyt yöunet kokonaan

      Nytkin vain tunnin nukkunut. En tiedä johtuuko se sinusta vai tästä palstasta. Olis mukava nähdä oikeasti eikä arvuutel
      Tunteet
      17
      1065
    Aihe