Koiraverolain poisto tällä hallituskaudella?

koiravero hävinnyt

Käytännössä koiraveroa ei peritä enää juuri lainkaan. Veroa perivien kuntien lukumäärä on romahtanut vuodesta 1991 jolloin kunnat saivat oikeuden päättää itsenäisesti sen perimättä jättämisestä. Päätökset luopumisesta ovat perustuneet hyvin pieneen tuottoon nähden korkeisiin perintäkustannuksiin sekä mahdottomuuteen ylläpitää ajantasaista veroluetteloa verotettavista koirista. Vuonna 2012 Suomessa on 330 kuntaa joista enää 2 viimeistä perii koiraveroa. Helsinki (50e/2012) ja Tampere (34e/2012).

Suomen Kennelliitto pitää käytäntöä epätasa-arvoisena ja vaatii paitsi koiraveron lakkauttamista näistä kunnista myös koko koiraverolain poistamista. Vanhan koiraverolain poistaminen on yksi kolmesta Suomen Kennelliiton hallitustavoitteesta kaudelle 2011-2014:

http://www.kennelliitto.fi/FI/kennelliitto/uutiset/2011/20110608_Kennelliiton_hallitustavoitteet.htm

---

Voisiko olla että tällä kaudella koko tsaarinaikainen laki viimein poistuisi unholaan?

5

219

Vastaukset

 • Kuka kansanedustaja tekisi aloitteen lain siirtämisestä historiaan?

  Vai onko pakko vielä odottaa että Tampere ja Helsinkikin luopuvat? Ehkä jo ensi vuodesta.. Kun ainuttakaan perivää kuntaa ei enää ole lienee lain poisto enää silkka tekninen kysymys.

 • Koiravero tulisi palauttaa kaikkiin kuntiin. Suuruusluokka pitäisi olla sellainen, että veron kerääminen kannattaa.

 • Vuonna 1878 Suomessa annettiin asetus, jonka mukaan kunnallisverojen kanssa kerättiin koirista veroa korvaukseksi kotieläimistä, jotka olivat kuolleet vesikauhuun.

  Koiravero luotiin vesikauhua levittäneistä koirista, eikä paskan keräämättömyydestä niin kuin jotkut taliaivoit luulevat..

  • Onko veron poistoaloite menossa milloin eduskuntaan? Vielä 2012 aikana?

   Jaksaako ihmiset allekirjoittaa kun koko veroa ei missään enää peritä..


Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.