Lapsensaanti ulkomailla

ja sen hankaluudet

Ollaan asuttu Suomen ulkopuolella melkein kaksi vuotta ja sopeuduttu hyvin. Nyt epäilen olevani raskaana, mikä huolettaa tosi paljon, etenkin koska maan lainsäädäntö ei ole niin äitejä tukeva kuin Suomessa. Jos haluat pitää työpaikkasi ja pitää äitiyslomaa, tulee sinun palata 3kk lapsen syntymän jälkeen töihin ja tehdä samaa vuoroa kuin aiemmin puolen vuoden ajan ennen kuin voit neuvotella esim. lyhennetyistä työtunneista. Eli lapsen ollessa vain muutaman kuukauden ikäinen, tulisin työskentelemään 40h/viikossa.

Varaa meillä ei ole siihen, että toinen jäisi lapsen kanssa kotiin, ainakaan kokoaikaisesti. Aikataulut saataisiin todennäköisesti järjestettyä niin että toinen tekisi aamuvuoroa ja toinen iltavuoroa töissä eli koko ajan toinen olisi lapsen kanssa kotona. Olisihan se tosi raskasta.. Lastenhoitajan toivottavasti saisi palkattua päiväksi tai pariksi viikossa, mutta tähän vaihtoehtoon en ole suuresti tutustunut vielä.

Voisimme tietysti muuttaa Suomeen, mutta avomieheni ei ole suomalainen eikä puhu suomea, joten työllistyminen ja ns. normaali elämä meille ei taitaisi järjestyä siellä eli Suomeen muutto on listalla viimeisenä. Vähän sama juttu hänen kotimaansa kanssa. Sen lisäksi viihdytään täällä missä nykyään asutaan eikä olla mietitty lähtöä. Kummallakaan ei ole kuitenkaan perhettä tai sukulaisia täällä eli ei tukiverkostoa lapsen kanssa. Molemmilla ainoastaan kavereita täällä.

Millaisia kokemuksia teillä on lasten hankkimisessa maassa, jossa valtio ei tue lasten hankkimista samalla tavalla kuin Suomessa? Miten selvisitte? Kiinnostaa kuulla muiden kokemuksia.

4

177

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ei ole

      Miten mahtaisi onnistua au pairin hankkiminen vaikka Suomesta asuinmaahasi? Jos teilla on tarjota huone ja taskurahaa jollekin lapsista pitavalle ja hoitokokemusta omaavalle neidolle (tai nuorelle herralle), ja jos asuinkaupunki tai -maa ovat sen verran mielenkiintoisia etta sinne loytaisi hakijoita, voisiko tuo olla vaihtoehto?

      Olen ehdottanut tuota useammallekin tutulle, jopa paikkoihin jotka ei enaa tunnu niin eksoottisilta. Vaikkapa siis saksalaisparille Irlantiin kun hankkivat toisen lapsen - au pair on usein edullisempi vaihtoehto kuin taysipaivainen hoitopaikka tai kotiin itse jaaminen.

    • Ehdotuksia...

      Oliko teillä aikomuksissa koskaan hankkia lapsia? Jos oli, olitteko yhtään puhuneet siitä, miten se sitten järjestyisi?

      Aupairin hankkiminen on hyvä vaihtoehto, tulijoita varmasti on. Toisaalta voiko miehesi pyytää palkankorotusta tai etsiä muita, parempipalkkaisia töitä, jotta sinä voisit jäädä kotiin?

    • tieto

      Muista varautua isyystutkimuksiin lapsen synnyttya.Suomen viranomaiset vaativat monissa tapauksissa verikokeita isyyden varmistamiseksi, kun kyseessa on suomalainen nainen jolla on ulkomaalainen puoliso.Isyystutkimuksia voi maistraatti vaatia, vaikka oletkin avioliitossa.

    • Paluu Muuttajarouva

      On menty naimisiin ulkomailla, koti oli siella, myos lapsi syntyi. Mieheni oli silloin armeijassa ja minulla kokopaivatyo. Vaan kylla se siita hoitui.
      Vauva yksityisessa lastentarhassa aamusta iltaa. Eika mitaan sosiaalisia tukeja yms siella ollut.

      Ulkomaalaisella aviomiehellasi tulee varmasti olemaan sopeutumis vaikeuksia asua Suomessa, puhumattakaan tyon saanista jos han ei edes puhu suomea.

      Sinulla nyt siis ratkaisu edessa, tullako takaisin Suomeen miehesi kanssa vai jaadako sinne missa maassa nyt olettekin. Missa muuten nyt asutte ?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. 112
      2244
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      62
      2087
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      1971
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1697
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1618
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      13
      1422
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      12
      1364
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1353
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1347
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1272
    Aihe