Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Paperin / sivun koon vaihtaminen pienempään

m

Olen luonut asiakirjamallin ja määritellyt fontit yms. Nyt yritin vaihtaa paperin koon A4:stä B5 kokoon, sillä seuraamuksella että sisällysluettelon sivunumerot jää A4 kokoon eli numerot puuttuvat (ovat sivun ulkopuolella) ja ylätunnisteissa oleville teksteille käy samoin eli jäävät A4 kokoon ja näin ovat liian leveitä mahtuakseen sivuille. Pystyykö paperi/sivukoon muuttamaan niin, että automaattisesti mm. yläindeksit "kaventuvat"?

2

231

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jep jep.

      Joo, näinhän siinä käy, kokeilin itse nimittäin yhdellä omalla tiedostollani, ja sisällysluettelon sivunumerot jää ulkopuolelle kun vaihdoin A4:stä A5:een, paperi kun pienenee - mutta sisällysluettelon päivittäminen korjasi tilannetta, eli numerot sai vedettyä esiin yhdeltä tasolta.

      No, sitten siinä jäi vielä joitain numeroita toiselta tasolta ulkopuolelle niin sitten täytyykin ottaa Tyylit esiin, eli Muotoile Tyylit ja saa sen tehtäväruudun auki, ja siellä pitäisi tulla Valitun tekstin muotoilu kun hiirellä olet sen sisällysluettelon vierellä Sis.luet ruutuun ja tämän oikealla laidalla on nuoli kun menet siihen hiirellä ja sieltä ao. rivillä otat sitten Näytä muotoilu ja saat käytetyt muotoilut siihen pitempään laatikkoon ja tästä pääse muokkaamaa sinisiä tekstejä klikkaamalla. Esim. hiirellä kun menee siihen sis.luettelon riville joka vielä on väärin, niin tyyliluettelosta sitten ottaa Kappale-kohdasta Sarkaimet ja siellä asettaa uuden sarkainkohdan siihen missä numeron pitää olla ja katsoo vielä että siellä kappaleessa on se täytemerkki (jos sellainen on valittu) ruksattuna. Ja poistaa liialliset sarkaimet, sivun ulkopuolelle jäänet Tyhjennä-napista. Ja ok. Ja loput hoituu sitten vaikka muotoilusiveltimellä.

      Ja ihan samoin sen ylätunnisteen kanssa - jos se on tehty tyylinä, niin muutat vaikuttavat kohdat - sarkaimet, ehkä fonttikootkin - siellä. Tai sitten vain napsautat sen ylätunnisteen auki ja korjaat vastaavat kohdat.

      Tyylejä pitää muokata, kun paperi kapenee, sarkaimet jäävät ulkopuolelle kapeammassa paperissa.

      • niin...

        Ja tämä sekavahko selitys on Word 2003:sta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2237
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2063
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1678
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1500
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1496
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1387
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1354
    8. 52
      1258
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe