Häpeä

20v homo

Nykyään homous on jo melko hyväksyttävä asia yhteiskunnassamme, eikä kenenkään ainakaan pitäisi hävetä tunnustaa homouttaan muille. En tiedä ovatko vanhat asenteet yhä juurtuneet minuun, mutta usein huomaan tuntevani häpeää omaa seksuaalisuuttani kohtaan, ja tietyissä tilanteissa koitan peitellä sitä parhaani mukaan.

Olen saanut melko vapaan kasvatuksen, eivätkä vanhempani ole yleensä pyrkineet rajoittamaan tekemisiäni, tosin siihen ei yleensä ole ollut tarvettakaan. Perheessä vallitsi kuitenkin häveliäisyys kaikkea seksuaalisuutta kohtaan, eikä siitä koskaan puhuttu sanaakaan. Ei isä-poika-keskusteluja tai mitään vastaavaa. Kuvaavaa on se, että sain vasta ala-asteen loppupuolella tietää mitä sana "penis" tarkoittaa. Kun sitten murrosiässä seksuaalisuuteni alkoi herätä, olin hämmentynyt. Tunsin, kuinka viettini kohdistui enemmän tai vähemmän poikiin. En sitä kuitenkaan tunnustanut itselleni, ajattelin vain, että tottakai olen hetero ja tämä on vain ylivilkasta hormonitoimintaa. Miksi juuri minä voisin olla homo, eihän heitä ole kuin viitisen prosenttia ihmisistä. Lupasin itselleni, että vaikka kuinka tuntisin olevani homo, käyttäytyisin kuitenkin kuin hetero koko loppuelämäni. Eihän minun tarvitsisi näyttää kenellekään olevani homo, voisin vain pitää sen piilossa jossain mielen sopukassa. Näin kestikin vuosikausia, kunnes lopulta en voinut enää kieltää homoutta itseltäni. Joskus lukion alussa sen lopullisesti tajusin.

Nykyään olen melko sinut itseni kanssa, ja asun yhdessä poikaystäväni kanssa. Silti tunteeni ovat yhä ristiriitaisia: vanhempani tietävät minusta ja ovat hyväksyneet asian, mutten silti halua puhua asiasta heidän kanssaan, koska minua nolottaa. Töissä en haluaisi kenenkään tietävän minun suuntautumisestani, ja siksi pyrin pitämään kaiken muunkin yksityiselämän piilossa ihan varmuuden vuoksi. Ei ole kysymys mistään yksityisyyden suojelemisesta vaan nimen omaan häpeästä. Kyllä saatan joskus tuntea ylpeyttäkin, mutta lähinnä vain omissa ajatuksissani. Suurimman osan ajasta en ajattele homouttani ollenkaan, enkä muista olevani mitenkään erilainen. Olisi kuitenkin mukavaa päästä joskus tuosta häpeäm tunteesta eroon, joka kummittelee alitajunnassani. Sitä ennen voin tuskin todella tuntea olevani hyväksytty ja normaali ihminen.

En nyt tiedä oliko tässä tarinassa paljonkaan järkeä, mutta en viitsi sitä enää poistaakaan, kun niin paljon vaivaa näin. =)

30

1127

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • uhhuh

      ..oot aika ahdasmielinen, eikä sun pidä odottaa hyväksyntää muilta jos itsekin häpeät.. ://

    • Minttu24

      Oletpa ihastuttavan avoin. Neuvoa en osaa sinulle antaa koska olen väärä sukupuoli siihen vissiin. Minun oli vain pakko kommentoida että miksi musta tuntuu että kaikki järkevimmät,mukavimmat,usein myös hyvännäköisimmät miehet ovat juuri homoja? En mainitse katkeruudella vaan sillä että ihailen teitä ja rohkeuttanne toteuttaa omaa itseäänne. Käännä sinäkin positiivinen erilaisuutesi ylpeydeksi. Miksi tuntea häpeää kun voit samalla vaivalla olla ylpeäkin? Aina kun tapaan homon, pidän hänestä oitis! Teillä on jotakin sellaista mitä ei koskaan löydy heteromiehistä, enkä osaa edes sitä sanoiksi pukea! Hyvää jussia ja kesää sinulle!

      • Anonyymi

        Ihan niin kivoja ovat nekin homot joita tunnen ja tekevät töistä hyvissä ammateissa .. en ole koskaan tuntenut että minua ärsyttäisi jos joku iåon erilaisnen kun minä , enkä mitenkään mielikuvitelleet heidän elämäänsä kuten useat juntit tekevät koska eivät tiedä mitäön homoudesta jåeivätkä sitäkään että itse voivat saada sellaisen lapsen sillä se mahdollisuus on ihan kaikilla


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ihan niin kivoja ovat nekin homot joita tunnen ja tekevät töistä hyvissä ammateissa .. en ole koskaan tuntenut että minua ärsyttäisi jos joku iåon erilaisnen kun minä , enkä mitenkään mielikuvitelleet heidän elämäänsä kuten useat juntit tekevät koska eivät tiedä mitäön homoudesta jåeivätkä sitäkään että itse voivat saada sellaisen lapsen sillä se mahdollisuus on ihan kaikilla

        Olet täys sekopää joka ei osaa edes kirjoittaa.


      • Anonyymi

        Helppo olla kiva kun ei ole räkyttävää femakkoa kotona.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olet täys sekopää joka ei osaa edes kirjoittaa.

        Ihan niin sormet lipsuu kännyssä väärille kirjaimille tämän tästä, joten olen samaa mieltä kanssasi etten osaa edes kirjoittaa. Joskin elantoani olenansainnut juuri kirjoittamisella aikaisemmin.
        Pitää vissiin pyytää anteeksi kovasti että tulee virheitä niin kovastikin huomaan ne liian myöhään , korjatakseni. Joten ikävää kun se häiritsee sinun lukurauhaasi.
        Yritän vaihtaa isommalle koneelle ettei näppäimet tee tepposia., siitä sekopäästä silti voidaan olla eri mieltä


    • yks homo

      Sanoit, että tunnet joskus ylpeyttäkin sisimmässäsi. Niin minäkin! Oikeastaan en oikeasti häpeä homouttani. Ehkä yritän suojellakin muita ihmisiä heidän omilta ennakkoluuloiltaan. Siis en haluaisi, että minut luokitellaan joksikin muuksi kuin oikeasti olen vain siksi, että joillakin ehkä on joitakin käsityksiä homoista, ja jos joku on homo (minä), minut tavallaan heitettäisiin siihen kategoriaan, mikä se sitten onkin! Ei kiitos. Minä olen minä; maailma on maailma, ja jotenkin tässä on keploteltava, koska lopultakaan en voi mitään millekään muulle kuin itselleni.

      Voimia sulle! Kaikki muutkin kamppailevat samojen ongelmien kanssa. Häpeä ja muu sellainen on homon kohdalla niin monipiippuinen juttu. Se ei useinkaan ole oikeata häpeää, kai loputonta sopeutumista kuviteltuun ulkopuoliseen todellisuuteen. Tottakai se on työlästä! Mutta oikeesti: pidä se ylpeys silti sisimmässäsi!

      • Anonyymi

        Sitä suojelua ei myöskään tarvitse ottaa huomioon , sillä jokaisella oikeus olla se mitä on, ja siihen on vaan suomalaisten opittava että lopettavat siitä kirjoittelemasta netissä , sillä ne naurettavat jutut mitä he kirjoittelevat eivät ole lähelläkään totuutta mitä uskottelevat itselleen
        Katselin muutama vuosi sitten yhden nuoren miehen kamppailua homoudestaan , se oli sydäntä raastavaa ja kun näin että hän oli alkanut itseään viiltelemään !luulossa etten edes ymmärtänyt mistä kenkä puristi , niin otin hänet puhutteluun ja selitin että minä tiedän hänen ongelmansa ja annoin tukeni.
        Tänään hän on parisuhteessa erään yhtä mukavan pojan kanssa eikä enää pelkää ilkeiden ihmisten huomautuksia sillä hän tietää ettei sivistyneet ihmiset häntä mitenkään katsele nenänvartta pitkin , ne on ainoastaan ne joilla ei ole sivistyneisyyttä jotka huutelevat, ja usein niillä ei ole edes oikeaa tietoa asioista, nämä kaksi ovat nyt olleet yli viisi vuotta yhdessä eikä kukaan ole heitä mitenkään sortanut, viihtyvät hyvin ja molemmilla hyväpalkkaiset työt .Joten kenenkään ei tarvitse antaa ilkeille ihmisille valtaa omaan elämäänsä tyhmyyttään huutelevat Asiattomuuksia , joita normaali ihminen ei koskaan sanoisi. Heidän elämästään puuttu jotain tärkeää ja koristavat itseään ilkeilemällä vieraille ihmisille . Joten kun ei itse edes vastaa sellaisille , vaan ohittaa sellaiset ihmiset tietäen että heillä ei ole asiat hyvin omassa elämässään . Annetaan kaikkien kukkien kukkia


    • Anonyymi

      Häpeä.

      Se on itse asiassa sisäinen syyllisyyden tunne. Eli asia on aivan eri asia kuin häpeä.

      Ihminen voi hävetä ulkonäköään, hiuksiaan, vaatteitaan.... Mutta homoseksuaalisuuden ollessa kyseessä on tietoinen sisäinen syyllisyys. Se on aivan sama siis kuin synnintunto.

      Homouteen liittyvä häpeä on synnintuntoa. Koska homous on syntiä niin siitä johtuu syyllisyys ja häpeä.

      Mutta on vapaus tästä synnistä. Usko Jeesukseen sydämessä. Jeesus pyyhkiin tuon sisäisen syyllisyyden pois. Hän pystyy siihen. Lisäksi vapauttaa homoudesta.

      Lue Raamattua.

      • Anonyymi

        Siis synnynnäiset ominaisuudet ovat sinulle jotenkin häpeän aiheita Kenenkään ei tarvitse hävetä omaa itseään oli homo tai hetero . Sillä molempia on aina ollut ja tulee olemaan .
        Ei ne raamatun jutut ota pois ihmisen ominaisuuksia , eikä ole tarkoituskaan homous ei ole syntiä ainoastaan syntymässä saatu suuntaus . Ja sen saa uskon veljetkin hyväksyä ., ei se heille mitenkään kuulu toiste; ihmisten elämä ja himot ovat iiåhan yhtä terve tulleita maailmaan kun heterotkin . Aika vihdoin saada pois stigma siitä sanasta koska nyt eletään vuotta 2024 eikä mitään mennyttä aikaa.
        Jokainen ihminen on ihan yhtä arvokas ihmisenä , se pitää ihmistenkin tajuta.
        Joku peräkylän juntti ehkä ei koskaa;tule ymmärtämään homoutta , eikä oikeastaan mitään muutakaan Heidän vuoksee ei kenenkään tartte hävetä. Rakkaus ei koskaan ole väärin


    • Anonyymi

      Matthew Shepard Foundation on ollut vihattomuuden puolesta jo 25 vuotta.
      Muistotilaisuus pidettiin Yhdysvalloissa kirkossa. Voisin lahjoittaa tälle säätiölle tai vastaavalle Suomessa.

      https://www.matthewshepard.org/

      • Anonyymi

        Ei kannata valehdella sukupuolestaan jos ei halua vihaa.


    • Anonyymi

      Aloittaja ei olekaan saanut vapaata kasvatusta. Vapaa kasvatus antaa myönteisiä arvoja, kauneus, sporttisuus, ylpeys, avoimuus ja rehellisyys.

      • Anonyymi

        Aloitus on tehty 20 vuotta sitten, joten nykyaikaa ei voi siihen verrata.

        kylmätotuus


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aloitus on tehty 20 vuotta sitten, joten nykyaikaa ei voi siihen verrata.

        kylmätotuus

        kyllä 2000 luvun alussakin sai olla homo jos tahtoi. toinen asia on tulevaisuus jossa Islam on valtauskonto....


      • Anonyymi

        Ihan niin. Ja hönellä,on lupa elää ja olla yhteiskunnassa osallisena , usein vielä makselee verorahoistaan näide riivattujenkin elämän joille ei työ oikein sovi


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        kyllä 2000 luvun alussakin sai olla homo jos tahtoi. toinen asia on tulevaisuus jossa Islam on valtauskonto....

        Islamilaiset jotka tulevat vieraaksi maahamme, eivät mitenkään voi muuttaa meidän tapojamme muuksi mitä sanelee ovat. Heidän on hyväksyttävä se että uusi kotimaa ole samanlaisilla mielipiteillä rakennettu kun heidän kulttuurissaan on .
        Heillä on oma uskonsa ja meillä omamme ja muutamilla ei mitään uskoa . Silti voi elää sulassa sovussa toistensa kanssa ja kunnioittaa toisiaan ihmisinä heidän hyväksyntänsä ei edes kysytä näissä asioissa .kun. Vaan suomalaiset tajuaisivat sen yksinkertaisen asian ettei ole heidän oikeutensa tuomita ketään homoa tai irvailla mitenkään, sinä päivänä kun hekin ymmärtävät asian niin maailma olisi paljon parempi paikka olla.
        Ei naapuri maassa kukaan huutele samalla tavalla kun Suomessa tehdään he antavat ihmisten olla sitä mitä ovat ja ovat ystävällisiä toisilleen . Todella niin vähällä voisi auttaa ihmisiä että oltais hiljaa asioista jotka on tarkoituksena ainoastaan loukata


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Islamilaiset jotka tulevat vieraaksi maahamme, eivät mitenkään voi muuttaa meidän tapojamme muuksi mitä sanelee ovat. Heidän on hyväksyttävä se että uusi kotimaa ole samanlaisilla mielipiteillä rakennettu kun heidän kulttuurissaan on .
        Heillä on oma uskonsa ja meillä omamme ja muutamilla ei mitään uskoa . Silti voi elää sulassa sovussa toistensa kanssa ja kunnioittaa toisiaan ihmisinä heidän hyväksyntänsä ei edes kysytä näissä asioissa .kun. Vaan suomalaiset tajuaisivat sen yksinkertaisen asian ettei ole heidän oikeutensa tuomita ketään homoa tai irvailla mitenkään, sinä päivänä kun hekin ymmärtävät asian niin maailma olisi paljon parempi paikka olla.
        Ei naapuri maassa kukaan huutele samalla tavalla kun Suomessa tehdään he antavat ihmisten olla sitä mitä ovat ja ovat ystävällisiä toisilleen . Todella niin vähällä voisi auttaa ihmisiä että oltais hiljaa asioista jotka on tarkoituksena ainoastaan loukata

        Ota ne vaaleanpunaiset lasit silmiltäsi ja katso mitä sekasortoa islamistit saaneet aikaan joka maassa mihin levittäytyneet.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ota ne vaaleanpunaiset lasit silmiltäsi ja katso mitä sekasortoa islamistit saaneet aikaan joka maassa mihin levittäytyneet.

        Keräävät rahaa huumekaupalla ja imaamit kertoo aivan avoimesti tavoitteena olevan tehdä kaikista maista islamistisia valtioita


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Keräävät rahaa huumekaupalla ja imaamit kertoo aivan avoimesti tavoitteena olevan tehdä kaikista maista islamistisia valtioita

        Kymmenistä tuhansiin uhreja vaatineita terrori-iskuja tehneet lähes kaikissa länsimaissa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kymmenistä tuhansiin uhreja vaatineita terrori-iskuja tehneet lähes kaikissa länsimaissa.

        Ranskassakin hakkaavat ja tappavat seksuaalivähemmistöjä ja ketä tahansa valkoihoisia


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ranskassakin hakkaavat ja tappavat seksuaalivähemmistöjä ja ketä tahansa valkoihoisia

        Ruotsissa ammusekellaan ja pommit räjähtelee, Suomessakin tehneet jo terroristi-iskun ja lisää luvassa autojen polttamisten, huumekaupan, ryöstömurhien ja raiskausten lisäksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ruotsissa ammusekellaan ja pommit räjähtelee, Suomessakin tehneet jo terroristi-iskun ja lisää luvassa autojen polttamisten, huumekaupan, ryöstömurhien ja raiskausten lisäksi.

        Lisääntyvät paljon nopeammin kuin kantaväestö ja muutamassa kymmenessä vuodessa ovatkin enemmistönä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Islamilaiset jotka tulevat vieraaksi maahamme, eivät mitenkään voi muuttaa meidän tapojamme muuksi mitä sanelee ovat. Heidän on hyväksyttävä se että uusi kotimaa ole samanlaisilla mielipiteillä rakennettu kun heidän kulttuurissaan on .
        Heillä on oma uskonsa ja meillä omamme ja muutamilla ei mitään uskoa . Silti voi elää sulassa sovussa toistensa kanssa ja kunnioittaa toisiaan ihmisinä heidän hyväksyntänsä ei edes kysytä näissä asioissa .kun. Vaan suomalaiset tajuaisivat sen yksinkertaisen asian ettei ole heidän oikeutensa tuomita ketään homoa tai irvailla mitenkään, sinä päivänä kun hekin ymmärtävät asian niin maailma olisi paljon parempi paikka olla.
        Ei naapuri maassa kukaan huutele samalla tavalla kun Suomessa tehdään he antavat ihmisten olla sitä mitä ovat ja ovat ystävällisiä toisilleen . Todella niin vähällä voisi auttaa ihmisiä että oltais hiljaa asioista jotka on tarkoituksena ainoastaan loukata

        Ei tokikaan tulla muualta katsomaan karsaasti suolaisia, sitä on oltava maassa maan tavalla silti ei tarvitse muuttaa omaa uskontoaan vaan ne asiast hoidellaan kotona koska uskoton henliklökohtainen valinta se ei ole ihmisellä syntyessään .kun kaikki vaan kunnioittavat toisiaan ihmisenä niin varmaan sopukin olisi toisenlaista. Vaikka täällä jo joku vanhus totesi ettei tarvita ”väärän ”, värisiä,lapsia . Sillä ihmiseltä ei varmaan ollut ”oikean ” värisiäkään .
        Ja uskonto ei koskaan saaaohjata yhteiskuntaa oli mikä usko tahansa kaikilla pitää olla kotonaan ne saarnat sun muut tarinat. Ei niitä netissä tartte edes tuputtaa muille
        .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei tokikaan tulla muualta katsomaan karsaasti suolaisia, sitä on oltava maassa maan tavalla silti ei tarvitse muuttaa omaa uskontoaan vaan ne asiast hoidellaan kotona koska uskoton henliklökohtainen valinta se ei ole ihmisellä syntyessään .kun kaikki vaan kunnioittavat toisiaan ihmisenä niin varmaan sopukin olisi toisenlaista. Vaikka täällä jo joku vanhus totesi ettei tarvita ”väärän ”, värisiä,lapsia . Sillä ihmiseltä ei varmaan ollut ”oikean ” värisiäkään .
        Ja uskonto ei koskaan saaaohjata yhteiskuntaa oli mikä usko tahansa kaikilla pitää olla kotonaan ne saarnat sun muut tarinat. Ei niitä netissä tartte edes tuputtaa muille
        .

        Ei sinunkaan pidä laukoa täällä omia ideoitasi, sekoilusi onkin kuuluisaa ollut jo pitkään.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      En ymmärrä sitä että sinun pitää hävetä mitenkään, olet syntynyt sellaisena kun olet ja siinä ei ole mitään häpeämistä,.
      Ne joilla ei ole ymmärrystä siihen että homoja syntyy , saisivat hävetä ihan omia ennakkoluulojaan asiasta.
      Heitä se häpeän tunne mielestäsi ja elä ainut elämäsi täysillä . Ja uskalla olla se mikä olet , sehän on sinun elämäsi, ja oikeastaan jos oikein syvälle ajattelee niin. Olet isäsi ja äitisi rakkauden tulos , joten he ovat sinut maailmaan saattaneet ja heiltä olet saanut geenit ja kromosomit , et ole niitä itse mitenkään hankkinut
      ,
      Ja ihmisten suhtautuminen sitten. Sinä ihan sama ihminen mitä ennenkin jos kerrot tutillesi siis homous ei sinua ihmisenä muuta mitenkään.

      Mitä enenmän ihmiset uskaltavat tulla kaapista ulos kokonaan sitä paremmaksi muuttu vähemmistöryhmien elämä , joten vaikka minä itse olen tavallinen hetero , niin olisi se kamalaa jos joku näkisi minut ainoastaan Suuntauksen vuoksi niin taistelisin ihmis oikeuksistani olla se mikä olen koska ei muuksikaan voi tulla , näyttämällä että uskallan
      olla se mikä olen
      Ja jos vanhempasi ovat jotenkin varautuneita suuntaukseesi niin kerto heille että olet sama ihminen mikä aina olet ollut että siinä ei ole mitään eroa.itse ymmärsin näistä asioista jo hyvin nuorena , lukemalla aiheesta . Joten lopeta häpeämästä ja uskalla olla se mitä olet , olet ihan okay persoona

      • Anonyymi

        Olisi riittänyt sinulta yksi viesti tänään munasit sen vähän mitä pystyit vielä munamaan.


    • Anonyymi

      Ei omaa itseään tarvitse hävetä, ennemmin saisi ne ennakkoluuloiset ihmiset hävetä että ,ovat läpikotaisin typeriä . Heidän pikku päähänsä ei mahdu se asia ettei homoja kiinnosta naiset , muuta kun kaverina .olen keskustellut niin monen homoparin kanssa ja he ovat kaikki aikoinaan tulleet kaaosta ja katuvat etteivät tulleet aikaisemmin .
      Sillä heillä on ihan sama ihmisarvo kun muillakin . Ja mitä enenmmän ihminen osaa olla rehellinen itseään kohtaan sitä,paremmin ymmärtävät sivistyneet ihmiset heidän asemansa. Äei muualla Pohjoismaissa ole näkyvillä mitään homo vihaa meidän kaupungissa soveltuvat ihan hyvin toisten joukkoon!olisko koulutus jotenkin opastanut ihmisiä ajattelemaan toisen ihmisen tilannetta. Tämän ihmisen ei tartte leikkiä heteroa sillä haavoittaa vaan omaa itseään. Ei typerien ihmisten haukkumisia tartte ottaa edes kuultavaksi, se sama mitä ne pauhaa. Heidän kanssaan menee vaan aikaa turhaan. Elämä on jokaisen saatava elää ihan kuten haluaa, eikä tarttee jarruttaa omia tekemisiä liioin sellaisten vuoksi. Äjoten ole ylpeä ihminen , oletnihan hyvä juuri sellaisena kun olet .

      • Anonyymi

        Siksi musuja ei pidä ottaa maahan, suvakit lähettää hyysäämään niitä musumaihin.


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      75
      5634
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2496
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1977
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      59
      1725
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1601
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1398
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1307
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      10
      1281
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1239
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1193
    Aihe