Yleistä linnuista..

vattafak

Terve!

Tahdon linnun!
Mietin mitä kaikkea se tuo tullessaan, ja aika lajikohtaisia tuntuu olevan vastaukset.

Jos rupean erittelemään mitä linnulta tahdon, ja sen mukaan sitten voisitte antaa minulle lintulajeja ja niiden kuvauksia.

Eli, sosiaalisuus olisi mukavaa. Se, että se tahtoisi vähän huomiota, mutta että se pärjäisi myös itsekseen, eikä se ahdistuisi jos sitä kävisi välillä häiritsemässä. Tahtoisin, että se osaisi oppia puhumaan, vaikka mikään pakko siihen ei ole, eli en hylkää lintua jolla on "puhevika" :) Kunhan olisi lajille tyypillistä osata puhua.

Olen allerginen joillekin eläimille, mietin tässä juuri, että mistä löytäisin linnun jolla testata allergiaani.. Luin, että linnut pölyttävät kovin paljon, ja sitten luin että linnut ovat hyviä allergikoille, ja sitten kuulin että ne eivät välttämättä ole. :/

Äänekkyydellä ei kovinkaan paljoa ole väliä, kunhan ei ihan sireeninä huuda koko aikaa.

Hoitokustannukset on varmaankin yksi tärkeimmistä seikoista, en tahtoisi kovin harvinaista ruokaa ostaa, enkä myöskään kallista.

Linnusta etsin itselleni seuraa kotiin. Jotain mukavaa tekemistä ja mietittävää, sekä jootain josta pitää vähän huolta.

Kiitos mahdollisista vastauksista!

1

76

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • -M-

      Sosiaalisuus: Seurallisuus kriteerinä vie yleensä papukaijapuolelle, mutta koska ne todellakin OVAT sosiaalisia, pitää niitä olla vähintään se kaksi, että viihtyvät itsekseen silloinkin kun sinulla on muuta puuhaa kuin tipunviihdyttäminen. Tokihan vaikka joku kanarialintu tai kyyhkykin oppii hoitajansa tuntemaan niin etteivät ahdistu jos niiden lähelle menee ja voivat esim tulla ottamaan ruokaa kädeltä, mutta harvemmin sillä tavalla kontaktia ottavat kuin papukaijalinnut. Jos lintuja on tarkoitus "häiritä" vain satunnaisesti ja enimmän osan aikaa saavat touhuta keskenään, niin pienet suoranokatkin kyllä voisivat olla hyvinkin varteenotettava vaihtoehto (ja siis todellakin vähintään se kaksi lintua, kanarialintu taitaa ola ainoa laji jote nyt edes jotenkuten voisi lemmikkilinnuista suositella yksinään pidettäväksi).

      Puhuminen: Tämä nyt käytännössä kannatta unohtaa merkitsevänä tekijänä, ihan undulaatista lähtien papukaijat toki ovat periaatteessa kykeneviä oppimaan ihmispuhetta, mutta yksilölliset taipumukset vaihtelevat suuresti. "Varmat" puhujalajit ovat isompia papukaijoja ja niiden hankinta ja ylläpito on sitten heti monta kertaluokkaa vaativampaa ja kalliimpaa. Eikä se puhe niilläkään välttämättä mitenkään automaattisesti tule.

      Allergiat: Se että on kissalle tai koiralle allrginen ei välttämättä tarkoita sitä että olisi myös linnuille, tai päinvastoin. Allergiat ovat niin yksilöllisiä että mitään yleispätevää ohjetta on aika hankala antaa. Mutta linnuista tosiaan irtoaa runsaasti hienoa valkoista lintupölyä, eniten esim kakaduista ja harmaapapukaijoista joilla on ihan erityisiä "puuteriuntuvia", jolloin allergiaan ja astmaan taipuvaiselle ei välttämättä lintu ole ihan paras lemmikkivaihtoehto. Mutta varmaksi tuota ei tosiaan tiedä ennen kuin kokeilee. Laita vaikka johonkin lähieläinkaupan ilmoitustaululle viesti että voisit ottaa vähäksi aikaa lintuja hoitoon vaikka omistajan loman ajaksi niin selviäis ainakin se alkaako heti tulla jotain oireita, toisaalta oireettomuuskaan ei takaa sitä etteikö linnuille voisi herkistyä pidemmässä altistuksessa.

      Kustannuksissa (ja sen lintupölyn määrässä) tietysti pääsee sitä vähemmällä mitä pienempi lintu on, alkuhankinnoissa ei kuitenkaan sen suurimman investoinnin, eli häkin kohdalla kannata säästellä liikaa vaan ostaa suurin häkki mikä vaan löytyy ja huusholliin mahtuu. Tosin myös häkin käytännöllisyyteen kannattaa kiinnittää huomiota, esim siivoamisesta tulee äkkiä riesa jos vaikka koko ison häkkiosan joutuu nostelemaan johonkin sivuun ennen kuin pohjaan pääsee käsiksi. Tavallisimmille peruslajille peruskuivaruokaa voi löytää jopa perusmarketista ja erikoisempia lisäravinteita ei sitten kovin tiuhaan tarvitse hankkia, kunhan huolehtii että tarjolla on monipuolisesti myös tuoreruokaa (esim omenaa, porkkanaa, salaattia yms mitä itsekin voi käyttää)

      Kaikkiaan em kriteerit huomioiden ja nimenomaan tuomaan vähän eloa asuntoon suosittelisin pariskuntaa undulaatteja, sopivasta paikasta ja linjasta hankittuina saattaisi jopa niitä puheliaitakin löytää jostain. Mahdollisesti ruusukaijaset tai naamiokaijaset menisivät myös, joskin ne ovat vähän "itsenäisempiä" luonteeltaan ja jonkun verran kovaäänisempiä ja niiltä aika epätodennäköisesti puhetta kuuleee. Myös pieniä suoranokkia kuten kanarialintuja tai seeprapeippoja kannattaisi ainakin hetki harkita vaikkei niiltä ikinä se "kukkuu, polli tahtoo keksin" irtoakaan. Muuten mainiot neitokakadut tiputtaisin ehkä listalta niiden runsaamman pölisevyyden vuoksi. Edellyttäen siis että se allergia ei tule esteeksi koko projektille ylipäätään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      309
      3658
    2. 208
      3009
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      72
      2564
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      241
      2027
    5. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      16
      1455
    6. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      42
      1371
    7. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      170
      1344
    8. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1337
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      24
      1328
    10. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      51
      1277
    Aihe