Aihe

Yhdistyksen perustaminen ja varainhankinta

tuleva rikollinen(ko)?

Hei,
Voinko perustaa yleishyödyllisen yhdistyksen ja kerätä sille varoja omistamani puhelinmyyntiyrityksen kautta?

Saanko olla edes jäsenenä ko. yhdistyksessä jos teen varainhankintaa yrityksen kautta?

Vai onko tämä laitonta.Toiminta on pientä mutta sillähän ei ole mitään tekemistä laillisen tai laittomuuden kanssa.Voitteko auttaa?

Ja jos ette voi auttaa, mistä saan lisätietoja?

6

645

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • moraalinvartija

   on melkein tuo puhelinmyyntikin, eikö yhtään hävetä huijata mummoilta eläkepennosia?

   toivottavasti et saa mistään lisätietoja niin saavat eläkeläiset ja muutkin olla rauhassa kaltaisiltasi, aikuiset ihmiset osaavat tilata tarvitsemansa ilman tuputustakin.

   Yleishyödyllistä olisi jos vaihtaisit yrityksesi toimialaa :)

   Ehkä laki ei sinua tuomitsisi mutta pitäisihän ihmisen muutenkin erottaa oikean ja väärän moraalinen ero. Kohdallasi ei toivoa ehkä ole vielä menetetty koska kuitenkin tiedustelet asiaa, täysin paatunut ei edes kyselisi.

   • tuleva rikollinenko

    tuoton jakaminenhan ratkaisee asian, en halua rahoja itselle vaan yhdistykselle.toki pieni toimeentulo olisi hyvä olla.Yhdistyksen ylläpito tärkein juttu


  • tuumailija

   Et voi, koska yleishyödyllistä ei voi perustaa. Voit perustaa yhdistyksen. Jos sen toiminta on yleishyödyllistä, tästä seuraa verotuksen kannalta erityisasema.

   Yksi ihminen ei voi perustaa yhdistystä.

   • tuleva rikollinenko

    voiko perustaa yleishyödyllisen yhdistyksen kaverin kanssa?sitähän ei kiellä kukaan..


   • voit perustaa
    tuleva rikollinenko kirjoitti:

    voiko perustaa yleishyödyllisen yhdistyksen kaverin kanssa?sitähän ei kiellä kukaan..

    Voit perustaa yhdistyksen. Siihen tarvitaan kolme ihmistä. Verottaja määrittelee, onko yhdistys yleishyödyllinen. Et voi kiertää veroja yhdistyksen avulla. Et voi kerätä varoja toimintaan, jota et aio totetuttaa. RIKOLLISET JÄÄVÄT KINNI.


  • hps

   Voit toki perustaa yhdistyksen, taitaa tarvita vähintään kolme perustajaa. Voit HANKKIA sille varoja puhelinmyyntiyrityksen kautta, mutta ei voi KERÄTÄ sille varoja ilman rahankeräyslupaa.

   Siis voit myydä jotakin tuotetta yhdistyksen puolesta alihankintana tai luovuttaa jonkin puhelimitse myydyn tuotteen hinnasta osan kyseiselle yhdistykselle lahjoituksena. Jos teet sen alihankintana, tulee yhdistyksen säännöissä olla maininta, etä tarkoituksensa toteuttamista varten yhdistys voi harjoittaa tuotemyyntiä tms. Jos taas teet sen periaatteessa itsenäisenä myyntityönä, josta hyvää hyvyyttäsi lahjoitat yhdistykselle osan, tulee yhdistyksen säännöissä mainita että yhdistys voi ottaa vastaan lahjoituksia.

   Et voi soittaa ihmisille tyyliin "hei, meillä on kiva yhdistys, annatko sille rahaa?" Se olisi rahankeräys, ja vaatii lääninhallituksen luvan. Tietysti sellaisen luvan voi aina hakea.

   Yhdistyksen tarkoitushan ei ole tuottaa voittoa, mutta se ei estä hankkimasta varoja, joita tarvitaan toiminnan pyörittämiseen aina mahdollisia palkanmaksuja myöten. Sen sijaan jatkuva rahan kerryttäminen tilille tai jakaminen jäsenille on jo selvästi voiton tavoittelua - mutta ainahan sitä rahalle käyttöä löytyy, joten voiton kertymistä tuskin tarvitsee pelätä.

   Ja saat toki olla yhdistyksen jäsen samalla kun toimitat varainhankintaa. Yleensä se on jopa tapana, sillä harva ulkopuolinen lähtee varoja keräilemään tai lahjoittamaan, ainakaan palkatta.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. HS: Stora Enso sulkee Kemin Veitsiluodon tehtaan

   Siinä se tuli. Odotettu uutinen. Ei yllättävä enää. Työpaikkansa menettää 600 ihmistä. Eipä tuohon ole enää paljon lisättävää..
   Kemi
   506
   5757
  2. Tekis mieli muuttaa korpeen

   Pentuna asuin korvessa, ei ollut katuvaloja, oli vain kyläkauppa ja kyläkoulu suht lähellä :) Nyt kun työt muuttui vakiosti etätöiksi, olen miettinyt
   Maailman menoa
   197
   4090