Hindulaisuus ja sen ongelmia

tosi viisaus

Hindulaisuus on varsin laaja käsite, johon kuuluu monta eri suuntausta, joista yleisimmät ja merkittävimmät ovat: vishnulaisuus (vaishnavismi), shivalaisuus (shaivismi), smartismi, veerashaivismi, uus- ja reformihindulaisuus sekä länsimaissa vaikuttava Krisna-liike. Hindulaisuuden pyhiä kirjoja ovat Veda ja Bhagavad Gita. Hindulaisuus opettaa monista jumalista, mutta hindulaisuudessa vaikuttaa voimakkaasti nykyisin kolme pääjumalaa, jotka ovat: Luojajumala (Brahman), rakkauden ja elämän ylläpitäjä (Vishnu) sekä hävittäjäjumala (Shiva). Hindulaisuuden mukaan kaikki uskonnot ovat yhtä ja johtavat lopulta yhden ja saman Jumalan luokse. Hindulaisuus ei tunne käsitteitä taivas ja helvetti. Hindulaisuus opettaa ihmisen syntyvän maan päälle yhä uudestaan aina siihen asti kun hän ymmärtää sielunsa ja maailmansielun Brahmanin olevan yhtä. Ruumiillistuminen (inkarnaatio) on syyn ja seurauksen lain (karma) säätelemä. Ihminen saa hyvän karman elämässä tehtyjen hyvien tekojen kautta ja ja huonot teot tuottavat pahaa karmaa ja niin hyvät- kuin huonot teot vaikuttavat millainen on seuraava elämä. Moksa (valaistuminen) vapauttaa ihmisen jälleensyntymän (samsara) kiertokulusta ja saa aikaan yhdistymisen Brahmaniin.

Se on onnettomuus kaikessa, mitä tapahtuu auringon alla, että kaikilla on sama kohtalo, ja myös se, että ihmislasten sydän on täynnä pahaa ja että mielettömyys on heillä sydämessä heidän elinaikansa; ja senjälkeen-vainajien tykö! Onhan sillä, jonka vielä on suotu olla kaikkien eläväin seurassa, toivoa. Sillä elävä koira on parempi kuin kuollut leijona. Sillä elävät tietävät, että heidän on kuoltava, mutta kuolleet eivät tiedä mitään, eikä heillä ole paikkaa, vaan heidän muistonsa on unhotettu. Myös heidän rakkautensa, vihansa ja intohimonsa on jo aikoja mennyt, eikä heillä ole milloinkaan enää osaa missään, mitä tapahtuu auringon alla. Saarn 9:3,6

Saarnaajan kirjasta käy ilmi, että kuolleilla ihmisillä ei ole enää koskaan mitään osaa siitä mitä tapahtuu auringon alla, eli maapallolla. Tuo on selvä todiste jälleensyntymisoppia vastaan, sillä Raamatun opetuksen mukaan kerran kuolleet eivät enää koskaan palaa elämään takaisin maanpäälle.

Tekstin lähde; http://koti.phnet.fi/petripaavola/jalleensyntyminentottavaitarua.html

2

200

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Epätietoinen 2

      HINDULAISUUS - MURHAUSKONTO ?

      Enpä oikein tiedä, mihin suuntaukseen ne hindulaiset kuuluvat, jotka ikään kuin ovat alkaneet kilpailemaan joidenkin islam-ryhmien kanssa siinä, että missä laajuudessa ja miten syvälti heidänkin uskontonsa on käsitettävä murhauskonnoksi.

    • Etkö pysty parempaan

      Tuo ei ole mikään todiste, sillä koko raamattu on täynnä epäselvyyksiä, sekä sen antama jumalkuva julma. Se on todiste vain niille jotka luulevat että uskonto jossa ei tiedetä juuri mitään jumalasta, edes minkä näköinen Hän on, olisi korkein ja paras uskonto.

      Raamattu edustaa julman narsisti-jumalan fundamentalismia jossa vaikkapa kokonaisen valtion kansalaiset menevät kaikki ikuiseen helvettiin, koska sen maan rajavartiosto esti saarnamiehen saapumista kansalaisten luo.

      Tällaisessa fundamentalismissa ihminen ei saa valita kohtaloaan, vaan sen määrä Jumala itse, ja rankaisee pientä ihmistä jostain mitä itse on tehnyt heille.

      Miten tämä eroaa vaikka Stalinin hirmuteoista, joissa hän uskoo sokeasti ministerinsä valheita ja murhauttaa niiden pohjalta kokonaisen kylän?

      Mitä jälleensyntymiseen tulee, niin siitä on empiirisiä havanitoja, ja vieläpä tuhansittain:

      http://reluctant-messenger.com/reincarnation-proof.htm

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nainen, tervetuloa

      Tule luokseni eka vaikka viikoks tai pariksi. Saisin helliä, kannustaa ja tukea sua ja kokata lempi herkkujasi. Pääsisit
      Ikävä
      27
      3773
    2. Kela valvoo lasten tilejä.

      Tämä isoveli Kela kyttää jopa lasten yli 200,- euron rahat jotka on melko varmasti lahjaksi saatu. Se vaikuttaa perheen
      Yhteiskunta
      298
      3479
    3. TTK-tähti Saana Akiola paljasti tv-ohjelmassa tapahtuneen ahdistelun

      Olisko pitänyt suunnitella ulostulo paremmin? Nyt lehdet soittelevat kaikki 8 läpi ja kuusi sanoo ettei koskenut häntä.
      Maailman menoa
      29
      2341
    4. Olisit ollut varovaisempi

      Nyt jos minut hylkäät ja et meidän asiasta minulle mitään ilmoita niin ettet edes anteeksi pyydä, niin tiedä että minä e
      Ikävä
      34
      2130
    5. Mitä haluaisit sanoa hänelle

      Nyt tällä hetkellä?
      Ikävä
      135
      2026
    6. Vastenmielisyys

      Kuvaa sinua parhaiten
      Ikävä
      50
      1779
    7. Elisa laskuttaa jo sähköpostilaskusta erikseen euron

      Paperilaskuista on otettu lisämaksua jo ajat sitten, mutta nyt Elisa ottaa euron siitä että lähettävät sähköisen laskun
      Maailman menoa
      120
      1771
    8. Oho! Susanna Laine kohtasi epäonnea lomareissulla Italiassa - Avaa tilannetta: "Vähän sahaavaa..."

      Ou nou! Tsemppiä kuitenkin loppulomaan Italiassa, Susanna Laine ja mahdollinen seuralainen! Lue lisää ja katso kuvat:
      Suomalaiset julkkikset
      8
      1495
    9. Ensitreffit alttarilla Jyrki paljastaa hääyön intiimiasioista kameroiden sammuttua: "Fyysinen..."

      Ooo-la-laa… Ensitreffit alttarilla -sarjassa alkaa hääparien välillä ns. tunteet kuumenemaan. Lue lisää: https://www.s
      Ensitreffit alttarilla
      2
      1363
    10. Väliämme on noin 6 km

      Niin lähellä ja niin kaukana. Sinä olet kotona, minä olen kotona. Olet jo unessa. Mutta kun herään, olet jo töissä ja vä
      Ikävä
      9
      1246
    Aihe