USA:ssa yli 90 päivää?

lomalainen5

Hei, haluaisimme oleskella yhdysvalloissa kuusi kuukautta, mutta viisumin hakeminen on todella työlästä ja kallista, eikä lupaa kuitenkaan välttämättä saa, ja vaikka saisikin, rajaviranomainen voi loppukädessä päättää vierailun kestoksi mitä vain. Tarkoitus on vain lomailla ja palata puolen vuoden päästä takaisin Suomen töihin. Tiedättekö riittääkö rajanylitys toiseen maahan uusimaan maassaololuvan? Kuulin, ettei rajavaltioden ylitys kelpaa vaan usempi raja tulisi ylittää. Pitääkö tämä paikkansa? Miten on sitten esim. saarivaltioiden laita kuten Bahaman saaret? Tiedättekö ketään, joka olisi oleskellut USA:ssa näin yli 90 päivää?

6

1462

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • koitansanoajtn

      En ole itse Yhdysvalloissa käynyt, mutta olen tutustunut asioihin ja seurannut mm. rajaviranomaisten työtä käsittelevää TV-sarjaa.

      Ihan ensimmäiseksi on hyvä todeta että asioista tulee ottaa selvää, koska tosiaankin he siellä päättävät pääsetkö maahan vai etkö. Mitään valehtelua ei kannata kokeilla.

      Neuvoisin ottamaan asiasta selvää muualta netistä. Tämä keskustelupalsta nyt ei ole välttämättä se kaikkein luotettavin ja parhain vaihtoehto. Asiasta varmaan tiedetään paremmin Suomen suurlähetystössä Yhdysvalloissa. Matkatoimistot varmasti tietävät näistä tai ainakin ottavat selvää. Kyllä joku nuo vastaukset sinulle etsii.

      Neuvoisin myös suunnittelemaan todella tarkkaa mitä aiotte siellä tehdä, missä käytte, mitä teette näissä paikoissa, mitä nähtävyyksiä siellä on jne.

      Jos menette sinne sanomaan että käytte New Yorkissa sekä Miamissa ja tiedätte vapaudenpatsaan ja Miami Beachin, niin tuskin saatte olla puolta vuotta.

      Puoli vuotta on pitkä aika ja silloin teillä todella tulee olla suunnitelmat mitä teette ja missä teette, teillä tulee olla lentoliput takaisin, teidän tulee tietää ihan oikeasti suurinpiirtein koko matkanne etukäteen, koska ne ovat tarkkoja kavereita siellä rajoilla.

      En koita sanoa että ei olisi mahdollista lomailla Yhdysvalloissa puolta vuotta, on se varmasti mahdollista, mutta se tosiaankin vaatii suunnittelua, aikaa ja rahaa.

      Ilman viisumia on aivan turha yrittää yli 90 päiväksi, älkää edes kokeilko tai olette ensimmäisellä lennolla kotiin. Eivät ne viisumit ilmaisia ole, mutta pakollisia ovat.

      Ei kannata myöskään mokata siellä päässä, koska rajalta käännytetyt eivät tietääkseni voi käyttää enää viisumivapautta, joka tarkoittaisi, että joutuisitte erikseen hakemaan viisumia matkoillenne Yhdysvaltoihin.

      Lyhyesti ja ytimekkäästi koitan vielä tiivistää. Muistakaa kaikki tarvittavat dokumentit, teillä tulee olla valmiit suunnitelmat matkallenne ja varautukaa pitkiin kuulusteluihin. Varmasti ymmärrätte että tuollainen ei ole ihan tavallinen loma ja siksi ne tarkistetaankin.

    • ei juuri vaihtoehtoj

      Rajanylitys toiseen maahan 90 pv sisällä varmistaa sen, että teillä on ainakin mahdollisuus päästä takaisin. Jos oleskelette maassa pidempään kuin 90 pv ilman viisumia, niin voi ovet sulkeutua aika pitkäksi aikaa.

      Sillä ei ole merkitystä, ylitättekö yhden vai monen maan rajan. Pääasia on se, että ylitätte. Jos olette oleskelleet maassa 90 pv ja pyritte heti sen perään uudelleen maahan, pääsy riippuu aivan täysin rajanviranomaisesta. Joku rajaviranomainen voi päästää ja joku toinen ei.

      Yleisesti ottaen he he heittäytyvät hankalaksi, jos olette olleet maassa koko sallitun ajan ja pyritte välittömästi sen jälkeen jatkamaan sitä. Varminta on se, että olette maassa 90 pv, sitten palaatte Suomeen 90 pv:ksi ja sitten taas Yhdysvaltoihin 90 pv. Tämä tarkoittaa, että olette maassa kahteen otteeseen saman vuoden sisällä 90 pv. Toisinsanoen yhteensä puoli vuotta, mutta ei kuitenkaan putkeen.

      Jos haluatte viettää maassa puoli vuotta putkeen, niin teidän on haettava viisumia.

      • 2+9

        Guantanamoon vaan tuollaiset lainrikkojat.


    • jussinen

      Tulee minimissään 5 v. maahantulokielto jos olet ilman viisumia.

    • llarppa

      Kaverini yritti päästä tätä, eli matksti 3kk jälkeen tuonne saarille johonkin, en nyt tarkkaan muista mihin, ja toivoi näinollen saavansa toiset 3kk. Ei herunut lupaa.

      • llarppa

        Oho, ajatuskatkos, otetaanpa tuo päästä-sna pois tuolta välistä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1767
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      72
      1591
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1283
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      69
      1121
    5. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      755
    6. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      739
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      737
    8. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      718
    9. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      715
    10. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      692
    Aihe