Konstantinopolin kirkolliskokous vuonna 553

sofia tuus

On olemassa väitteitä, että Raamatusta olisi poistettu oppi jälleensyntymisestä vuoden 553 kirkolliskokouksessa. Tämä ajatus johtuu siitä, että Origeneen opetus sielun olemassaolosta ennen syntymää julistettiin harhaopiksi vuoden 553 kirkolliskokouksessa. Konstantinopolin kirkolliskokouksessa vuonna 553 ei siis poistettu mitään Raamatusta, vaan julistettiin Origeneen opetus sielun ennalta olemassaolosta harhaopiksi. On huomattava, että Konstantinopolin kirkolliskokous pidettiin vuonna 553 ja sitä ennen on löytynyt lukemattomia käsikirjoituksia Raamatun teksteistä, eikä niistä yhdessäkään ole opetusta jälleensyntymisestä.

tekstin lähde; http://koti.phnet.fi/petripaavola/jalleensyntyminentottavaitarua.html

6

585

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • totuudenvalotar

   Matt 11:
   29 Ottakaa minun ikeeni (dzygos) päällenne ja oppikaa minusta, sillä minä olen hiljainen ja nöyrä sydämeltä; niin te löydätte levon sielullenne.
   30 Sillä minun ikeeni (dzygos) on sovelias, ja minun kuormani on keveä."

   On esitetty väite, jonka mukaan Herra Jeesus olisi opettanut joogasta Matteuksen luvussa 11 jakeissa 29 ja 30. Valheellinen väite perustuu siihen, että ies sana on kreikaksi dzygos, joka tulee Sanskritin kielen juurisanasta yhdistää; väitteen mukaan tästä on juuri kyse, että ihminen pyrkii yhdistymään ydinitseensä ja saamaan levon mielelleen.

   Ies sana on kreikaksi dzygos ja tämä osa väitteestä on totta, mutta Sanskritin juurisana väite on valhetta. Uuden Testamentin teksti ja käsitteet perustuvat Vanhan Testamentin hepreankielen Raamattu sanastoon, ei Sanskritin kieleen.

   Raamatussa (VT) ies sana on hepreaksi ol:

   5 Moos 21:3 Sen kaupungin vanhimmat, joka on murhattua lähinnä, ottakoot hiehon, jolla ei ole työtä tehty ja joka ei ole ollut vetojuhtana ikeen (ol) alla,

   Ies tarkoitti poikkipuuta, jolla kaksi härkää (lehmää) yhdistettiin auraan. Oli myös sellaisia ikeitä, joita veti yksi eläin. Auran aisa kiinnitettiin ikeen keskikohtaan, jolloin auran vetäminen ja työnteko ei käynyt eläimille raskaaksi. Tällä ikeellä isäntä kykeni myös ohjaamaan eläimiä sinne minne hän halusi niiden menevän.

   Ies sana tarkoittaa myös sellaista iestä, joka oli puinen keppi, joka asetettiin ihmisen harteille. Tämän kepin kumpaankin päähän asetettiin kantamuksia ja taakkoja, jolloin kantaja kykeni kantamaan enemmän kuin mihin hänen omat voimat riittivät. Näin hänen oli kevyt kantaa se kuorma, mikä olisi ollut mahdotonta kantaa ilman iestä. Ies auttoi häntä kantamaan enemmän kun hän kykeni omin voimin kantamaan. Ies sana tarkoitti myös vaakaa, tasapainoa, sekä kielikuvana taakka tai orjuus.

   Herra Jeesus tarkoitti ikeellänsä Pyhää Henkeä, jonka ihminen saa uudestisyntymisessä Jumalan armosta, sillä Pyhä Hengen kautta Hän voi johdattaa ja opastaa ihmistä oikeaan suuntaan, kuten isäntä ohjasti ikeen kautta härkiä juuri siihen suuntaan kuin hän halusi. Ihminen ei voi omassa voimassaan kantaa vanhurskauden kuormaa, eli elää Jumalan tahdon mukaisesti, siksi Herra Jeesus antaa opetuslapsilleen Pyhän Hengen, jonka kautta ihminen kykenee hylkäämään syntiä ja elämään Jumalan tahdonmukaista elämää, eli kantamaan enemmän kuin mihin omat voimat riittävät. Herra Jeesus tarkoitti omalla ikeellänsä, että ihminen löytää levon sieluunsa kun Pyhä Henki asuu ja vaikuttaa hänen sydämessään Jumalan sanan totuuden mukaista elämää sekä Pyhän Hengen rakkautta.

   Raamatun oma todistus on todella selvä, Herra Jeesus ei opettanut joogaa, vaan Jumalan sanan opetusta, joka perustuu Raamatun Jumalan sanaan.

   Väite joka sanoo Jeesuksen opettaneen joogaa Matt 11:29,30:ssa on siis valheellinen väite, jonka tarkoitus on yrittää vääristää Raamatun ja Herran Jeesuksen opetus. On tietenkin selvää että tämän valheellisen vääristelyn takana on ihmisiä, jotka harrastavat joogaa. Heidän tarkoituksenaan on sabotoida Raamatun sanomaa sekä vääristellä sitä vastaamaan omia arvojansa. Valheelle on ominaista asian vääristäminen päinvastaiseksi, jonka kautta koitetaan pönkittää omia arvoja ja painaa alas toisen arvoja sekä yrittää valheen kautta muuttaa toisen arvoja vastaamaan omia arvojaan.

   Herran Jeesuksen opetuksen mukaan Pyhässä Hengessä tapahtuu ihmisen yhdistyminen, eli yhteyden avautuminen Jumalan kanssa, kun Jumala astuu asumaan ihmisen sydämeen. Matt 11:29,30 ei siis kerro Jeesuksen opettaneen joogaa.

   Herra Jeesus suoritti isänsä antaman tehtävän Israelin maalla. Pahuuden henkivaltojen valhe uskottelee ihmisille Jeesuksen eläneen tai käyneen opettamassa myös muualla kuin Israelin maalla. Otan esille kaksi valheellista esimerkkiä. Joseph Smithin perustamana mormonismi opettaa Jeesuksen käyneen Amerikassa opettamassa ihmisiä. Joogan harrastajien keskuudessa on väite, että Jeesus kävi Intiassa opettamassa ihmisiä.

   Synnin valhe, joka vaikuttaa maailmassa koittaa kaikin tavoin turmella totuuden joka on Herrassa Jeesuksessa, siksi valhe sanoo Jeesuksen olleen Intiassa opettamassa joogaa jne. tai että Herra Jeesus oli Amerikassa opettamassa mormonismia.

   Valheen pyrkimys on aina pyrkiä vääristämään totuus. Ketään muuta vastaan ei ole olemassa niin montaa valheellista versiota kuin Herraa Jeesusta vastaan. Tämäkin todistaa sen että on olemassa vain yksi totuus ja tie Jumalasta ja tämä tie on Herra Jeesus:

   Joh 14:6 Jeesus sanoi hänelle: "Minä olen tie ja totuus ja elämä; ei kukaan tule Isän tykö muutoin kuin minun kauttani.

   Tekstin lähde; http://koti.phnet.fi/petripaavola/jooga.html#5d

  • Kristiusko ei hyväksy jälleensyntymää syystä, että sen opetuksilta menisi pohja pois
   Kuitenkin se tarvitsee sielun jälleensyntymää, sielun ikuistamiseksi
   koska sielu voi ikuistua ajallisena ja aineellisena vain jälleensyntymien ketjussa
   nykypäivän teologit eivät tätä ymmärrä, että sielu voi ikuistua vain syyn ja seurauksen ketjussa
   Sen takia luvataan kuoleman jälkeistä taivaaseen pääsyä, jotta sielu ei kuolisi maaelämän aikana, sillä se takaa uskonnon vallan ihmismieleen
   Taivas on kuitenki jo täällä maanpäällä, sillä täällä ollessa ihminen joutui paratiisitilasta ulos joten täällä hänen on palattava sinne takaisinkin

  • asuskari

   http://koti.phnet.fi/petripaavola/idanuskonnot.html

   Tossa vastauksia.

  • nwryta

   Teosofia kertoo luotettavammin kuin paavolan mielipiteet...

  • 800 LUVUN KIRKOLLISKOKOUKSESSA julistettiin sielu ihmisen
   korkeimmaksi olomuodoksi, ja henki elämä tämän sielun omonaisuudeksi
   Tässä kristinusko haluaa materiasta kehityksen kautta syntyneele ego sielulle ikuisen elämän
   Sielu ei kuitenkaan ole ikuinen vaan elää niinkauan kun ihminen ymmärtää itsensä, joka seurauksena syyt ja veuraukset päättyvät
   ja sielu kuoleutuu pois

   Psykologisessa kuolemassa tapahtuu valaistuminen ja siitä seuraa myös uuden karman luomisen päättyminen ja kaikkien kärsimysten päättyminen
   Tuo materiasta syntynyt ego sielu on ihmisen kaikkien ongelmie syy ja juuri

   • janttari

    Ja uusimmassa raamatun suomalaisessa käännöksessä sielu tuhottiin kokonaan, liekö yksi sielu jäänyt sinne jäljelle. Niin se raamatun sana muuttuu aikojen myötä, totuus ei koskaan sieltä löydy.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Puhut olevasi hyvä ja kiltti ihminen

   Mutta todellisuudessa oletkin itsekeskeinen ja omahyväinen. Kaiken pitää pyöriä sinun ympärilläsi, kuten esimerkiksi tää
   Ikävä
   151
   1630
  2. Kimmo Kivelä mikä pösilö.

   Kirkkoherra kehtaa kitistä saamastaan kunniamerkistä. Onpa törkee äijä. Ei niin pientä ojaa että meidän kirkkoherralla
   Kiuruvesi
   18
   1136
  3. Olisin halunnut...

   Olisin halunnut jutella kaikki asiat selväksi. Olen joskus kirjoittanut tänne huonossa mielentilassa ja todella ajattele
   Ikävä
   88
   1080
  4. Nainen kaunokainen

   Mitä teet tänään illalla?
   Ikävä
   42
   1047
  5. Kulta miten menee

   Mitä tunnet nyt.
   Ikävä
   66
   881
  6. Paljonko sinulla nainen on velkaa tai säästöjä?

   Sitä tässä mietin jatkoa ajatellen.
   Ikävä
   107
   846
  7. No jos sulla on muitakin ottajia

   niin siitäpä sitten vaan. Ehkä niitä on sitte helpompi lähestyä! Eikait tämmöistä vaikeaa ujoa tapausta hittovie kannata
   Ikävä
   45
   798
  8. Palasina edelleen ja paras pala hukassa loppuun asti

   💞 Mä et ketään viereeni kaipaa Itselleni toistelen et kaikki hyvin on En tahdo et kukaan Perääni soittaa Helpompi on o
   Ikävä
   113
   784
  9. Tänään on mun viimeinen päivä kanssas Sun

   Tänään on mun viimeinen päivä Kanssas sun, täydellinen Ennenkuin mun mentävä on Kaihtimien välistä valo Tunkeutuu uniisi
   Ikävä
   183
   778
  10. Nyt faktoja tiskiin mies

   Kerro kaikki syyt miksi en kiinnosta. Arvaan jo joitain, mutta haluan kuulla ne sinulta.
   Ikävä
   68
   761
  Aihe