Yhdistyksen perustaminen ja varainhankinta

tuleva rikollinen(ko)?

Hei,
Voinko perustaa yleishyödyllisen yhdistyksen ja kerätä sille varoja omistamani puhelinmyyntiyrityksen kautta?

Saanko olla edes jäsenenä ko. yhdistyksessä jos teen varainhankintaa yrityksen kautta?

Vai onko tämä laitonta.Toiminta on pientä mutta sillähän ei ole mitään tekemistä laillisen tai laittomuuden kanssa.Voitteko auttaa?

Ja jos ette voi auttaa, mistä saan lisätietoja?

6

625

  Vastaukset

  • on melkein tuo puhelinmyyntikin, eikö yhtään hävetä huijata mummoilta eläkepennosia?

   toivottavasti et saa mistään lisätietoja niin saavat eläkeläiset ja muutkin olla rauhassa kaltaisiltasi, aikuiset ihmiset osaavat tilata tarvitsemansa ilman tuputustakin.

   Yleishyödyllistä olisi jos vaihtaisit yrityksesi toimialaa :)

   Ehkä laki ei sinua tuomitsisi mutta pitäisihän ihmisen muutenkin erottaa oikean ja väärän moraalinen ero. Kohdallasi ei toivoa ehkä ole vielä menetetty koska kuitenkin tiedustelet asiaa, täysin paatunut ei edes kyselisi.

   • tuoton jakaminenhan ratkaisee asian, en halua rahoja itselle vaan yhdistykselle.toki pieni toimeentulo olisi hyvä olla.Yhdistyksen ylläpito tärkein juttu


  • Et voi, koska yleishyödyllistä ei voi perustaa. Voit perustaa yhdistyksen. Jos sen toiminta on yleishyödyllistä, tästä seuraa verotuksen kannalta erityisasema.

   Yksi ihminen ei voi perustaa yhdistystä.

   • voiko perustaa yleishyödyllisen yhdistyksen kaverin kanssa?sitähän ei kiellä kukaan..


   • tuleva rikollinenko kirjoitti:

    voiko perustaa yleishyödyllisen yhdistyksen kaverin kanssa?sitähän ei kiellä kukaan..

    Voit perustaa yhdistyksen. Siihen tarvitaan kolme ihmistä. Verottaja määrittelee, onko yhdistys yleishyödyllinen. Et voi kiertää veroja yhdistyksen avulla. Et voi kerätä varoja toimintaan, jota et aio totetuttaa. RIKOLLISET JÄÄVÄT KINNI.


  • Voit toki perustaa yhdistyksen, taitaa tarvita vähintään kolme perustajaa. Voit HANKKIA sille varoja puhelinmyyntiyrityksen kautta, mutta ei voi KERÄTÄ sille varoja ilman rahankeräyslupaa.

   Siis voit myydä jotakin tuotetta yhdistyksen puolesta alihankintana tai luovuttaa jonkin puhelimitse myydyn tuotteen hinnasta osan kyseiselle yhdistykselle lahjoituksena. Jos teet sen alihankintana, tulee yhdistyksen säännöissä olla maininta, etä tarkoituksensa toteuttamista varten yhdistys voi harjoittaa tuotemyyntiä tms. Jos taas teet sen periaatteessa itsenäisenä myyntityönä, josta hyvää hyvyyttäsi lahjoitat yhdistykselle osan, tulee yhdistyksen säännöissä mainita että yhdistys voi ottaa vastaan lahjoituksia.

   Et voi soittaa ihmisille tyyliin "hei, meillä on kiva yhdistys, annatko sille rahaa?" Se olisi rahankeräys, ja vaatii lääninhallituksen luvan. Tietysti sellaisen luvan voi aina hakea.

   Yhdistyksen tarkoitushan ei ole tuottaa voittoa, mutta se ei estä hankkimasta varoja, joita tarvitaan toiminnan pyörittämiseen aina mahdollisia palkanmaksuja myöten. Sen sijaan jatkuva rahan kerryttäminen tilille tai jakaminen jäsenille on jo selvästi voiton tavoittelua - mutta ainahan sitä rahalle käyttöä löytyy, joten voiton kertymistä tuskin tarvitsee pelätä.

   Ja saat toki olla yhdistyksen jäsen samalla kun toimitat varainhankintaa. Yleensä se on jopa tapana, sillä harva ulkopuolinen lähtee varoja keräilemään tai lahjoittamaan, ainakaan palkatta.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Onnea Sofia! Stefan jätti Eiran asunnon vuokrat maksamatta!

   Stefanilta karhuttiin yli 33 000 e vuokrasaatavia Helsingin käräjäoikeudessa, kertovat mediat. Tämä on julkista tietoa.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   392
   11702
  2. Pääministeri Sanna Marinin menehtyneen Lauri-isän

   rankka elämä - avautui ongelmistaan viimeiseksi jääneessä haastattelussaan: "Olin minä ihan hyväkin isä, kun Sanna oli pikkuinen" https://www.seiska.f
   Maailman menoa
   119
   5391
  3. MARTINA,anna jo Sofian olla rauhassa!

   Martina jätä jo Sofia rauhaan.Stefan ja Sofia ovat yhdessä ja koita jo hyväksyä se!On lapsellista olla mustasukkainen Sofialle.Stefan ei tule jättämä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   265
   5131
  4. Arvokas pylly-haaste??!!

   Sano ei slutshamingille! Somessa kampanjoidaan pyllykuvilla kehorauhan puolesta Jokaisen tulisi voida nauttia kesästä juuri sellaisissa uima-asuissa
   Maailman menoa
   155
   3532